ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ Ερ.ΕΝ.Ζω ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΥΦΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ UAPcheck

«Δεν βλέπω κανένα στοιχείο για εξωγήινους». Ο Elon Musk του SpaceX λέει ότι οι δορυφόροι Starlink δεν χρειάστηκε ποτέ να αποφύγουν κάποιο UFO

Ο Έλον Μασκ δεν είναι πεπεισμένος ότι εξωγήινοι έχουν επισκεφθεί ποτέ τη Γη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της SpaceX κάθισε σε ένα πάνελ με τίτλο «Πώς να σώσουμε την ανθρώπινη φυλή» στο Παγκόσμιο Συνέδριο του Ινστιτούτου Milken 2024 που πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες την Τρίτη (7 Μαΐου).

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο πρόεδρος του ινστιτούτου και χρηματοδότης Μάικλ Μίλκεν, ξεκίνησε ρωτώντας τον Μασκ πώς αισθάνεται για τον γνωστό εναρκτήριο μονόλογο πολλών σειρών όπως το «Star Trek», στον οποίο αναφέρεται ότι η αποστολή του αστροπλοίου Enterprise είναι να «ψάξει για νέες μορφές ζωής και νέους πολιτισμούς».

Ο Μασκ απάντησε: «Ναι, αυτή είναι η ιδέα».

Ο Μασκ διευκρίνισε, ότι αν στείλουμε ανιχνευτές στο σύμπαν, μπορεί να βρούμε «απομεινάρια εξωγήινων πολιτισμών νεκρών εδώ και καιρό». Στη συνέχεια έδωσε μια εξήγηση γιατί αισθάνεται ότι οι εξωγήινοι δεν έχουν επισκεφτεί ποτέ τον πλανήτη μας.

Ο Μασκ είπε στον Milken ότι τον ρωτούν συχνά αν πιστεύει ότι οι εξωγήινοι είναι ανάμεσά μας, εδώ στη Γη, αναγνωρίζοντας πόσο διαδεδομένη είναι αυτή η πεποίθηση, και σχολίασε: «Και για κάποιο λόγο, πολλοί από τους ίδιους ανθρώπους που πιστεύουν ότι υπάρχουν εξωγήινοι ανάμεσά μας, δεν πιστεύουν ότι πήγαμε στο φεγγάρι», και συνέχισε: «Σκέψου το για ένα δευτερόλεπτο», προκαλώντας γέλιο στο κοινό.

Ο Μασκ εξήγησε γιατί δεν πιστεύει ότι οι εξωγήινοι έχουν επισκεφτεί τον πλανήτη μας, δηλώνοντας ότι, ακόμη και με τους χιλιάδες ευρυζωνικούς δορυφόρους που λειτουργεί το SpaceX στη χαμηλή τροχιά της Γης, δεν έχει δει ούτε μια φορά κανένα συναρπαστικό στοιχείο εξωγήινης ζωής ή δυνητικού σκάφους που να λειτουργεί από μη ανθρώπινη νοημοσύνη.

«Δεν έχω δει κανένα στοιχείο για εξωγήινους», είπε ο Μασκ. «Και το SpaceX, με το Starlink, έχει περίπου 6.000 δορυφόρους, και ούτε μία φορά δεν χρειάστηκε να κάνουμε ελιγμούς γύρω από ένα UFO. [...] Ποτέ. Λοιπόν, εντάξει, δεν βλέπω καμία ένδειξη εξωγήινων .»

Όμως, όπως πολλοί άνθρωποι, ο Μασκ είπε ότι είναι ανοιχτός να εξετάσει το ενδεχόμενο επίσκεψης εξωγήινων, αν όντως υπάρχει κάποια πειστική απόδειξη. «Αν κάποιος έχει στοιχεία για εξωγήινους, αλλά κάτι συγκεκριμένο κι όχι απλά μια «ασαφή σταγόνα», τότε θα ήθελα πολύ να το δω, να το ακούσω… αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει».

Στη συνέχεια, ο Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX επεσήμανε πόσο ανησυχητικό είναι για το μέλλον της ανθρωπότητας η έλλειψη στοιχείων για εξωγήινους πολιτισμούς, ενώ υποστήριξε ότι ακόμη κι αν ένας αρχαίος πολιτισμός κατάφερε να διαρκέσει ένα εκατομμύριο χρόνια, θα έπρεπε εύκολα να εξερευνήσει και να εγκατασταθεί σε ολόκληρο το Γαλαξία.

«Νομίζω ότι ένας τέτοιος πολιτισμός είναι επισφαλής και σπάνιος. Και ότι πρέπει πραγματικά να σκεφτούμε τον ανθρώπινο πολιτισμό σαν ένα μικροσκοπικό κερί σε ένα απέραντο σκοτάδι. Και θα πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε ότι αυτό το κερί δεν θα σβήσει».

Παρόλο που δεν χρειάστηκε ποτέ να απομακρυνθούν οι δορυφόροι από το δρόμο ενός UFO, οι δορυφόροι Starlink, στην πραγματικότητα, κάνουν τακτικά ελιγμούς αποφυγής για να αποφύγουν συντρίμμια ή άλλα "διαστημικά σκουπίδια". Από την 1η Ιουνίου 2023 έως τις 30 Νοεμβρίου 2023, οι δορυφόροι Starlink πραγματοποίησαν 24.410 ελιγμούς αποφυγής σύγκρουσης, που ισοδυναμούν με έξι ελιγμούς ανά δοροφόρο, σύμφωνα με δεδομένα που συνέλεξε η SpaceX και αναφέρθηκαν στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC).

Η Ερ.Ε.Ν.Ζω ΣΤΟΥΣ ΑΟΡΑΤΟΥΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ