PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Ολοκληρώθηκε το 24ο συνέδριο UFO. Ομιλίες, συμπεράσματα και φωτογραφίες (μέρος 1ο)

Γράφουν: Νίκος Αποστολόπουλος (Ερ.Ε.Ν.Ζω)
Ματθαίος Αικατερινίδης (NICAP)

Το IUFOC ιδρύθηκε το 1991 και θεωρείται το μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο για τα UFO και τα συναφή φαινόμενα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το συνέδριο υπερηφανεύεται για πάνω από είκοσι ομιλητές από όλο το κόσμο ενώ καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με το φαινόμενο των ΑΤΙΑ, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας, της κυβερνητικής συγκάλυψης, μαύρων προγραμμάτων, αγρογλυφικά, και εξωγήινες επισκέψεις και απαγωγές. Το 24ο συνέδριο πραγματοποιήθηκε από 18 έως 22 Φεβρουαρίου 2015. Η εκδήλωση θεωρήθηκε επιτυχημένη και δόθηκε το νέο ραντεβού για το 25ο συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Φεβρουάριο του 2016.

Ημέρα 1η

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου πήραν τον λόγο τέσσερα άτομα, και στη συνέχεια ακολούθησε ένα πάνελ με οργανωτή της κουβέντας την Yvonne Smith.

                 Thomas Reed          Jaime Maussan          Chris O'Brien            Charlie Foltz
                                                            Yvonne Smith
Η πιο σημαντική ομιλία ήταν χωρίς αμφιβολία αυτή του Thomas Reed, ο οποίος είναι πολύ γνωστός στο χώρο της UFOλογίας εξαιτίας των αλλεπάλληλων απαγωγών που βίωσε σε μικρή ηλικία μαζί με τον αδερφό του την δεκαετία του 1960. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι όλα ξεκίνησαν στην πόλη Sheffield της Μασαχουσέτης, την δεκαετία του 1960 όταν ο Thomas μαζί με τον μικρότερο αδερφό του Matthew απήχθησαν από κάποιες παράξενες οντότητες επανειλημμένα. Μάλιστα μάρτυρες ήταν ακόμα η μητέρα τους και η γιαγιά τους, ενώ ο Hynek και ο Vallee που ερεύνησαν την υπόθεση, τη χαρακτήρισαν «CE4», δηλαδή στενή επαφή 4ου τύπου και μια από τις ελάχιστες που έφτασε μέχρι τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε).     
Ο Reed ο οποίος αντικατέστησε την Linda Zimmerman, ξεκίνησε την ομιλία του στις 9π.μ. με μια αναδρομή στις συναντήσεις και τις απαγωγές από τις παράξενες οντότητες σε διάφορες τοποθεσίες, ενώ έδειξε και  ένα αρκετά μεγάλο βίντεο με αποσπάσματα από ντοκιμαντέρ βασισμένα σε όσα βίωσαν ο ίδιος και η οικογένεια του. Αναφέρθηκε στις απαγωγές του ίδιου και του αδερφού του υπενθυμίζοντας την έντονη ακτινοβολία αλλά και τα μαγνητικά φαινόμενα. Οι απαγωγείς του υποτίθεται πως είχαν κάποια «αιτήματα» από τον ίδιο τα οποία δεν εκπλήρωσε γιατί όπως άφησε να εννοηθεί υπήρχαν οικογενειακές διαφωνίες. Αποκάλυψε επίσης ότι το 1992, όταν η υπόθεση του μαζί με κάποιες ακόμα έφτασαν στα Ηνωμένα Έθνη, την ίδια ημέρα δολοφονήθηκε ο πατέρας του. Ο Reed αργότερα προσέλαβε δικηγόρο και μήνυσε την κυβέρνηση για όσα βίωσε αλλά χωρίς κάποιο αποτέλεσμα μέχρι σήμερα. Όπως ανέφερε, δεν δέχτηκε ποτέ να περάσει από ανιχνευτή ψεύδους.

Τον λόγο στην συνέχεια πήρε ο Derrell Sims στην ατζέντα του οποίου οι εξωγήινοι είναι πάντα εχθρικοί. Ο Sims ισχυρίζεται ότι κατά το παρελθόν εργάστηκε στην CIA. Αναφέρθηκε σε απαγωγές και εξωγήινα εμφυτεύματα τα οποία οι γιατροί «εξαφανίζουν» μετά την επέμβαση, αλλά και σε σεξουαλικές συνευρέσεις που αναγκάζονται πολλές γήινες με παράξενα όντα, για την γέννηση υβριδίων. Γενικά οι ιστορίες του Sims  είναι τρομακτικές και πάντα εχθρικές για την ανθρωπότητα. Τρίτος ομιλητής ήταν ο Chris OBrien ο οποίος αναφέρθηκε στους ακρωτηριασμούς βοοειδών και στις πάνω από 200 περιπτώσεις που έχει ερευνήσει, με 40 από αυτές να είναι «πολύ παράξενες». Όπως είπε, έχει ιχνογραφήσει τις παράλληλες ιστορίες των ανθρώπων και των ζώων, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι ζωές μας και οι τύχες μας συνδέονται με κάποιον μυστηριώδη τρόπο – ίσως με το DNA μας. Στη συνέχεια πήγε σε μια συνομωσιολογική συζήτηση των πάσης φύσεως  περίεργα, μέχρι και τα παράξενα μαύρα ελικόπτερα που εμφανίζονται τα βράδια πάνω από σημεία απαγωγής βοοειδών. Τελευταίος ομιλητής την πρώτης ημέρας ήταν ο Charlie Foltz θύμα απαγωγής μιας διάσημης περίπτωσης το 1976 που έμεινε γνωστή ως «Allagash Abductions». Το 1976 κωπηλατώντας στην λίμνη Eagle Lake προς το κάμπινγκ της Allagash μαζί με άλλους τρεις φίλους, ένα αντικείμενο 80 περίπου μέτρων και πιο φωτεινό από τα αστέρια, κινήθηκε προς το μέρος τους και ένα κοίλο φως «κατάπιε» τους άντρες και το κανό.
Το επόμενο πράγμα που οι άντρες θυμόντουσαν ήταν  να στέκονται στην άκρη της όχθης. Μετά από υπνωτικές συνεδρίες θυμήθηκαν την απαγωγή τους αλλά και τις γενετικές εξετάσεις που υπέστησαν. Και ο τέσσερις φίλοι πέρασαν από ανιχνευτές ψεύδους που έδειξαν ότι πράγματι, κάτι είχαν βιώσει εκείνο το βράδυ. Ο Foltz μίλησε για εκείνο το βράδυ του 1976 ενώ μέσω Skype συμμετείχε και ένας ακόμα από εκείνη τη παρέα των φίλων, ο Jim Weiner. Η μέρα τελείωσε με ένα πάνελ στο οποίο συμμετείχαν οι τέσσερις ομιλητές  που προηγήθηκαν και συντονίστρια την Yvonne Smith. Το θέμα ήταν σπάνιες περιπτώσεις μαζικών απαγωγών από εξωγήινους. Η Smith μίλησε για μια περίπτωση απαγωγής που συνέβη το 1994 στο Σαν Ντιέγκο, ενώ στην συνέχεια ο καθένας από τους τέσσερις καλεσμένους μίλησε για την «αγαπημένη του» περίπτωση μαζικής απαγωγής. 
   
Ημέρα 2η

Την δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, στις 20 Φεβρουαρίου, τον λόγο πήρε πρώτος ο Ruben Uriarte, ερευνητής επί σειρά ετών της MUFON και Διευθυντής της για τον τομέα της Βόρειας Καλιφόρνιας.
                 Ruben Uriarte          James Gilliland         Joshua Warren         Mark Pilkington

Το θέμα του ήταν «Ακραίες διασταυρώσεις τρίτου τύπου», και συντριβές UFO στο Μεξικό. Έδειξε αποσπάσματα από τις εμφανίσεις του στο  History Channel, και αναφέρθηκε σε τρία UFO που συνετρίβησαν στο βόρειο Μεξικό την δεκαετία του 1950. Στην μία συντριβή στην  Chihuahua αναφέρθηκαν και σώματα παράξενων οντοτήτων. Όπως είπε, ο αμερικανικός στρατός ήταν παρών βοηθώντας τους Μεξικανούς. Αρκετοί μάρτυρες ισχυρίστηκαν ότι είδαν μια έκρηξη στον ουρανό αλλά και τα σώματα των «ξένων». Αναφέρθηκε επίσης στην υποτιθέμενη συντριβή UFO το 1948 στο Laredo του Τέξας και το κάψιμο του νεκρού πιλότου, μια περίπτωση γνωστή ως «Tomato Man».

Επόμενος ομιλητής ήταν ο James Gilliland με τη δική του ομάδα έρευνας γνωστή ως  ECETI (Φωτισμένοι Επικοινωνία με Εξωγήινη Νοημοσύνη), η οποία παραμένει περιθωριοποιημένη  στην κοινότητα των UFO. Έχει ένα ράντζο στην αγροτική πολιτεία της Ουάσιγκτον, και ο ίδιος όπως και όσοι των επισκέπτονται ισχυρίζονται ότι βλέπουν κάθε είδους απίθανα πράγματα. Όπως ανέφερε, βλέπουν «πλοία εξωγήινων» σχεδόν κάθε βράδυ εδώ και δεκατρία χρόνια. Έδειξε επίσης φωτογραφίες κάποιον όντων όπως ισχυρίστηκε καθώς και ένα νυχτερινό βίντεο. Αναφέρθηκε ακόμα στα Chemtrails, στα μαύρα ελικόπτερα, στον έλεγχο του νου, αλλά και στα όντα που έρχονται μέσω μίας πύλης. Έδειξε μάλιστα ένα βίντεο από μια πύλη που ανοίγει ψηλά στο βουνό και μπαινοβγαίνουν τα σκάφη. Η αλήθεια είναι ότι οι απόψεις του και οι αναφορές του είναι απίστευτα τραβηγμένες και αυτός είναι και ο λόγος που παραμένει περιθωριοποιημένος στη κοινότητα των UFOλόγων. Επόμενος ομιλητής ο οποίος μάλλον πέρασε απαρατήρητος ήταν ο Joshua P. Warren ο οποίος μίλησε για το φαινόμενο  «Brown Mountain Abduction».

Πρόκειται για την εξαφάνιση πολλών ανθρώπων που συνδέονται με παράξενα φώτα, πάνω και γύρω από το Brown Mountain εδώ και οκτώ αιώνες. Συγκεκριμένα η πρώτη συνάντηση ανθρώπων με αυτά τα παράξενα φώτα χρονολογείται σύμφωνα με την τοπική λαογραφία περίπου στο 1200μ.Χ. Τελευταίος ομιλητής της 2ης ημέρας ήταν ο αινιγματικός Mark Pilkington, ο οποίος στην ομιλία ήταν αρκετά αινιγματικός και χωρίς να μπαίνει κατευθείαν στο θέμα. Αυτό που είπε και κρατήσαμε ως πιο σημαντικό, ήταν πως η μυστική συμμετοχή του στρατού ήταν υπεύθυνη για τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης ως προς την συγκάλυψη του θέματος των UFO, η οποία είναι τουλάχιστον εν μέρει αλήθεια. Η βραδιά έκλεισε με το φεστιβάλ κινηματογράφου όπου προβλήθηκε η νέα ταινία «Travis», που είναι βασισμένη στην απαγωγή του Travis Walton το 1975 στην Αριζόνα των Η.Π.Α.

24ο Συνέδριο UFO (Μέρος δεύτερο)