PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Το όραμα του προφήτη Ιεζεκιήλ



Η πιο εντυπωσιακή και λεπτομερείς μαρτυρία της Βίβλου σχετικά με τα UFO προέρχεται από τον προφήτη Ιεζεκιήλ, ιερέα σε μια κοινότητα αιχμαλώτων Εβραίων στη Βαβυλώνα. Γύρω στα 593 π.Χ.. όταν ήταν περίπου τριάντα ετών είχε μια συγκλονιστική εμπειρία.: «Καθώς κοίταζα, είδα ένα θυελλώδη άνεμο να έρχεται από τον βορρά κι ένα μεγάλο λαμπρό σύννεφο που έβγαζε συνεχώς φλόγες. Και στην μέση της φωτιάς υπήρχε κάτι σαν αστραφτερός ορείχαλκος. Κι από το κέντρο του βγήκαν τα ομοιώματα τεσσάρων ζωντανών πλασμάτων. Η εμφάνιση τους ήταν η εξής: είχαν το σχήμα ανθρώπων, με τέσσερα πρόσωπα και τέσσερα φτερά το καθένα». Η περιγραφή του Ιεζεκιήλ που υπάρχει στην αρχή του ομώνυμου βιβλίου της Παλαιάς Διαθήκης, συνεχίζετε αρκετά ακόμα. Τα ζωντανά πλάσματα μετακινούνταν μαζί κι από το κέντρο τους έβγαινε « κάτι που έμοιαζε με αναμμένα κάρβουνα, κάτι σαν φωτιά που πηγαινοερχόταν». Τα πλάσματα ήταν όπως φαίνεται μέρος ενός ευρύτερου συμπλέγματος αποτελούμενου από τέσσερις σπινθηροβόλους δακτυλίους, και μέσα σε κάθε δακτύλιο υπήρχε ένας άλλος δακτύλιος. Πάνω από το όλο σύμπλεγμα, ο Ιεζεκιήλ είδε κάποιο είδος φλεγόμενης θεότητας που έμοιαζε «σαν πυρακτωμένο μέταλλο, σαν κάτι γεμάτο φωτιά» και περιβαλλόταν από ένα λαμπρό φως. Ο Ιεζεκιήλ ερμήνευσε αυτό το θέαμα ως «παρουσίαση της δόξας του Θεού», μερικοί όμως ένθερμοι υποστηρικτές των UFO το θεωρούν σαν περιγραφή της άφιξης ενός εξωγήινου διαστημοπλοίου.
Όταν ο Ελβετός συγγραφέας Έριχ Φον Ντένικεν εξέφρασε αυτή την άποψη στο βιβλίο του «Οχήματα των Θεών», που εκδόθηκε το 1968, προκάλεσε την αντίδραση ενός τουλάχιστον ατόμου. Ο Γιόζεφ Φ. Μπλούμριχ, μηχανικός της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυτικής και Διαστήματος ειρωνεύτηκε την γνώμη του Ντένικεν σύμφωνα με την οποία επρόκειτο για την περιγραφή ενός διαστημοπλοίου! 
                                                                                           
Ο Μπλούμριχ (δεξιά), και ένα αληθοφανές σκάφος, σχεδιασμένο από τους μηχανικούς της NASA,  σύμφωνα με την περιγραφή του Ιεζεκιήλ.
Γεννημένος στην Αυστρία και μετέχοντας στο σχεδιασμό αεροσκαφών και πυραύλων από το 1934, ο Μπλούμριχ είχε παίξει σημαντικό ρόλο στην κατασκευή του τεράστιου πυραύλου της NASA Σατούρν 5, που μετέφερε αστροναύτες στο φεγγάρι. Σίγουρα ήταν ο πιο κατάλληλος να μιλήσει για σχεδιασμό διαστημικών σκαφών. Ο Μπλούμριχ ήταν βέβαιος ότι ο τροχός του Ιεζεκιήλ δεν θα άντεχε στην λεπτομερή εξέταση ενός μηχανικού αεροσκαφών. Για μεγάλη του έκπληξη όμως, διαπίστωσε ότι η περιγραφή ταίριαζε με το σχήμα ενός σκάφους που μπορούσε να προσγειωθεί μετά την απόσπαση του από ένα μητρικό σκάφος (που σύμφωνα με τον Ιεζεκιήλ,  ήταν η φλεγόμενη μεταλλική θεότητα). Ο Μπλούμριχ έφτιαξε το σχέδιο με κάθε λεπτομέρεια και το 1973 κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τίτλο «Τα διαστημόπλοια του Ιεζεκιήλ» στο οποίο κάνει την πλήρη περιγραφή του διαστημοπλοίου. «Σπάνια» γράφει «ολοκληρωτική ήττα είναι τόσο συναρπαστική, τόσο ευχάριστη και τόσο επωφελής». Σύμφωνα με τον Μπλούμριχ τα τέσσερα ζωντανά πλάσματα πρέπει να ήταν τέσσερις συσκευές προσγείωσης που καθεμία είχε ένα τροχό για να ελίσσεται πάνω στο έδαφος Τα φτερά θα ήταν έλικες ελικοπτέρου που χρησίμευαν για την προσγείωση, ενώ μια μηχανή με πυραύλους στο κωνικό σώμα του σκάφους παρείχε την απαραίτητη ωστική δύναμη.