PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Mussolini και UFO 1933








Πηγή: CUN Italy (National Ufological Center)

Roberto Pinotti ,  καθηγητής κοινωνιολογίας, πρώην συνεργάτης ΝΑΤΟ,  διευθυντής CUN (National Ufological Center), Italy  

Alfredo Lissoni, αρχισυντάκτης περιοδικού Giornale dei Misteri, ερευνητής  CUN, συγγραφέας

Η ιστορία ξεκινά κατά το ετήσιο διεθνή συμπόσιο UFO στον Άγιο Μαρίνο, όπου ο Lissoni αναφέρεται στην εντυπωσιακή ανακάλυψη, πηγαίνοντας πίσω στην δεκαετία του 30’, στην αποκλεισμένη Ιταλία του Μπενιτο Μουσολίνι.

34 πρωτότυπα έγγραφα φτάνουν στα χέρια του Pinotti το 1999 ο οποίος τα υποβάλει αμέσως σε χημικές εξετάσεις. Το συμπέρασμα από την ανάλυση του χαρτιού και του μελανιού οδήγησαν στην δεκαετία του 30’ και επομένως τα χαρτιά κρίθηκαν γνήσια.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ο Pinotti και ο Lissoni, δείχνουν τα πρωτότυπα σχέδια του UFO που ανακτήθηκε στο Maderno της Ιταλίας.


Η αποστολή των εγγράφων  ξεκίνησε από κάποιον, ανώνυμα χρησιμοποιώντας το κωδικό όνομα Andrew, το Μάρτιο του 1996 στην εφημερίδα LL Resto del Carlino. Tα έγγραφα (φωτοτυπημένα) περιείχαν την ιστορία από την πτώση ενός UFO στην πόλη Maderno, στο Lombardy της Βόρειας Ιταλίας. Ο αρχισυντάκτης  πιστεύοντας πως επρόκειτο για φάρσα αρνήτε να τα δημοσιεύσει.
Το ίδιο συμβαίνει 3 χρόνια αργότερα, 1999,  όταν ο Andrew αποστέλλει τα ίδια έγγραφα στο περιοδικό  La Visita Extraterrestre.  Τα πρωτότυπα όμως έγγραφα αποστέλλονται στον Roberto Pinotti. Τον Οκτώβριο του 2000 ο Lissoni δέχεται επιστολή ανώνυμου, που ομολογεί ότι είναι ο αποστολέας των εγγράφων και  τα οποία ήρθαν στην κατοχή του εξαιτίας των διασυνδέσεων με την κυβέρνηση Μουσολίνι. Ποτέ κανείς  από την δημοσίευση των εγγράφων δεν διεκδίκησε χρήματα ή κάτι  άλλο. 
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ: στις 13 Ιουνίου 1933 ένα σκάφος κινείται με μεγάλη ταχύτητα στον ουρανό. Το αντικείμενο είναι ασημί και γυαλιστερό με σειρά από φωτεινά φινιστρίνια. Κάποια στιγμή για άγνωστο λόγο  πέφτει κοντά στην πόλη Maderno, της Βόρειας Ιταλίας.
Αμέσως ειδοποιείτε η Ρώμη και ο Μουσολίνι, και η υπόθεση παίρνει χαρακτήρα «άκρως απόρρητο». Το αντικείμενο μεταφέρεται σε υπόστεγο στο Sesto  Calende στην περιοχή Ticino, υπό την επίβλεψη του στρατηγού Italo Balbo, ενώ η O.U.R.A (μυστική αστυνομία), συλλαμβάνει όλους τους μάρτυρες.
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: στην επιστολή αυτή έχει δοθεί η διαταγή στις αρχές να ανακτήσει ένα αντικείμενο άγνωστης προέλευσης και να τεθούν υπό κράτηση όλοι οι μάρτυρες.



Σε έκτακτο συμβούλιο ο Μουσολίνι ιδρύει μια μυστική υπηρεσία, την RR/33 (έρευνα – κατασκοπεια/1933), υπό τη διεύθυνση του νομπελίστα Marconi, με αποστολή τη διεξοδική ανάλυση του ευρήματος.
Φωτογραφία: σε αυτό το βιβλίο ο Marconi αναφέρει γιατί πιστεύει ότι υπάρχουν εξωγήινοι    


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: υπάρχουν 3 τηλεγραφήματα, για ανάκτηση κοντά στο Μιλάνο, για της μυστικές υπηρεσίες, και για τις εφημερίδες ώστε να καλύψουν το γεγονός.

Παρά την προσπάθεια του Μουσολίνι για συγκάλυψη, η εφημερίδα Chronic Prealpina, κάνει αναφορά για πιθανότητα Αρειανοί να έχουν έρθει σε επαφή με τη γη.

Φωτογραφία: το εξώφυλλο του περιοδικού illustarzione del Popolo που δείχνει την εμφάνιση ενός UFO το 1935 στην Addis Abeda    


 Τρία χρόνια αργότερα η RR/33 ανακοινώνει ότι το αντικείμενο δεν μπορεί να έχει κατασκευαστή από  ανθρώπους. Μέσα σε μερικές ώρες ο τύπος όλης της Ιταλίας ( LItaliano, Italia, Balilla), μιλούσε για εξωγήινη ζωή.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: σκίτσα εποχής που αναπαριστούν το αντικείμενο.
Στις 22 Σεπτεμβρίου 1938 ενημερώνεται πλήρως ο Χίτλερ, κατά την επίσκεψη του στην Ιταλία, και παραδίδονται στο επιστημονικό επιτελείο του αντίγραφα των φακέλων της RR/33 μαζί με φωτογραφίες και αναλυτικά σχέδια και συμπεράσματα των ερευνών.