PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Το Κογκρέσο υπονοεί ότι τα ΑΤΙΑ δεν έχουν ανθρώπινη προέλευση

Στο Κογκρέσο, όπου συντάσσεται, συζητείται και θεσπίζεται νομοθεσία, οι σαφείς και συνοπτικοί ορισμοί είναι υψίστης σημασίας. Καθώς τα στρατιωτικά πληρώματα αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερο άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα, οι νομοθέτες έκαναν πρόσφατα αρκετές εντυπωσιακές αναθεωρήσεις στον ορισμό του «UFO». Βασικό μεταξύ αυτών: Η εντυπωσιακή αναθεώρηση ότι ορισμένα UFO έχουν μη ανθρώπινη προέλευση. 

Όπως αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον ερευνητή Ντάγκλας Τζόνσον, ένα προσχέδιο νομοσχεδίου που εγκρίθηκε ομόφωνα από την Επίλεκτη Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας μετονομάζει τα UFO ως «άγνωστα αεροδιαστημικά-υποθαλάσσια φαινόμενα». Η επέκταση του ορισμού για να συμπεριλάβει αντικείμενα στο διάστημα και κάτω από τους ωκεανούς διευρύνει σημαντικά το πεδίο εφαρμογής ενός δυναμικού νέου γραφείου στο οποίο έχει ανατεθεί από το Κογκρέσο να διερευνά τα UFO. Ο αναθεωρημένος ορισμός του «UFO» περιλαμβάνει επίσης αντικείμενα «διαμέσου» τα οποία, σύμφωνα με τους νομοθέτες, «μετάβαση μεταξύ του διαστήματος και της ατμόσφαιρας ή μεταξύ της ατμόσφαιρας και των υδάτινων σωμάτων». Εν ολίγοις, τα μέλη μιας βασικής επιτροπής που εστιάζει στην εθνική ασφάλεια πιστεύουν ότι αντικείμενα άγνωστης προέλευσης επιδεικνύουν εξαιρετικά προηγμένη τεχνολογία μετακινούμενα απρόσκοπτα μεταξύ του διαστήματος, του αέρα και του νερού. 

Μια έκθεση που συνοδεύει τη νομοθεσία σημειώνει ότι «οι διαμεσαίες απειλές για την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών επεκτείνονται εκθετικά». Τα ανωτέρω μας κάνουν να πιστεύουμε ότι οι νομοθέτες δεν θα συμπεριέλαβαν μια τέτοια εξαιρετική γλώσσα στη δημόσια νομοθεσία χωρίς επιτακτικά στοιχεία.  Ίσως τα μέλη να έχουν δει τα απόρρητα δεδομένα που ώθησαν τον διευθυντή εθνικής νοημοσύνης του πρώην προέδρου Τραμπ να δηλώσει ότι τα UFO παρουσιάζουν «τεχνολογίες που δεν έχουμε, και τις οποίες δεν είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε». 

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο νέος ορισμός του Κογκρέσου για το "UFO" αποκλείει τα «τεχνητά» αντικείμενα. Τις τελευταίες επτά δεκαετίες, οι περισσότερες θεάσεις UFO αποδίδονταν σε «τεχνητά» αντικείμενα, όπως αεροσκάφη, μπαλόνια, δορυφόρους ή drones που δεν αναγνωρίστηκαν σωστά. Ωστόσο, τώρα, σύμφωνα με το Κογκρέσο, τα «τεχνητά» αντικείμενα «δεν θα πρέπει να θεωρούνται σύμφωνα με τον ορισμό ως μη αναγνωρισμένα αεροδιαστημικά-υποθαλάσσια φαινόμενα». Επιπλέον, σε μια οδηγία του Κογκρέσου, αντικείμενα που προσδιορίζονται από το νέο γραφείο UFO «ως τεχνητά…θα περνούν στα κατάλληλα γραφεία (Τμήμα Άμυνας και Κοινότητας Πληροφοριών)» για περαιτέρω ανάλυση. Το Κογκρέσο, με λίγα λόγια, αναγκάζει την κυβέρνηση να επικεντρωθεί σε αντικείμενα που δεν είναι «τεχνητά». 

Φανταστείτε ότι το νέο γραφείο UFO εντοπίζει ένα εξαιρετικά προηγμένο drone που πετά σε ευαίσθητο εναέριο χώρο. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ανεξάρτητα από την προέλευση του drone - είτε είναι κινεζική, ρωσική ή άλλη - το γραφείο UFO πρέπει να σταματήσει αμέσως την έρευνα και να παραδώσει την υπόθεση σε άλλη κυβερνητική υπηρεσία. Αυτό σημαίνει ότι τα μέλη της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας πιστεύουν (σε ομόφωνη, δικομματική βάση) ότι ορισμένα UFO δεν έχουν ανθρώπινη προέλευση. 

Σε τελική ανάλυση, γιατί το Κογκρέσο να ιδρύσει και να αναθέσει ένα ισχυρό νέο γραφείο για τη διερεύνηση μη «ανθρωπογενών» UFO αν δεν υπήρχαν τέτοια αντικείμενα; Ένας κλάδος της αμερικανικής κυβέρνησης που υπονοεί ότι τα UFO έχουν μη ανθρώπινη προέλευση είναι μια εκρηκτική εξέλιξη. Είναι επίσης μέρος μιας αξιοσημείωτης αλλαγής στην επίσημη στάση απέναντι στα UFO.

Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα από τη συνεδρίαση του Κογκρέσου

 

Στα τέλη της δεκαετίας του 1940 και στις αρχές της δεκαετίας του 1950, πολλοί ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι πίστευαν ότι τα UFO είχαν «διαπλανητική» προέλευση. Αλλά μια σειρά από ανεξήγητες ακόμα συναντήσεις το καλοκαίρι του 1952 πυροδότησε φόβους για την εθνική ασφάλεια μεταξύ των υπηρεσιών άμυνας και πληροφοριών. Ως αποτέλεσμα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ξεκίνησε μια εκστρατεία για να «απομυθοποιήσει» και να δυσφημήσει όλες τις θεάσεις UFO, ανεξάρτητα από το πόσο αξιόπιστες είναι. Για δεκαετίες, οι αξιωματούχοι χλεύαζαν οποιαδήποτε πρόταση ότι τα UFO είχαν εξωγήινη προέλευση. Όχι πια.