PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Ηράκλειο (3/9/1998)

Η επόμενη αναφορά προέρχεται από τον τοπικό ερευνητή της Κρήτης, Μανώλη Πεχυνάκη.
Σύμφωνα με την αναφορά του, το βράδυ της 3ης Σεπτεμβρίου, ημέρα Πέμπτη, με μία παρέα η οποία αποτελούνταν από επτά νεαρά άτομα - από τα οποία ο Μάρκος Φουντουδάκης και ο Σταύρος Χατζιδάκης ανήκουν στην ομάδα του προαναφερθέντος ερευνητή κάθονταν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, συζητώντας για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία διαρκούσε αρκετές ώρες, ασυναίσθητα παρατηρούσαν και τον ουρανό.
Η ώρα ήταν 2:35 μετά τα μεσάνυχτα, όταν ένα από τα μέλη της παρέας, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, διέκρινε στον ουρανό νοτιοδυτικά της πόλης του Ηρακλείου ένα αντικείμενο, το οποίο φαινόταν να απέχει από τον πλανήτη Δία έτσι όπως το παρατηρούσε από τη Γη και εκτελούσε ασυνήθιστες κινήσεις.
Επειδή πρώτη φορά διέκρινε ένα UFO, το παρατηρούσε αμίλητος, περίπου για πέντε δευτερόλεπτα, όταν έγινε αντιληπτό και από την υπόλοιπη παρέα. Όλη η παρέα πλέον παρατηρούσε το UFO, το οποίο ήταν πύρινο, με ωοειδές σχήμα και το φαινόμενο μέγεθός του ήταν τριπλάσιο από το μέγεθος του πλανήτη Δία.
Το UFO, που ακολουθούσε μία πορεία από νοτιοδυτικά προς βορειοανατολικά, όταν έφθασε στο ζενίθ του ουράνιου θόλου διαχωρίστηκε σε δύο ίσα μέρη που διέγραφαν καθαρά την ίδια πορεία.
Τα δύο πλέον « πύρινα » αντικείμενα, που είχαν το ίδιο σχήμα σε σχέση με το αρχικό αντικείμενο, μετατοπίστηκαν με ελαφριά κλίση σε μικρότερο ύψος ( σε σχέση με τους παρατηρητές ).
Μετέπειτα τέθηκαν σε δυαδικό σχηματισμό και διαγράφοντας την ίδια τροχιά απομακρύνθηκαν και άρχισαν σταδιακά να χάνουν την φωτεινότητά τους.
Σύμφωνα με τον Μάρκο Φουντουδάκη που βρισκόταν εκεί η πορεία που ακολούθησε το UFO πάνω από την πόλη του Ηρακλείου το έφερε φαινομενικά σε θέση τροχιάς, η προβολή της οποίας περνούσε πάνω από το βουνό Γιούχτα, το οποίο είναι στα νότια του Ηρακλείου.
Ίσως αυτή η τροχιά του UFO να μην ήταν τυχαία, διότι σε αυτή την περιοχή που θεωρείται «δυναμική» συμβαίνουν  όπως λέγεται  παράδοξα γεγονότα.
Tο πιο σημαντικό, ίσως, στοιχείο είναι ότι σύμφωνα με τοπική λαϊκή παράδοση σε αυτό το βουνό βρίσκεται ο τάφος του Δία.
Είναι αξιοσημείωτο ότι ανάμεσα στους μάρτυρες υπήρχε ένα άτομο που ασχολείται με τον τρόπο πτήσης των αεροπλάνων και τις δυνατότητες τους, το οποίο δεν αποδεχόταν την ύπαρξη των UFOs.
Σχετικά με την προαναφερόμενη θέαση, το συγκεκριμένο άτομο απέκλεισε την πιθανότητα αυτό το αντικείμενο να ήταν γήϊνης προέλευσης και, αφού απέκλεισε συζητώντας με τα υπόλοιπα μέλη της παρέας το ότι μπορεί να ήταν κάποιο φυσικό φαινόμενο, αποδέχτηκε την ύπαρξη των UFOs.

Επίσης πρέπει να σημειωθεί η θετική επίδραση που εξάσκησε στον ψυχισμό της παρέας αυτό το φαινόμενο, αφού όλα τα μέλη της κατακλείσθηκαν συναισθήματα δέους και θαυμασμού.