PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Νομός Καρδίτσας


Οι παρακάτω αναφορές είναι ένα μικρό μόνο δείγμα από μια μεγάλη δεξαμενή αρχειοθετημένων περιπτώσεων εμφάνισης ΑΤΙΑ στην Ελλάδα. Πηγή προέλευσης τους βιβλία ερευνητών, άρθρα περιοδικών του χώρου, διαδίκτυο, και το προσωπικό αρχείο της ομάδας Ερ.Ε.Ν.Ζω. Οι αναφορές έχουν αναρτηθεί χρονολογικά από το σήμερα και προς τα πίσω. Επειδή μέρος του αρχειοθετημένου υλικού είναι αρκετά παλαιό, και επειδή εκείνη την εποχή προοριζόταν για προσωπική χρήση της ομάδας μας, σε μικρό μέρος των αναφορών απουσιάζει η πηγή προέλευσης. Σε περίπτωση που αναγνωρίζετε κάποια αναφορά και την πηγή της, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email erenzw2012@gmail.com  
 
ΕΠΑΦΗ: 1ου ΤΥΠΟΥ              ΠΕΡΙΟΧΗ: ΛΑΖΑΡΙΝΑ             ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 18/4/1990
ΠΗΓΗ: Περιοδικό Ανεξήγητο  Τεύχος Νο 67. Άρθρο του Θανάση Βέμπου
Στις 18 Απριλίου 1990 δύο περίεργα φωτεινά αντικείμενα εμφανίστηκαν τη νύχτα στη Λάρισα και στα χωριά Μεγάλα Καλύβια και Λαζαρίνα. Τα αντικείμενα θεάθηκαν να περιφέρονται σε κύκλους για αρκετή ώρα με την ίδια ταχύτητα και ύστερα από είκοσι περίπου λεπτά έγιναν άφαντα.
ΕΠΑΦΗ: 1ου ΤΥΠΟΥ             ΠΕΡΙΟΧΗ: ΑΓΙΟΠΗΓΗ, ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ             ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 11/1978
ΠΗΓΗ: fora.gr
Αυτόπτης μάρτυρας, Δημήτρης, μόνιμος κάτοικος Νέας Ζηλανδίας
Μετά το σούρουπο και αφού είχε σκοτεινιάσει, έκανα καρτέρι για αγριόπαπιες. Το ποτάμι ήταν κάπου στα 2 χιλιόμετρα μακριά μου και με πολλά δέντρα. Ξαφνικά είδα ένα μεγάλο κόκκινο φως να σταματά πάνω από τα δέντρα περίπου στα 40 μέτρα. Το μέγεθος του ήταν όσο ένα ταψί, ενώ το φως του ήταν έντονο και κάπως τρεμούλιαζε. Μου τράβηξε την προσοχή, και το κοίταζα προσπαθώντας να ακούσω κάποιο θόρυβο. Νόμιζα πως ήταν κάποιο ελικόπτερο, αλλά δεν μπόρεσα να ακούσω τίποτα. Το παρακολουθώ για περίπου 5 λεπτά. Το φως παραμένει εκεί στο ίδιο σημείο. Μετά από λίγο βλέπω ταυτόχρονα άλλα 2 φώτα στο ίδιο χρώμα με την ίδια ταχύτητα και να σταματούν το ένα αριστερά, και το άλλο δεξιά από το πρώτο φως, αλλά πιο χαμηλά. Σχηματίσανε ένα τρίγωνο και στάθηκαν εκεί περίπου 3-4 λεπτά όλα μαζί. Δεν σταμάτησα να τα κοιτάζω ούτε δευτερόλεπτο, μου έκανε μεγάλη εντύπωση που δεν άκουγα απολύτως τίποτα, ούτε τον παραμικρό θόρυβο. Μετά από λίγο τα 2 που είχαν εμφανιστή μετά, άρχισαν να περνούν ύψος και με απίστευτη ταχύτητα χάθηκαν! Μπόρεσα να τα παρακολουθήσω μόνο για 50 μέτρα (έτσι τουλάχιστον το υπολόγισα με το μάτι, παίρνοντας σαν βάση τα δέντρα του ποταμιού). Το τρίτο που είχε εμφανιστή πρώτα, αφού έμεινε εκεί για περίπου ένα λεπτό ακόμη, με ακριβώς την ίδια κίνηση και ταχύτητα, πήγε προς τα πάνω και χάθηκε και αυτό.   
ΕΠΑΦΗ: 1ου ΤΥΠΟΥ         ΠΕΡΙΟΧΗ: ΜΟΥΖΑΚΙΟΝ, ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ          ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 25/7/1930
ΠΗΓΗ: Γιώργος Μπαλάνος, Όντα από το διάστημα, 1975
Ένα αξιοσημείωτο Οριακό Φαινόμενο συνέβη στις 25 Ιουλίου 1930, όταν ένα ΑΤΙΑ εθεάθη από πλήθος ατόμων. Ας δούμε όμως πως το περιγράφει ο αυτόπτης μάρτυρας κ. Δημήτριος Τσέλιος, ο οποίος εντυπωσιάστηκε τόσο από το γεγονός που κράτησε σημειώσεις : «Σήμερον περί ώραν 2 μ.μ. άνωθεν του Στενού Μουζακίου και εις ύψος 3000 μέτρων περίπου ενεφανίσθη μυστηριώδης ιπτάμενος ρόμβος χρώματος στιλπνού κυανού κινούμενος τελείως αθόρυβος και με ιλιγγιώδη ταχύτηταν. Πλήθος ανθρώπων παρακολούθησε τον μυστηριώδην αυτόν ρόμβο με αληθινό δέος χωρίς κανείς να δυνηθεί να δώσει μια αληθοφανή εξήγηση περί αυτού. Μερικοί μάλιστα, ιδίως γυναίκες, εσταυροκοπιούνταν λέγοντας «θα μας χάσει ο Θεός». Ο ιπτάμενος ρόμβος παρέμεινε ορατός κατά τη διαδρομή του επί δύο λεπτά περίπου, ηκολούθησε δε την εξής διαδρομήν : Στενόν Μουζακίου – Στενόν Πύλης – Μονή Αγίου Βησσαρίωνος – Φήμη – Μετέωρα – Λάρισα, από όπου κατευθυνθείς ΒΔ εξηφανίσθη. Ο ιπτάμενος ρόμβος γλιστρούσε κυριολεκτικώς στον αέρα τελείως αθορύβως χωρίς τον παραμικρό κραδασμό, ούτε ακόμη και κατά τας αλλαγάς της κατευθύνσεώς του, τας οποίας επραγματοποίει μεθ’ όλης του της ταχύτητας και γωνιωδώς και όχι δια κυκλικής στροφής. Όπισθεν του δεν άφηνε καπνούς ως τα αεροπλάνα ή φωτεινήν ουρά ως οι διάττοντες και οι μετεωρίται. Ασφαλώς πρόκειται περί τελειοτάτου πτητικού μηχανήματος, αλλά από πού προέρχεται;»