PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Νομός Χανίων


Οι παρακάτω αναφορές είναι ένα μικρό μόνο δείγμα από μια μεγάλη δεξαμενή αρχειοθετημένων περιπτώσεων εμφάνισης ΑΤΙΑ στην Ελλάδα. Πηγή προέλευσης τους βιβλία ερευνητών, άρθρα περιοδικών του χώρου, διαδίκτυο, και το προσωπικό αρχείο της ομάδας Ερ.Ε.Ν.Ζω. Οι αναφορές έχουν αναρτηθεί χρονολογικά από το σήμερα και προς τα πίσω. Επειδή μέρος του αρχειοθετημένου υλικού είναι αρκετά παλαιό, και επειδή εκείνη την εποχή προοριζόταν για προσωπική χρήση της ομάδας μας, σε μικρό μέρος των αναφορών απουσιάζει η πηγή προέλευσης. Σε περίπτωση που αναγνωρίζετε κάποια αναφορά και την πηγή της, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email erenzw2012@gmail.com
 
ΕΠΑΦΗ: 1ου ΤΥΠΟΥ          ΠΕΡΙΟΧΗ: ΑΛΙΚΙΑΝΟΣ         ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012  
ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟ Ερ.Ε.Ν.Ζω
Δυο αντικείμενα με πολύ έντονο φως, το ένα κόκκινο το άλλο κίτρινο πετούν σε πολύ χαμηλό ύψος, και σε μια απόσταση το ένα από το άλλο περίπου 300 μέτρα. Κάποια στιγμή με μια απότομη πλάγια κίνηση το φωτισμένο κίτρινο αντικείμενο πλησιάζει και σχεδόν γίνετε ένα με το κόκκινο. Μαζί σαν ένα σώμα και με την ίδια κίνηση ταυτόχρονα μετά από λίγο χρόνο, μετακινούνται λίγο μπροστά (προς τον μάρτυρα), και με μια απίστευτη ταχύτητα παίρνουν ύψος προς πάνω αριστερά και με πολύ κλειστή στροφή και χάνονται από το οπτικό πεδίο μέσα σε 1-2 δευτερόλεπτα. Όλο το περιστατικό δεν κράτησε περισσότερο από 3 έως 5 λεπτά, και σε μια απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από τον μάρτυρα. Το φαινόμενο έγινε αντιληπτό και από συγγενικά άτομα που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο.
ΕΠΑΦΗ: 1ου ΤΥΠΟΥ         ΠΕΡΙΟΧΗ: ΜΠΑΛΟΣ – ΓΡΑΜΒΟΥΣΑ        ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 19/8/2012
ΠΗΓΗ:Abovetopsecret
Η φωτογραφία είναι από τις 19 Αυγούστου στην παραλία του Μπάλου (Γραμβούσα) στα Χανιά όπου ένα ζευγάρι Γερμανών τουριστών προσπαθούσε να βρει ένα καλό σημείο στην παραλία. Στον απότομο δρόμο που οδηγούσε σε μια από τις παραλίες συνάντησαν ένα κοπάδι από αγριοκάτσικα και σκέφτηκαν ότι θα ήταν μια καλή ευκαιρία για να φωτογραφίσουν το ασυνήθιστο –για αυτούς- θέαμα.  Αφού τράβηξαν κάποιες φωτογραφίες στη συνέχεια έφτασαν στην παραλία είχε όμως πολύ αέρα όπως αναφέρουν και κατέληξαν σε μια καφετέρια. Εκεί θέλησαν να δουν τις φωτογραφίες που μόλις είχαν βγάλει. Όταν άρχισαν να τις εξετάζουν προσεκτικότερα διαπίστωσαν ότι σε μια αυτή υπήρχε κάτι το πραγματικά ασυνήθιστο. Ένα μεταλλικό αντικείμενο το οποίο αιωρείται μερικές εκατοντάδες μέτρα από τη θάλασσα. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι την ώρα που έβγαζαν τις φωτογραφίες δεν παρατήρησαν τίποτα ούτε και άκουσαν κάποιο θόρυβο. Οι τουρίστες, ανέβασαν την επίμαχη φωτογραφία στην ιστοσελίδα «abovetopsecret.com» και οι υπεύθυνοι της σελίδας με τη βοήθεια ειδικών στην ψηφιακή απεικόνιση διαπίστωσαν ότι η φωτογραφία δεν είναι επεξεργασμένη αλλά είναι 100% αληθινή. Ένας από τους ειδικούς, ονόματι Τζεφ Ρίτσμαν, συνεργάτης της AOL και του History Channel, ο οποίος ασχολείται με τη φωτογραφία και τα στιγμιότυπα από UFO εδώ και σχεδόν 3 δεκαετίες, δημοσίευσε ένα κείμενο στο οποίο υποστηρίζει ότι «στα 26 χρόνια εμπειρίας μου έχω δει ελάχιστες ενδιαφέρουσες φωτογραφίες από UFO. Η συγκεκριμένη είναι συναρπαστική και δεν έχει υποστεί επεξεργασία. Προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να βρω μία λογική εξήγηση όμως κατέστη αδύνατον.» Ο Ρίτσμαν υποστηρίζει ότι πρόκειται για πραγματικό ιπτάμενο δίσκο, που μπορεί να ξεπερνά τα 13 μέτρα σε διάμετρο. Καμία άλλη φωτογραφία η βίντεο από την ελληνική UFOλογία δεν έχει προκαλέσει τόσο ενθουσιασμό στο εξωτερικό όσο η συγκεκριμένη!
 

ΕΠΑΦΗ: 1ου ΤΥΠΟΥ          ΠΕΡΙΟΧΗ: ΧΑΝΙΑ            ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 29/9/2011
ΠΗΓΗ: UFOs & ALIENS TRUTH (Greek community)
 
Σύμφωνα με τα όσα είπε ένας Χανιώτης στο Flashnewς, στις 29 Σεπτεμβρίου 2011, στις 7:40 το απόγευμα, κι ενώ ο ίδιος βρισκόταν με έναν φίλο του στο αυτοκίνητο του, είδε στον ουρανό πάνω από το κέντρο των Χανίων, κάτι σαν αεροπλάνο με πάρα πολλά φωτά να πετάει πολύ χαμηλά. Ένα λεπτό αργότερα το ίδιο πράγμα είδε και ο δεύτερος επιβάτης του Ι.Χ περιγράφοντας τα εξής: "Κοντά στη κλινική Γαβριλάκη το είδα και εγώ με τα ίδια μου τα μάτια. ‘Ήταν μεγάλο σαν Μπόινγκ, γκριζωπού χρώματος, με μεγάλο ρύγχος και πάρα πολλά κόκκινα φώτα. Αιωρούταν ακίνητο σε χαμηλό ύψος και μέχρι να γυρίσω τον ώμο μου εξαφανίστηκε χωρίς να ακουστεί ο παραμικρός θόρυβος! Δεν είμαι τρελός, ξέρω τι είδα διότι ήταν πολύ χαμηλά! Και δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο!"
 
ΕΠΑΦΗ: 1ου ΤΥΠΟΥ           ΠΕΡΙΟΧΗ: ΧΑΝΙΑ            ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 28/6/2011
ΠΗΓΗ: NUFORC : 4/7/2011
Τοποθεσία : Χανιά
Σχήμα : Κώνος
Διάρκεια : 30 δευτερόλεπτα
Ένα σχετικά, μεγάλο πορτοκαλί κωνοειδές αντικείμενο πετούσε ευθεία στον νυχτερινό ουρανό με κατεύθυνση από ανατολή σε δύση χωρίς ήχο ή καμία δόνηση.
 
ΕΠΑΦΗ: 1ου ΤΥΠΟΥ                   ΠΕΡΙΟΧΗ: ΒΑΜΒΑΚΟΠΟΥΛΟ       ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 7/9/2009
ΠΗΓΗ: pyles.tv
Στα Χανιά Κρήτης την Δευτέρα 07/09/09 και ώρα 22.15-22.30 στην περιοχή Βαμβακόπουλο (γέφυρα Κλαδισού) καθώς ήμουν σταματημένος στο φανάρι, θεάθηκαν πολλά φωτεινά αντικείμενα πάνω στον ουρανό. Ήταν περίπου 9-12, είχε πολλή συννεφιά (ήταν και η πρώτη βροχή) στα Χανιά. Πετούσαν σε άτσαλο σχηματισμό, και το μέγεθος τους ήταν σχετικά μικρό. Αυτό το συμπέρανα λόγο της χαμηλής νέφωσης (ήταν πιο χαμηλά από τα σύννεφα). Μπορώ να περιγράψω σαν ένα μικρό αεροσκάφος έως ένα μεγάλο σπίτι. Αυτά που ήταν πιο χαμηλά είχαν πορεία ζικ ζακ ενώ τα πιο ψηλά κάπως πιο ίσια και η ταχύτητα ήταν σχετικά αργή.  Βάση του φωτισμού τους πρέπει να ήταν δίσκοι. Στο κέντρο ήταν έντονα φωτεινά δίχρωμα πορτοκαλί και κίτρινο σε τέσσερα τμήματα σαν σταυρός. Περιμετρικά γύρω γύρω είχαν μικρότερα φώτα. Πετούσαν με τέτοιο τρόπο σαν να ήθελαν να δηλώσουν την παρουσία τους. Έδιναν και την εντύπωση ότι χαιρετούσαν επειδή έκαναν εναλλαγές στο ύψος. Αυτά τα αναφέρω γιατί δεν ήμουν μόνος και αρκετός κόσμος τράβηξε βίντεο με το κινητό τους. Αλλά την άλλη μέρα δεν ακούστηκε τίποτα, αλλά ούτε είδα και τίποτα στο διαδίκτυο.
 
ΕΠΑΦΗ: 1ου ΤΥΠΟΥ           ΠΕΡΙΟΧΗ: ΦΡΑΓΚΟΚΑΣΤΕΛΟ           ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 1996
ΠΗΓΗ: expertgr.com
Το 1996 στο Φραγκοκάστελλο της Κρήτης κατά τις 2 το βράδυ και ενώ είμαι ξαπλωμένος στην αμμουδιά, απολύτως νηφάλιος, κάτι πολύ φωτεινό διέσχισε ολόκληρο τον ορίζοντα (απ' άκρη σ' άκρη) σε ευθεία γραμμή με τρομερή ταχύτητα (μέσα σε 2-3 sec) χωρίς να ακουστεί το παραμικρό στην απόλυτη ησυχία της νύχτας!!!! Και δεν το είδα μόνο εγώ! Και βέβαια όλοι έχουμε μείνει με την απορία τι ήταν.... Δεν είχε ουρά, φαινόταν τεχνητό καθότι λευκό και όχι υποκίτρινο, πετούσε χαμηλά και όπως είπα διέσχισε όλο τον ορίζοντα απ' άκρη σ' άκρη.
 
ΕΠΑΦΗ: 1ου ΤΥΠΟΥ                   ΠΕΡΙΟΧΗ: ΣΟΥΔΑ                         ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 1996
Paranormap.net
Το φθινόπωρο του 1996 , κατά την διάρκεια της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ υπηρετούσα την θητεία μου στην αεροπορία στην 115 Π.Μ. στη Σούδα και έλαβε μέρος ένα γεγονός που το αντιληφθήκαμε όλοι όσοι βρισκόμασταν στην μοίρα που άνηκα τότε, στην ΜΕΕΠ της οποίας ο θάλαμος βρίσκεται ακριβώς δίπλα στα υπόγεια του Θαλάμου Επιχειρήσεων (Θ.Ε.) της πτέρυγας, καθώς και όσοι βρισκόταν μέσα στον Θ.Ε. Περίπου στις 23.30 μας ξύπνησε με φωνές ο συνάδελφος που ήταν υπεύθυνος κιλικίου , ο οποίος λόγο της άσκησης βρισκόταν στο Θ.Ε. για να εξυπηρετεί τους αξιωματικούς που ήταν εκεί , λέγοντας μας ότι στο ραντάρ έπιασαν 7 UFO πάνω από το Ρέθυμνο. Σηκωθήκαμε λοιπών όλοι και λόγο του ότι ήμασταν ντυμένοι πλήρως όπως επιβάλει η κατάσταση επιφυλακής που ήμασταν εξαιτίας της άσκησης, βγήκαμε αμέσως έξω όπου και είδαμε όλους όσους ήταν τότε στον Θ.Ε. να έχουν βγει έξω και να κοιτούν τον καθαρό από νέφη ουρανό στην κατεύθυνση προς Ρέθυμνο. Έτσι και εμείς στρέψαμε το βλέμμα μας προς εκεί και είδαμε 7 φωτεινές μπάλες να ανεβοκατεβαίνουν σε μεγάλο ύψος πάνω από την πόλη του Ρεθύμνου για αρκετή ώρα ( Περίπου 30 λεπτά) μέχρι που ενώθηκαν και με μια με μεγάλη λάμψη να χάνονται στο διάστημα. ΜΠ.
 
ΕΠΑΦΗ: A             ΠΕΡΙΟΧΗ: ΚΑΤΩ ΣΤΑΛΟΣ ΧΑΝΙΩΝ              ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 16/1/1980
ΠΗΓΗ: Ιπτάμενοι δίσκοι, UFO, στο κατώφλι της κοσμικής επαφής, τ. 14, Φεβρουάριος – Μάρτιος 1980, Λάζος.  
 Ο καθηγητής τεχνικών (ζωγράφος – γλύπτης) στο γυμνάσιο της περιοχής Κάτω Σταλού, κ. Αντώνης Ε. Παυλάκης, περιγράφει με λεπτομέρεια το περιστατικό που ακολουθεί: «την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου του 1980 προς το σούρουπο, στο συνοικισμό που μένω στο Κάτω Σταλό, 7 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης των Χανίων, μερικές γυναίκες από τα πρώτα σπίτια του συνοικισμού που βρίσκονταν στην πλευρά της θάλασσας είδαν να περνά ένα ιπτάμενο αντικείμενο κατευθυνόμενο προς τα δυτικά. Το περιέγραψαν σαν πλακέ μπαλόνι ή σαν μια σακούλα φουσκωμένη χρώματος λευκού. Σε λίγα δευτερόλεπτα το βλέπει ένας κάτοικος του διπλανού χωριού ενώ οδηγούσε το αγροτικό του αυτοκίνητο, ο οποίος μαζί με τους συνεπιβάτες του σταμάτησε το αυτοκίνητο για να το παρατηρήσει καλύτερα. Η ταχύτητα του αντικειμένου θα ήταν 60 – 70 χιλιόμετρα χωρίς αυξομείωση, σε μια πορεία σταθερού ύψους υπολογισμένη με μεγάλη ακρίβεια. Στη συνέχεια ο Στέλιος Ματιγάκης το αντελήφθη να χάνει ύψος προς την παραλία. Ο Σ. Ματιγάκης θεωρώντας ότι το ιπτάμενο αντικείμενο ήταν αλεξίπτωτο φώναξε κάποιους φίλους του που ήταν μέσα σε καφενείο ( τον Νικόλαο Κτιστακη, τον Γιάννη Ζωφάκη, τον Μιχάλη Παπαδάκη, τον Βασίλη Τζανουδάκη, τον Μιχάλη Ματιγάκη κ.α.), τρέχοντας ταυτοχρόνως προς την παραλία και το είδε να προσγειώνετε(αιώρηση μισού μέτρου πάνω από την επιφάνεια τις θάλασσας) σε όρθια στάση, όπως φαίνεται στα σχετικά σκίτσα. Ο κ. Ματιγάκης είχε φτάσει τώρα σε απόσταση μόλις 7 μέτρων από το αντικείμενο. Διαπίστωσε ότι υπήρχε παντελής απουσία θορύβου. Οι διαστάσεις του αντικειμένου ήταν 1,20 x 0,30μ περίπου. Όταν επιχείρησε να πλησιάσει πιο κοντά εντελώς ξαφνικά και ήρεμα το αντικείμενο ανυψώθηκε με σταθερή ταχύτητα με κατεύθυνση προς τα δυτικά, και σε ύψος των 10 – 15μ συνέχισε ήρεμα την πορεία του. Την στιγμή εκείνη παρατήρησε το βαθύ πορτοκαλί χρώμα που είχε το κάτω μέρος του αντικειμένου και διαπίστωσε αλλά όχι με βεβαιότητα, ότι κατά την απογείωση του μερικά εξογκωμένα πολυγωνικά σημεία της ράχης του σαν να κινήθηκαν (φούσκωσαν λίγο). Την απογείωση την είδαν και οι υπόλοιποι θεατές που έκαναν τις ίδιες οπτικές διαπιστώσεις. Ένας εξ αυτών πήρε το αυτοκίνητο του και ακολούθησε το ΑΤΙΑ τρέχοντας παράλληλα προς αυτό. Το συνάντησε μετά από 300 μέτρα να προσπαθεί για δεύτερη φορά να προσγειωθεί πάνω από κεραμοποιεία της περιοχής. Το σούρουπο είχε ήδη προχωρήσει και το ΑΤΙΑ ξαναπήρε ύψος με κατεύθυνση ΝΔ. Πραγματοποίησε ελιγμούς ανάλογα με τη φυσική διαμόρφωση του εδάφους ώσπου χάθηκε στο ημίφως παίρνοντας ύψος.
Κοινή διατύπωση όλων των μαρτύρων ήταν ότι το ΑΤΙΑ δεν είχε κυβερνήτη».
 
ΕΠΑΦΗ: 1ου ΤΥΠΟΥ                ΠΕΡΙΟΧΗ: ΒΑΡΥΠΕΤΡΟ           ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 5/5/1975
 
Στις 5/5/1975 στα Χανιά Κρήτης, φωτογραφήθηκε άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο να πετάει ταχύτατα πάνω από το χωριό Βαρύπετρο. Η φωτογράφηση έγινε με κύριο στόχο το αξιοθέατο του χωρίου χωρίς να έχει πέσει στην αντίληψη των μαρτύρων το άγνωστο αντικείμενο. Ο δεύτερος μάρτυρας, αυτός που δεν κράταγε την μηχανή, ίσα που αντιλήφτηκε μία φευγαλέα κίνηση στον ουρανό!
 
 
ΕΠΑΦΗ: 1ου ΤΥΠΟΥ               ΠΕΡΙΟΧΗ: ΔΥΤΙΚΑ ΧΑΝΙΩΝ              ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:10/7/1966
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Ακρόπολις 10-7-1966
Στις 10 Ιουλίου 1966 ένα κόκκινο φωτεινό αντικείμενο στο μέγεθος της πανσελήνου εμφανίστηκε να κινείται στον ουρανό, δυτικά των Χανίων, επί πέντε λεπτά.
ΕΠΑΦΗ: 1ου ΤΥΠΟΥ            ΠΕΡΙΟΧΗ: ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ           ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Δεκαετία 1950
Το άτομο που μου διηγήθηκε αυτό το περιστατικό είναι σήμερα 85 χρονών. Μια μέρα της δεκαετίας του 1950, ενώ καθόταν στην παραλία 'Γραμμένο' μαζί με 4-5 άτομα, ξαφνικά από την μεριά της θάλασσας, σε απόσταση 2 χλμ περίπου απ'αυτούς, εμφανίστηκε ένα τεράστιο "κουτί", πολύ έντονα φωτισμένο, το οποίο αποτελούνταν από πολλά παράθυρα. Η περιγραφή μου θυμίζει πολυκατοικία. Το αντικείμενο αυτό έμοιαζε περισσότερο να πλέει στην θάλασσα. Το πιο έντονο χαρακτηριστικό του ήταν το θεόρατο φως που εξέπεμπε σαν φως γιγαντιαίου προβολέα που φώτιζε τα βράχια και διαθλόταν στον ουρανό. Μετά από λίγη ώρα έφυγε αργά, αργά