PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

10ο Ετήσιο Φεστιβάλ και Συνέδριο UFO

Η πόλη του Εδιμβούργου στο Τέξας φιλοξένησε το 10ο Ετήσιο Φεστιβάλ και Συνέδριο UFO που πραγματοποιήθηκε στις 11 – 12 Αυγούστου 2023. Η πρώτη μέρα ήταν γεμάτη από δραστηριότητες που απόλαυσαν όλες οι οικογένειες. Το φεστιβάλ περιελάβανε αξιοθέατα, αυτοψία εξωγήινων, σόου με λέιζερ, παράσταση με ερπετοειδή, χορευτές της φωτιάς, διαγωνισμό κοστουμιών και διαγωνισμό τέχνης. Οι διοργανωτές έκλεισαν τη βραδιά με ένα Robot Dance Party και μια παράσταση DJ.

Την δεύτερη μέρα, στις 12 Αυγούστου, και από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, παραβρέθηκαν στο συνέδριο αρκετοί ειδικοί των UFO με εκτενή έρευνα και γνώση πάνω στο θέμα. Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο κάτοικος του Εδιμβούργου Noe Torres, ένας αναγνωρισμένος ειδικός στον τομέα των UFO και των παραφυσικών φαινομένων, συγγραφέας, εκδότης και πρώην διευθυντής τμήματος της Πολιτείας του Τέξας για το Mutual UFO Network (MUFON). Ο Torres έχει εμφανιστεί σε μια σειρά από τηλεοπτικές εκπομπές σε εθνικό επίπεδο, όπως το «Mysteries of the Outdoors» του Travel Channel και η περίφημη ραδιοφωνική εκπομπή «Coast to Coast» του George Noory.

Ομιλητής και επικεφαλής στο συνεδρίου ήταν και ο David Childress, ο πραγματικός Ιντιάνα Τζόουνς, που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην έρευνα του παράξενου και του ανεξήγητου. Κατά τη διάρκεια των 30 και πλέον ετών της έρευνάς του, έχει ερευνήσει τα μυστήρια γύρω από άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα, και οι μοναδικές του απόψεις πάνω στο θέμα έχουν δημιουργήσει οπαδούς και αναγνώριση σε ολόκληρη την κοινότητα των UFO. Ως επιλεγμένος καλεσμένος στη δημοφιλή σειρά «Ancient Aliens» του The History Channel, ο Childress μοιράζετε τις ιδέες και τις θεωρίες του σχετικά με την πιθανή σύνδεση μεταξύ αρχαίων πολιτισμών και εξωγήινων επισκεπτών.  Έχει επίσης εμφανιστεί και σε άλλα ντοκιμαντέρ του History Channel, ενισχύοντας περαιτέρω την επικυριαρχία του στο θέμα. Πέρα από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις, η τεχνογνωσία του Childress στα UFO επεκτείνεται και στα γραπτά του. Έχει συγγράψει βιβλία που εξερευνούν το φαινόμενο, ρίχνοντας φως σε διάφορες θεάσεις, συναντήσεις και κρατικές συγκαλύψεις που σχετίζονται με άγνωστα εναέρια φαινόμενα. Το πάθος του για την αναζήτηση της αλήθειας για τα UFO συνεχίζει να εμπνέει και άλλους ενώ παραμένει αφοσιωμένος στην εξάπλωση της γνώσης και της κατανόησης σε αυτό το συναρπαστικό και αινιγματικό πεδίο.

Ο Daniel Alan Jones ήταν ο Τελετάρχης. Είναι ο οικοδεσπότης και παραγωγός του The Vortex, μιας εκπομπής που εξερευνά τα μυστήρια του κόσμου και όχι μόνο. Ο Jones ερευνά ανεξήγητα φαινόμενα για πάνω από μια δεκαετία, έχει ερευνήσει περίεργες τοποθεσίες, έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες συνεντεύξεις, και έχει προσφέρει κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης για πολλά γεγονότα. Το νέο του βιβλίο "Aurora" εξιστορεί έναν αιώνα ιστορίας για θεάσεις UFO, και συναντήσεις με εξωγήινους που πηγαίνουν πίσω σε έναν θρύλο του Τέξας από το 1897.

Ο προσκεκλημένος ομιλητής Mike Bara συνεισφέρει τακτικά στα τηλεοπτικά προγράμματα «Ancient Aliens», «America’s Book Of Secrets» και «The Unexplained with William Shatner», τα οποία συνεχίζουν να προβάλλονται εναλλάξ στο History Channel και στο A&E Networks. Έχει επίσης εμφανιστεί ως εμπειρογνώμονας στο «UFOs: The Lost Evidence» για το The Travel Channel. Το 2014, πρωταγωνίστησε στη μίνι-ριάλιτι σειρά Uncovering Aliens για το Discovery Channel, όπου ταξίδεψε σε όλη τη χώρα με μια ομάδα ειδικών σε διάφορες τοποθεσίες παρατήρησης UFO.

Ο Jonathan Dover είναι βετεράνος αξιωματικός επιβολής του νόμου. Έχει συνεργαστεί με το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης Winslow Arizona, την Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου, και το Τμήμα Ιστορικής Διατήρησης Ναβάχο. Κατά τη διάρκεια της εργασίας του στα εδάφη του Έθνους Ναβάχο, μαζί με τα τακτικά του καθήκοντα, του ανατέθηκε, μαζί με τον Stanley Milford, για μια περίοδο 11 ετών, να διερευνήσει επίσημα και να τεκμηριώσει σημαντικές υποθέσεις που αφορούσαν τον Μεγαλοπόδαρο, στοιχειώματα, μαγεία των Ναβάχο και UFO. Στον Milford ανατέθηκε επίσης ως αξιωματικός της Αστυνομίας Ναβάχο να εργαστεί ως μέλος ομάδας με την Ομάδα Δράσης Ναρκωτικών και Συμμοριών της Αστυνομίας Ναβάχο. Μία από τις μοναδικές αρμοδιότητες του Milford ήταν η επίβλεψη ενός τμήματος που ονομάζεται «Μονάδα Ειδικών Έργων (SPU).» Ο πρωταρχικός ρόλος αυτής της μονάδας ήταν η διαχείριση υποθέσεων και έργων που θεωρήθηκαν κρίσιμα, ευαίσθητα ή υψηλού προφίλ. Μία από τις αρμοδιότητες αυτής της μονάδας ήταν και η διερεύνηση υποθέσεων που δεν εντάσσονταν στις καθημερινές παραμέτρους της επιβολής του νόμου ή της ποινικής έρευνας. Αφορούσε το παραφυσικό, δηλαδή περιπτώσεις που αφορούν τον Μεγαλοπόδαρο, UFO, εξωγήινους, μαγείες, φαντάσματα και στοιχειώματα.

Ο Marc D'Antonio έχει πτυχίο στην Αστρονομία και είναι επίσης ο οικοδεσπότης μιας δημοφιλής εκπομπής που ονομάζεται SkyTour Radio στο ραδιόφωνο KGRA. Η εβδομαδιαία 2ωρη εκπομπή επικεντρώνεται στην Αστρονομία, εξερευνώντας την επιστήμη και τις πιθανότητες γύρω από την αναζήτηση εξωγήινης ζωής.

Όλοι οι προσκεκλημένοι ομιλητές του Συνεδρίου UFO παρουσίασαν την ερευνητική τους εργασία σχετικά με τα φαινόμενα των UFO και μοιράστηκαν την εμπειρία τους με τους συμμετέχοντες.