PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Γιατί περιμένουν οι αστρονόμοι επικοινωνία με εξωγήινους στις 22 Αυγούστου

Μια σημαντική ημέρα θεωρείται η 22η Αυγούστου για την αστρονομία, καθώς οι επιστήμονες περιμένουν επικοινωνία με εξωγήινους. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η σημερινή μέρα (22/8) είναι πολύ σημαντική, καθώς ελπίζουν ότι θα λάβουν μήνυμα από εξωγήινους. Κάτι που περιμένουν εδώ και 40 χρόνια.

Στις 15 Αυγούστου 1983, οι αστρονόμοι χρησιμοποίησαν μια κεραία στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ στις ΗΠΑ, για να στείλουν ένα μήνυμα στο διάστημα και πιστεύουν ότι σήμερα (22/8) θα πάρουν απάντηση. Οι καθηγητές Masaki Morimoto και Hisashi Hirabayashi παρουσίασαν 13 σχέδια σε μορφή ραδιοκυμάτων σε ένα αστέρι που ονομάζεται Altair σχεδόν πριν από 40 χρόνια. Το αστέρι Altair απέχει περίπου 16,7 έτη φωτός από τον πλανήτη μας. Οι δύο καθηγητές ήλπιζαν ότι οποιαδήποτε ζωή που υπήρχε σε πλανήτες γύρω από το αστέρι θα λάμβανε το μήνυμα και θα έστελνε απάντηση. Πίστευαν ότι το μήνυμα θα χρειαζόταν περίπου 40 χρόνια για να επιστρέψει σε αυτούς. 
 
Τα 13 σχέδια που στάλθηκαν στο διάστημα από τους Morimoto και Hirabayashi εξηγούσαν συνοπτικά την ιστορία της Γης, το ηλιακό μας σύστημα και περιλάμβαναν ακόμη και μια εξήγηση για το τι είναι το DNA. Απόψε, μια ομάδα με επικεφαλής τον Shinya Narusawa στο Πανεπιστήμιο του Hyogo της Ιαπωνίας, θα χρησιμοποιήσει την κεραία της Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) για να ψάξει στον ουρανό για μια απάντηση. Για περίπου μία ώρα, η ομάδα θα ακούει τυχόν ασυνήθιστα ραδιοφωνικά σήματα και ελπίζει να λάβει ένα παρόμοιο μήνυμα με αυτό που είχε σταλεί πριν από τέσσερις δεκαετίες. 

Ο καθηγητής Morimoto, ο οποίος έχει περιγραφεί ως «έμπνευση για τις νεότερες γενιές που εισέρχονται στη ραδιοαστρονομίας στην Ιαπωνία» πέθανε το 2010. Ο Δρ Hirabayashi, ο οποίος έχει γράψει βιβλία για την ευφυή εξωγήινη ζωή, είναι τώρα ομότιμος καθηγητής στο JAXA.