ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ερ.Ε.Ν.Ζω ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ UAPcheck

Τηλεμεταφορά, αγγίζοντας το όνειρο


Με τον όρο τηλεμεταφορά εννοούμε την σχεδόν ακαριαία μεταφορά από τον έναν χώρο στον άλλο, χωρίς την χρήση συμβατικών μέσων. Ο πρώτος που εισήγαγε τον όρο τηλεμεταφορά ήταν ο συγγραφέας Charles Fort.

Γράφει ο Στάθης Γλιάτης
Αντιπρόσωπος της Ερ.Ε.Ν.Ζω στην Μαγνησία

Η πρώτη αναφορά για ένα σύστημα τηλεμεταφοράς γίνεται στο έργο του David Page Michel (Τhe man without a body, 1877) όπου ένας επιστήμονας θα ανακαλύψει μια μέθοδο αποδόμησης των ατόμων ενός γάτου και την μεταφορά τους μέσω ενός τηλέγραφου.  Μετέπειτα στον 20ο αιώνα τα πιο διάσημα έργα είναι το διήγημα του George Langelaan (The fly) από το οποίο θα γυριστούν οι ταινίες, «Η Μύγα» και «Το πείραμα του δόκτορα Κ» και φυσικά η σειρά Star Trek στην οποία η τηλεμεταφορά αναφέρεται με τον όρο διακτινισμός. Μπορεί σήμερα η τηλεμεταφορά ανθρώπων να είναι ακόμη σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά στην αρχαιότητα η τηλεμεταφορά δεν ήταν κάτι άγνωστο. Διαβάζοντας τα έργα του Ομήρου, την Ιλιάδα και την Οδύσσεια, θα βρούμε πλήθος αναφορών για  περιπτώσεις τηλεμεταφοράς και περιγραφές γεγονότων ανάλογες με αυτές που περιγράφουν οι αυτόπτες μάρτυρες του πειράματος της Φιλαδέλφειας. 
Το πείραμα της Φιλαδέλφειας(1943) είναι το πρώτο  πείραμα τηλεμεταφοράς και ενδεχομένως ταξιδιού στο χρόνο, όπου το σκάφος του πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ US. Eldridge από το λιμάνι της Φιλαδέλφειας στην Πενσυλβάνια τηλεμεταφέρθηκε στο λιμάνι του Νόρφολκ της Βιρτζίνια και επανήλθε στην Φιλαδέλφεια. Το 1997 ο αυστριακός φυσικός Anton Zeilinger επέτυχε την εξαΰλωση ενός φωτονίου, την τηλεμεταφορά των πληροφοριών του, της δομής του, και την ανασύσταση του σε απόσταση 500μ. Τον Μάιο του 2004 δύο ομάδες επιστημόνων η πρώτη από το Εθνικό Ινστιτούτο Μέτρων και Σταθμών του Κολοράντου των ΗΠΑ και η δεύτερη από το πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ της Αυστρίας πραγματοποίησαν πειράματα τηλεμεταφοράς ιόντων. Τα πειράματα έγιναν με το ίδιο πρωτόκολλο αλλά με διαφορετικές τεχνικές. Στο πείραμα του Κολοράντου η πιστότητα ήταν 78% ενώ του Ίνσμπρουκ 75% αντίστοιχα. 
Τα πειράματα απέδειξαν ότι η κβαντική κατάσταση ολόκληρων ατόμων μπορεί να τηλεμεταφερθεί με την μεταφορά κβαντικών bits. Στο Κολοράντο με επικεφαλής τον M. D. Barred πραγματοποίησαν τηλεμεταφορά ιόντων βηρυλίου ενώ στο Ίνσμπρουκ με επικεφαλής τον M. Riebe ιόντων ασβεστίου. Το 2012 το Ινστιτούτο Κβαντικής Οπτικής και Πληροφορίας της Βιέννης με επικεφαλής τον Anton Zeilinger πραγματοποίησε κβαντική μεταφορά πληροφοριών από την Τενερίφη στην Λας Πάλμας σε απόσταση 150χλμ. Το 2013 Ολλανδοί επιστήμονες πραγματοποίησαν με ακρίβεια τηλεμεταφορά πληροφοριών σε απόσταση 3 μέτρων. Το 2017 ένα νέο επίτευγμα αυτή την φορά Κινέζων επιστημόνων θα φέρει την ανθρωπότητα πιο κοντά στην επίτευξη αυτού του ονείρου. Οι Κινέζοι επιστήμονες εργάζονται πάνω στο φαινόμενο της κβαντικής διεμπλοκής (quantum entanglement) ή αλλιώς αλλόκοτη «σύνδεση» ανάμεσα σε δύο σωματίδια που δημιουργούνται μαζί, τα οποία παρουσιάζουν παρόμοια συμπεριφορά, ασχέτως του πού μπορεί να βρίσκεται το ένα στον χώρο σε σχέση με το άλλο). Όταν λαμβάνει χώρα αυτό το φαινόμενο αν συμβεί κάτι στο ένα σωματίδιο το άλλο αντιδρά στιγμιαία. Ένας πύραυλος Long March 2D που εκτοξεύτηκε από το κέντρο εκτόξευσης Τζιουκουάν από την έρημο Γκόμπι, έθεσε σε τροχιά τον δορυφόρο Micius. Ο δορυφόρος τέθηκε σε ηλιοσύγχρονη τροχιά, έτσι ώστε να περνά πάνω από το ίδιο σημείο στη Γη την ίδια στιγμή κάθε μέρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του MIT Technology Review, ο Micius είναι ένας εξαιρετικά ευαίσθητος δέκτης φωτονίων, που μπορεί να εντοπίζει την κβαντική κατάσταση μεμονωμένων φωτονίων που εκπέμπονται από το έδαφος κάτι που επιτρέπει την επιστημονική μελέτη φαινομένων που σχετίζονται με την κβαντική διεμπλοκή, την κβαντική κρυπτογράφηση και την κβαντική τηλεμεταφορά. Σε πρόσφατη ανακοίνωση τους οι ερευνητές αναφέρουν ότι δημιούργησαν το πρώτο κβαντικό δίκτυο επικοινωνίας δορυφόρου- εδάφους, διαδικασία κατά την οποία έσπασαν το ρεκόρ μεγαλύτερης απόστασης όσον αφορά στη μέτρηση διεμπλοκής. Επίσης, χρησιμοποίησαν το δίκτυο αυτό για να τηλεμεταφέρουν το πρώτο αντικείμενο από το έδαφος σε τροχιά. Το φαινόμενο της κβαντικής διεμπλοκής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επικοινωνία σε μεγάλες αποστάσεις, με το ένα σωματίδιο (φωτόνιο) να χρησιμοποιείται ως «πομπός» και το άλλο ως «δέκτης». Η κεντρική ιδέα είναι το «κατέβασμα» όλων των πληροφοριών που σχετίζονται με ένα φωτόνιο σε ένα σημείο του χώρου και η μετάδοση τους μέσω του δεσμού αυτού σε άλλο φωτόνιο, σε άλλο σημείο του χώρου. Πρακτικά, αυτό που συμβαίνει είναι το δεύτερο φωτόνιο να παίρνει την «ταυτότητα» του πρώτου, έχοντας λάβει τα απαιτούμενα δεδομένα κάτι που είχε ήδη επιτευχθεί σε εργαστήρια στη Γη. Η «τηλεμεταφορά» αυτή αποτελεί τη βάση για ένα μεγάλο εύρος τεχνολογιών, καθώς, θεωρητικά δεν υπάρχει όριο απόστασης που να λειτουργεί περιοριστικά. Ωστόσο, αφ' ενός η διεμπλοκή είναι μια εύθραυστη κατάσταση καθώς τα φωτόνια αλληλεπιδρούν με ύλη μέσα στην ατμόσφαιρα ή εντός οπτικών ινών, προκαλώντας αναταραχή σε αυτήν, αφ' ετέρου, όπως κατανοεί κανείς, αυτό που περιγράψαμε παραπάνω απέχει πολύ από την τηλεμεταφορά του Star Trek.
Η απόσταση κατά την οποία οι επιστήμονες είχαν καταφέρει να προβούν σε μετρήσεις πάνω στο φαινόμενο αυτό ήταν περιορισμένη. Σε προηγούμενα πειράματα τηλεμεταφοράς η απόσταση περιορίζονταν στα 100 -150χλμ, εξαιτίας της απώλειας φωτονίων σε οπτικές ίνες ή επίγεια κανάλια ελεύθερου χώρου. Με τον δορυφόρο Micius άλλαξε αυτό, καθώς βρίσκεται σε τροχιά σε ύψος 500 χλμ. Για να ελαχιστοποιήσουν την ποσότητα της ατμόσφαιρας που παρεμβάλλεται, οι ερευνητές έστησαν σταθμό εδάφους στο Νγκάρι στο Θιβέτ, σε υψόμετρο άνω των 4.000 μέτρων. Οπότε η απόσταση από το έδαφος στον δορυφόρο ποικίλλει, από 1.400 χλμ. όταν βρίσκεται κοντά στον ορίζοντα, σε 500 χλμ. όταν βρίσκεται απευθείας από πάνω. Για να πραγματοποιήσουν το πείραμα, οι Κινέζοι ερευνητές δημιούργησαν ζεύγη φωτονίων σε διεμπλοκή στο έδαφος, σε ρυθμό 4.000 ανά δευτερόλεπτο. Μετά εξέπεμψαν ένα από αυτά στον δορυφόρο, που περνούσε από πάνω κάθε μεσάνυχτα, και κράτησαν το «ζευγάρι» του στο έδαφος. Τέλος προέβησαν σε μετρήσεις στα φωτόνια στο έδαφος και σε τροχιά για να επιβεβαιώσουν ότι η διεμπλοκή λάμβανε χώρα. Μέσα σε 32 ημέρες, απέστειλαν εκατομμύρια φωτόνια και σημειώθηκαν θετικά αποτελέσματα σε 911 περιπτώσεις. «Αναφέρουμε την πρώτη κβαντική τηλεμεταφορά ανεξάρτητων qubits μεμονωμένου φωτονίου από παρατηρητήριο στο έδαφος σε δορυφόρο σε χαμηλή τροχιά μέσω ενός καναλιού up-link σε απόσταση μέχρι 1.400 χλμ» ανέφεραν οι Κινέζοι ερευνητές. 
Όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα του MIT Technology Review, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντικείμενο τηλεμεταφέρεται από τη Γη σε τροχιά, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ διεμπλοκής και επιβεβαιώνοντας την υπεροχή της Κίνας πάνω στον συγκεκριμένο τομέα έρευνας, που αναμένεται να ανοίξει νέους ορίζοντες σε νέες μορφές τηλεπικοινωνιών, όπου οι πληροφορίες θα «κωδικοποιούνται» βάσει των κβαντικών καταστάσεων φωτονίων σε διεμπλοκή. Το κύριο πλεονέκτημα μιας τέτοιας μεθόδου θα είναι πως η υποκλοπή θα είναι αδύνατη, καθώς οποιαδήποτε απόπειρα θα προκαλεί αναταραχή στην κατάσταση των φωτονίων και έτσι θα αποκαλύπτεται. Μια άλλη ερευνητική ομάδα Κινέζων επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Σαγκάης Jiao Tong δημοσίευσε πρόσφατα άρθρο της στο οποίο αναφέρουν ότι κατάφεραν να στείλουν σωματίδια φωτός μέσω θαλασσινού νερού. Οι επιστήμονες μπόρεσαν να μεταδώσουν σωματίδια διεμπλοκής σε απόσταση 3 μέτρων, σε απομονωμένο περιβάλλον. Επίσης ανέφεραν ότι είναι σε θέση να επεκτείνουν το φάσμα επικοινωνίας στα 900μ. Σε πρόσφατη συνέντευξη του στον Βήμα fm ο διεθνούς φήμης Έλληνας φυσικός Δημήτρης Νανόπουλος δήλωσε: «Θα γίνει…θα μπαίνουμε σε ένα σωλήνα φαντάζομαι, δεν ξέρω πως θα το κάνουν, και μετά θα βγαίνουμε στην Νέα Υόρκη κατευθείαν και θα μας ξαναφτιάχνουν. Θα γίνει, ήδη το κάνουν.»

Σχέδιο Πήγασος.

Το σχέδιο Πήγασος είναι ένα πρόγραμμα που σχετίζεται με την περίφημη DAPRA (Υπηρεσία έρευνας προηγμένων αμυντικών συστημάτων των ΗΠΑ) που ήδη από το 1967 κατάφεραν να πραγματοποιήσουν ταξίδια στο χρόνο. Το σχέδιο έγινε γνωστό από τους χρονοταξιδιώτες Basiago και Stillings, οι οποίοι είχαν στρατολογηθεί σε παιδική ηλικία από την κυβέρνηση. Συνολικά 140 παιδιά είχαν στρατολογηθεί τα οποία αφού μεγάλωναν θα ήταν η πρώτη γενιά ταξιδιωτών του χρόνου. Όπως ανέφεραν είχαν παρακολουθήσει σεμινάρια διάρκειας τριών εβδομάδων το καλοκαίρι του 1980 για τον Άρη και για να προετοιμαστούν για τα ταξίδια που θα έκαναν στον Άρη μέσω τηλεμεταφοράς. Το μάθημα έγινε από τον ταγματάρχη Ed Dames σε ένα κολέγιο στη Mt. Shasta της Καλιφόρνια. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 10 παιδιά μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, η Reggina Dukan πρώτη γυναίκα διευθύντρια της DAPRA ,ο Reymond Basiago μηχανικός της Ralph m Parsons, ο οποίος ήταν τεχνικός σύνδεσμος ανάμεσα στην εταιρεία και την CIA για την κατασκευή της Tesla βάσης τηλεμεταφοράς. 
Επίσης ο Stillins Thomas αναλυτής επιχειρήσεων για την Lockheed Corporation ο οποίος είχε υπηρετήσει στο ναυτικό και ο Ben Rich διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Lockheed Skunk Works ο οποίος πριν πεθάνει είχε εξομολογηθεί ότι οι εξωγήινοι επισκέπτες είναι πραγματικότητα και ο αμερικανικός στρατός ταξιδεύει στα άστρα! Σε δημοσίευμα του αμερικανικού στρατιωτικού περιοδικού army.mil την πρωταπριλιά του 2016 αναφέρεται ότι πραγματοποιήθηκε τηλεμεταφορά στρατιωτών από βάση της Μασαχουσέτης σε βάση των ΗΠΑ στη Γερμανία. Από κάποιους θεωρήθηκε πρωταπριλιάτικο αστείο, από κάποιους άλλους συγκαλυμμένη αποκάλυψη. Επίσης θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στο youtube έχουν κυκλοφορήσει βίντεο που δείχνουν τηλεμεταφορά ανθρώπων, αλλά για την γνησιότητα τους οι απόψεις διίστανται .
Σήμερα η τηλεμεταφορά ανθρώπων φαίνεται άπιαστο όνειρο, όμως ας σκεφτούμε πόσα σημερινά επιστημονικά επιτεύγματα δεν θεωρούνταν στο παρελθόν επιστημονική φαντασία! Και όπως είπε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν: «Η φαντασία είναι πιο σημαντική από την γνώση».

Πηγές:https://el.m.wikipedia.org
physics4u.gr
αρχείο Ερ.ε.ν.ζω.
www.kontranews.gr

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ Ερ.ΕΝ.Ζω ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΥΦΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ UAPcheck