ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ερ.Ε.Ν.Ζω ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ UAPcheck

Συνέδριο ICER 2024: Τι έγινε την πρώτη μέρα των εργασιών. Η ελληνική συμμετοχή με τον Ίωνα Πανίδη

 

Ξεκίνησε σήμερα 1 Ιουνίου 2024, το 33ο συνέδριο του ICER για το φαινόμενο των ΑΤΙΑ στο Σαν Μαρίνο. Το συγκεκριμένο συνέδριο έχει μεγάλη αξία για εμάς στην Ελλάδα αφού για πρώτη φορά εκπροσωπείται και η χώρα μας με την ομιλία του ερευνητή Ίωνα Πανίδη.

Παρακάτω θα σας δώσουμε την εικόνα της πρώτης ημέρας επιγραμματικά, και τις επόμενες ημέρες, μετά το πέρας του συνεδρίου, θα αναφερθούμε λεπτομερέστερα στις ομιλίες.

 

Η ομιλία του Ίωνα Πανίδη θα αναρτηθεί ολόκληρη επίσης μέσα στην εβδομάδα μαζί με πλούσιο οπτικό υλικό ενώ θα ανέβει και στο YouTube. 

Ίων Πανίδης (ΑΟΡΑΤΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ) και Ορέστης Λαζανάκης (Ερ.Ε.Ν.Ζω) στην αίθουσα που διεξάγεται το συνέδριο

Πριν την έναρξη του συνεδρίου, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις μεταξύ των καλεσμένων υπήρχε η ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων πάνω στο θέμα των ΑΤΙΑ αλλά και πάνω στο ερευνητικό έργο που είχε να παρουσιάσει ο κάθε ομιλητής. Ενδιαφέρον παρουσίασε η συζήτηση μας (Ίων Πανίδης, Ορέστης Λαζανάκης Ερ.Ε.Ν.Ζω), με τον Ιταλό ερευνητή Umberto Telarico, και τα εργαστηριακά αποτελέσματα που έχει στην κατοχή του από την ανάλυση πετρωμάτων μετά από προσγείωση ΑΤΙΑ.

Δείτε το βίντεο παρακάτω

 

Το συνέδριο άνοιξε στις 9:00π.μ. με την παρουσίαση των ομιλητών, ανάμεσα τους κι ο Ίων Πανίδης, ο οποίος ήταν ο έβδομος σε σειρά ομιλητής και ανέβηκε στο βήμα στις 3μ.μ.

Παρακάτω ακολουθούν μερικές από τις πιο σημαντικές ομιλίες της πρώτης ημέρας του συνεδρίου 

 

Πρώτος ομιλητής ήταν ο Vladimiro Bibolotti από την Ιταλία, ανεξάρτητος δημοσιογράφος, συγγραφέας και δοκιμιογράφος, ο οποίος ασχολείται με την ουφολογία από το 1975 και από το 1995 είναι μέλος του Εθνικού Ουφολογικού Κέντρου CUN, το οποίο αντιπροσωπεύει έναν από τους παλαιότερους και σημαντικότερους ιδιωτικούς ερευνητικούς συλλόγους σε διεθνές επίπεδο. Τον Μάιο του 2021 διορίστηκε Αναπληρωτής Εθνικός Εκπρόσωπος για την Ιταλία του νεοσύστατου τότε ICER, ενώ είναι και δημιουργός του Βραβείου Δημοσιογραφίας J.Allen Hynek. Ο Bibolotti ασχολήθηκε στην ομιλία του με το που είναι οι εξωγήινοι αν υπάρχουν, κι αν υπάρχουν, είναι εξωγήινοι ή είναι επίγειες οντότητες;

 

Στις 9: 45 ανέβηκε στο βήμα ο Πορτογάλος ερευνητής Francisco Mourao Correa, από το Exopolitics Portugal ο οποίος μίλησε για τις εμφανίσεις της «Παναγίας» στην Πορτογαλία και επικεντρώθηκε στο «θαύμα της Φατίμα». Στις 13 Οκτωβρίου του 1917, τρία παιδιά βοσκόπουλα, η Lucia Santos και ο Francisco και η Jacinta Marto κατάφεραν να μαζέψουν 70.000 ανθρώπους που περίμεναν αγωνιωδώς και με μάτια βουρκωμένα, να δουν την Παναγία, που είχε ενημερώσει σε προηγούμενες συναντήσεις της με τα παιδιά ότι η προσευχή θα οδηγούσε στο τέλος του Μεγάλου Πολέμου και τους έδινε ραντεβού, όχι στα γουναράδικα, αλλά στην πόλη Φατίμα, στην Πορτογαλία…

Ο Francisco Correa έχει επίσης ερευνήσει ένα σημαντικό περιστατικό για την Πορτογαλία με έναν άγνωστο μικροοργανισμό κατά τη διάρκεια περιστατικού ΑΤΙΑ το 1959 στην Évora. Στο συγκεκριμένο περιστατικό ανακαλύφθηκε μια μυστηριώδης λευκή ουσία που αποδείχθηκε ότι ήταν ένας μονοκύτταρος οργανισμός άγνωστος στην επιστήμη, πιθανώς κάποιο είδος μικροβίου με άγνωστα χαρακτηριστικά». 

O Gary Heseltine, αντιπρόεδρος του ICER, αναφέρθηκε στα 42 χρόνια άρνησης της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ, για το περιστατικό του Rendlesham Forest: Το περιστατικό του Rendlesham Forest ήταν μια σειρά από αναφερόμενες θεάσεις ανεξήγητων φώτων κοντά στο δάσος Rendlesham της Αγγλίας το 1980, οι οποίες συνδέθηκαν με ΑΤΙΑ. Τα γεγονότα συνέβησαν λίγο έξω από το RAF Woodbridge, το οποίο χρησιμοποιήθηκε εκείνη την εποχή από την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ. Το προσωπικό της USAF ισχυρίστηκε ότι έβλεπε πράγματα που περιέγραψαν ως ΑΤΙΑ. Το περιστατικό είναι το πιο διάσημο από τα υποτιθέμενα γεγονότα ATIA που συνέβησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει συγκριθεί με το περιστατικό του Roswell στις Ηνωμένες Πολιτείες, και συχνά αποκαλείται “Britain’s Roswell”. 

Η ομιλία που περιμέναμε με ανυπομονησία ήταν αυτή του Ίωνα Πανίδη. Στις 15:00 ανέβηκε στο βήμα και σε μια ομιλία 30 λεπτών παρουσίασε το φαινόμενο των ΑΤΙΑ στην Ελλάδα. Παρουσίασε 9 περιπτώσεις που θεωρούνται από τις σημαντικότερες στην Ελληνική επικράτεια, παρουσίασε μια σύνδεση για την Γνώση, η ουσία της οποίας είναι εκείνη του διπλού Έψιλον του Μαντείου των Δελφών, ενώ συνέχισε με σημάδια επαφής με εξωγήινους που υπάρχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια, όπως φαίνεται από πολλά γνωστά αρχαία γραπτά. 

Ολόκληρη η ομιλία του Ίωνα Πανίδη θα αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες αποκλειστικά από την σελίδα μας. 

 

Το απόγευμα ο πρόεδρος του ICER Roberto Pinotti έκανε μια αναδρομή στην δεκαετία του 1930 στην Βόρεια Ιταλία, σε μια υποτιθέμενη συντριβή ΑΤΙΑ, και το μυστικό τμήμα που υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση του Μουσολίνι για να μελετήσει το σκάφος που αργότερα κατελήφθη από τις αμερικανικές δυνάμεις. Αν και η συγκεκριμένη περίπτωση μάλλον ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας, ο Pinotti ισχυρίζεται ότι απέκτησε έγγραφα που αποδεικνύουν τη συντριβή της 13ης Ιουνίου 1933 και ένα μυστικό τμήμα που δημιούργησε ο Μουσολίνι για να μελετήσει το υποτιθέμενο αντικείμενο. Η έρευνα του Pinotti αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό στην Ιταλία από τότε που την κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2000, και εξακολουθεί να είναι ελάχιστα γνωστή εκτός των συνόρων της.  

Η πρώτη μέρα του συνεδρίου ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ με την τελευταία ομιλία του Ελβετού ερευνητή Guido Ferrari που αναφέρθηκε στο φαινόμενο των ΑΤΙΑ μεταξύ του χθες και του σήμερα.  Ο Guido Ferrari ήταν παραγωγός μιας ιταλικής σειράς ντοκιμαντέρ για τα ΑΤΙΑ το 1997. Στη σειρά παρουσιάζονται διάφορες περιπτώσεις που σχετίζονται με το θέμα των ΑΤΙΑ και την ύπαρξη εξωγήινης ζωής. Έχει γνωρίσει σπουδαίες μορφές όπως ο Δαλάι Λάμα, ο Έριχ Φρομ, ο Ευγένιος Ιονέσκο, ο Καρλ Πόπερ, ο Σάιμον Βίζενταλ, ενώ ασχολήθηκε με εμπειρίες στο «σημείο του θανάτου» με την Ελβετίδα ψυχίατρο Elisabeth Kübler-Ross, εμπειρίες κατά τη διάρκεια διαλογισμού με μεγάλους Λάμα, καταστάσεις συνείδησης, πολυδιάστατη πραγματικότητα, το αίνιγμα των UFO και πολλά άλλα.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ Ερ.ΕΝ.Ζω ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΥΦΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ UAPcheck