Σούπερ φωτομηχανή 3,2 δισ.pixels για... διαστημικές λήψειςTα 22.3 megapixel της νέας EOS 5D Mark III που λάνσαρε η Canon είναι οπωσδήποτε εντυπωσιακά. Αν όμως συγκριθούν με τα 3,2 δισεκατομμύρια pixel που έχει η φωτογραφική μηχανή του Τηλεσκοπίου Μεγάλης Συνοπτικής Επισκόπησης (Large Synoptic Survey Telescope) μάλλον φαίνονται αμελητέα.
Βέβαια, όπως αναφέρει σχετικά το proho.gr, η συγκεκριμένη φωτογραφική μηχανή δεν είναι ακριβώς η συσκευή που θα παίρναμε στις διακοπές μας. Αντιθέτως πρόκειται σε συνδυασμό με το τηλεσκόπιο, να φωτογραφίζει σε εβδομαδιαία βάση τον ουρανό κάθε εβδομάδα προκειμένου να συγκεντρωθούν αστρονομικές πληροφορίες. Υπολογίζεται μάλιστα ότι τα δεδομένα που θα συγκεντρώνονται ετησίως από τη χρήση της θα φτάνουν τα 6 εκατομμύρια gigabytes!
Υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την κατασκευή της είναι η SLAC National Accelerator Laboratory των ΗΠΑ και σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της πρόκειται για ένα εξαιρετικά σύνθετο όργανο. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, μέσα σε ελάχιστο χώρο πρέπει να «χωρέσουν» 189 αισθητήρες και περισσότεροι από 3 τόνοι εξαρτημάτων.

Follow by Email