PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

50ο συμπόσιο της MUFON. Η ομιλία έκπληξη του Paul Hynek.

Το φετινό Συμπόσιο της MUFON (50ο κατά σειρά), που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι επέστρεψε στη νότια Καλιφόρνια, στο ξενοδοχείο Irvine, και ήταν οργανωμένο και αφιερωμένο στην «επιστημονική μελέτη των ΑΤΙΑ προς όφελος της ανθρωπότητας». Τα μέλη της MUFON πλήρωσαν 329 δολάρια για πρόσβαση σε τρεις ημέρες παρουσιάσεων, διαλέξεων, ταινιών και της αίθουσας πωλητών (τα μη μέλη πλήρωσαν 349 δολάρια). Υπήρχαν επίσης «ιδιωτικά πάνελ ομιλητών», «δεξιώσεις», «συνεδρίες επιτόπιας έρευνας» καθώς και εργαστήρια (π.χ. «Πώς αντιστέκεται σε μια εξωγήινη απαγωγή») που κόστιζαν επιπλέον. 
Μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες ομιλίες ήταν οι ακόλουθες…

Ο πρώτος ομιλητής ήταν ο Jim Penniston, του οποίου η ομιλία είχε τίτλο «Rendlesham: Ημέρες του παρελθόντος και του μέλλοντος». Στα τέλη του Δεκέμβρη του 1980, υπήρξε μια σειρά αναφερόμενων παρατηρήσεων ανεξήγητων φώτων κοντά στο δάσος Rendlesham, Suffolk, στην Αγγλία, τα οποία έχουν συνδεθεί με προσγειώσεις ΑΤΙΑ. Τα γεγονότα συνέβησαν λίγο έξω από τη RAF Woodbridge, η οποία χρησιμοποιήθηκε τότε από την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών (USAF). Το προσωπικό της USAF, συμπεριλαμβανομένου του αναπληρωτή διοικητή της βάσης, Υπολοχαγού Colonel Charles I. Halt, ισχυρίστηκαν ότι είδαν τα αντικείμενα που περιέγραψαν ως παρατήρηση ΑΤΙΑ. Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι η πιο διάσημη περίπτωση ΑΤΙΑ που έχουν συμβεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, και  κατατάσσεται μεταξύ των πιο γνωστών αναφερόμενων γεγονότων ΑΤΙΑ παγκοσμίως. Έχει συγκριθεί με το περιστατικό του Roswell στις Ηνωμένες Πολιτείες και μερικές φορές αναφέρεται ως «Roswell της Βρετανίας». Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου είχε δηλώσει ότι το γεγονός δεν αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια και επομένως δεν ερευνήθηκε ποτέ ως θέμα ασφάλειας.

Ο επόμενος ομιλητής ήταν ο Σουηδός ερευνητής και αρχειοφύλακας Clas Svahn, ο οποίος μελετά τα ΑΤΙΑ από τα τέλη της δεκαετίας του 1960. Έχει ερευνήσει πάνω από 1.500 περιπτώσεις ΑΤΙΑ και έχει δημοσιεύσει 30 βιβλία. Η ομιλία του είχε τίτλο «Τα πραγματικά X Files και το μυστήριο των πυραύλων φαντασμάτων.» Το πρώτο μέρος του τίτλου αναφέρεται στο τεράστιο αρχείο ΑΤΙΑ που ο Svahn και οι συνάδελφοί του συναρμολογούν εδώ και πολύ καιρό. Περιέχει τέσσερις ξεχωριστές βιβλιοθήκες, έχει 20.000 αναφορές ΑΤΙΑ από τη Σουηδία και αρχεία από πολλές άλλες χώρες, και ακόμα βιβλία, χαρτιά, αποκόμματα ειδήσεων, μικροφίλμ, ταινίες, DVD και παιχνίδια που σχετίζονται με ΑΤΙΑ (έχουν ακόμη και κατάστημα που διαθέτει πλεονάζοντα υλικά από τις συλλογές τους). Το δεύτερο μέρος του τίτλου αναφέρεται στους θρυλικούς «Πυραύλους Φαντάσματα» που φέρεται να εμφανίζονται στη Σουηδία από το 1946, το έτος πριν από την περίφημη αναφορά του Kenneth Arnold. (βλέπε εδώ: Ghost Rockets: Η ιστορία των "Πυραύλων Φαντασμάτων" του 1946 πάνω από την Β. Ευρώπη) Μια επισκόπηση των «Πυραύλων Φάντασμα» ξεκινά με ένα αντικείμενο στον ουρανό που μοιάζει με έναν πύραυλο. Μπορούσε να πετάξει και να αλλάξει κατεύθυνση, αλλά στη συνέχεια συντρίβεται σε μια λίμνη, και εξαφανίζεται. Ο Σουηδός στρατός διερεύνησε πάνω από 1.000 αναφορές, αλλά παρά τις πολυάριθμες έρευνες σε λίμνες με δύτες, ανιχνευτές μετάλλων και σόναρ, κανείς δεν έχει ανακτήσει ποτέ ένα μόνο τεχνούργημα από οποιοδήποτε υποτιθέμενο «πύραυλο φάντασμα». Εξ ου και το όνομα. Ο Svahn  έδειξε κάποιες φωτογραφίες μιας αποστολής που πήγε σε μια πολύ απομακρυσμένη λίμνη στη Σουηδία, στην οποία υποτίθεται ότι καταπέσει ένας «πύραυλος φάντασμα». Έπρεπε να περπατήσουν μίλια κουβαλώντας τις σκηνές, τις προμήθειες και τον εξοπλισμό τους. Στις πρώτες προσπάθειές τους δεν βρήκαν θραύσματα, αλλά σχεδιάζουν να επιστρέψουν ξανά με καλύτερο εξοπλισμό.
Μαζί με τον Svahn μίλησε και ο βραζιλιάνος ερευνητής Α. J. Geveard, ο τίτλος του οποίου ήταν «ΑΤΙΑ στη Βραζιλία - Επίσημο θέμα». Είναι ερευνητής πλήρους απασχόλησης από το 1985, και ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Βραζιλίας έχει ένα επίσημο πρόγραμμα έρευνας ΑΤΙΑ, και όλα τα έγγραφα, ταξινομημένα και αταξινόμητα είναι διαθέσιμα στο κοινό. Η Αργεντινή έχει επίσης κυβερνητικές έρευνες για τα ΑΤΙΑ, αλλά διεξάγεται από σκεπτικιστές, και αυτό είναι ντροπιαστικό. Αναφέρθηκε στο δραματικό περιστατικό της Varginha, όπου τουλάχιστον δύο πλάσματα είχαν συλληφθεί ενώ ζούσαν ακόμα. Ο στρατός και η κυβέρνηση βέβαια, εξακολουθούν να αρνούνται ότι κάτι συνέβη στη Varginha, αλλά ο Geveard επιμένει ότι η συγκεκριμένη περίπτωση ήταν «δέκα φορές καλύτερη από το Roswell». (βλέπε εδώ: Υπόθεση Varginha: Το Βραζιλιάνικο Roswell).

Με θέμα «Η ταραγμένη ιστορία των αλλοδαπών επισκεπτών στη Ρωσία και την ΕΣΣΔ», μίλησε ο  Paul Stonehill, ο οποίος γεννήθηκε στη Σοβιετική Ένωση. Είπε για πολυάριθμες συναντήσεις μεταξύ του ρωσικού και σοβιετικού στρατού και των εξωγήινων. Εξήγησε ότι υπήρχαν όλα τα είδη ΑΤΙΑ στα ρωσικά εδάφη, αρχαία και σύγχρονα. (βλέπε εδώ: Τα ΑΤΙΑ της πάλαι ποτέ Ρωσικής αυτοκρατορίας. Μια ιστορία 11 αιώνων!) Τα UFO απεικονίζονται σε αρχαία σκαλίσματα σε βράχους και υπάρχουν αντικείμενα (όχι γήινα) σε αρχαία στρώματα βράχων. Η KGB ενδιαφέρθηκε πολύ για τα ΑΤΙΑ και τα παραφυσικά φαινόμενα, αλλά ο Στάλιν είχε καταστρέψει τα αρχεία. Αργότερα υποστήριξε πως υπήρξε επίσημο σοβιετικό στρατιωτικό πρόγραμμα για την καταγραφή και τη μελέτη αναφορών ΑΤΙΑ. Ο Stonehill μίλησε επίσης αρκετά και για τα USOs - Άγνωστα Υποβρύχια Αντικείμενα. Σοβιετικοί δύτες είχαν συναντήσει υποβρύχιους ανθρωποειδείς που εργάζονταν για να ανακτήσουν «κάτι», χωρίς να φοράνε αναπνευστική συσκευή.

Ίσως η ομιλία με το περισσότερο ενδιαφέρον ήταν αυτή του Paul Hynek, γιο του διάσημου επιστημονικού συμβούλου της Air Force για τα ΑΤΙΑ, Dr. J. Allen Hynek, και συμβούλου στο  «Project Blue Book». Ο Paul Haynek είναι σήμερα Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών και Λογιστικών στο Πανεπιστήμιο Pepperdine και συνεργάζεται με εταιρείες εκκίνησης υψηλής τεχνολογίας. Ασχολήθηκε επίσης με την παραγωγή ταινιών και βιντεοπαιχνιδιών όπως Avatar, Lord of the Rings, Planet of the Apes, Tintin, Real Steel, Warcraft και The Hobbit. Αναφέρθηκε σε πολλά περιστατικά ΑΤΙΑ και τον τρόπο με τον οποίο οι έρευνες του πατέρα του μεγάλωσαν την φήμη του και επηρέασαν την οικογενειακή τους ζωή, ενώ έδειξε και  κάποιες οικογενειακές φωτογραφίες από την εποχή που μεγάλωνε. Εκείνο που εξέπληξε περισσότερο ήταν όταν ο Paul Hynek είπε ότι αυτός και ο αδελφός του Joel εργάζονται για την αναπαραγωγή των πειραμάτων του Claude Poher σχετικά με την αντιβαρύτητα. Ο Claude Poher (γεννημένος το 1936) είναι ένας Γάλλος αστρονόμος ο οποίος, όπως και ο Hynek, έχει εμπλακεί βαθιά στην έρευνα για τα ΑΤΙΑ. Ο Poher διεξήγαγε έρευνες για ΑΤΙΑ για λογαριασμό της GEPAN, μια ομάδα που λειτουργεί υπό την CNES, το γαλλικό ισοδύναμο της NASA. Ο Allen Hynek και ο Poher ήταν στενοί σύμμαχοι και συνεργάτες σε θέματα ΑΤΙΑ. Το σχέδιο αντι-βαρύτητας του Poher περιλαμβάνει «κάτι» που ονομάζεται «Σύμπαν», το οποίο οι φυσικοί δεν έχουν ακόμη ανακαλύψει. Υπάρχει ένα βίντεο της συσκευής αντι-βαρύτητας του Poher στο YouTube, το οποίο δείχνει μερικές πολύ τακτοποιημένες μικρές εκρήξεις, αλλά κανείς ακριβώς δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς πρέπει να κάνει. Σε ιδιωτική συζήτησή ο Paul Hynek είπε ότι το 99% της τηλεοπτικής σειράς Project Blue Book δεν είναι ακριβές, και ότι είναι ένα έργο μυθοπλασίας.


Το δωμάτιο των πωλητών ήταν, ως συνήθως, γεμάτο με τραπέζια για την πώληση κρύσταλλων και κοσμημάτων, βιβλίων UFO, συνδρομών, εξοπλισμού νυχτερινής όρασης κλπ. Πιθανώς η πιο ενδιαφέρουσα απεικόνιση σε αυτό ήταν το UFODAP, το Πρόγραμμα Εξαγωγής Δεδομένων UFO. Έχουν περάσει χρόνια σχεδιάζοντας, κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας αυτοματοποιημένες κάμερες που υποτίθεται ότι παρακολουθούν και ζουμάρουν σε κινούμενα αντικείμενα. Όπως εξηγούν στην ιστοσελίδα τους:
 "Το έργο UFO Data Acquisition είναι εδώ για να επεκτείνει την ικανότητα της έρευνας UAP /AAO /UFO μέσω της ανάπτυξης τεχνολογίας νέας γενιάς για την απόκτηση δεδομένων... Η τεχνική εστίαση του UFODAP είναι να παρέχει μεθόδους αναγνώρισης, παρακολούθησης και μαγνητοσκόπησης ανώμαλων αντικειμένων ενώ ταυτόχρονα συλλέγει δεδομένα από πολλούς αισθητήρες. Στόχος μας να επεκτείνουμε ένα αναπτυσσόμενο δίκτυο αυτών των τριγωνικών συστημάτων αισθητήρων σε άλλα καυτά σημεία στη Βόρεια Αμερική και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο... Το UFODAP παρέχει αποδοτικές μεθόδους αναγνώρισης και παρακολούθησης κινούμενων αντικειμένων σε συνδυασμό με διάφορες προαιρετικές κάμερες, συμπεριλαμβανομένων μονάδων με σταθερή οπτική και δυνατότητες Pan-Tilt-Zoom".