UFO Βαλτικής: Συσκευή των Ναζί σύμφωνα με τον στρατό της ΣουηδίαςΌπως έχουμε πει αρκετές φορές όταν έχουμε την εμφάνιση ενός φαινομένου πρώτα ξεκινάμε με όλα τα λογικά πιθανά σενάρια για να καταλήξουμε τελευταία στα UFOs και το ανεξήγητο γενικότερα. Στο θέμα της Βαλτικής κάποιοι άρχισαν αμέσως την γνωστή φιλοσοφία περί εξωγήινων και UFOs, χωρίς να περιμένουν λίγο τι θα δείξει η έρευνα, με αποτέλεσμα ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως η εξωγήινη ζωή να είναι για άλλη μια φορά αντικείμενο χλευασμού.
Η τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από το πολεμικό ναυτικό της Σουηδίας, αλλά και από την πλευρά της Ρωσίας μιλάνε για άλλα πράγματα τα οποία δικαιολογούν και την εμφάνιση των πολεμικών πλοίων όπως σας είχαμε αναφέρει πριν από λίγες ημέρες μέσα από την σελίδα της ομάδας Ερ.Ε.Ν.Ζω.   http://erenzw.blogspot.gr/

 Το μυστηριώδες δισκοειδές αντικείμενο που βρίσκετε στο βυθό της Βαλτικής θάλασσας ενδέχεται να είναι απομεινάρι μιας γιγαντιαίας συσκευής που είχαν τοποθετήσει οι Ναζί για να εμποδίζουν τη ναυτιλία των σοβιετικών υποβρύχιων.
Οι επιστήμονες εικάζουν ότι το αντικείμενο μπορεί να είναι η τσιμεντένια άγκυρα της συσκευής που πιθανολογείται ότι θα περιελάμβανε και πλέγμα από ανοξείδωτο ατσάλι. Αποστολή της συσκευής, σύμφωνα με τον αξιωματικό του Σουηδικού Ναυτικού και ειδικό της πολεμικής ιστορίας Anders Autellus, πιθανότατα ήταν να προκαλεί παρεμβολές στα σόναρ των υποβρυχίων.

Το πλέγμα μπορεί να έχει διαβρωθεί με την πάροδο των δεκαετιών, ωστόσο οι εικόνες του αντικειμένου που δημιουργήθηκαν από την ερευνητική ομάδα Ocean X δείχνουν κάτι που μοιάζει με τρύπες, όπου πιθανολογείται ότι συνδεόταν η συσκευή με το αγκυροβόλιο.

Ο Stefan Hogeborn, μέλος της ομάδας συμφωνεί, υποστηρίζοντας ότι το εύρημά τους βρίσκεται ακριβώς κάτω από μια σημαντική θαλάσσια οδό. Γερμανικά πλοία που μετέφεραν προμήθειες ζωτικής σημασίας για τον πόλεμο γίνονταν στόχος σοβιετικών υποβρυχίων που ξεγλιστρούσαν στη Βαλτική θάλασσα από τον κόλπο της Φινλανδίας.

Εάν τελικά η θεωρία ευσταθεί, το βυθισμένο αντικείμενο μπορεί να είναι ένα σημαντικό ιστορικό εύρημα. Ωστόσο υπάρχει και μια απόδειξη περί του αντιθέτου. Το αντικείμενο μήκους 60 μέτρων που μελετήθηκε από την ομάδα Ocean X είναι πολύ μεγαλύτερο από τα αγκυροβόλια που χρησιμοποιούσαν οι Γερμανοί και άλλα αντιμαχόμενα κράτη κατά τη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου υποστηρίζει ο Peter Lindberg, ένα άλλο μέλος της ομάδας, πιστεύοντας ότι πρόκειται για φυσικό σχηματισμό.

Το UFO της Βαλτικής ανακαλύφθηκε το Μάιο του 2011 μέσω απεικονίσεων σόναρ. Το ασυνήθιστο σχήμα του προκάλεσε ποικίλες εικασίες, με κάποιους να το συγκρίνουν με Millennium Falcon, διαστημόπλοιο από τη γνωστή σειρά ταινιών Star Wars.

Οι σκεπτικιστές υποστηρίζουν ότι οι περίεργες εικόνες μπορεί να είναι αποτέλεσμα κακών ρυθμίσεων του σόναρ και από τους περιορισμούς στην τεχνολογίας της απεικόνισης του βυθού.

Η ομάδα Ocean X, που είναι επαγγελματίες κυνηγοί ναυαγίων, επιστρέφουν στην περιοχή των ερευνών με καλύτερο και πιο εξελιγμένο εξοπλισμό που εξασφάλισαν με χρηματοδότηση από χορηγό που επιλέγει να διατηρεί την ανωνυμία του. Ελπίζουν, μάλιστα, το αντικείμενο να γίνει δημοφιλής τουριστική ατραξιόν, όταν έλθει στη επιφάνεια.
Ας κάνουμε λίγη υπομονή να δούμε τι θα δείξουν οι νέες έρευνες και ας ελπίσουμε να μην δικαιωθούν οι Σουηδοί και οι Ρώσοι και να μιλάμε πραγματικά για κάτι ανεξήγητο!
Πηγή: Russia today

Follow by Email