PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

«Μη Ανθρώπινα» Σώματα Παρουσιάστηκαν στο Μεξικανικό Κογκρέσο

Σε πρόσφατη ακρόαση για το φαινόμενο των UFO στο Μεξικανικό Κογκρέσο, επιστήμονες και πιλότοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους, σε μια προσπάθεια να ρίξουν φως στην κλιμακούμενη παγκόσμια συζήτηση γύρω από τα άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα και την πιθανή εξωγήινη προέλευσή τους. Η παρουσίαση περιελάβανε δύο «μη ανθρώπινα» σώματα «εξωγήινης» εμφάνισης σε στυλ Spielberg, που φέρεται να βρέθηκαν κοντά στο Κούσκο του Περού.

Η αποκάλυψη έγινε από τον Jaime Maussan, έναν γνωστό και διαβόητο ουφολόγο, και αν οι ισχυρισμοί του αποδειχτούν αληθινοί, τότε αλλάζει όλο το «παιχνίδι σχετικά με το φαινόμενο των UFO. Το αρνητικό στην περίπτωση του Maussan είναι πως δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που βγαίνει δημόσια για να παρουσιάσει «εξωγήινα» σώματα με τρία δάκτυλα. Προηγούμενες προσπάθειες του απομυθοποιήθηκαν και αποκαλύφθηκε πως επρόκειτο για υπολείμματα ανθρώπινων παιδιών.

Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στα πρόσφατα «ευρήματα». Ο ειδικός των UFO παρουσίασε σώματα «εξωγήινων» σε εκδήλωση του Μεξικανικού Κογκρέσου. Ο έμπειρος μεξικανός ερευνητής των UFO Jaime Maussan έκανε την εκπληκτική του αποκάλυψη ενώπιον του Μεξικανικού Κογκρέσου παρουσιάζοντας δύο υποτιθέμενες μη ανθρώπινες μούμιες. Αυτά τα πτώματα, που ισχυρίζεται ότι ανασύρθηκαν από ένα ορυχείο στο Κούσκο του Περού, έχουν αψηφήσει τις συμβατικές επιστημονικές εξηγήσεις, με το 30% της γενετικής τους σύνθεσης να είναι ακόμα αταξινόμητο, όπως εξήγησε ο Maussan. Η ηλικία αυτών των δειγμάτων, που έχουν τρία δάχτυλα, στερούνται δοντιών και φαίνεται να έχουν ένα μοναδικό σύστημα όρασης, ενώ εκτιμάται ότι είναι πάνω από χιλίων ετών, με βάση τη χρονολόγηση άνθρακα που έγινε από το Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού (UNAM). Ενώ πολλοί στο διαδίκτυο έχουν εκφράσει σκεπτικισμό, συγκρίνοντας τις μούμιες με «μεταλλαγμένες γάτες», ο Maussan δήλωσε κατηγορηματικά, όπως αναφέρει η Daily Mail:

 «Αυτά τα όντα ανακαλύφθηκαν σε ορυχεία, αλλά όχι μετά από συντριβή UFO. Η προέλευσή τους στο επίγειο εξελικτικό χρονοδιάγραμμά μας δεν μπορεί να εντοπιστεί.»

Τόνισε περαιτέρω την ανάγκη επανεκτίμησης των ιστορικών μαρτυριών, σχολιάζοντας:

 «Είτε ήταν εξωγήινοι είτε όχι, συνυπήρχαν μαζί μας. Τα βιβλία της ιστορίας μας πρέπει να το αντικατοπτρίζουν αυτό.»

Μια τολμηρή ανακοίνωση, λοιπόν, αλλά ποια είναι η απόδειξη;

Η ταινία από τη δημόσια εκδήλωση δείχνει τις μουμιοποιημένες οντότητες με ξεχωριστά χαρακτηριστικά: χέρια με τρία δάχτυλα και χαρακτηριστικά πτηνών όπως αναδιπλούμενος λαιμός και μακριά κρανία. Επιπλέον, παρουσιάστηκε απεικόνιση με ακτίνες Χ των δύο σωμάτων και οι δοκιμές υποστηρίζουν ότι αποκάλυψαν ασυνήθιστα ευρήματα όπως εμφυτεύματα καδμίου και οσμίου, τα οποία είναι ένα απίστευτα σπάνιο στοιχείο.

Η άλλη αποκάλυψη από την ακτινογραφία είναι ότι ένα από τα σώματα φαίνεται να έχει μέσα αυγά.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι παρόλο που αυτά τα στοιχεία έχουν παρουσιαστεί σε επίσημο δημόσιο φόρουμ, με εξετάσεις και αναλύσεις, δεν είχαν υποβληθεί ακόμη σε καμία αξιολόγηση από ομότιμους. Επιπλέον, αυτά δεν είναι ολοκαίνουργια ευρήματα, αφού είχαν υποβληθεί σε εξετάσεις άνθρακα 14 από το 2017 και είχαν ήδη εξεταστεί στο Περού.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες, όπως ο Abraham Avi Loeb από το Τμήμα Αστρονομίας του Χάρβαρντ και ο Ryan Graves, συνταξιούχος διευθυντής του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Ο Loeb υποστήριξε ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί μια διεθνή συνεργασία για να εμβαθύνουμε στην έρευνα αυτών των δειγμάτων.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, προηγούμενοι ισχυρισμοί του Maussan, συμπεριλαμβανομένης της ανακάλυψης ενός μουμιοποιημένου σώματος κοντά στις αινιγματικές γραμμές Nazca του Περού το 2015, οι οποίες έχουν παρόμοιο επιφανειακό υλικό, αναγνωρίστηκαν ως υπολείμματα ανθρώπινου παιδιού, με τα οστά των δακτύλων και των ποδιών να αναδιατάσσονται για να σχηματίσουν το χέρι με τα τρία μακριά δάχτυλα. Μια μεταγενέστερη ανακάλυψη ενός «μικροσκοπικού εξωγήινου» από τη Χιλή,  εξηγήθηκε τελικά ως αποβολή εμβρύου. Έτσι, παρόλο που φαίνεται ότι η μεξικανική κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει αυτούς τους ισχυρισμούς με τη δέουσα επιμέλεια, οι ελπίδες για την αξιοπιστία τους υπονομεύονται σοβαρά λόγω των ατόμων που εμπλέκονται και των ομοιοτήτων με προηγούμενες «αποκαλύψεις».

Τι είπαν γιατροί που εξέτασαν τα «εξωγήινα πτώματα»

Οι Μεξικανοί γιατροί πάντως που εξέτασαν τα δύο «εξωγήινα πτώματα» μία εβδομάδα αργότερα υποστήριξαν πως το καθένα ανήκει σε έναν ενιαίο σκελετό και δεν είχαν συναρμολογηθεί από τμήματα άλλων. Οι γιατροί έκαναν μια σειρά από εργαστηριακά τεστ -μεταξύ των οποίων ακτινογραφίες και αξονικές τομογραφίες σε εργαστήριο στην Πόλη του Μεξικού, ενώ ακαδημαϊκοί, αρχαιολόγοι και άλλοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πρόκειται για άλλη μια περίπτωση ψεύτικων «ευρημάτων»- «hoax». Ο Χοσέ ντε Χεσούς Ζάλτσε Μπενίτεζ, διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Επιστημών Υγείας του ναυτικού της χώρας είπε πως τα τεστ έδειξαν ότι τα σώματα δεν έχουν συναρμολογηθεί ή «πειραχτεί». «Ανήκουν (το καθένα) σε έναν σκελετό, και δεν έχουν ενωθεί με άλλα κομμάτια» προσθέτοντας πως δεν υπάρχουν στοιχεία ούτε για συναρμολόγηση ούτε για «πείραγμα» των κρανίων.

Οι ακαδημαϊκοί και οι αρχαιολόγοι πάντως συνεχίζουν να υποστηρίζουν πως πρόκειται για μουμιοποιημένα ανθρώπινα πτώματα. Η κυβέρνηση του Περού λέει πως πρόκειται για προϊσπανικά αντικείμενα, και οι αρχές της χώρας πραγματοποιούν έρευνα για το πώς βγήκαν στο εξωτερικό- με τον Maussan να λέει πως δεν έγινε τίποτα παράνομο, αν και δεν εξήγησε πώς βρέθηκαν στα χέρια του.

Αναμένουμε…