A. Αϊνστάιν: "Η ζωή δεν μπορεί να είναι αποκλειστικό προνόμιο της Γης"

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ήταν φυσικός γερμανοεβραϊκής καταγωγής, ο οποίος έχει βραβευθεί με το Νόμπελ Φυσικής. Από πολλούς θεωρείται ο σημαντικότερος επιστήμονας του 20ού αιώνα, ενώ συμμετείχε ουσιαστικά στην ανάπτυξη της κβαντικής θεωρίας και της στατιστικής μηχανικής. Έμεινε στην ιστορία για την εξίσωση του E=mc2 που αποτελεί τον πυρήνα της ειδικής θεωρίας της σχετικότητας. Το όνομα του εμπλέκετε με το φαινόμενο των ΑΤΙΑ από της 24 Σεπτεμβρίου 1947 και μετά, όταν με προεδρικό διάταγμα ιδρύθηκε η Majestic 12* που αποτέλεσε το εργαλείο ενός αφανούς κορυφαίου κυβερνητικού σχεδίου που περιελάμβανε την προεδρική και στρατιωτική εμπλοκή, για την έγκριση όλων των χειρισμών που αφορούσε την εξωγήινη παρουσία στην γη και την συγκέντρωση στοιχείων και τεχνολογίας. Ήταν τότε που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Harry Truman αναθέτει στον Υπουργό Άμυνας James Forrestal να προχωρήσει τις διαδικασίες και κλήθηκαν να συνεργαστούν επιστήμονες με παγκόσμιο κύρος και μοναδική προσφορά στην εξελικτική διαδρομή της ανθρωπότητας. Τέτοιοι ήταν οι Bous Vannenar, o Albert Einstein, και o Robert Oppenheimer. Αποτέλεσμα των ανωτέρω ήταν να διαρρεύσει ένα έγγραφο που συνέταξαν μαζί τον Ιούνιο του 1947 οι Einstein και  Oppenheimer έπειτα από σχετική απαίτηση των διευθυνόντων του προγράμματος όπου και κατέθεταν την άποψη τους πάνω στις σχέσεις ανθρώπων και εξωγήινων (θα το δούμε αναλυτικά σε επόμενο άρθρο). Λίγα χρόνια αργότερα, στις αρχές της δεκαετίας του 1950 ο Einstein θα παραχωρήσει μια συνέντευξη για την πιθανότητα ζωής σε άλλους πλανήτες η οποία θα αναδημοσιευτεί από την εφημερίδα Απογευματινή της 21/4/1955, δηλαδή 3 ημέρες μετά τον θάνατο του. Η συνέντευξη ακολουθεί παρακάτω ακριβώς όπως αναδημοσιεύτηκε:

Απογευματινή, 21/4/1955
«Είναι εγωιστικόν να υποθέσωμεν ότι η Γη μόνον έχει το προνόμιον της ζωής, μόνη εκ των εκατομμυρίων πλανητών της Δημιουργίας. Είναι εγωιστικόν να υποθέσωμεν ότι όλοι οι πλανήται εκτός από τον ιδικόν μας πλανώνται νεκροί εις το άπειρον. Δεν έχομεν εν τούτοις ακόμη τα μέσα να αποκαλύψωμεν το μέγα μυστικόν και προς το παρόν περιοριζόμεθα εις την διατύπωσιν θεωριών, εικασιών και προβλέψεων. Φυσικά είμαι απολύτως βέβαιος ότι η ανθρωπίνη επιστήμη θα επιτύχη τα μέσα διά την διαλεύκανσιν αυτού του απρόσιτου μυστηρίου. Αυτό πάντως, καθ’όλας τα προβλέψεις, δεν θα γίνει επί των ημερών μου. Είμεθα ακόμη ανίσχυροι να ρίψωμεν τους προβολείς της γνώσεως εις τόσον ιλιγγιώδες ύψος. Το φως μας φθάνει εκεί πολύ ασθενές και δεν μας επιτρέπει την παρατήρησιν. Είμεθα ακόμη μικροί, αλλά ύστερα από μερικάς δεκαετίας θα έχωμεν τα μέσα να δώσωμεν μίαν οριστικήν απάντησιν εις το ερώτημα αν υπάρχη ζωή εις τους άλλους πλανήτας».

Σημ: *Πρέπει να αναφέρουμε ότι το Project Majestic 12, ανήκει  στο χώρο των συνωμοσιολογικών σεναρίων καθώς δεν αναγνωρίστηκε ουδέποτε από την κυβέρνηση των Η.Π.Α., δεν αναφέρεται σε κανένα επίσημο έγγραφο, ενώ ακόμα και η ύπαρξη του αμφισβητείται. Οι πληροφορίες όμως ήρθαν στη δημοσιότητα τον Δεκέμβριο του 1984 όταν ο αμερικανός παραγωγός Σαντερα έλαβε ένα φιλμ 35 χιλιοστών αποτελούμενο από κείμενο οκτώ σελίδων με πληροφορίες και ονόματα της μυστικής οργάνωσης.

Follow by Email