PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

UFO - The arrivals..η ιστορία των UFOs σε λίγες γραμμές



Πριν 1000 χρόνια πιστευόταν ότι η Γη είναι επίπεδη.
Πριν 500 χρόνια πιστευόταν ότι η Γη είναι το κέντρο του σύμπαντος, και ότι ο Ήλιος, η Σελήνη και τα αστέρια γύριζαν γύρω από τη Γη.
Πριν 200 χρόνια πίστευαν ότι δεν έπεφταν πέτρες από τον ουρανό, γιατί δεν υπήρχαν πέτρες στον ουρανό. Θεωρούσαν τους μετεωρίτες πέτρες που χτυπήθηκαν από κεραυνό.
Πριν 120 χρόνια πίστευαν ότι ο άνθρωπος δεν θα μπορούσε ποτέ να πετάξει. Ο επίσκοπος Wright έλεγε πως «το πέταγμα είναι για τους αγγέλους». Οι δυο γιοι του, (αδελφοί Wright), Wilbur και Orville τον διέψευσαν αργότερα.
Πριν 60 χρόνια ο σερ. X. Jones διευθυντής του αστεροσκοπείου του Greenwich προέβλεψε ότι ο άνθρωπος δεν θα πέταγε ποτέ στην Σελήνη.
Πριν 40 χρόνια οι ιστορίες για UFO που έρχονταν στην Γη θεωρούνταν φάρσες ή παραισθήσεις. Όμως πάνω από 20 εκατομμύρια μάρτυρες έχουν φωτογραφίες, ταινίες, βίντεο, σωματικά τεκμήρια και επιστημονικά στοιχεία που αποδεικνύουν και πάλι ότι ο άνθρωπος μπορεί να κάνει λάθος.
Πρώτη επίσημη αναφορά θέασης ΑΤΙΑ στην σύγχρονη εποχή θεωρείται η αναφορά του επιχειρηματία και ερασιτέχνη πιλότου Kenneth Arnold .
Αυτός , στις 24 Ιουνίου 1947 , ανέφερε ότι εντόπισε εννέα μεταλλικά κυκλικά αντικείμενα , σαν "πιατάκια του καφέ" όπως τα περιέγραψε αργότερα , ενώ πετούσε επάνω από τα βουνά Cascade της Washington .
Αυτός ήταν που πρώτος εισήγαγε και τον όρο ιπτάμενοι δίσκοι ( flying saucers ) .
 Στο βίντεο παρακάτω ο K. Arnold λίγες ώρες μετά την εμπειρία του (1947), περιγράφει τι είδε..


Μετά την αναφορά του Arnold ακολούθησε καταιγισμός αναφορών θέασης παράξενων αντικειμένων , ώσπου στις 2 Ιουλίου του ίδιου έτους έλαβε χώρα το γνωστό περιστατικό του  Roswell,  που αργότερα πήρε τεράστιες διαστάσεις , αποτελώντας το πιο καυτό θέμα στην ιστορία των ΑΤΙΑ .
Το 1947 επίσης η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ( USAF ) άρχισε το πρόγραμμα "Sign" , μετά από εισήγηση του αντιπτεράρχου Nathan F. Twining στον διοικητή των Ενόπλων Αεροπορικών Δυνάμεων ( μετέπειτα USAF ) για λεπτομερή μελέτη του θέματος . Σκοπός του προγράμματος ήταν η συλλογή πληροφοριών σχετικά με το φαινόμενο των ΑΤΙΑ από απλούς πολίτες .
Η τελική έκθεση που εκδόθηκε στις 5 Αυγούστου του 1948 με τίτλο "Απολογισμός της κατάστασης "  παραδώθηκε στο Αρχηγείο της Πολεμικής Αεροπορίας .
Η έκθεση αυτή καθιστούσε σαφές ότι τα ΑΤΙΑ ήταν "διαπλανητικής προέλευσης διαστημόπλοια" .
Παρόλα αυτά ,και παρά την προσπάθεια μελών του Επιτελείου να φέρουν την υπόθεση στην δημοσιότητα , αποφασίστηκε να συνεχιστεί η μυστικότητα ώσπου η Αεροπορία να συλλέξει αρκετές πληροφορίες , για να αποφευχθεί και ενδεχόμενος πανικός .
Ο στρατηγός Hoyt Vanderberg , που πήρε την απόφαση , διέταξε να καταστραφεί η έκθεση του "Sign" .
Επίσης , με εντολή του το πρόγραμμα αντικαταστάθηκε από το "Grudge" , που επικεντρωνόταν κυρίως σε αναφορές πιλότων της πολεμικής και πολιτικής αεροπορίας , ενώ ταυτόχρονα η Πολεμική Αεροπορία επεδίωκε την απομυθοποίηση των ΑΤΙΑ , γελοιοποιώντας τους αυτόπτες μάρτυρες .
Το 1949 ανήγγειλε ότι όλες οι αναφορές αποδείχθηκαν αβάσιμες , και ότι έπαυε κάθε έρευνα , δήλωση που αναγκάστηκε το 1951 να παραδεχθεί ότι ήταν αναληθής , καθώς το σχέδιο συνεχιζόταν .
Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι στις 24 Σεπτεμβρίου 1947 ο τότε πρόεδρος Harry Truman συνέστησε μια περίεργη ομάδα με την ονομασία   Majestic-12  ή MJ12 , μετά από προτροπή του Dr Vannenar Bush , κορυφαίο επιστήμονα που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της ατομικής βόμβας , και του υπουργού Αμύνης James Forrestal , ο οποίος πολύ αργότερα θα "αυτοκτονήσει" πηδώντας από το παράθυρο του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν .


Σκοπός της μυστικής αυτής ομάδας ήταν η επιστημονική έρευνα του φαινομένου των ΑΤΙΑ .
Το 1952 ξεκινά το πρόγραμμα Γαλάζιο Βιβλίο ( project Blue Book ) το οποίο αντικαθιστά το "Grudge" και στόχο έχει την καταγραφή των εμφανίσεων ΑΤΙΑ και την περαιτέρω μελέτη και έρευνά τους .
Οι εργασίες του "Γαλάζιου Βιβλίου" σταμάτησαν επισήμως το Δεκέμβριο του 1969 .
Παράλληλα , μετά από έναν καταιγισμό αναφορών για ΑΤΙΑ , η USAF , που επιθυμούσε εκτενέστερη μελέτη του φαινομένου και προκειμένου να αποφύγει ερωτήσεις από το Κογκρέσο , μετά από πρόταση του Carl Sagan αναθέτει την νέα έρευνα σε πανεπιστήμια .
Τελικά , το 1966 , αφού η USAF πλήρωσε $523.000 για μια αμερόληπτη έρευνα , δημιουργείται μια νέα ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Colorado με οργανωτή τον Dr Edward Condon .
Στο συμφωνητικό , o Condon εγγυήθηκε μια "αυστηρώς αντικειμενική εργασία".
Όμως , ο Robert Lowe , πριν γίνει διευθυντής της ομάδας , πρότεινε μια διαφορετική προσέγγιση :
"Η μελέτη μας θα πρέπει να διεξαχθεί σχεδόν αποκλειστικά από ανθρώπους που δεν πιστεύουν στα ΑΤΙΑ ... το κόλπο θα είναι φαντάζομαι να περιγράψουμε την υπόθεση έτσι ώστε να εμφανιστεί στο κοινό σαν μια απολύτως αντικειμενική μελέτη...".
Για τους επόμενους εννέα μήνες που δραστηριοποιήθηκε η επιτροπή Condon εξετάστηκαν μόλις 100 από τις 15.000 διαθέσιμες αναφορές , μερικές μάλιστα εξ αυτών πολύ ύποπτες , και ελάχιστοι από τους αξιόπιστους μάρτυρες .
Τα αποτελέσματα της έρευνας έγιναν γνωστά τον Ιανουάριο του 1969 , και σχεδόν παπαγάλιζαν τη θέση της Πολεμικής Αεροπορίας : δεν υπήρχε καμία μυστικότητα , κανένας κίνδυνος και καμία απόδειξη της ύπαρξης των ΑΤΙΑ .
( Τα στοιχεία παραθέτει ο επισμηναγός Donald E. Keyhoe , διευθυντής της NICAP )
Μέχρι τη στιγμή που έκλεισε το πρόγραμμα "Γαλάζιο Βιβλίο" , είχε γίνει καταγραφή (από όλα τα προγράμματα ) για 12.618 εμφανίσεις ΑΤΙΑ , που βρίσκονται τώρα σε 75.000 σελίδες αρχείων στο κτίριο εθνικών αρχείων στην Washington D.C.
Τα πορίσματα της όλης έρευνας ήταν τα εξής :
τα ΑΤΙΑ δεν αποτελούσαν απειλή για την εθνική ασφάλεια , δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα ΑΤΙΑ είχαν σχέση με τεχνολογικά προηγμένα ιπτάμενα οχήματα και δεν υπήρχαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα ΑΤΙΑ έχουν εξωγήινη προέλευση .
Όμως εκφράστηκαν αμφιβολίες για τα πορίσματα της έρευνας , καθώς δεν υπήρχε ηθελημένα καμία αναφορά σχετική με θέματα εθνικής ασφαλείας , όπως η εμφάνιση ΑΤΙΑ πάνω από στρατιωτικές βάσεις , ή που να αφορά άλλες χώρες στις οποίες να εδρεύουν αμερικάνικες βάσεις , πουθενά μέσα στο πρόγραμμα .
Τέλος , από τις 12.618 καταχωρήσεις , οι 701 δηλώθηκαν αδύνατες φυσικής ερμηνείας ( ποσοστό 7% ) .

Το βράδυ της 19ης Ιουλίου 1952 ο Edward Nugent είδε ξαφνικά στο ραντάρ του πύργου ελέγχου στο αεροδρόμιο της Washington D.C. επτά αντικείμενα κινούμενα με τεράστια ταχύτητα .
Τις επόμενες ώρες τα αντικείμενα εμφανίζονταν και εξαφανίζονταν περιοδικά στις οθόνες τριών διαφορετικών ραντάρ , ενώ πολλοί αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν στον ουρανό επτά φωτεινά αντικείμενα , το χρώμα και η φωτεινότητα των οποίων άλλαζε συνεχώς .
Το περιστατικό αυτό ανησύχησε την CIA όσον αφορά την εθνική ασφάλεια , και ήταν από τους παράγοντες που ώθησαν την έναρξη του Γαλάζιου Βιβλίου .
Το 1961 καταγράφεται η πρώτη μαρτυρία απαγωγής από εξωγήινους .
Πρόκειται για το ζεύγος Barney και Betty Hill  οι οποίοι , σύμφωνα με γιατρούς που τους εξέτασαν , είχαν έντονα μετά-απαγωγικά ψυχολογικά προβλήματα .
Οι ίδιοι θυμήθηκαν την εμπειρία τους μετά από ύπνωση , αφού πρώτα διαμαρτύρονταν για ζαλάδες , πονοκεφάλους και μια αίσθηση απώλειας μνήμης .
Η ανακοίνωση αυτή άνοιξε το δρόμο για πολλές άλλες αναφορές απαγωγών , όπου παρουσιάζονταν παρόμοια συμπτώματα , και που αρκετές αποδείχθηκαν αναληθείς .
Το 1972 ο Dr J. Allen Hynek , παλιός συνεργάτης στο πρόγραμμα "Grudge" , δημιουργεί ένα κατάλογο με τους τύπους επαφών με ΑΤΙΑ , τις γνωστές στενές επαφές ( close encounters ) .
Το
1975 ο Marshall H. Applewhite και ο Bonny Nettles δημιουργούν την οργάνωση "Human Individual Metamorphosis" .
Πολύ αργότερα , το 1997 θα πάρει στο λαιμό του 39 μέλη της οργάνωσής του για να τους επιβιβάσει στο διαστημόπλοιο που δήθεν ακολουθούσε τον κομήτη Hale-Bopp .
To 1976 παρουσιάστηκε μια από τις πιο αμφιλεγόμενες υποθέσεις στην ιστορία των ΑΤΙΑ .
Ένας αγρότης από την Ελβετία , ο Billy Meyer , προκάλεσε αίσθηση στους ερευνητές παρουσιάζοντας μια σειρά από ευκρινέστατες φωτογραφίες ΑΤΙΑ .
Ο ίδιος υποστήριξε ότι ερχόταν σε επαφή με οντότητες από τον αστερισμό των Πλειάδων , οι οποίες του ανέφεραν πολλά πράγματα σχετικά με την ανθρωπότητα , περιλαμβανομένων και "χρησμών" για το μέλλον .
Ο επικεφαλής αυτών των οντοτήτων μάλιστα ήταν γένους θηλυκού !
Ακόμα και σήμερα ο Meier συνεχίζει να είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα , αφού υποστηρίζει ότι οι επαφές του δεν έχουν σταματήσει , ενώ και η αυθεντικότητα των φωτογραφιών του έχει αμφισβητηθεί .
Το 1981 ο Ρώσος επιστήμονας Dr Felix Zigel αποκάλυψε σε συνέντευξή του στον Αμερικανό δημοσιογράφο Henry Gris ότι υπάρχουν πάνω από 50.000 καταγεγραμμένες εμφανίσεις ΑΤΙΑ σε εδάφη της ( τότε ) Σοβιετικής Ένωσης , και ότι από το 1977 έως το 1979 έχουν γίνει και έντεκα προσγειώσεις .
Ο ίδιος , που μελέτησε τις υποθέσεις μαζί με άλλους επιστήμονες , κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για διαστημόπλοια εξωγήινης προέλευσης και ιδιαίτερα ανεπτυγμένης τεχνολογίας .
Το 1989 αρχίζει να γίνεται ευρέως γνωστή η Περιοχή 51 ( Area 51 ) στη Nevada ,ΗΠΑ μετά την συνέντευξη του Bob Lazar στον George Knapp σε ένα κανάλι της τηλεόρασης του Las Vegas .
Ο Lazar ήταν ο πρώτος που ανέφερε ότι στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Περιοχής 51 κρατούνται σε μυστικά υπόστεγα ιπτάμενοι δίσκοι εξαιρετικά προηγμένης τεχνολογίας .
Τον Αύγουστο του 1995 υπολογίζεται ότι περισσότερα από 10 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν στις τηλεοράσεις τους το φιλμ με τίτλο "Alien Autopsy : Fact or Fiction? " , οι κάτοχοι του οποίου υποστηρίζουν ότι δείχνει τη νεκροψία ενός από τα όντα που υποτίθεται ότι βρέθηκαν στο Roswell το 1947 .
Το θέμα γίνεται αμέσως πρωτοσέλιδο στα ΜΜΕ όλης της υφηλίου , ενώ διχάζει την επιστημονική και "ουφολογική" κοινότητα όσον αφορά την γνησιότητα του φιλμ . Αυτή εν ολίγοις είναι η ιστορία των ΑΤΙΑ στην σύγχρονη εποχή . Δεν είναι όμως μόνο αυτό .



Αναφορές για αντικείμενα τα οποία σήμερα θα χαρακτηρίζονταν ΑΤΙΑ συναντάμε από αρχαιοτάτων χρόνων .
Υπάρχουν όντως πολλοί , όπως ο Erich von Daeniken , που υποστηρίζουν ότι στο παρελθόν η Γη είχε δεχθεί την επίσκεψη εξωγήινων όντων .
Και πιο μετά όμως , στον μεσαίωνα , άνθρωποι ανέφεραν ότι έβλεπαν συννεφόπλοια και φωτεινές σφαίρες στον ουρανό .
Οι σύγχρονες θεάσεις χρονολογούνται στις αρχές του 1900 στην Β. Αμερική , ενώ κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έχουμε τα θρυλικά Foo - Fighters , παράξενες λαμπρές σφαίρες που συνόδευαν τα αεροπλάνα στις νυχτερινές αποστολές τους , και που οι Σύμμαχοι πίστευαν ότι πρόκειται για μυστικά όπλα των Γερμανών ( ενώ οι Γερμανοί πίστευαν το ίδιο για τους Συμμάχους , όπως αποδείχθηκε μετά τον πόλεμο ) .
Όπως και να έχει πάντως , τα οποιαδήποτε ΑΤΙΑ , είτε δίσκοι είτε συννεφόπλοια , φαίνεται ότι είναι ένα φαινόμενο που πάντα εμφανίζεται στην ιστορία , και οι τόσες μαρτυρίες τόσων ανθρώπων για τόσους αιώνες θα έπρεπε να μας βάζει σε σκέψη.
Η γενική άποψη και πίστη για τα ΑΤΙΑ είναι πως αυτά τα υπερσύγχρονα ιπτάμενα αντικείμενα αποτελούν μεταφορικό μέσο υψηλής τεχνολογίας για έλλογα όντα εξωγήινης προέλευσης και ανεπτυγμένου πολιτισμού .
Αποδείξεις για αυτό πολλοί βρίσκουν στις μαρτυρίες ανθρώπων που βίωσαν μια επαφή που να κατατάσσεται στους τρείς τελευταίους τύπους , που περιλαμβάνουν επικοινωνία με εξωγήινους .
Είτε αυτά είναι κατά μέρος αλήθεια είτε όχι , γεγονός είναι πως σε καταγραμμένες αναφορές θεάσεων παρουσιάζεται μια ιδιαιτερότητα στις κινήσεις τέτοιων αντικειμένων που με τις υψηλές ταχύτητες και τις απότομες στροφές 90° και 180° , καταφέρνουν να "τραβούν" ακόμα και 50 G , αρνητικά και θετικά ( 50 φορές μεγαλύτερη επιτάχυνση από την βαρυτική ) , κίνηση απαγορευτική για άνθρωπο , που δεν μπορεί να αντέξει πάνω από 10 G .
Έτσι , καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι αυτά τα αντικείμενα δεν μπορεί να είναι αυτού του κόσμου , ανθρώπινα κατασκευάσματα οδηγούμενα από ανθρώπους .
Κι πάλι όμως , κάποιοι διαφωνούν , πιστεύοντας ότι τα ΑΤΙΑ είναι μυστικά όπλα , υπερκατασκευές κάποιων υψηλά ανεπτυγμένων χωρών ( ΗΠΑ ) , που δοκιμάζονται κάτω από απόλυτη μυστικότητα καθώς ενσωματώνουν προηγμένη τεχνολογία που είναι αιώνες μπροστά .
Οι κατασκευές αυτές είτε είναι πρωτότυπες , είτε έχει χρησιμοποιηθεί τεχνολογία από πραγματικά εξωγήινα διαστημόπλοια που έχουν περισυλλεχθεί .
Έτσι , στην Περιοχή 51 γίνονται δοκιμές ιπτάμενων δίσκων που βασίζονται στην τεχνολογία ( back engineering ) αυτού που έπεσε στο Roswell .
Σε όλες αυτές τις θεωρίες , οι χαρακτηριστικές ιδιότητες των ΑΤΙΑ έχουν αποδοθεί σε μια ποικιλία μηχανών .
Η πιο διαδεδομένη άποψη , που ερμηνεύει όχι μόνο την πτήση και την κίνηση των ΑΤΙΑ αλλά και την "επιβίωση" του πληρώματός του , είναι η μηχανή αντιβαρύτητας , η οποία έχει επιτευχθεί σε ελάχιστο βαθμό και στο εργαστήριο .
Οι μηχανές αντιβαρύτητας λοιπόν καταφέρνουν να εξουδετερώσουν την Γήινη βαρύτητα , ανυψώνοντας το όχημα και προστατεύοντας τους επιβάτες από τα Gs , αφού πλέον η βαρύτητα δεν υφίσταται. 'Αλλες απόψεις αναφέρουν μηχανές πυρηνικής σύντηξης , μηχανές laser , ιοντικούς προωθητές και οτιδήποτε άλλο που μπορεί να σταθεί θεωρητικά και να ερμηνεύει τις συγκεκριμένες ιδιότητες .
Όπως και να ´χει , υπάρχουν και άλλες φυσικές ερμηνείες που μπορούν να εξηγήσουν τις εμφανίσεις ΑΤΙΑ .
Και πράγματι , το 94 % περίπου των περιπτώσεων θέασης ερμηνεύονται , μετά από μελέτη , σαν Γνωστής Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα ( IFOs ) , όπως αεροπλάνα , αερόστατα κλπ .
'Αλλες φορές , ένα φαινόμενο που ονομάζεται διάθλαση μπορεί να κάνει την Αφροδίτη , τον Δία ή κάποιο άστρο να φαίνεται σαν να κινείται .
Υπεύθυνη για παρόμοιες "θεάσεις" μπορεί να γίνει και η αντανάκλαση του φωτός πάνω σε σύννεφα , κοπάδια από πουλιά ( όντως!! ) ή ακόμα και το περίεργο σχήμα κάποιων σύννεφων .
Τέλος , υπάρχει και η ψυχολογική ερμηνεία των ΑΤΙΑ , σύμφωνα με την οποία τα ΑΤΙΑ αποτελούν προβολές του υποσυνείδητου στο συνειδητό του ανθρώπου , για να ικανοποιήσουν μια πανάρχαια δίψα του ανθρώπου , την ίδια που τον ώθησε να βλέπει στους αιώνες αγγέλους , δαίμονες , πνεύματα , ξωτικά κ.ά.
Αυτές είναι εν ολίγοις οι κυριότερες ερμηνείες για τα ΑΤΙΑ .
Το ποιά ερμηνεία θα αποδεχθεί ο καθένας εξαρτάται από τον ίδιο .
Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα ΑΤΙΑ , ότι και να είναι , υπάρχουν .

Τα UFOs στην Ελλάδα

Πολύ λίγα γνωρίζουμε σήμερα στην Ελλάδα για τα ΑΤΙΑ , ένα φαινόμενο που στον ελλαδικό τουλάχιστο χώρο έχει μια παρουσία έξι δεκαετιών , όχι πολύ αργότερα από την "επίσημη" εμφάνιση των UFOs στην Αμερική το 1947 .
Κι όμως , οι εμφανίσεις ιπτάμενων δίσκων στην χώρα μας δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν , σε συχνότητα αλλά και εντύπωση , από τις αντίστοιχες του εξωτερικού.
Οι εμφανίσεις ΑΤΙΑ δεν είναι προνόμιο μόνο λίγων χωρών , όπως οι ΗΠΑ , αλλά ένα παγκόσμιο φαινόμενο .
Δεν μπορούσαν λοιπόν να λείπουν οι εμφανίσεις περίεργων αντικειμένων και στους ελληνικούς αιθέρες .
Και όντως , μπορούμε να βρούμε αρκετές αναφορές και μαρτυρίες σχετικά με την εμφάνιση ΑΤΙΑ στην Ελλάδα.
Τα περιστατικά είναι πολλά .
Σημαντικότερο από αυτά είναι σαφώς η προσγείωση στην Αταλάντη τριών από δεκατρία συνολικά δισκοειδών αντικειμένων , όπως και η όλη δραστηριότητα ΑΤΙΑ που λαμβάνει χώρα στον ουρανό της Κέρκυρας .
Οι εμφανίσεις έχουν τα γνωστά εκείνα χαρακτηριστικά :
φωτεινά σημεία στον ουρανό που κινούνται με ασύλληπτες ταχύτητες , ίχνη στο έδαφος , επίδραση στο περιβάλλον και στις συσκευές .
Φυσικά περιλαμβάνονται και απαγωγές .
Αυτές οι "επισκέψεις" στη χώρα μας δεν είναι φαινόμενο των τελευταίων δεκαετιών , αλλά ανάγονται αιώνες πίσω , πολύ πριν τον Kenneth Arnold .
Απόσπασμα από τον Κώδικα της Χίου αναφέρει ότι " 1734 , Φεβρουαρίου 14 , ημέρα Πέμπτη , εφάνισαν τρείς Ήλιοι , ο ένας κατά ανατολάς , ο άλλος βορινά , ο άλλος νότια , και δυο είχαν ακτίνες ωσάν εκείνες που έχει η κυρά Σελήνη .
Και εβάσταξαν ώραν πολλήν και εχάθησαν ."
Σημαντική ώθηση στην μελέτη του φαινομένου των ΑΤΙΑ στον ελλαδικό χώρο έδωσε ο αρχαιολόγος καθ. Παύλος Σαντορίνης κατά τη δεκαετία του '60 , που μάλιστα είχε δηλώσει επίσημα ότι "υπάρχει μια προσπάθεια συγκάλυψης του φαινομένου ΑΤΙΑ από κυβερνήσεις όπως η Αμερικάνικη" .
Δεν πρέπει να παραλείψουμε τον Γιώργο Μπαλάνο , από τους πρώτους στην Ελλάδα που δημοσίευσε βιβλία σχετικά με τα ΑΤΙΑ και ασχολήθηκε ερευνητικά.
Στο βίντεο παρακάτω ο Γ. Μπαλάνος μιλάει στην κρατική τηλεόραση το 1979 για τα UFOs στην Ελλάδα


Εν ολίγοις , η ενασχόληση και η μελέτη των ΑΤΙΑ στην Ελλάδα δεν βρίσκεται σε υποτυπώδη επίπεδα , αλλά μάλλον σε μια ενδιάμεση κατάσταση.
Αυτή η ιστοσελίδα εδώ λοιπόν , σκοπό έχει να παρουσιάσει , απλά αλλά και επαρκώς , το φαινόμενο των ΑΤΙΑ , προσπαθώντας να μην παραλείψει τίποτα σημαντικό .

Η Αρχή