Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση παρουσιάζουμε το πρώτο βιβλίο της ομάδας ΕρΕΝΖω, αφιερωμένο σε μια μοναδική συλλογή Ελληνικών Ουφολογικων Περιστατικών από το 1822 -2024. Η καταλογοποίηση των Ελληνικών αναφορών συνεχίζεται και τα επιπλέον στοιχεία θα παρουσιαστούν σε μελλοντικούς τόμους.
Την συλλογή επιμελήθηκε ο καθηγητής Δρ. Σταύρος Χατζόπουλος, επιστημονικός σύμβουλος της ΕρΕΝΖω και συνεργάστηκαν στο έργο πολλοί Έλληνες και ξένοι ερευνητές.
Ένα κομμάτι των αναφορών (περιπτώσεις CE3) είναι ελεύθερα διαθέσιμο σε όλους τους Έλληνες ερευνητές που μπορεί να το ζητήσουν ή από τον Δρ Χατζόπουλο (sdh1@unife.it) η από τον Νίκο Αποστολόπουλο, ιδρυτή της ΕρΕΝΖω (info@erenzo.gr).
Το βιβλίο διατίθεται από τις εκδόσεις Άλλωστε και Locus-7 από τον παρακάτω σύνδεσμο:Ελληνική Βάση Ουφολογικών Παρατηρήσεων 1822-2024
Το βιβλίο αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας της ομάδας ΕρΕΝΖω (Έρευνα Εξωγήινης Νοήμονος Ζωής) για την δημιουργία μιας ενιαίας ελληνικής ουφολογικής τράπεζας δεδομένων (database). Η προσπάθεια αυτή άρχισε τον Μάη του 2024, μετά από συζητήσεις στους χώρους της διεθνούς Ευρωπαϊκής Oυφολογικής Ομοσπονδίας UAPCheck. O Δρ Σταύρος Χατζόπουλος σχεδίασε την αρχική μορφή της βάσης δεδομένων, σύμφωνα με τις πληροφοριακές ανάγκες που είχε οριοθετήσει η ομοσπονδία.
Η βασική ιδέα του προγράμματος είναι να αποτελέσει μια βάση στην οποία να εισάγονται και σύγχρονα ουφολογικά δεδομένα, ώστε να γίνει ένα εργαλείο έρευνας χρήσιμο σε Έλληνες και ξένους ουφολόγους.
Οι συνολικές πληροφορίες της τράπεζας πληροφοριών θεωρούνται ως κληρονομιά προς τους Έλληνες και ξένους ερευνητές.
Η έκδοση 2024 αποτελείται από 4 μέρη.
• Στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται μια εισαγωγή στην σύγχρονη Ουφολογία, που αποτελεί το βασικό κλειδί αξιολόγησης του υπόλοιπου υλικού. Η εισαγωγή υποδιαιρείται σε 4 κεφάλαια που αναφέρονται στις βασικές δομές του φαινομένου ΑΤΙΑ. Το υλικό προέρχεται από μια σειρά άρθρων του κ. Χατζόπουλου στο περιοδικό Vortex.
• Στο δεύτερο μέρος γίνεται μια ανάλυση των δεδομένων με έμφαση στις αναφορές τρίτου τύπου (CE3).
• Στο τρίτο μέρος παρουσιάζονται όλα τα στοιχεία της τράπεζας πληροφοριών με όλες τις πηγές των αναφορών.
• Στο τέταρτο μέρος παρουσιάζονται μια σειρά από βοηθήματα όπως αποκόμματα (ακόμα ελλιπή για όλες τις παρούσες αναφορές), γράμματα και επιστολές του Γιώργου Μπαλάνου σε σχέση με διάφορες αναφορές, και κάποιες σημαντικές φωτογραφίες του αρχείου.