PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

ΒΑΡΚΙΖΑ (8/1/1989)

Με αφορμή κάποιο δημοσίευμα στον τύπο ο Μ. Ποδότας μαζί με τον Σ. Αικαρερινίδη συναντήσανε τον συνταξιούχο Γιώργο Σιγαλά στο σπίτι του στην Βάρκιζα ο οποίος και εξέθεσε την προσωπική του μαρτυρία:
«κατά τις 8 το βράδυ στις 8/1/89 ένας φίλος με ειδοποίησε ότι κάτι το παράδοξο και πολύχρωμο υπήρχε στον ουρανό. Πήρα τα κιάλια βρήκα στην  βεράντα και κατάπληκτος αντίκρισα ένα αντικείμενο σε σχήμα δίσκου, το μέγεθος του οποίου ήταν λίγο μικρότερο από αυτό της σελήνης.Ήταν χωρισμένο σε κανονικά τετράγωνα με διαφορετικό φωτισμό και γύρω από το δίσκο περιστρέφονταν διάφορα φώτα. Ίσως να υπήρχε και άλλο αντικείμενο που δεν έβλεπα και του έριχνε αυτά τα φώτα. Αρχικά ήταν ακίνητο. Μετά ανέβηκε λίγα χιλιόμετρα προς τα πάνω – όπως υπολόγισα – και ύστερα από λίγο κατέβητε χαμηλά όπου και παρέμεινε για αρκετή ώρα ακίνητο. Ξαφνικά απομακρύνθηκε και με ιλιγγιώδη ταχύτητα ανέβηκε πολύ ψηλά. Τότε κατάπληκτος είδα ότι είχαν σχηματιστεί στην εξωτερική του επιφάνεια άσπρες φλέβες και μαύρες βούλες οι οποίες όμως δεν ήταν σταθερές αλλά συνεχώς άλλαζαν θέση και όγκο. Τώρα δεν υπήρχε καθόλου φωτισμός. Μετά από λίγο ένα άλλο συμβάν μου φάνηκε απίστευτο. Το ΑΤΙΑ άλλαζε σχήματα. Πότε ήταν στενό και μακρύ, πότε τετράγωνο ή τρίγωνο και πολλές φορές έπαιρνε το σχήμα της μέδουσας ή άλλα διάφορα σχήματα. Κάποια στιγμή το κάτω μέρος του μεγάλωσε και άρχισε να στέλνει ακτίνες προς διάφορες κατευθύνσεις. Το παρακολουθούσα από τις 8.00 το βράδυ μέχρι τη μια τα ξημερώματα, ώσπου κουράστηκα και πήγα για ύπνο». Το ίδιο(;) ΑΤΙΑ εμφανιζόταν τις επόμενες τρεις βραδιές στη Βάρκιζα. Το παρατήρησαν ο Μ. Ποδότας και ο Σ. Αικατερινίδης αμέσως μετά τη δύση του ήλιου στο ίδιο σημείο. Εμφανιζόταν ως ένα στρογγυλό αντικείμενο το οποίο κατά διαστήματα άλλαζε χρωματισμούς. Το κύριο χρώμα του ήταν το λευκό. Ορισμένες στιγμές φαινόταν να αλλάζει σχήμα. Το αντικείμενο ήταν ακίνητο στον ουρανό προς τη μεριά της θάλασσας. Ήταν αρκετά μεγάλο και από πίσω του περνούσε ο αεροδιάδρομος του Ελληνικού. Βλέπανε τα αεροπλάνα το ένα πίσω από το άλλο να κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο του Ελληνικού. Οι διάφορες αλλαγές του φωτισμού στο ΑΤΙΑ ήταν ορατές μόνο με κιάλια. Έγιναν προσπάθειες για την φωτογράφηση του από την βεράντα του κ. Σιγάλα αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το περιστατικό που περίγραψε ο κ. Σιγάλας το επιβεβαίωσαν και άλλοι ένοικοι της ίδιας πολυκατοικίας και της διπλανής. Το αντικείμενο παρατήρησε και ο πλωτάρχης του Λιμενικού Σώματος Κωνσταντίνος Πολίτης κάτοικος της ίδιας πολυκατοικίας με τον κ.Σιγάλα. Τη βραδιά εκείνη ο κ. Πολίτης ψάρευε με τη βάρκα του ανοιχτά της Βάρκιζας.
Στο περιστατικό αναφέρθηκαν οι εφημερίδες Καθημερινή, Πέμπτη 12/1/89, και Απογευματινή Τετάρτη 11/1/89 και Πέμπτη 12/1/89

ΠΗΓΗ: Μάκης Κ. Ποδότας, UFO : Φάκελος Ελλάδα