PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Το «πρόγραμμα Pentagon» εξέτασε τη δραστηριότητα ΑΤΙΑ σε περιοχές πυρηνικών εγκαταστάσεων

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με τον ερευνητή και δημοσιογράφο του KLAS-TV George Knapp, ο πρώην γερουσιαστής Harry Reid αποκάλυψε ότι μεταξύ των περιπτώσεων ΑΤΙΑ που εξετάστηκαν από το πρόσφατα αποκαλυφθέν πρόγραμμα ΑΤΙΑ με την ονομασία "Pentagon", ήταν και εκείνες που αφορούσαν «εισβολές» ΑΤΙΑ στις περιοχές ICBM των Πολεμικών Αεροποριών των ΗΠΑ. Οι ICBM είναι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι που μπορούν να πλήξουν στόχους σε πολύ μεγάλη απόσταση (Βεληνεκές άνω των 5500 km), εκτελώντας βαλλιστική τροχιά, και προορίζονται κυρίως για πυρηνικά χτυπήματα. Ο Reid ανέφερε ότι τα συγκεκριμένα περιστατικά που μελετήθηκαν ήταν οι αποκαλούμενες «Βόρειες βαθμίδες» που εμφανίστηκαν στις βάσεις στρατηγικής αεροπορικής διοίκησης τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 1975. Αυτά τα γεγονότα είναι από καιρό δημόσια αρχεία μέσω εγγράφων που κυκλοφορούν στους ερευνητές χρησιμοποιώντας το νόμο περί ελευθερίας της πληροφόρησης από το 1977. Οι φάκελοι, μαζί με μαρτυρίες από βετεράνους του USAF που πέρασαν από συνεντεύξεις, επιβεβαιώνουν μια σειρά παρατηρήσεων από το προσωπικό ασφαλείας άγνωστων εναέριων αντικειμένων που πετούσαν κοντά σε χώρους ICBM που λειτουργούσαν από την Malmstrom AFB, Montana, (Βάση Πολεμικής Αεροπορίας και έδρα της 341ης Πτέρυγας Πυραύλων), καθώς και σε πυρηνικές περιοχές αποθήκευσης όπλων όπως οι Loring AFB, Maine και Wurtsmith AFB, και Michigan. Μια καταχωρημένη καταγραφή της NORAD (Βορειοαμερικανικής Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας) που αναφέρεται στο Malmstrom περιγράφει  πολλά ΑΤΙΑ που παρατηρήθηκαν πάνω από τις θέσεις πυραύλων Minuteman σε περίοδο αρκετών ωρών στις 7 Νοεμβρίου, με ένα από αυτά να παρουσιάζετε ως «λευκό πορτοκαλί δισκοειδές αντικείμενο». Σύμφωνα με τα αρχεία καταγραφής, μέχρι και εννέα ΑΤΙΑ εντοπίστηκαν σε ραντάρ και «κυνηγήθηκαν», ανεπιτυχώς, από μαχητικά F-106. Ως αποτέλεσμα αυτού του περιστατικού, καθώς και εκείνων του Loring και του Wurtsmith, το Πεντάγωνο έβαλε ολόκληρη την πυρηνική του δύναμη σε μια αυξημένη κατάσταση συναγερμού γνωστή ως επιλογή ασφάλειας 3.

Άλλα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα αποκαλύπτουν τη συνεχιζόμενη δραστηριότητα ΑΤΙΑ σε χώρους πυρηνικών όπλων για διάστημα αρκετών δεκαετιών, συμπεριλαμβανομένων περιστατικών στα εργαστήρια Los Alamos και Sandia στο Νέο Μεξικό, τα εργοστάσια παραγωγής πλουτωνίου του Hanford και της Σαβάνας, στη Νότια Καρολίνα, σε ζώνες δοκιμής όπλων στη Νεβάδα και στον Ειρηνικό, αλλά και σε σημεία δοκιμών ICBM στο Vandenberg AFB, στην Καλιφόρνια και στο Cape Canaveral της Φλόριντα. Αυτά τα αρχεία ενισχύονται από τις δημόσιες δηλώσεις Αμερικανών στρατιωτικών βετεράνων σχετικά με τη δραστηριότητα των ΑΤΙΑ σε σχεδόν κάθε πυρηνική βάση πυραύλων και βομβαρδιστικών αεροπλάνων στις ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα για καταγραφές ΑΤΙΑ πάνω από πυρηνικές εγκαταστάσεις στο άρθρο του Στάθη Γλιάτη από τον παρακάτω σύνδεσμο: «Κατασκόπευση πυραυλικών και πυρηνικών εγκαταστάσεων από ΑΤΙΑ»