PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Πέντε ιπτάμενοι δίσκοι εμπρός στο ραντάρ ενός βομβαρδιστικού (Απογευματινή, 29/10/1954)

Μετά τα τρία βίντεο που αποκαλύφθηκαν πριν από λίγες ημέρες και σόκαραν πολύ κόσμο με τις «top secret» αερομαχίες αμερικανικών μαχητικών με ΑΤΙΑ, και τις οποίες επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Ναυτικού (Βλέπε: Τρία βίντεο που σοκάρουν: Διέρρευσαν "top secret" αερομαχίες αμερικανικών μαχητικών με ΑΤΙΑ) ψάξαμε λίγο στο αγαπημένο μας αρχείο που είναι οι εφημερίδες μιας άλλης εποχής, για να εντοπίσουμε κάποια αντίστοιχη περίπτωση. Η αλήθεια είναι ότι δεν δυσκολευτήκαμε και πολύ. Στις 29 Οκτωβρίου 1954, η εφημερίδα Απογευματινή θα μας πληροφορήσει ότι πλήρωμα αμερικανικού βομβαρδιστικού έγιναν μάρτυρες μιας εντυπωσιακής εμφάνισης πέντε ιπτάμενων δίσκων που κινούνταν με την απίστευτη ταχύτητα των 8.700 χιλιομέτρων την ώρα, μέχρι που εξαφανίστηκαν.

Το περιστατικό που θα αναφερθούμε παρακάτω, έλαβε χώρα το ξημέρωμα της 6ης Δεκεμβρίου 1952. Ένα μεγάλο αμερικανικό βομβαρδιστικό Β-29, επιστρέφει στην βάση του ύστερα από νυκτερινή άσκηση. Πετάει πάνω από την Φλόριντα σε ύψος 5.000 μέτρων. Πλήρωμα ο Σμηναγός Τζων Χάρτερ ο Υποσμηναγός Σίντ Κόλεμαν και το συνηθισμένο προσωπικό ενός μεγάλου βομβαρδιστικού. Στις 5:25 το πρωί ο Υποσμηναγός εγκαθίσταται εμπρός στο ταμπλό του ραντάρ. Αμέσως δύο κηλίδες εμφανίζονται εκεί. Οι κηλίδες αυτές, που κινούνταν με ταχύτητα 8.700 χιλιομέτρων την ώρα, μπορούσαν περίφημα να είναι αεροσκάφη ή παρόμοιες άλλες μηχανές. Ο Κόλεμαν ετοιμάζεται να μιλήσει αλλά ακριβώς εκείνη την στιγμή ένα τρίτο σημάδι εμφανίζετε και μάλιστα δείχνει να κινείται εναντίων του βομβαρδιστικού. Τότε ο Κόλεμαν φωνάζει τον πιλότο, αλλά το σημάδι απομακρύνεται και η σύγκρουση δεν θα γίνει. Όμως ο Σμηναγός Χάρτερ δεν πείθεται, και του φωνάζει: «Ρυθμίστε καλά το ραντάρ σας…» Δεν πρόλαβε να τελειώσει την φράση του και ο πιλότος φωνάζει ότι κι αυτός βλέπει στο δικό του ραντάρ τα μυστηριώδη σημάδια. Ο Σμηναγός σπεύδει και ανοιγοκλείνοντας τα μάτια από την κατάπληξι φωνάζει: «Βλέπω τέσσερα σημάδια!» τώρα και τα τρία ραντάρ του αεροπλάνου αλληλοεπαληθεύονται. Και στα τρία ραντάρ, στις ίδιες ακριβώς θέσεις φαίνονται τέσσερα σημάδια, τέσσερις παράξενες μηχανές. Ο Σμηναγός φωνάζει: «Άγνωστων αντικείμενων στα δεξιά μας.» Το πλήρωμα του Β-29 σπεύδει προς το κρύσταλλό του παραθυριού. Τα ραντάρ διατελούν σε συναγερμό. Οι μυστηριώδεις μηχανές φαίνονται τώρα να ορμούν εναντίον του βομβαρδιστικού με ταχύτητα 8.000 χιλιομέτρων την ώρα, και μάλλον να εξαφανίζονται. Αυτό κρατάει για έξι λεπτά, γιατί τα σημάδια θα φανούν και πάλι στο ταμπλό, αλλά στην συνέχεια χάνονται πάλι. Οι άνδρες του Β-29 βουτηγμένοι στον ιδρώτα αλληλοκοιτάζονται. Η κολασμένη παρέλαση ξαναρχίζει. Αυτή τη φορά τα σημάδια είναι πέντε, και βρίσκονται πίσω από το βομβαρδιστικό, εναντίον του οποίου κινούνται με την καταπληκτική τους ταχύτητα. Σε λίγο το φτάνουν, αλλά κι αυτή τη φορά ξεστρατίζουν. Οι πέντε μηχανές φαίνονται να τρέπονται προς ένα άλλο τεράστιο όμοιο τους, μέσα στο οποίο χάνονται! Απορροφήθηκαν! 
Αυτή τη φορά ο εφιάλτης τελείωσε οριστικά. Και όταν το Β-29 επέστρεψε στην βάση του, οι άντρες του πληρώματος ανακρίθηκαν χωριστά. Οι καταθέσεις τους ήταν ταυτόσημες. Καταχωρήθηκαν στο σχετικό φάκελο της Επιτροπής Ιπταμένων Δίσκων, ο οποίος συνέχιζε να φουσκώνει, και να φουσκώνει… Και το μυστήριο παραμένει.