PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Πρόκειται η «Νέα Διαστημική Δύναμη» των Η.Π.Α. να βρεθεί σε εμπόλεμη κατάσταση με εξωγήινους;

Ο Mike Pence, αντιπρόεδρος των Η.Π.Α., ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες τα σχέδια για τη δημιουργία μιας αυτόνομης «Διαστημικής Δύναμης» μέχρι το 2020, καθιστώντας την το έκτο τμήμα του στρατού της Αμερικής. Ο κ. Pence είπε ότι «ήρθε η ώρα» για την Αμερική να «προετοιμαστεί για το επόμενο πεδίο μάχης» και να εξασφαλίσει την «κυριαρχία»  της Αμερικής ανάμεσα στα αστέρια, ενώ προειδοποίησε για την δημιουργία πρωτοφανών νέων κινδύνων για τα διαστημικά συστήματα των Η.Π.Α., λόγω των εξαιρετικά εξελιγμένων δραστηριοτήτων τα τελευταία χρόνια της Κίνας και της Ρωσίας. Η ανακοίνωση αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό, με τους κριτικούς να το θεωρούν ως περιττή και δαπανηρή γραφειοκρατική προσπάθεια.
Παρουσιάστηκαν επίσης έξι λογότυπα για τη «διαστημική δύναμη», ζητώντας από τους υποστηρικτές να ψηφίσουν το αγαπημένο τους, με ένα από αυτά να φέρει τη φράση «Ο Άρης περιμένει».


Ανακύπτει επίσης το ερώτημα εάν το αίτημα του Προέδρου Donald Trump για δημιουργία «διαστημικής δύναμης» έχει σχέση με τις πρόσφατες αποκαλύψεις ότι το Πεντάγωνο διενεργούσε μυστικές μελέτες για το φαινόμενο των ΑΤΙΑ (Περισσότερα εδώ). Εκείνοι που πιστεύουν ότι υπάρχει μια σύνδεση βλέπουν σημάδια ότι ίσως το Πεντάγωνο θα αποκαλύψει ότι έχει ανακαλυφθεί μια κακόβουλη εξωγήινη δύναμη, και αυτή η διαστημική δύναμη θα είναι η απάντησή μας για την καταπολέμησή τους. Ωστόσο, η αναζήτηση των λεπτομερειών της κίνησης του Λευκού Οίκου για τη δημιουργία της διαστημικής δύναμης ως νέου κλάδου των στρατιωτικών, δείχνει, ότι αυτή η ιδέα συζητήθηκε επί σειρά ετών. Από τότε που οι Η.Π.Α. εκτόξευσαν τους πρώτους δορυφόρους, υπήρξε μία ανησυχία για το πως θα τους κρατήσουν ασφαλείς. Υπάρχει βέβαια διεθνής συμφωνία για τον μη οπλισμό του διαστήματος, εάν και κάποιος μπορεί κάλλιστα να υποστηρίξει ότι η συμφωνία αυτή διατηρήθηκε όχι επειδή οι συμφωνούντες σεβάστηκαν την συμφωνία αυτή, αλλά επειδή απ’ όσο είναι γνωστό τα μέλη της δεν έχουν αναπτύξει κανένα τους προς το παρόν, ένα υπέρ όπλο που να μπορεί να το τοποθετήσει ακριβώς στον διαστημοχώρο.  Όταν ο Ρόναλντ Ρέιγκαν ήταν πρόεδρος, πρότεινε ένα δίκτυο διαστημικών λέιζερ για την προστασία των δορυφόρων των Η.Π.Α. και για την κατάρριψη των εχθρικών πυραύλων. Η πρότασή του που ως γνωστών ονομάστηκε Star Wars δεν χρηματοδοτήθηκε ποτέ. Έκτοτε η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ δημιούργησε το Space Command, που έχει επιφορτιστεί με το καθήκον της προστασίας του διαστήματος από τη δεκαετία του '90. Αυτή η νέα πρόταση θα δημιουργούσε ουσιαστικά μια διαστημική εντολή των Η.Π.Α. ως ξεχωριστό παράρτημα από αυτό της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Παρόλο που το πρόγραμμα Star Wars του Ρέιγκαν κατηγορήθηκε επίσης ότι είχε μυστική κρυφή ατζέντα που σχετιζόταν με την κατάρριψη εξωγήινων οι οποίοι απειλούσαν την ανθρωπότητα, η νέα προτεινόμενη «διαστημική δύναμη» από τον Τραμπ ως τώρα δεν έχει τεκμηριωμένη και εμφανή σχέση με εξωγήινους, και μάλιστα εχθρικούς προς τον ανθρώπινο πολιτισμό.