PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Αποχαρακτηρισμένα αρχεία





v  16/4/2009 Αποχαρακτηρισμός άκρως απόρρητων UFO αρχείων στην Βραζιλία
Η κοινότητα ερευνητών εναέριων φαινομένων της Βραζιλίας έχει αποκτήσει πρόσβαση σε προηγούμενα ταξινομημένα άκρως απόρρητα αρχεία UFO.

Επιτροπή των βραζιλιάνων ουφολόγων είχε παλέψει δικαστικά για την πρόσβαση σε αυτά τα αρχεία  κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους στο πλαίσιο των διατάξεων περί ελευθερίας στην πληροφόρηση και η μάχη ήταν νικηφόρα. Η κυβέρνηση της Βραζιλίας έχει αποχαρακτηρίσει διάφορα αρχεία με θέματα UFO, αλλά  τώρα τα αρχεία είναι από τα σημαντικότερα περιστατικά και ιδιαίτερα αυστηρά ταξινομημένα γεγονότα UFO στην Βραζιλία .
Ένα από τα σημαντικότερα περιστατικά είναι με τον Μάιο του 1986, όταν είκοσι άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα παρακολουθήθηκαν από το ραντάρ και αναχαιτίστηκαν από έξι στρατιωτικά αεροπλάνα.
Ο τότε υπουργός της αεροπορίας, Ταξίαρχος Otavio Moreira Λίμα επιβεβαίωσε το γεγονός και ανέφερε αργότερα με δήλωση ότι η ανθρωπότητα θα έκανε σύντομα επαφή με αλλοδαπούς .Ο υπουργός επίσης δήλωσε ότι η Βραζιλία είχε το δικαίωμα να αποκαλύψει στον πληθυσμό της την πραγματικότητα της ύπαρξης των αλλοδαπών και εάν ήταν ανάγκη και  χωρίς την άδεια της Αμερικής. 

Πέρυσι οι βραζιλιανοί ερευνητές απόκτησαν πρόσβαση στα αρχεία σχετικά με τη λειτουργία του σκιώδους προγράμματος "Prato",που ήταν μια εκτενής στρατιωτική έρευνα σχετικά με τα διαδεδομένα γεγονότα UFO στο Αμαζόνιο.
Είκοσι έτη μετά από αυτό το γεγονός ο υπεύθυνος για τη λειτουργία, του μυστήριου προγράμματος έδωσε συνέντευξη σε έναν ερευνητή
UFO αλλά τρεις εβδομάδες αργότερα βρέθηκε νεκρός, κρεμασμένος από τη ζώνη του.




Η Δανική Πολεμική Αεροπορία έχει ανοίξει τα αρχεία για τα άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα, που παρέχουν πληροφορίες για  πάνω από 15.000  αναγνωρίσεις στο κοινό. Τα αρχεία UFO είναι διαθέσιμα στο κοινό και απαριθμεί τις αναγνωρίσεις των τελευταίων 30 ετών.


Η δανική Πολεμική Αεροπορία δημοσίευσε το αρχείο on-line χθες(28/1/09), αναφέροντας ότι οι περισσότερες από τις αναγνωρίσεις παρέμειναν ανεξιχνίαστες και επειδή οι λεπτομέρειες δεν ήταν αρκετά ακριβείς παρέμεναν στο αρχείο . Εντούτοις, μερικές από τις εκθέσεις περιέχουν αρκετή λεπτομερή περιγραφή που αποκλείσουν το UFOs ως αεροσκάφη, καιρικό φαινόμενο ή φανάρια κλπ .

Ένα γεγονός κοντά στη Γροιλανδία προσελκύει την προσοχή. Στις 5 Ιανουαρίου 1981 στις 12:50 φάνηκε ένας  δίσκος κοντά στην αεροπορική βάση Thule. Ο δίσκος εξαφανίστηκε τόσο ξαφνικά όσο είχε εμφανιστεί. Συμπτωματικά, οι σταθμοί ραντάρ στην αμερικανική βάση κατέγραψαν ένα μη αναγνωρισμένο ιπτάμενο αντικείμενο στο ραντάρ του στις 12:50.
Η Πολεμική Αεροπορία μέσου του Thomas Petersen, που έχει μια εκτενή γνώση των αρχείων, σχολίασε ότι οποιεσδήποτε εκκρεμείς αναγνωρίσεις  UFO παραδίδονται στο Σκανδιναβικό κέντρο έρευνας  UFO, εάν το ζητήσουν .Επίσης πρόσθεσε ότι η αεροπορική δύναμη της Δανίας έχει σκοπό και κύρια αποστολή να υπερασπιστεί η Δανία ενάντια σε οποιοδήποτε απειλή,  και τα UFOs παραμένουν ένα μυστήριο . Τα αρχεία περιέχουν 329 σελίδες 29, 2mb

Δανέζικη πολεμική αεροπορία. Επίσημο Site:Flyvertaktisk KommandoUFO-arkiv online 




Ανοιχτά στο κοινό τα X-Files της Γαλλίας
Παρασκευή 23 Μαρτίου 2007
 
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><> <><><><><><><><><><><><><><>

Από χθες λειτουργεί ιστοσελίδα της γαλλικής διαστημικής υπηρεσίας, όπου τεκμηριώνονται περισσότερες από 1.600 θεάσεις ΑΤΙΑ, σε διάστημα πέντε δεκαετιών. Έτσι, η Γαλλία γίνεται η πρώτη χώρα που δημοσιοποιεί τους φακέλους που σχετίζονται με άγνωστα φαινόμενα.

Τα online αρχεία, που θα ανανεώνονται κάθε φορά που αναφέρεται καινούργια περίπτωση, καταλογογραφούν με λεπτομέρειες όλες τις υποθέσεις, από τις πιο ευεξήγητες έως αυτές που ακόμη και σήμερα συνεχίζουν να προκαλούν αμηχανία στους ειδικούς. «Είναι παγκόσμια πρωτιά», τονίζει ο Ζακ Πατενέ, επικεφαλής του γραφείου για τη μελέτη «αγνώστου ταυτότητας αεροδιαστημικών φαινομένων».

«Υποθέσεις σαν και αυτή της κυρίας που ανέφερε ότι είδε ένα αντικείμενο που έμοιαζε με ιπτάμενο ρολό χαρτιού υγείας, είναι σαφώς ανάξιες διερεύνησης», επισημαίνει ο Πατενέ. Αλλά πολλές άλλες που περιλαμβάνουν μαζικές θεάσεις –σε τουλάχιστον μία περίπτωση το φαινόμενο αναφέρθηκε από χιλιάδες Γάλλους-, αποδείξεις -όπως σημάδια καψίματος- ή καταγραφές από ραντάρ πτήσεων και επιταχύνσεων που αψηφούν τους φυσικούς νόμους, λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.

Από τις 1.600 υποθέσεις που έχουν καταγραφεί από το 1954 και μετά, σχεδόν το 25% έχει χαρακτηριστεί ως «τύπου D», που σημαίνει ότι «παρά τα καλά ή πολύ καλά στοιχεία και τις αξιόπιστες μαρτυρίες, είμαστε αντιμέτωποι με κάτι που δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε», εξηγεί ο Πατενέ.

Παραδείγματος χάριν, στις 8 Ιανουαρίου 1981, έξω από μια κωμόπολη της νότιας Γαλλίας, ένας άνδρας που εργαζόταν στο χωράφι του, άκουσε ένα περίεργο συριστικό ήχο και είδε ένα αντικείμενο σε σχήμα δίσκου με διάμετρο 2,5 μέτρων να προσγειώνεται στο χωράφι του σε απόσταση περίπου 50 μέτρων. Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς, ο γκρι ιπτάμενος δίσκος απογειώθηκε σχεδόν αμέσως, αφήνοντας σημάδια καψίματος. Οι ερευνητές τράβηξαν φωτογραφίες και στη συνέχεια συνέλεξαν και ανέλυσαν δείγματα. Μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί κάποια ικανοποιητική εξήγηση. Από την άλλη, οι περίπου χίλιοι μάρτυρες που κατέθεσαν ότι είδαν εκτυφλωτικά φώτα στον ουρανό, στις 5 Νοεμβρίου 1990, είχαν απλά δει το θραύσμα ενός πυραύλου που έπεφτε στην ατμόσφαιρα της Γης.

«Δεν έχουμε την παραμικρή απόδειξη ότι εξωγήινοι κρύβονται πίσω από τα ανεξήγητα φαινόμενα», λέει ο Πατενέ για να προσθέσει ότι «ούτε, όμως, έχουμε την παραμικρή απόδειξη ότι δεν κρύβονται». Η γαλλική διαστημική υπηρεσία δέχεται κάθε χρόνο 50-100 αναφορές για ΑΤΙΑ. Από αυτές, το 10% αποτελεί αντικείμενο επιτόπου ερευνών.

Άλλες χώρες, όπως η Μεγάλη Βρετανία και οι ΗΠΑ, συγκεντρώνουν πληροφορίες, λιγότερο ή περισσότερο συστηματικά, για αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα. Στις ΗΠΑ, πληροφορίες δίνονται μετά από σχετική αίτηση. «Ωστόσο εμείς αποφασίσαμε να το κάνουμε με άλλο τρόπο και να δημοσιοποιήσουμε τα πάντα στο κοινό». Στόχος είναι να γίνει πιο εύκολη η πρόσβαση σε επιστήμονες και άλλους ερασιτέχνες ερευνητές ΑΤΙΑ.

Η ιστοσελίδα είναι εξαιρετικά καλά οργανωμένη και πλήρης και περιέχει ακόμη και σκαναρισμένα αντίγραφα των αστυνομικών αναφορών. Το site είναι προς το παρόν εκτός λειτουργίας γιατί λόγω της υπερβολικά μεγάλης επισκεψιμότητας έχουν «πέσει» οι servers που το φιλοξενούν.

Σχετικό link: http://www.cnes-geipan.fr/

<><><><><><><><><><><><><><> <><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
Βρετανική Ακαδημία Επιστημών: "Ο ΟΗΕ να προετοιμαστεί για επαφή με μη φιλικούς εξωγήινους"

<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
11-01-2011

Συγκλονιστικές θέσεις (όπως η δημιουργία διακυβερνητικού οργανισμού υποδοχής εξωγήινων, υπό τον ΟΗΕ) που αφήνουν σαφείς υπόνοιες ότι έχει ήδη επιτευχθεί επαφή με εξωγήινους πολιτισμούς λαμβάνει η Ακαδημία Επιστημών της Βρετανίας και φαίνεται ότι στηρίζεται στις θέσεις της αυτές και από τη NASA! Στο τελευταίο τεύχος, αφιερωμένο αποκλειστικά στους εξωγήινους, της επιστημονικής επιθεώρησης Philosophical Transactions της Ακαδημίας Επιστημών της Βρετανίας, οι επιστήμονες προτείνουν, μεταξύ άλλων, μια υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών να αναλάβει την ευθύνη για τις εξωγήινες υποθέσεις και να καταλήξει σ’ ένα ενιαίο σχέδιο απάντησης σε περίπτωσης επαφής με έναν εξωγήινο πολιτισμό.
Όπως αναφέρει η ... NASA, όλο και πιο πιθανή θεωρούν οι επιστήμονες την ύπαρξη πολιτισμών σε άλλους πλανήτες, ωστόσο τίποτα δεν διασφαλίζει τις... αγαθές προθέσεις των εξωγήινων απέναντί μας! Γι’ αυτό το λόγο, έγκριτοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι κυβερνήσεις του πλανήτη μας, κάτω από τον συντονισμό του ΟΗΕ, πρέπει να οργανωθούν για την αντιμετώπιση μιας μη φιλικής συνάντησης!

Όπως αναφέρουν ο καθηγητής Τζον Ζαρνέκι του Ανοιχτού Πανεπιστημίου και ο δρ Μάρτιν Ντόμινικ του πανεπιστημίου του Σεν Άντριους, στο εισαγωγικό σημείωμά τους στο ειδικό τεύχος, το ερώτημα είναι αν η απάντηση στους εξωγήινους θα δοθεί με υπεύθυνο τρόπο και με τις κατάλληλες συμβουλές από ειδικούς και επιστήμονες ή αν θα επικρατήσουν ειδικά συμφέροντα εξουσίας.
Οι επιστήμονες εισηγούνται να δημιουργηθεί έγκαιρα το αναγκαίο πλαίσιο συντονισμού μέσα από μια παγκόσμια συνεννόηση, υπό την ηγεσία ενός νόμιμου διεθνούς πολιτικού οργανισμού, όπως ο ΟΗΕ, σύμφωνα με τις εφημερίδες Guardian και DailyMail. Ήδη ο ΟΗΕ διαθέτει το πρόπλασμα ενός τέτοιου πλαισίου-φόρουμ.

Πρόκειται για την Επιτροπή Ειρηνικών Χρήσεων του Εξωτερικού Διαστήματος (Copuos), η οποία, κατά τους Βρετανούς επιστήμονες, θα πρέπει πλέον να συμπεριλάβει στην "ατζέντα" της τις εξωγήινες υποθέσεις και να δημιουργήσει δομές παρόμοιες με αυτές που ήδη υπάρχουν για την αντιμετώπιση ουράνιων απειλών, όπως οι αστεροειδείς, οι οποίοι μπορεί να προσκρούσουν στον πλανήτη μας.

Σύμφωνα με τον άκρως επιφυλακτικό καθηγητή εξελικτικής παλαιοβιολογίας του πανεπιστημίου Κέμπριτζ Σίμον Κόνγουεϊ Μόρις, όποιοι χαράξουν σχέδια για μια πιθανή επαφή με εξωγήινους θα έπρεπε να προετοιμαστούν για το χειρότερο δυνατό σενάριο. Είναι πιθανό, όπως γράφει, η ζωή στους εξωγήινους κόσμους να εξελίχτηκε με δαρβινικό τρόπο, πράγμα που -αν έχει συμβεί- θα σημαίνει ότι η εξωγήινη ζωή θα έχει πολλές ομοιότητες με τη γήινη, ειδικά αν προέρχεται από κόσμους που μοιάζουν με το δικό μας, όπου υπάρχουν παρόμοια βιολογικά μόρια.
Αυτό, όμως, επίσης σημαίνει ότι μπορεί οι νοήμονες εξωγήινοι να έχουν ανάλογες τάσεις για βία και εκμετάλλευση με εμάς. Πάντως -ευτυχώς- ο Μόρις εκτιμά ότι οι πιθανότητες εξωγήινης νοήμονος ζωής είναι μικρές. Αν η εξέλιξη είναι ίδια σε όλο το Σύμπαν, όπως γράφει, είναι αδιανόητο να μην έχουν ακόμα φτάσει στη Γη εκπρόσωποι πανάρχαιων πολιτισμών από άλλα μέρη του σύμπαντος.

Από την άλλη, επιστήμονες, όπως ο ψυχολόγος Άλμπερτ Χάρισον, εκτιμούν (ίσως κάπως υπεραισιόδοξα...) ότι η εμφάνιση ιπτάμενων δίσκων πάνω από τις μεγάλες πόλεις της Γης, κάτι που οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας έχουν ήδη δείξει κατ' επανάληψη, δεν θα σκορπίσει πανικό στα πλήθη. Σύμφωνα με τον Χάρισον, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πια εξοικειωθεί με την ιδέα των εξωγήινων και δεν θα τρομοκρατούνταν, αν τους έβλεπαν με τα ίδια τους τα μάτια. Όπως είπε, είναι απίθανο να υπάρξει "εκτεταμένος ψυχολογικός αποσυντονισμός και κατάρρευση" της ανθρωπότητας.
Οι έρευνες της κοινής γνώμης δείχνουν ότι τουλάχιστον οι μισοί άνθρωποι στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ πιστεύουν στην ύπαρξη εξωγήινων, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό είναι μάλιστα πεπεισμένο ότι εξωγήινα διαστημόπλοια έχουν ήδη επισκεφτεί τον πλανήτη μας.

                                                                             -----------
Xαράς ευαγγέλια για τους απανταχού φαν της ουφολογίας. Πριν από ένα μήνα το βρετανικό υπουργείο Αμύνης ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα του τα απόρρητα αρχεία που κρατά από το 1967 με μαρτυρίες για εμφανίσεις Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων (ΑΤΙΑ).
Η δημοσίευσή τους έχει ήδη ξεκινήσει στην ιστοσελίδα www.mod.uk/DefenceInternet/FreedomOFInformation/PublicationScheme και συνεχίζεται.
Η επιλογή τους έχει γίνει βάσει της… αξιοπιστίας τους. Με άλλα λόγια, έχουν επιλεγεί μόνο μαρτυρίες από στρατιωτικούς και πιλότους.
Καθένας από τους συνολικά 24 φακέλους που θα δημοσιευτούν περιέχει 200-300 μαρτυρίες.
 Η απόφαση λήφθηκε τρεις μήνες μετά τη δημοσίευση των αντίστοιχων γαλλικών αρχείων στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Μελετών Διαστήματος και μια βδομάδα μετά την πιο πρόσφατη εμφάνιση ΑΤΙΑ στη θάλασσα της Μάγχης.
 Στις 26 Απριλίου ένας έμπειρος Βρετανός πιλότος, ο Ρέι Μπάουιερ, ανέφερε ότι είδε ένα μυστηριώδες φωτεινό κίτρινο ιπτάμενο αντικείμενο μήκους 1.600 μέτρων, να αιωρείται σε ύψος 4.000 ποδών πάνω από τα νησιά της Μάγχης.
 Βρισκόταν περίπου 40 μίλια ανοικτά των ακτών του Αλντερνέι. Πλησιάζοντας στο Γκουέρνσι ο Μπάουιερ είδε ότι υπήρχε και ένα δεύτερο ΑΤΙΑ, που έδειχνε μικρότερο, γιατί βρισκόταν σε μεγαλύτερη απόσταση.
Προκαταρκτική έρευνα έδειξε ότι τα ΑΤΙΑ βρίσκονταν στο γαλλικό εναέριο χώρο και ο φάκελος έκλεισε προτού καν ανοίξει. 
Το βρετανικό υπουργείο Αμύνης πριν από ένα χρόνο παραδέχθηκε ότι επί σειρά ετών διατηρούσε μια μυστική υπηρεσία, τη DI55, στην οποία είχε αναθέσει τη μελέτη των ΑΤΙΑ.
Ωστόσο, καθώς ουδέποτε τόλμησε να διαθέσει κρατικά κονδύλια γι’ αυτή, στο προσωπικό της δεν δόθηκε η ευκαιρία να ερευνήσει σε βάθος κάποια από τις χιλιάδες μαρτυρίες για εμφανίσεις ΑΤΙΑ.
Τα έγγραφα για την DI55 αποχαρακτηρίστηκαν βάσει της Πράξης για την Ελευθερία της Πληροφόρησης μετά από σχετικό αίτημα του δόκτορος Ντέιβιντ Κλαρκ, ο οποίος είναι λέκτορας στη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Σέφιλντ Χάλαμ. Επίσης, το Μάιο του 2006 αποχαρακτηρίστηκε μια έκθεση του υπουργείου, που είχε συνταχθεί το 2000 και κατέληγε στο συμπέρασμα ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις οι οποίες να στηρίζουν την άποψη ότι υπάρχουν ιπτάμενοι δίσκοι».
 Σύμφωνα με δηλώσεις του δόκτορα Κλαρκ στην εφημερίδα «Guardian», η δημοσιοποίηση των μαρτυριών είναι μάλλον απίθανο να ικανοποιήσει τους φαν των θεωριών συνωμοσίας.

Κατά την άποψή του, θα εξακολουθήσουν να πιστεύουν ότι οι πιο σημαντικές μαρτυρίες θα παραμείνουν απόρρητες, επειδή οι κυβερνήσεις των κρατών είναι απρόθυμες να ομολογήσουν ότι υπάρχουν δυνάμεις τις οποίες δεν μπορούν να ελέγξουν… 
  
<><><><><><><><><><><><><><>
<><><><><><><><><><><><><><>
Λονδίνο 12 Αύγουστου 2011
Τα αρχεία περιέχουν ένα ευρύ φάσμα αναφορών UFO που σχετίζονται με έγγραφα, σχέδια, επιστολές και κοινοβουλευτικές ερωτήσεις που καλύπτουν την περίοδο 1985-2007.
Η τελευταία παρτίδα των αρχείων  που δημοσιεύεται σήμερα περιέχουν διοπτεύσεις για  μυστηριώδη φώτα πάνω από το Glastonbury Festival, για έναν "ιπτάμενο δίσκο" έξω από  δημαρχείο Retford και την παράξενη ιστορία του Mork και Mindy.
Το σημαντικό είναι ότι αναφέρετε ότι  εμπειρογνώμονες του Υπουργείου Άμυνας κλήθηκαν να εξετάσουν του 2004 μια φωτογραφία ενός ,ιπταμένου δίσκου που φωτογραφήθηκε σύμφωνα με τον μάρτυρα έξω από δημαρχείο Retford  στο Nottinghamshire.Το αντικείμενο φωτογραφήθηκε απο τον Alex Birch και μπήκαν στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Άμυνας, και την Υπηρεσία Πληροφοριών (ΓΔΙΑ) τον Ιούλιο του 2004.
Η φωτογραφία επεξεργάστηκε ψηφιακά και δεν υπάρχουν σημάδια παραποιήσεις ωστόσο η έκθεση του ΓΔΙΑ αναφέρει: ''Δεν υπάρχουν οριστικά συμπεράσματα που μπορούν να συγκεντρωθούν από αποδεικτικά στοιχεία που υποβλήθηκαν, ωστόσο μπορεί να είναι τυχαίο ότι το φωτισμένο επίπεδο του αντικειμένου διέρχεται από το κέντρο του κάδρου, υποδηλώνοντας μια πιθανή ανωμαλία του φακό, η ένα σταγονίδιο υγρασίας.''
Τα αρχεία περιέχουν, επίσης και από πρώτο χέρι μαρτυρίες των συνταξιούχων της RAF ενός ελεγκτή του Freddie Wimbledon και συνταξιούχου του ΥΕΘΑ - Ralph Noyes, για το περίφημο  περιστατικό UFO το 1956 στο Lakenheath RAF στο Σάφολκ.Ο κ. Wimbledon θυμάται ότι η RAF παρακολούθησε ένα UFO από τα ραντάρ που επιτάχυνε και σταματούσε  αστραπιαία επίσης η παρατήρηση έγινε και από το έδαφος. Οι UFO φαινόταν σαν ένα μαχητικό αεροσκάφος, αλλά μετά επιτάχυνε μακριά με''καταπληκτική ταχύτητα''.
Στο προσωπικό της βάρδιας εδόθη εντολή να κρατηθεί απόρρητο, ενώ ο κ. Noyes υπενθυμίζει την  την ύπαρξη βίντεο του UFO από κάμερα που προέρχονται από το εσωτερικό του αεροσκάφους και έγινε ειδική προβολή στο ΥΕΘΑ το 1970.Μια άλλη έκθεση περιγράφει μυστηριώδη φώτα που εντοπηστηκαν να κινούνται πάνω από τα 300ft στο στάδιο Glastonbury Festival στις 28 Ιουνίου 2003. Υπάρχουν επίσης λεπτομέρειες σχετικά με την κατόπτευση UFO πάνω από ένα φεστιβάλ μουσικής στο Llanfyllin, Ουαλία, τον Ιούλιο του 2006.
Ένα αρχείο περιέχει επίσης μια σειρά από παρατηρήσεις που αναφέρθηκαν στο ΥΕΘΑ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2006, που περιγράφουν σχηματισμούς απο πορτοκαλί φώτα στον ουρανό. Αυτές φαίνεται να είναι παρατηρήσεις από κινέζικα φανάρια, που κυκλοφορούν σε γιορτές και δημόσιες εκδηλώσεις, έτσι αναφέρουν οι ειδικοί στο συμπέρασμα.Άλλο περιστατικό αναφέρετε ότι επισημάνθηκε ενα UFO από τον πιλότο και τους επιβάτες ενός αεροσκάφους πάνω από τα νησιά της Μάγχης το 2007 και ένα  F-16 προσπάθησε να το αναχαιτίσει.


Τα αρχεία σε μορφή pdf 
http://ufos.nationalarchives.gov.uk/