PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Τι είδαμε στα δύο πρώτα επεισόδια της δεύτερης σεζόν του «Project Blue Book»

Δύο τοποθεσίες είναι θρυλικές μεταξύ των ερευνητών UFO. Η μία είναι το Roswell του Νέου Μεξικού, όπου υποτίθεται ότι το 1947 συνετρίβη ένα ιπτάμενο αντικείμενο, και η άλλη είναι η Περιοχή 51 κοντά στη λίμνη Groom της Νεβάδας, όπου η αμερικανική κυβέρνηση έχει διατηρήσει από καιρό μια μυστική βάση που πολλοί υποστηρίζουν ότι κρύβει εξωγήινη τεχνολογία, ενώ πραγματοποιούνται και απόρρητα πειράματα. Και οι δύο αυτές μυστηριώδεις και πολυσυζητημένες τοποθεσίες βρίσκονται μπροστά και στο κέντρο της δεύτερης σεζόν του «Project Blue Book», το οποίο είναι βασισμένο σε ένα πραγματικό πρόγραμμα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ με το ίδιο όνομα, και στο οποίο ομάδες εμπειρογνωμόνων διερεύνησαν αναφορές UFOs από το 1952 έως το 1969.
Στη νέα σεζόν, που ξεκίνησε, ο Aidan Gillen επιστρέφει ως ο Δρ J. Allen Hynek, ο αστροφυσικός και καθηγητής που υπηρέτησε ως επιστημονικός σύμβουλος του πραγματικού Project Blue Book πριν από δεκαετίες. Ο Hynek είναι γνωστός σε πολλούς ως ο «πατέρας της UFOλογίας». Καθώς ο Hynek και οι συνάδελφοί του συνεχίζουν στην δεύτερη σεζόν την αναζήτηση της αλήθειας για τα UFOs, ανακαλύπτουν νέα επίπεδα κυβερνητικής εξαπάτησης και συγκαλύψεων που βρίσκονται στο επίκεντρο ενός εντονότερου Ψυχρού Πολέμου. Ενώ η πρώτη σεζόν του «Project Blue Book» ήταν μια εισαγωγή στο παράξενο φαινόμενο των UFOs, η δεύτερη σεζόν είναι η επιστροφή στην αρχή, και η κατανόηση της συνωμοσίας. Για να το κάνει αυτό, το δυναμικό δίδυμο στα δύο πρώτα επεισόδια της δεύτερης σεζόν πέφτει σε μία από τις πιο διάσημες περιπτώσεις UFO όλων των εποχών - τη φερόμενη συντριβή UFO στο Roswell του Νέου Μεξικού. Το «Project Blue Book» πηγαίνει στο Roswell, και αντλεί πληροφορίες από μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, ανθρώπων που βρίσκονταν εκεί κατά τη στιγμή της υποτιθέμενης συντριβής των UFO και της επακόλουθης στρατιωτικής συγκάλυψης.

Όλα ξεκινούν όταν ο στρατηγός Harding έξι χρόνια μετά τη συντριβή του UFO δέχεται ανώνυμες απειλές από το Roswell του Νέου Μεξικού για το ρόλο του στην συγκάλυψη του υποτιθέμενου περιστατικού το 1947. Ως εκ τούτου, ο Harding αποφασίζει να επιστρέψει στο Roswell για να «εξαφανίσει» την απειλή, ενάντια στη συμβουλή του Στρατηγού Hugh Valentine ότι η επίσκεψη και η  δράση του στην περιοχή έχει επίσημο χαρακτήρα. Έτσι αποφασίζει να φέρει την ομάδα του Blue Book που μετά το περιστατικό της Ουάσιγκτον κλείνουν όλες τις υποθέσεις, και να τους προσφέρει οποιαδήποτε υποστήριξη ώστε εκείνοι με την σειρά τους να κλείσουν επίσημα και το γεγονός του Ρόσγουελ. Ο Harding πιστεύει ότι γνωρίζει την πηγή της απειλής η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα, ενώ ο Hynek με την σειρά του θέλει να προλάβει και να εντοπίσει εκείνος πρώτος την πηγή πριν ο Harding θάψει την αλήθεια. Με όσα είχαν συμβεί στα προηγούμενα επεισόδια στην Ουάσινγκτον, ο Allen Hynek έχει οπλισθεί με περισσότερες πληροφορίες για να ανακαλύψει τι συνέβη πραγματικά το 1947 στο Roswell, ενώ τώρα μπορεί να χρησιμοποιήσει και τη σύζυγο του, Mimi, ως βοηθό έρευνας.