PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Εξωγήινοι θεοί και αιρέσεις. Απατεώνες και οραματιστές (1ο μέρος)

Έρευνα, Νίκος Αποστολόπουλος (Ερ.Ε.Ν.Ζω)

Μετά την αναφορά Άρνολντ τον Ιούνιο του 1947 που υπήρξε σταθμός για την έναρξη μιας περιόδου που έγινε γνωστή σαν εποχή των σύγχρονων ιπτάμενων δίσκων, και την εμφάνιση διαφόρων ομάδων που σκοπό είχαν την έρευνα και μελέτη του φαινομένου, την εμφάνιση τους έκαναν και διάφορες θεωρίες, με μερικές από αυτές να δίνουν στους εξωγήινους θρησκευτική διάσταση. Τα επόμενα χρόνια αυτές οι θεωρίες ενσωματώθηκαν σε διάφορες «θρησκείες» με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τα λεγόμενα «Κινήματα Κοινωνών» ή UFO σέκτες. Η διδασκαλία αυτών των σεκτών στηρίχτηκε στην επαφή που είχαν με διάφορους τρόπους οι ιδρυτές τους με εξωγήινους και στις αποκαλύψεις που τους έγιναν από αυτούς. Πεποίθηση τους ήταν ακόμη πως υπερπροοδευμένοι εξωγήινοι θα επέμβουν σώζοντας μας από την καταστροφή. Η ώρα των πιο σημαντικών Νεοεποχικών λατρειών είχε πλέον φτάσει.

Η New Age θρησκεία των εξωγήινων

Οι UFO αιρέσεις και ομάδες, ασχολούνται με την υποτιθέμενη επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και των εξωγήινων όντων, και στη πίστη ότι η ανθρωπότητα μπορεί να σωθεί, αφού εκπαιδεύονται από τους εξωγήινους για το πώς να βελτιώσουν την κοινωνία μας. Όλες οι θρησκευτικές ομάδες έχουν τα ίδια πρότυπα, με τους ιδρυτές τους να είναι «προφήτες» και να μεταφέρουν τα μηνύματα των εξωγήινων οι οποίοι παρουσιάζονται ως αιθέρια όντα που ζουν σε ανώτερα πνευματικά επίπεδα, και τα οποία επικοινωνούν κυρίως με τηλεπάθεια. Σε γενικές γραμμές τα μηνύματα είναι τα ίδια. Υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί εξωγήινοι. Οι κακοί θέλουν να καταστρέψουν την ανθρωπότητα, ενώ οι καλοί όχι. Οι απόστολοι μιας αίρεσης είναι οι «εκλεκτοί», που προστατεύονται από τους καλούς εξωγήινους. Για να προσελκύσουν νέα μέλη στην ομάδα τους χρειάζονται κάποιον να τα παρασύρει με πολλούς τρόπους. Μπορεί να προσελκύσει μέλη παρέχοντας απαντήσεις σε ερωτήματα, όπως: Ποιοι είμαστε και που οδηγούμαστε; Τι θα απογίνουμε; Ο ισχυρισμός ότι έρχονται οι εξωγήινοι, κάνει την ομάδα πιο μυστηριώδη και προσελκύει κόσμο. Κι όταν γίνετε αναφορά σε εξωγήινους τα μέλη νιώθουν προνομιούχα. Νιώθουν να είναι μέρος κάτι σπουδαίου αφού οι εξωγήινοι επικοινωνούν μαζί του. Αν και οι περισσότερες από αυτές τις αιρέσεις ήταν άκακες, παρά την επιθυμία των ηγετών τους για χρήματα και εξουσία, την δεκαετία του 1990 θα ζήσουμε τα αποτελέσματα μερικών εξτρεμιστικών θρησκευτικών αιρέσεων που θα αποτελέσουν απειλή για τους οπαδούς τους, όπως η «Πύλη του Παραδείσου» (Heaven's Gate), και ο «Ναός του Ήλιου» (Order of the Solar Temple). Με αυτές όμως τις εξτρεμιστικές θρησκευτικές αιρέσεις θα ασχοληθούμε στο δεύτερο μέρος του άρθρου τις επόμενες ημέρες. Οι θρησκείες των UFO αναπτύχθηκαν πρώτα στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιαπωνία, ενώ τη δεκαετία του 1950, και αφού τα UFO είχαν γίνει αντικείμενο λατρείας με την έλευση των δήθεν επαφικών, θα δημιουργηθούν και οι πρώτες UFO-αιρέσεις. 

Οι UFO αιρέσεις

  Urantia Book: Το Urantia Book, είναι ένα πνευματικό και φιλοσοφικό βιβλίο που συγκροτείται από 196 "έγγραφα", ενότητες, που σε σύνολο φτάνουν τις 2097 σελίδες ενώ προέρχεται από το Σικάγο κάπου μεταξύ του 1924 και 1955. Το κάθε «έγγραφο» του βιβλίου συλλέχθηκε σταδιακά από μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι μετά από χρόνια συλλογής και μελέτης, αποφάσισαν τελικά να τα εκδώσουν με τίτλο, «The Urantia Book» στις 12 Οκτωβρίου του 1955. Αυτοί ίδρυσαν το Urantia Foundation (Το Ίδρυμα της Urantia), έναν οργανισμό με σκοπό της διάδοση και την αναλλοίωτη διατήρηση του κειμένου που απαρτίζουν τα «Έγγραφα της URANTIA».
Σύμβολο που περιγράφεται στο “The Urantia Book”, και αποτελείται από τρεις ομόκεντρους γαλάζιους κύκλους σε λευκό φόντο. Οι κύκλοι όπως αναφέρει συμβολίζουν την τρισυπόστατη φύση του Θεού Πατρός, του Υιού και του Πνεύματος.

Ο συγγραφέας του βιβλίου παραμένει άγνωστος, αλλά οι οπαδοί του, οι οποίοι το θεωρούν «ιερό βιβλίο» και θεόπνευστο, ισχυρίζονται ότι έχει γραφεί καθ’υπόδειξη εξωγήινων οντοτήτων προς τους ανθρώπους του πλανήτη γη, και επομένως το βιβλίο αυτό, είναι «Το Βιβλίο της Γης». Είναι γραμμένο σαν να υποβάλλεται απευθείας από τα πολυάριθμα ουράνια όντα που διορίστηκαν για το έργο της παροχής μιας «κοσμοϊστορικής» θρησκευτικής αποκάλυψης. Η συγγραφή «υλοποιήθηκε» μέσω ενός ανθρώπου που βρισκόταν σε κατάσταση πραγματικού ύπνου (όχι υπνωτισμού). Αυτό το πρόσωπο ορισμένες φορές αποκαλείται στους κύκλους αναγνωστών της URANTIA «κοιμώμενο-υποκείμενο»  και  παραμένει ανώνυμος ή ανώνυμη, αν και κατά καιρούς ακούγονται πιθανά ονόματα. Το βιβλίο έχει ως στόχο να ενώσει τη θρησκεία, την επιστήμη και τη φιλοσοφία, ενώ μεταξύ άλλων θεμάτων, ασχολείται με την προέλευση και το νόημα της ζωής, τη θέση της ανθρωπότητας στο σύμπαν, τη σχέση μεταξύ Θεού και ανθρώπων , και τη ζωή του Ιησού. Το βιβλίο χωρίζεται σε τέσσερα μέρη. Στο πρώτο μέρος (έγγραφα 1-31), με τίτλο, "Το Κεντρικό Σύμπαν και τα Υπερσύμπαντα", περιγράφει την ουράνια ιεραρχία και την γεωγραφική και διοικητική διάρθρωση του Σύμπαντος. Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου (έγγραφα 32-56) με τίτλο, "Το Τοπικό Σύμπαν", ασχολείται με το «τοπικό» - ως προς την Urantia (Γη) -σύμπαν Nevadon. Περιγράφονται οι πνευματικές και φυσικές οντότητες που το κατοικούν, ο ρόλος τους, η ιεραρχία τους και τα καθήκοντά τους. Στο τρίτο μέρος (έγγραφα 57 – 119), με τίτλο "Η Ιστορία της Ουράντια", συγκεντρώνει πληροφορίες για την ιστορία της γης, παρουσιάζοντας εξηγήσεις για την προέλευση, την εξέλιξη, και το πεπρωμένο του κόσμου και των κατοίκων της. Στο τέταρτο μέρος (έγγραφα 120 – 169), με τίτλο, "Η Ζωή και η Διδασκαλία του Ιησού", που είναι και το μεγαλύτερο μέρος με 775 σελίδες, αφηγείται μια λεπτομερή βιογραφία του Ιησού, που περιλαμβάνει την παιδική του ηλικία, τα εφηβικά χρόνια, την οικογενειακή ζωή, και τη δημόσια διακονία, καθώς και τα γεγονότα που οδήγησαν στη σταύρωση του, το θάνατο και την ανάσταση. Αναφέρει ότι είχε στον Ουρανό το όνομα Μιχαήλ, και ο ερχομός του Μιχαήλ-Ιησού Χριστού στην Urantia θεωρείται το μεγαλύτερο γεγονός στην Ιστορία του πλανήτη μας. Είναι δύσκολο σήμερα να εκτιμηθεί πόσοι οπαδοί μπορεί να υπάρχουν, καθώς δεν υπάρχει κεντρική οργάνωση για την απογραφή.

Όλο το Urantia Book, μπορείτε να το βρείτε στα ελληνικά από το παρακάτω σύνδεσμο The Urantia Book (Ελληνικά)


 (Από άρθρο του Κωνσταντίνου Διαμαντόπουλου - εκπροσώπου του Urantia Foundation στην Ελλάδα)
H Kοσμογονία που περιέχεται στα τρία πρώτα μέρη του Βιβλίου έχει αποκαλυφθεί από το 1930 ώς το 1934 από 48 άυλες οντότητες της Συμπαντικής Πνευματικής Iεραρχίας που ταξίδεψαν στον πλανήτη μας γι’αυτόν το σκοπό. Tο τέταρτο μέρος παραδόθηκε ολοκληρωμένο από μια επιτροπή δώδεκα ημι-άυλων οντοτήτων που δημιουργήθηκαν στον πλανήτη μας και κατοικούν μόνιμα στη Γη εδώ και 300.000 χρόνια, παράλληλα με τον άνθρωπο. Oι περισσότερες από αυτές τις οντότητες θέλησαν να μείνουν ανώνυμες και έδωσαν μόνο τη γενική περιγραφή των ιδιοτήτων τους. Η υλοποίηση των εγγράφων έγινε με τη βοήθεια κάποιου αγνώστου - ακόμα και μέχρι τώρα - ατόμου (με μια μοναδική στα ιατρικά χρονικά διαδικασία, κατά την οποία ενώ το "υποκείμενο" ήταν σε κατάσταση βαθέως ύπνου, ολόκληρη ομάδα οντοτήτων χειριζόταν το φυσικό του σώμα) που βρισκόταν υπό παρακολούθηση από μια ομάδα τριάντα ατόμων (το «Φόρουμ»), με επικεφαλής τον γνωστό στην αμερικανική Ψυχιατρική δρ. Γουίλιαμ Σάντλερ, στο Σικάγο. Η ομάδα απαρτιζόταν από πολλούς ακαδημαϊκούς, συναδέλφους του γιατρού, με διαφορετικές ειδικότητες και γι’αυτό ήταν σε θέση να υποβάλει σοβαρές ερωτήσεις στις οντότητες με τις οποίες είχε έρθει σε επαφή. Τα έγγραφα είναι γραμμένα στην αγγλική γλώσσα αλλά οι δυσκολίες που περιείχε η προσπάθεια των οντοτήτων να αποδώσουν σωστά τα νοήματα από κάποια άλλη συμπαντική γλώσσα, θεωρήθηκαν δεδομένες από την αρχή. Επίσης είναι εμφανής η δυσκολία μεταβιβάσεως εννοιών από αυτά τα πεδία που είναι πολύ πιο ανεπτυγμένα από το επίπεδο της ανθρώπινης σκέψης. Με άλλα λόγια, υπάρχει περιορισμός στις επιστημονικές αποκαλύψεις από τις οντότητες, καθώς λίγες ήταν συμβατές με την τότε εξέλιξη της ανθρωπότητας. Διατηρείται έτσι η αρχή της μη-παρέμβασης στο κοινωνικό-πολιτιστικό πεδίο και γι’αυτό οι οντότητες εστιάζονται μόνο σε αποκαλύψεις που έχουν αξία για την ψυχική και πνευματική μεταμόρφωση του μελετητή. Τα περιεχόμενα έχουν γραφτεί ξεκινώντας από το Yπερβατικό και καταλήγοντας στο πιο εύκολα κατανοητό. Πολλοί συμβουλεύουν τους μελλοντικούς αναγνώστες του βιβλίου να διαβάσουν πρώτα την ορολογία και μετά να προχωρήσουν από το τέταρτο μέρος στο τρίτο, στο δεύτερο και τέλος στο πρώτο. Μ’αυτόν τον τρόπο μπορούν εύκολα να εμπεδώσουν τις καινούργιες λέξεις, οι οποίες έπρεπε απαραίτητα να χρησιμοποιηθούν για να κατανοήσει κανείς οντότητες και φαινόμενα μέχρι τώρα άγνωστα στη Γη. Άλλοι διαφωνούν και συμβουλεύουν την ανάγνωση με τη σειρά που έχει δοθεί από την Πνευματική Iεραρχία, γιατί αυτή η σειρά αντιπροσωπεύει τον τρόπο μεταβίβασης αποκαλυπτικής Γνώσης και όχι συμβατικής Γνώσης.

  Seekers: Μια από τις πρώτες αιρέσεις που ιδρύθηκε το 1950 από την Dorothy Martin, γνωστή και ως Marian Keech. Η Dorothy Martin (1900-1992), ήταν μια νοικοκυρά από το Σικάγο που πειραματίστηκε με την αυτόματη γραφή. Για την προστασία της ιδιωτικής ζωής της, της έδωσαν το ψευδώνυμο «Marian Keech» ενώ η ομάδα της μεταφέρθηκε στο Μίσιγκαν. Η ομάδα των πιστών, με επικεφαλής την Keech, είχαν λάβει δραστικά μέτρα για να δείξουν το βαθμό της δέσμευσης για την πίστη. Είχαν αφήσει τις εργασίες, το κολέγιο, ενώ είχαν δώσει χρήματα και υπάρχοντά για να προετοιμαστούν για την αναχώρησή τους με έναν ιπτάμενο δίσκο που θα διέσωζε την ομάδα των αληθινών πιστών. Η Keech ισχυρίστηκε ότι έχει λάβει ένα μήνυμα από έναν φανταστικό πλανήτη που ονομάζονταν Clarion. Τα μηνύματα αυτά αποκάλυψαν ότι ο κόσμος θα τελείωνε σε μια μεγάλη πλημμύρα πριν από την αυγή στις 21 του Δεκέμβρη 1954. Μετά την αποτυχία της πρόβλεψης, άφησε το Σικάγο αφού απειλήθηκε με σύλληψη. Αργότερα ίδρυσε το Σύλλογο Sananda και Sanat Kumara. Πίσω από το όνομα της «Αδελφής Thedra», συνέχισε να ασκεί τη διαμεσότητα με τους εξωγήινους και να συμμετάσχει σε ομάδες επαφικών μέχρι και το θάνατό της το 1992. Ο Σύνδεσμος ήταν ενεργός μέχρι και εκείνη την ημέρα.

 Unarius: Από τις πρώτες ομάδες που αναπτύχθηκαν στις Η.Π.Α. ήταν επίσης η Ακαδημία Επιστημών Unarius ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1954 στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Unarius σημαίνει, «Παγκόσμια, Σαφής, Πολυδιάστατη Κατανόηση της Επιστήμης» και δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 1954 στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια από τον Ernest L. Norman (1904 – 1971), και τη σύζυγό του Ruth E. Norman (1900-1993).


Οι Unariuns πιστεύουν στην αθανασία της ψυχής, και ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν  προηγούμενες ζωές. Επίσης, πιστεύουν ότι το ηλιακό μας σύστημα κάποτε κατοικούνταν από αρχαίους διαπλανητικούς πολιτισμούς. Οι εξωγήινοι λέγεται ότι είναι «ανθρώπινα όντα» που έχουν ζήσει στη Γη αλλά και σε άλλους πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος, ενώ είναι πιο προχωρημένοι από τους ανθρώπους, πνευματικά και επιστημονικά. Οι εξωγήινοι μάλιστα ζήτησαν την απαλλαγή των ανθρώπων από το κάρμα, αφού όπως αναφέραμε και νωρίτερα, η ανθρωπότητα απορρέει από πολλές μετενσαρκώσεις.  Ως οργάνωση, είναι κατηγορηματικά αντίθετη με τον κοινό χαρακτηρισμό της ως θρησκεία, αλλά θεωρούν τη διδασκαλία τους ή τις πεποιθήσεις τους ως επιστήμη και μάλιστα μια επιστήμη που ασκεί τη διδασκαλία της πνευματικής «κατανόησης της Φυσικής Υψηλής Ενέργειας και τη μετενσάρκωση. Διδάσκει ακόμα τη «τέταρτη διάσταση της επιστήμης», γνωστή και ως "η επιστήμη της ζωής" η οποία ενσωματώνει εκτός από τη μετενσάρκωση, τις αρμονικές συχνότητες, το κάρμα, μνήμες προηγούμενων ζωών, και μία περίτεχνη κοσμολογία των «πνευματικών πλανητών». Το 1972 μηνύματα που διοχετεύτηκαν από τους εξωγήινους, μίλαγαν  για «33 Κόσμους μιας Διαπλανητικής Συνομοσπονδίας».  Τον Νοέμβριο του 1973, αγοράστηκαν 67 στρέμματα στη Jamul της Καλιφόρνια, ως μια προτεινόμενη περιοχή προσγείωσης για τους διαστημικούς αδελφούς. Το 1974, επαναπροσδιορίστηκε εντελώς η αποστολή της Unarian με την εισαγωγή της έννοιας της Διαπλανητικής Συνομοσπονδίας και την προφητεία της προσγείωσης 33ων διαστημοπλοίων. Η ημερομηνία προσγείωσις αναθεωρήθηκε, και τελικά μετατέθει για το 2001. Αν και η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε ακόμη, και οι δύο ιδρυτές απεβίωσαν, η Unarius σήμερα, έχει περισσότερα από 6.000 μέλη.

 Aetherius Society: Το 1955, ιδρύθηκε από τον George King η Aetherius Society η οποία δραστηριοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τρεις αφρικανικές χώρες. Ο George King γεννήθηκε στο Ουέλινγκτον, από τον George και την Mary King. Η μητέρα λέγεται ότι ήταν μέντιουμ, ενώ ο ίδιος στη δεκαετία του 1930, ανήκε σε έναν αριθμό, αποκρυφιστικών ομάδων. Όπως έλεγε ο King, το 1954, ενώ καθόταν μια μέρα μόνος στο διαμέρισμα του στο Λονδίνο, ξαφνικά από το πουθενά μια φωνή, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «Master Aetherius» που αντιπροσώπευε μια κοσμική και ηλιακή ιεραρχία που καλούν ως "διαπλανητικό Κοινοβούλιο", πρόσταξε: «Προετοιμάσου! Θα γίνεις η φωνή του «Διαπλανητικού Κοινοβουλίου». Αρκετές ημέρες αργότερα, ένας ανώνυμος ινδός δάσκαλος γιόγκα, θα εμφανιστεί μέσα από την κλειδωμένη πόρτα του διαμερίσματός του και θα διδάξει τον King προκειμένου να τον φέρει πιο κοντά σε επαφή με τoν «κοσμικό Δάσκαλο» που θα χρησιμοποιήσει σύντομα τον King ως «Πρωτογενή Επίγειο Ψυχικό Κανάλι".


Οι πεποιθήσεις της Aetherius Society, είναι παρόμοιες με αυτές στη Θεοσοφία ενώ συνδέει ακόμα UFO, γιόγκα, και ιδέες από διάφορες θρησκείες του κόσμου, και ιδίως από τον Ινδουισμό, τον Βουδισμό και τον Χριστιανισμό. Θεωρούν ότι η υπηρεσία στην ανθρωπότητα είναι η πιό ουσιαστική γιόγκα ενώ θρησκευτικοί ηγέτες όπως ο Ιησούς, ο Βούδας, ο Λαο Τσε, ήταν εξωγήινης προέλευσης και ήρθαν στην γη για να βοηθήσουν την ανθρωπότητα. Κατά συνέπεια ισχυρίζονται ότι οι ουσιαστικές διδασκαλίες όλων των σημαντικών θρησκειών είναι παρόμοιας φύσης και ότι όλοι οι θρησκευτικοί άνθρωποι πρέπει να συνεργαστούν ο ένας με τον άλλον. Μια πεποίθηση ακόμα είναι ότι τα άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα (ΑΤΙΑ), είναι στην πραγματικότητα ελεγχόμενα εξωγήινα σκάφη που επισκέπτονται τη γη, και σε αντίθεση με τα πιστεύω ορισμένων ομάδων, είναι φιλικά και βρίσκονται εδώ για να βοηθήσουν την ανθρωπότητα στην ανάπτυξη της. Αυτά τα όντα ωστόσο, είναι πνευματικά όντα σε μια άλλη διάσταση ή επίπεδο. Ισχυρίζονται επίσης ότι η Γη βρίσκεται υπό συχνές επιθέσεις από τις δυνάμεις του κακού από άλλα μέρη του σύμπαντος, και ότι οι κοσμικοί δάσκαλοι των άλλων πλανητών αγωνίζονται για να αποκρούσουν αυτούς τους κακούς εξωγήινους εισβολείς. Οι Aetherius Society είχαν ξεκινήσει πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της ρύπανσης και την πυρηνική ενέργεια, και γενικά ταυτίζονταν με τα ιδεώδη της Πράσινης Κίνηση. Ωστόσο,  πιστεύουν ότι τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα είναι μόνο τα συμπτώματα ενός  πολύ μεγαλύτερου πνευματικού προβλήματος  που όταν κάποτε λυθεί, θα θεραπεύσει όλα τα άλλα προβλήματα. Αυτή είναι η «πνευματική ενεργειακή κρίση». Τέλος, ισχυρίζονται ότι τα «Διαστημικά Όντα» έχουν επαφή με τις κορυφαίες κυβερνήσεις του κόσμου, με πολλούς τρόπους, αλλά μια μάλλον σκοτεινή ομάδα ατόμων που ονομάζεται «Σιωπηλή Ομάδα»(ψευδώνυμο που επινοήθηκε από τον ερευνητή UFO Donald E. Keyhoe), έχουν σκοπίμως αποσιωπήσει αυτές τις πληροφορίες, έτσι ώστε να κρατήσει τους ανθρώπους ανενημέρωτους, ως προς την αληθινή τους φύση.

 Cosmic Circle of Fellowship: Η Cosmic Circle of Fellowship, ήταν στα μέσα του 20ου αιώνα μια UFO θρησκεία που υποτίθεται ότι πρόσφερε υπερδιάστατα ταξίδια μέσω βαθιάς χαλάρωσης. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950, συνδέθηκε με το κίνημα των επαφικών, δηλαδή άνθρωποι που πίστευαν ότι είχαν έλθει σε επαφή με εξωγήινα όντα. Η Cosmic, ιδρύθηκε από έναν ταχυδρόμο που ονομαζόταν William R. Ferguson. Πριν από τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, ο Ferguson ήταν υπέρμαχος, όπως το ονόμασε ο ίδιος,  της «Απόλυτης Χαλάρωσης», μια κατάστασης κατά την οποία, όχι μόνο το μυαλό, αλλά ακόμη και το σώμα και η ψυχή μπορεί να παύσει προσωρινά να υπάρχει. Μετά από περίπου ένα χρόνο πειραματισμού με αυτή την κατάσταση, ο Ferguson είπε ότι ήταν σε θέση να μεταφερθεί στην έκτη και έβδομη διάσταση, όπου μελέτησε τις δυνάμεις της δημιουργίας σε δράση. Μετά το Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο ο Ferguson άρχισε να διοχετεύει τεχνικές για σωματική θεραπεία και αυξημένη πνευματική ανάπτυξη, τεχνικές που είχε αποκτήσει από μια φιλική ανώτερη οντότητα που ονομαζόταν Khauga. Αυτές οι «κοσμικές γνώσεις» προσφέρθηκαν αμέσως προς πώληση, και το 1947, ο Ferguson με την κατηγορία της αγυρτείας  και της ιατρικής απάτης καταδικάστηκε σε φυλάκιση. Μετά την αποφυλάκιση του, την εποχή της έξαρσης των αναφορών από τους επαφικούς, ο Ferguson ισχυρίστηκε ότι είχε ταξιδέψει αστρικά στον Άρη, λέγοντας στους λίγους οπαδούς του ότι ο Άρης ήταν έτοιμος να στείλει μια φιλική αποστολή στη γη. Ακολούθησε την «George Adamski μόδα» και αναφέρθηκε στις επαφές του με «διαστημικά αδέρφια» από την Αφροδίτη, και αποκάλυψε ότι οι οντότητες και τα σκάφη τους υπάρχουν σε υψηλότερες διαστάσεις. Το 1955, ίδρυσε γρήγορα μια θρησκευτική λατρεία (Cosmic Circle of Fellowship), για να διαδώσει τις αποκαλύψεις που λάμβανε από τα «διαστημικά αδέρφια». Το 1955 επίσης δημοσίευσε το βιβλίο του «A Message from Outer Space». Μετά το θάνατο του Ferguson το 1967, η θρησκευτική λατρεία φαίνεται σταδιακά να εξεσθένησε (©Ερ.Ε.Ν.Ζω).

Διαβάστε ακόμη: «Κινήματα Κοινωνών ή UFO σέκτες», και η επαφή των ιδρυτών τους με τους εξωγήινους (Μέρος 2ο)

Πηγές:
ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ (τεύχος 63, ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1997
«ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ»  EΚΔΟΣΕΙΣ ΑΡΧΕΤΥΠΟ 2002
Wikipedia
The Urantia Book