PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Ποιες είναι και τι πιστεύουν οι ομάδες που ασχολούνται με «εξωγήινους»

Η διαμάχη για το αν υπάρχουν εξωγήινοι ή όχι δεν διεξάγεται μεταξύ δύο παρατάξεων. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές θεωρίες και πολλοί υποστηρικτές τους, ειδικά στην πλευρά αυτών που πιστεύουν ότι υπάρχουν εξωγήινοι πολιτισμοί. Μεταξύ τους θα συναντήσουμε επιστήμονες, εξαιρετικά μορφωμένους πολίτες, σοβαρούς ανθρώπους αλλά και φαντασιόπληκτους, υστερικούς και άτομα αμφιβόλου ηθικής και σωφροσύνης (Η Ελλάδα δυστυχώς δεν αποτελεί εξαίρεση. Πολλοί «ερευνητές» βρήκαν την πόρτα ανοιχτή μπήκαν μέσα και ρήμαξαν τα πάντα. Οι λόγοι πολλοί και ο κυριότερος η εγωπάθεια. Οι περισσότεροι ξεχάσανε το «εμείς» και προβάλανε το «εγώ»).

Γενικά οι βασικές πλευρές και οι κυριότερες θεωρίες μπορούν να ταξινομηθούν ως εξής: 

Οι «ανθρωποκεντρικοί»: Είναι αυτοί που πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν εξωγήινοι πολιτισμοί και πως η Γη φιλοξενεί τη μοναδική ευφυή ζωή στο σύμπαν. Τα επιστημονικά τους επιχειρήματα είναι ότι οι κοσμικές συνθήκες του πλανήτη μας είναι εξαιρετικά σπάνιες, αν όχι οι μαναδικές και είναι μάλλον απίθανο να υπάρχει αλλού ζωή όπως την ξέρουμε. Πολλοί βάζουν λίγο νερό στο κρασί τους υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο και κάπου αλλού στα αχανές διάστημα να διαμορφώθηκαν συνθήκες κατάλληλες για την ανάπτυξη κάποιας μορφής ζωής, αλλά προσθέτουν ότι δεν θα έχει καμία σχέση με αυτά που ξέρουμε εμείς ως «ζωή» και είναι βέβαιοι ότι ποτέ δεν πρόκειται να τη συναντήσουμε, λόγω τον απίστευτων αποστάσεων που υπάρχουν. Περί υπάρξεως UFO βέβαια δεν κάνουν συζήτηση, αν και μερικοί το αποδίδουν σε ανεξήγητα φυσικά φαινόμενα ή εξωτικά επιστημονικά πειράματα που ουδεμία σχέση έχουν με εξωγήινους.

Οι… «δεν είμαστε μόνοι»: Είναι αυτοί που πιστεύουν πως είναι αδύνατο μεταξύ αμέτρητων άστρων, ήλιων και αστρικών συστημάτων που υπάρχουν στο σύμπαν να μην υπάρχουν άλλες μορφές ζωής και μάλιστα ευφυείς, που να έχουν αναπτύξει κάποιο είδος πολιτισμού. Τα επιστημονικά τους επιχειρήματα είναι ότι μόνο στο Γαλαξία μας υπάρχουν 100 δισεκατομμύρια ήλιοι, οι περισσότεροι πολύ πιο παλιοί από τον δικό μας και είναι μάλλον απίθανο να έχει η γη μας την… αποκλειστικότητα της φιλοξενίας ζωής. Πιστεύουν δηλαδή, ότι εξωγήινοι πολιτισμοί υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν και ελπίζουν ότι οι εκπρόσωποι τους θα βασανίζονται από τα ίδια υπαρξιακά ζητήματα και θα αναζητούν και οι ίδιοι τις απαντήσεις στο σύμπαν. Και εδώ τα πράγματα διαφοροποιούνται κάπως. Υπάρχουν ορισμένοι που δεν νομίζουν ότι θα συναντήσουμε ποτέ τα αστρικά μας αδέρφια, λόγω των τεράστιων αποστάσεων, αλλά ελπίζουν σε κάποια επαφή με ραδιομαγνητικά κύματα. Άλλοι εκτιμούν ότι κάποιοι από τους εν λόγω πολιτισμούς μπορεί να έχουν φθάσει σε τέτοιο σημείο τεχνολογικής εξέλιξης, που να μπορούν να ξεπεράσουν το εμποδιο της απόστασης, οπότε η επαφή είναι θέμα χρόνου, αν δεν έχει γίνει ήδη ίσως και στην αυγή του ανθρώπινου πολιτισμού. Οι περισσότεροι συνδέουν άμεσα ή έμμεσα τις επισκέψεις εξωγήινων στη γη με το φαινόμενο των UFO. Πιστεύουν ότι οι εξωγήινοι παρατηρούν, καταγράφουν και παρακολουθούν τις ανθρώπινες δραστηριότητες αλλά δεν εμφανίζονται επισήμως για να μη διαταράξουν τις ισορροπίες. Υπάρχουν όμως κι άλλοι που αν και δέχονται πως υπάρχουν εξωγήινοι, είναι επιφυλακτικοί στο να τους συνδέσουν με τα UFO.

Οι «UFOλόγοι»: Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν κι οι θεωρίες μπλέκονται άσχημαμε την φαντασία, την υπερβολή και την πραγματικότητα. Εδώ θα συναντήσουμε αυτούς που θεωρούν τα UFO τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από τα διαστημόπλοια και αναγνωριστικά σκάφη των εξωγήινων, οι οποίοι επισκέπτονται τη γη από την αρχαιότητα. Τα αναγνωρίζουν σε αρχαίες επιγραφές, σε ανάγλυφες παραστάσεις σε τοιχογραφίες, σπηλαιογραφίες, σε αγιογραφίες του Μεσαίωνα, σε θρησκευτικά κείμενα, σε θρύλους και παραδόσεις. Καταγράφουν και συγκεντρώνουν χιλιάδες μαρτυρίες κάθε χρόνο απ’ όλο τον κόσμο, ανθρώπων που είδαν UFO ή είχαν τις λεγόμενες «στενές επαφές». Πολλοί δεν σταματούν εδώ. Πιστεύουν ότι οι εξωγήινοι με τα UFO τους απαγάγουν ανθρώπους, τους υποβάλλουν σε εξετάσεις κι άλλα παρεμφερή. Άλλοι πάνε πιο πέρα και υποστηρίζουν ότι οι εξωγήινοι διαιρούνται σε καλούς και κακούς και δίνουν φοβερές μυστικές μάχες με τις κυβερνήσεις, για την εγκαθίδρυση βάσεων μέσω των οποίων θα κυριεύσουν τον κόσμο. Κυκλοφορούν μάλιστα ανάμεσα μας μεταμορφωμένοι για να πετύχουν τους σκοπούς τους, σκοτεινούς ή φωτεινούς. Ορισμένοι πάλι θεωρούν βέβαιο ότι όλες οι εξαφανίσεις που έγιναν στο τρίγωνο των Βερμούδων οφείλονται στους εξωγήινους, οι οποίοι χρησιμοποιούν την περιοχή σαν πύλη εισόδου και εξόδου στο υπερδιάστημα, λόγω των ισχυρών μαγνητικών πεδίων της.

«Οι εξωγηινολόγοι»: Οι αμέτρητες μαρτυρίες και περιγραφές εξωγήινων πλασμάτων οδήγησαν στην ανάπτυξη ενός ιδιόμορφου «κλάδου», τη βιολογία εξωγήινων μορφών ζωής. Οι ειδικοί αυτού του τομέα κάνουν σκίτσα και σχεδιαγράμματα των περιγραφών και ήδη έχουν ετοιμάσει ολόκληρη εγκυκλοπαίδεια εξωγήινων όλων των μορφών, σχημάτων και χρωμάτων. Υπάρχει πάντως ένα είδος που συναντάται στις περισσότερες περιγραφές. Κοντό ανθρωποειδές σώμα, χέρια με έξι δάκτυλα και πόδια με ένα δάκτυλο, κεφάλι δυσανάλογα μεγάλο, χωρίς τρίχες, μάτια ελλειψοειδή χωρίς κόρη, χωρίς αυτιά, υποτυπώδη μύτη και στόμα μικρό και λεπτά χείλη. Οι εξωγηινολόγοι πιστεύουν γενικά ότι οι εξωγήινοι θα έχουν περίπου ανθρώπινη μορφή. Συνάδελφοι τους όμως υποστηρίζουν ότι όλες οι περιγραφές επηρεάζονται από την ανθρωποκεντρική σκέψη και πιστεύουν ότι κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πως θα μοιάζουν πραγματικά οι εξωγήινοι.

Έτσι έχουν γενικός τα πράγματα σήμερα. Διαλέγεται και παίρνετε.