Από τις πιο σημαντικές στιγμές ενός συνεδρίου είναι σίγουρα αυτά που συμβαίνουν πίσω από τις κάμερες, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις, στις ανταλλαγές απόψεων αλλά και υλικών στοιχείων που έχει ο κάθε ερευνητής στην κατοχή του, και στις δημόσιες σχέσεις που χτίζονται μεταξύ των ερευνητών για το μέλλον.
Χαρακτηριστική η περίπτωση του Ελβετού ερευνητή Γκούντο Φεραρι, ενός από τους κορυφαίους ερευνητές με πλήθος παραγωγών ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο, που μαζί με έναν από τους συνεργάτες του, βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα για συζητήσεις με τον Ίωνα Πανίδη στο κέντρο της Αθήνας. Το επόμενο διάστημα αναμένονται η αφίξεις κι άλλων ερευνητών από την Ευρώπη.
Από τις σημαντικές στιγμές του συνεδρίου υπήρξαν οι συνεντεύξεις του Ίωνα Πανίδη και του Ορέστη Λαζανάκη της Ερ.Ε.Ν.Ζω, στον Ιταλό ερευνητή Piergiorgio Caria.
Απόσπασμα από την συνέντευξη του Ίωνα Πανίδη
Απόσπασμα από τη συνέντευξη της Ερ.Ε.Ν.Ζω
Λόγω του ενδιαφέροντος των παρευρισκόμενων στο συνέδριο του ICER πάνω στην επιστημονική μας έρευνα κάποιον ασυνήθιστων κομματιών που έχουν έρθει στην κατοχή μας πριν από λίγα χρόνια, μας ζητήθηκε να δώσουμε μια συνέντευξη και να δώσουμε απαντήσεις στα ερωτήματα τους. Το αντικείμενο αφορά ένα «εμφύτευμα» το οποίο ήρθε στην κατοχή μας από το εξωτερικό, το εξετάσαμε στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος το 2021, και ανακαλύψαμε πως παρουσιάζει τεχνολογικές ομοιότητες με συντρίμμια ενός μικρού σφαιροειδούς ΑΤΙΑ που συνετρίβη στο Μεξικό το 1994. Η έρευνα βρίσκετε ακόμα σε εξέλιξη και γι’ αυτό το λόγο δημοσιεύουμε μόνο ένα απόσπασμα από την συνέντευξη της Ερ.Ε.Ν.Ζω.
Σημαντική στιγμή κατά την διάρκεια της παρουσίας μας στο συνέδριο του ICER στο Σαν Μαρίνο, ήταν η ανταλλαγή μέρους ευρημάτων για περαιτέρω έρευνες που έχουμε στην κατοχή μας από προσωπικές έρευνες και συνεργασίες με τους κατάλληλους ανθρώπους από το εξωτερικό. Χαρακτηριστική η περίπτωση του Ιταλού ερευνητή Umberto Telarico και τα εργαστηριακά αποτελέσματα εδάφους από σημείο προσγείωσης ΑΤΙΑ.
Ανταλλαγή ευρημάτων της Ερ.Ε.Ν.Ζω με τον Umberto Telarico
Ο Ίων Πανίδης με τον Roberto Pinnoti (αριστερά), πρόεδρο του ICER, και τον Γάλλο συγγραφέα και ερευνητή John Librero