ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ερ.Ε.Ν.Ζω ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ UAPcheck

Αγρογλυφικά: Συνέντευξη του Gary King

Ο Gary King ζει και εργάζεται στο Bradford on Avon, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι απόφοιτος γλωσσολόγος του πανεπιστήμιου του Κάρντιφ στην Ουαλία. Είναι όμως και λάτρεις του φαινομένου των αγρογλυφικών, και ασχολείται με την μελέτη και την έρευνα τους τα τελευταία 20 χρόνια. Τον Ιούλιο του 1997, περπάτησε στο πρώτο αγρογλυφικό, και από τότε η ζωή του άλλαξε σημαντικά. Συνολικά αυτά τα 20 χρόνια έχει μελετήσει και ερευνήσει περισσότερους από 800 σχηματισμούς, ενώ σημείο σταθμός ήταν το 2007, όταν μαζί με άλλους δύο αυτόπτες μάρτυρες παραβρέθηκαν στο σχηματισμό ενός αγρογλυφικού στο Wiltshire, του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ν. Αποστολόπουλος: Κύριε King, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για τη συνέντευξη που δεχτήκατε να μας παραχωρήσετε, και θα ήθελα να ξεκινήσω ρωτώντας, πως εμπλακείκατε με την έρευνα των αγρογλυφικών;

G. King. Άρχισα να ερευνώ το φαινόμενο των αγρογλυφικών το 1997, και τράβηξα για πρώτη φορά την δημόσια προσοχή το 2007, αφού ήμουν ο ένας από τους τρείς μάρτυρες που παραβρίσκονταν κατά το σχηματισμό ενός αγρογλυφικού στο Nr Alton Barnes του Wiltshire, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις 7 Ιουλίου 2007. Από τότε έχω δώσει πολλές διαλέξεις τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, και έχω παίξει σημαντικό ρόλο σε πολλές τηλεοπτικές παραγωγές σχετικά με τα φαινόμενα αυτά.

N.A. Ποια είναι τα συγκεκριμένα κριτήρια για τον προσδιορισμό της γνησιότητας ενός αγρογλυφικού σχηματισμού;

G.K. Για μένα το χρονοδιάγραμμα και οι προϋποθέσεις είναι οι εξής: Τα περισσότερα αγρογλυφικά εμφανίζονται σε περίπου 5 ώρες ή 300 λεπτά στο σκοτάδι. Εάν ο σχηματισμός είναι σημαντικού μεγέθους και πολυπλοκότητας, και οι καλλιέργειες δεν δείχνουν σημάδια φθοράς που θα συνδέονταν με σύνθλιψη από σανίδες, τότε αυτός ο σχηματισμός ανήκει στη κατηγορία του ανεξήγητου. Για παράδειγμα, ο σχηματισμός που εμφανίστηκε μπροστά σε 2 άλλους αλλά και σε εμένα κατά τη διάρκεια της νύχτας της 7 Ιουλίου του 2007, είχε πλάτος 3,15 μέτρα και μήκος 160 μέτρα. Περιείχε πάνω από 150 επιμέρους κύκλους διαφόρων μεγεθών, και επειδή όλη τη νύχτα ο χώρος καταγραφόταν από κάμερα, γνωρίζουμε ότι δεν υπήρχαν πηγές φωτός στο χώρο από δάδες κλπ. 150 κύκλοι σε 300 λεπτά που σημαίνει ότι κάθε κύκλος θα πρέπει να δημιουργούταν στο σκοτάδι κάθε 2 λεπτά, κατά μέσο όρο!

N.A. Έχετε μια συγκεκριμένη άποψη ως προς την πηγή του φαινομένου των αγρογλυφικών;

G.K. Καθώς δεν υπάρχει καμία οριστική απόδειξη για το τι δημιουργεί αυτούς τους σχηματισμούς, αυτό που μπορώ να πω, είναι μόνο μια προσωπική άποψη. Σε αυτή τη βάση λοιπόν, η δική μου άποψη είναι ότι πιθανόν να έχουμε να κάνουμε με ένα συνδυασμό διαφορετικών οντοτήτων που κατά την διάρκεια αυτών των πολλών προσπαθειών, προσπαθούν να βοηθήσουν την ανθρωπότητα με την δημιουργία αυτών των αγρογλυφικών. Μερικά από αυτά είναι εξωγήινων και άλλα «γήινων» οντοτήτων που υπήρχαν εδώ στον πλανήτη, από την αρχή της εξέλιξης.

N.A. Θα μπορούσατε να μας μιλήσετε λίγο για το τι πιστεύετε ότι σημαίνουν τα αγρογλυφικά;

G.K. Μπορούμε να ταξινομήσουμε σε γενικές γραμμές τους σχηματισμούς σε εκείνους που είναι σύμβολα που λαμβάνονται από φιλοσοφικές απόκρυφες παραδόσεις, όπως η Kabala ή το I Ching. Υπάρχουν και εκείνοι που είναι γεωμετρικοί και αναφέρονται στην αρχαία ελληνική φιλοσοφική παράδοση του Πλάτωνα και του Πυθαγόρα. Έπειτα, υπάρχουν και εκείνοι που είναι εντελώς αφηρημένοι και αψηφούν οποιαδήποτε μετάφραση.

N.A. Πιστεύεται ότι στην πραγματικότητα το φαινόμενο προκαλείται από UFO;

G.K. Υπήρξαν πολλοί άνθρωποι που έχουν γίνει μάρτυρες παράξενων σφαιρών και UFO γύρω από τα αγρογλυφικά, και μάλιστα οι σχηματισμοί οι ίδιοι συχνά απεικονίζουν πρόσωπα εξωγήινων, οπότε είναι λογικό να υποθέσουμε ότι πρόκειται για UFO, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οριστική απόδειξη.

N.A. Βλέπετε κάποια σύνδεση μεταξύ αγρογλυφικών και άλλων κυκλικών σχεδίων της νότιας Αγγλίας, όπως το Stonehenge  και το Silbury Hill; Γιατί η νότια Αγγλία είναι το σπίτι της μεγαλύτερης συλλογής τεχνητών μονόλιθων στον κόσμο, αλλά και το σπίτι του φαινομένου των αγρογλυφικών;

G.K. Ναι, πρώτα απ 'όλα το Wiltshire είναι η περιοχή όπου άρχισε η γεωργία στις Βρετανικές Νήσους, και αυτό ήταν ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της αυτοκρατορίας και τις συνεπαγόμενες επιπτώσεις στον κόσμο με την εξάπλωση του παγκόσμιου καπιταλισμού. Πιστεύω ότι οι καλλιέργειες είναι ένα συμφραζόμενο μήνυμα που μας ζητά να εξετάσουμε την ιστορία μας. Επιπλέον, οι κύκλοι με μονόλιθους και αρχαία μνημεία όπως το Stonehenge και το Silbury Hill, όπως κι άλλα, όλα περιέχουν αναλογίες ίδιες με τις αναλογίες που βρέθηκαν σε αγρογλυφικά, όπως στο Barbury Castle το 2008 και τον σχηματισμό με τον «αριθμό Π» (Pi), ή ο σχηματισμός του Vale of Pewsey, το 2010 με τη «Χρυσή Τομή Φ» που εισήγαγε ο Πυθαγόρας. Η πληθωρική φύση αυτών των μνημείων, μαζί με το μυστήριο του πώς κατασκευάστηκαν, φαίνεται επίσης να μας θυμίζουν την ανθρώπινη προγονική ιστορία μας. Είναι σαν να προσπαθούν να μας θυμίζουν μια εποχή που ζούσαμε μεταξύ μας αρμονικά, και εργαστήκαμε μαζί για να δημιουργήσουμε αυτά τα καταπληκτικά αξιοθέατα.

N.A. Έχει υπάρξει κάποια σοβαρή μελέτη και ανάλυση των αγρογλυφικών από κάποιον μαθηματικό;

G.K. Ναι, από έναν αριθμό ατόμων. Θα ήθελα να σας παραπέμψω στο έργο του Δρ. Nick Kollerstrom, ιστορικός των μαθηματικών ο οποίος δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο «Crop Circles – The Hidden Form», στο οποίο παρουσιάζει τις αναλύσεις του για τους σχηματισμούς. Υπήρξαν επίσης σημαντικές συνεισφορές από τον Michael Glickman, John Michel, Bert Jansen, σχετικά με την κρυφή γεωμετρία που βρίσκετε συχνά μέσα σε σχηματισμούς.

N.A. Υπάρχει κάποια στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο στρατός έχει κάποιο ενδιαφέρον για τα αγρογλυφικά;

G.K. Λοιπόν, επίσημα φυσικά το έχουν αρνηθεί. Αλλά καθώς αυτή η περιοχή περιέχει το μεγαλύτερο έδαφος στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Ευρώπη, μαζί με μια σειρά από στρατιωτικές βάσεις και αεροδρόμια, είναι λογικό να υποθέσουμε ότι πρέπει να έχουν ένα ενδιαφέρον για οτιδήποτε που θα μπορούσε ενδεχομένως να εισβάλλει στον εναέριο χώρο τους. Παρόλ’αυτα θα έλεγα ότι οι περιοχές όπου εμφανίζονται αγρογλυφικά είναι περιοχές που χρησιμοποιούνται ως εκπαιδευτικός χώρος για πιλότους ελικοπτέρων, οπότε όταν ο κόσμος βλέπει στρατιωτικά αεροπλάνα στην περιοχή των αγρογλυφικών, είναι πολύ πιθανό να εκπαιδεύονται οι πιλότοι στη  περιοχή, και πλησιάζουν προκειμένου να δουν από κοντά.

N.A. Τι πιστεύετε γι’ αυτό το θαυμάσιο σχηματισμό που αντιπροσωπεύει μια απάντηση στο περίφημο κωδικοποιημένο μήνυμα που έστειλε το ραδιοτηλεσκόπιο Arecibo στο διάστημα το 1974, προς την κατεύθυνση του «μεγάλου σφαιρωτού σμήνους «Ηρακλής» του συμπλέγματος «M13»;

G.K. Λοιπόν, είναι γεγονός ότι αυτός ο σχηματισμός είναι από εκείνους που δείχνουν ότι κατά κάποιο τρόπο εμπλέκονται οι εξωγήινοι. Η κατασκευή αυτού του σχηματισμού, μαζί με το πρόσωπο που το συνόδευε ήταν κατά τη γνώμη μου κάτι που η ανθρώπινοι καλλιτέχνες δεν  είναι σε θέση να αναπαράγουν. Σε αυτή τη περίπτωση έχω την αίσθηση ότι λάβαμε απάντηση στο αρχικό μήνυμα που έστειλε το Arecibo το 1974. Ήμουν πολύ έκπληκτος όταν άκουσα ότι ο Carl Sagan απέρριψε αυτό το σχηματισμό ως φάρσα, χωρίς λεπτομερή έρευνα, και ακόμη περισσότερο με εκπλήσσει το γεγονός όταν είπε ότι οι εξωγήινοι δεν θα απαντούσαν στο μήνυμά του με αυτόν τον τρόπο!

N.A. Ποια είναι τα συναισθήματα όταν στέκεσαι στο κέντρο ενός αγρογλυφικού;

G.K. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών έχω επισκεφτεί περισσότερα από 800 αγρογλυφικά. Τα συναισθήματα όταν βρίσκεσαι μέσα τους μπορεί να διαφέρουν δραματικά, μερικά μπορεί να προκαλέσουν πονοκεφάλους, άλλα μπορεί να προκαλέσουν μια βαθιά αίσθηση της ευτυχίας και της ικανοποίησης, και άλλα φαινομενικά δεν προκαλούν τίποτα αξιοσημείωτο. Επίσης έχω δει πολλούς ανθρώπους που έχουν συναισθηματικές αντιδράσεις κατά την πρώτη είσοδο, όπως κλάμα ή αισθήματα ευφορίας.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ Ερ.ΕΝ.Ζω ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΥΦΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ UAPcheck