Τυχαίο δεν είναι τίποτα. ΑΤΙΑ σχήματος μέδουσας σε Ολλανδία (2015) και Σκόπελο (2013)!


Γράφει ο Νίκος Αποστολόπουλος (Ερ.Ε.Ν.Ζω)

Το γύρω του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ημέρες η φωτογραφία ενός παράξενου τυρκουάζ αντικειμένου που καταγράφηκε στο Groningen της Ολλανδίας στις 20/5/2015. Το αντικείμενο σχήματος μέδουσας, κατέγραψε ο Ολλανδός φωτογράφος, εκδότης και ιστορικός Ηarry Perton.


Το περιστατικό συνέβη όταν ο Perton βγήκε έξω για να φωτογραφίσει την έλευση μιας καταιγίδας.

Όπως δήλωσε ο ίδιος αργότερα στην ιστοσελίδα του Groninganus: «Έπαιρνα φωτογραφίες και ξαφνικά κάτι έλαμψε. Στην αρχή σκέφτηκα ότι πρέπει να είναι το φλας της φωτογραφικής μου μηχανής, αλλά το φλας δεν ήταν ανοικτό, αλλά δεν ήταν ούτε και κάποια σταγόνα στο φακό μου. Αποφάσισα ότι πρέπει να ήταν μία αστραπή  - αλλά γυρνώντας στο σπίτι είδα κάτι περίεργο σε μια από τις φωτογραφίες που τράβηξα». Ο Perton τελικά κατέληξε στο συμπέρασμα πως, παρά τη βαριά νέφωση, κάποια ακτίνα του ήλιου κατάφερε να γλιστρήσει μέσα στα σύννεφα της καταιγίδας, δημιουργώντας αυτό το φαινόμενο.

Κάτι που έρχεται να απορρίψει όμως η παρακάτω φωτογραφία που ανάρτησε ο Costas Andreou πριν από 2 χρόνια, και στην οποία εμφανίζετε το ίδιο παράξενο τυρκουάζ αντικείμενο από διαφορετική γωνία, αλλά αυτή τη φορά στο νυχτερινό ουρανό της Σκοπέλου.Στο βίντεο παρακάτω το αντικείμενο της Σκοπέλου από το 1:47 λεπτό και μετάΦυσικό φαινόμενο, τεχνητή δέσμη φωτός, οφθαλμαπάτη, ή κάτι ανεξήγητο; Η ομοιότητα πάντως και των δύο περιπτώσεων είναι εντυπωσιακή!   

Η ονομασία «ΑΤΙΑ σχήματος μέδουσας» έχει δοθεί εξαιτίας της ομοιότητας κάποιων αντικειμένων με τον πλαγκτονικό οργανισμό. Η κίνηση μιας μέδουσας μέσα στη θάλασσα δεν φαίνεται να είναι και πολύ διαφορετική από τη φωτογραφία του άγνωστου αντικειμένου.

Follow by Email