PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Νομός Χαλκιδικής


Οι παρακάτω αναφορές είναι ένα μικρό μόνο δείγμα από μια μεγάλη δεξαμενή αρχειοθετημένων περιπτώσεων εμφάνισης ΑΤΙΑ στην Ελλάδα. Πηγή προέλευσης τους βιβλία ερευνητών, άρθρα περιοδικών του χώρου, διαδίκτυο, και το προσωπικό αρχείο της ομάδας Ερ.Ε.Ν.Ζω. Οι αναφορές έχουν αναρτηθεί χρονολογικά από το σήμερα και προς τα πίσω. Επειδή μέρος του αρχειοθετημένου υλικού είναι αρκετά παλαιό, και επειδή εκείνη την εποχή προοριζόταν για προσωπική χρήση της ομάδας μας, σε μικρό μέρος των αναφορών απουσιάζει η πηγή προέλευσης. Σε περίπτωση που αναγνωρίζετε κάποια αναφορά και την πηγή της, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email erenzw2012@gmail.com  
 
ΕΠΑΦΗ: 1ου ΤΥΠΟΥ          ΠΕΡΙΟΧΗ: ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΗ            ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 21/8/2011
ΠΗΓΗ: nwo.gr/ufo
Στις 31 Αυγούστου στη Χαλκιδική, ένας κάτοικος της περιοχής είδε ένα φωτεινό πορτοκαλί δίσκο να διασχίζει με μεγάλη ταχύτητα τον ουρανό από Ουρανούπολη προς Σιθωνία. Ο κάτοικος δήλωσε: ‘’Στην αρχή το πέρασα για μετεωρίτη που πλησίαζε, αυτό όμωs απομακρύνονταν! Αεροπλάνο αποκλείεται να ήταν, αφού είχε πολύ μεγαλύτερο μέγεθος...’’ Τρείς μέρες μετά, ο ίδιος πορτοκαλί δίσκος, ακίνητος σαν μικρός ήλιος, θεάθηκε από αρκετούς κάτοικους της Αμουλιανής, βραδινή ώρα ψηλά στον ορίζοντα, μεταξύ Αμμουλιανής-Σιθωνίαs. Οι μάρτυρες αποκλείουν να ήταν φωτοβολίδα, πυροσβεστικό ή πολιτικό αεροπλάνο. Τελικά, το Α.Τ.Ι.Α. αφού προκάλεσε ένα μικρό πανικό σε όσους το είδαν χάθηκε ψηλά μετά από πολλά δευτερόλεπτα ακινησίας.
ΕΠΑΦΗ: 1ου ΤΥΠΟΥ           ΠΕΡΙΟΧΗ: ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ              ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 10/7/2008
ΠΗΓΗ: Περιοδικό Mystery, τεύχος 33, από τη στήλη Πλανήτης Μυστηρίων
Στις 10 Ιουλίου δύο μάρτυρες παρατήρησαν αργά το απόγευμα στον ουρανό της Χαλκιδικής ένα μικρό κόκκινο αντικείμενο να αιωρείται για μικρό χρονικό διάστημα. Ξαφνικά και δίχως να προκαλέσει θόρυβο το αντικείμενο εξαφανίστηκε.
ΕΠΑΦΗ: 1ου ΤΥΠΟΥ          ΠΕΡΙΟΧΗ: ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ           ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 2004
ΠΗΓΗ: http://mysteries.b2w.gr/
Πριν 5 χρόνια στη Χαλκιδική (Κασσάνδρα), μαζί με άλλα δύο άτομα είδα τρία λευκά φώτα που σχηματίζανε ένα τρίγωνο. Στην αρχή επειδή ήταν πολύ ψηλά φανταστήκαμε ότι θα ήταν αεροπλάνα και συνεχίσαμε την παρατήρηση τους. Ξαφνικά τα φώτα βρέθηκαν σε μηδέν χρόνο σε εντελώς διαφορετικό σημείο του ουρανού και συνέχισαν πάλι για λίγα λεπτά μια ομαλή πορεία. Αυτή η απότομη μεταφορά τους έγινε 3-4 φορές μέχρι που εξαφανίστηκαν. Η παρέα είμαστε ερασιτέχνες αστρονόμοι και είμαστε σίγουροι ότι αυτό που είδαμε δεν ήταν αστρονομικό η άλλο φαινόμενο που δέχεται λογική εξήγηση. Μοιάζει βέβαια με γνωστές θεάσεις τριγωνικών ΑΤΙΑ σε διάφορα μέρη του κόσμου με κύριο χαρακτηριστικό τις απότομες εναλλαγές κατεύθυνσης με τεράστια ταχύτητα.
ΕΠΑΦΗ: 1ου ΤΥΠΟΥ          ΠΕΡΙΟΧΗ: ΣΥΚΕΑ           ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 19/8/2001
ΠΗΓΗ: paranormap.net
Ώρα : 21.14 Σχήμα : - Διάρκεια : 2 λεπτά Λαμπρό κυκλικό φως, το οποίο ταξίδευε από βορρά προς νοτιοανατολικά. Αρχικά έγινε ορατό στις συντεταγμένες 40.001 βόρεια 23.590 ανατολικά, χαμήλωσε ταχύτητα μετά από δύο λεπτά κατευθυνόμενο νοτιοανατολικά και το φως εξαφανίστηκε. Ο ουρανός ήταν καθαρός χωρίς σύννεφα σ’ εκείνη την κατεύθυνση.
ΕΠΑΦΗ: 1ου ΤΥΠΟΥ           ΠΕΡΙΟΧΗ: ΙΕΡΟΣΣΟΣ             ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 25/8/1999
Το περιστατικό συνέβη στις 25/8 και αφορά την θέαση ενός UFO στην περιοχή της Ιερισσού, κοντά στην Χερσόνησο του Άθω.
Η σχετική μαρτυρία προέρχεται από τον Βασίλειο Λέχο, υλοτόμο, 45 χρονών, ο οποίος ανέφερε στο λιμενικό φυλάκιο Βατοπεδίου ότι ένα « βαρύ αεροπλάνο », που πέρασε πάνω από τα κεφάλια τους, « πετούσε πολύ χαμηλά » και « σχεδόν άγγιζε τις κορυφές των δένδρων », σε « κάποια στιγμή άρχισε να βγάζει καπνούς και πρέπει να έπεσε προς την θάλασσα » ( στην περιοχή κοντά στις Ιερές Μονές Βατοπεδίου, Χιλανδαρίου και Εσφιγμένου ).
Εκείνη την ώρα τα ρολόγια του Λέχου και των άλλων δασεργατών που ήταν μαζί του έδειχναν 10.10 περίπου. « Είχε σκούρο…σταχτί χρώμα... μπορεί να 'ταν μαχητικό. Πάντως, ήταν "βαρύ"...».
Όπως πρόσθεσε ο κ. Λέχος, το αεροσκάφος ακολουθούσε πτωτική πορεία προς την θάλασσα.
Αμέσως ειδοποιήθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και το Επιτελείο της Πολεμικής Αεροπορίας.
Σε λίγη ώρα πετούσαν πάνω από την θαλάσσια περιοχή του Άθω δύο ελικόπτερα και ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130.
Στις έρευνες πήραν μέρος από την πρώτη στιγμή ταχύπλοα σκάφη του Λιμενικού από το Άγιο Όρος και την Ιερισσό αλλά και αλιευτικά σκάφη.
Ύστερα από αρκετές ώρες, απ' όλους δινόταν η ίδια πληροφορία:
« Δεν έχουμε βρει το παραμικρό στοιχείο.
Ούτε συντρίμμια υπάρχουν, ούτε κηλίδες... Δεν έχουμε έστω κάποια ένδειξη ότι πράγματι κατέπεσε το αεροπλάνο...».
Με αυτό το περιστατικό ενασχολήθηκαν ενημερωτικά αρκετές εφημερίδες αλλά και ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί, οι οποίοι προσπάθησαν να ερμηνεύσουν πειστικά αυτό το συμβάν με το αεροπλάνο φάντασμα, όπως το προσδιόρισαν.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», στις 26 δημοσίευσε το σχετικό ρεπορτάζ με τον τίτλο «Πυκνό μυστήριο με το αεροπλάνο-φάντασμα», και ο συντάκτης του σχετικού άρθρου, Γιώργος Αδάμ, γράφει τα εξής σχετικά με τη φύση αυτού του αντικειμένου:
« Δύο εκδοχές μπορούν να αξιολογηθούν ως "πιθανές". Τις προηγούμενες μέρες στην περιοχή του Βόρειου Αιγαίου, που περιλαμβάνει και τον Άθω, πραγματοποιούνταν ασκήσεις μαχητικών αεροσκαφών «F-5» και «Μιράζ». Οι «εικονικές αερομαχίες» («προσβολές») πρόβλεπαν στη φάση των «βυθίσεων» τα αεροσκάφη να κατεβαίνουν χαμηλά. Ν' αφήνουν πίσω τους καπνούς («φωτοβολίδες παραπλανήσεως») και λίγο πριν φτάσουν στην επιφάνεια της θάλασσας «να παίρνουν πάλι ύψος»... ».
Το αεροσκάφος που πετούσε εκείνη την ώρα στην περιοχή μπορεί να μην είχε άδεια για πτήσεις στη χώρα μας ...και, το πιο ακραίο, να ήταν σε παράνομη «αποστολή».
Σχετικά με αυτές τις απόψεις πρέπει να επισημάνω ότι εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν είχε επισημανθεί ούτε από ραντάρ της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που «σαρώνουν» το Βόρειο Αιγαίο.
Αλλά ο μάρτυρας αναφέρει με σαφήνεια μόνο για ένα αεροσκάφος το οποίο πρέπει να έπεσε στη θάλασσα.
Όσο για την δεύτερη εκδοχή, αν ήταν «παράνομο» σκάφος που πετούσε πολύ χαμηλά για να αποφύγει τον εντοπισμό του από τα ραντάρ της Πολεμικής μας Αεροπορίας που σαρώνουν το Βόρειο Αιγαίο, μετά την «βουτιά» του στην θάλασσα έπρεπε από τις έρευνες να ανευρεθεί κάποιο συντρίμμι από το αεροπλάνο ή έστω και λίγα λάδια.
Όμως, όχι μόνον οι άμεσες έρευνες απέβησαν άκαρπες, αλλά και μέχρι σήμερα δεν υφίσταται και το παραμικρό ίχνος απ' αυτό το αεροπλάνο.
Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι αρμόδιοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας απέκλεισαν το ενδεχόμενο να πρόκειται για αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπορίας ή άλλων αεροπορικών γραμμών.
Μάλιστα και οι υπάλληλοι του πύργου ελέγχου του Αεροδρομίου Μακεδονία διαβεβαιώνουν ότι «δεν είδαν, αλλά ούτε έχασαν κάποιο αεροπλάνο, το οποίο είχε εισέλθει στο χώρο τους».
Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι δεν αγνοείται κανένα πολεμικό αεροσκάφος.
Αλλά η Αερολέσχη της συμπρωτεύουσας, από την οποία απογειώνονται και στην οποία προσγειώνονται τακτικά ιδιωτικά αεροσκάφη, τόνισε ότι δεν έχει αναφερθεί να αγνοείται κάποιο ιδιωτικό αεροπλάνο.
Όμως, την πραγματική φύση αυτού του αντικειμένου, που ήταν UFO, απέδωσε έμμεσα η εφημερίδα «ΑΘΗΝΑΪΚΗ», η οποία στις 26 του μηνός είχε τον παρακάτω τίτλο:
«Μυστήριο - Άγνωστο φλεγόμενο αντικείμενο στη θάλασσα του Αγίου Όρους. Η ...εισβολή...».
ΕΠΑΦΗ: 1ου ΤΥΠΟΥ         ΠΕΡΙΟΧΗ: ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ           ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 30/6/1997
ΠΗΓΗ:nuforc.org
Ώρα : 00.30 Σχήμα : Πουροειδές Πετούσε κοντά στο έδαφος (5 μέτρα) δεν έκανε κανένα ήχο και έμοιαζε με μικρό υποβρύχιο. Δεν μπορούσα να δω το χρώμα του αλλά μπορούσα να δω τα δύο μεγάλα φώτα πίσω του. Τρόμαξα τόσο πολύ που πήγα στο σπίτι μου και άρχισα να ουρλιάζω σαν τρελή. Αυτή είναι η ιστορία μου, δεν περιμένω να με πιστέψετε επειδή κανένας άλλος δεν με πίστεψε. Σας παρακαλώ όμως πιστέψτε με σας λέω την αλήθεια.
ΕΠΑΦΗ: 2ου ΤΥΠΟΥ        ΠΕΡΙΟΧΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ           ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 1988
ΠΗΓΗ: Σωκράτης Αικατερινίδης. Εξωγήινα Όντα στην Ελλάδα (Τόμος 2ος), εκδόσεις Αργοναύτες
Μία άλλη σημαντική θέαση ΑΤΙΑ έγινε το 1988. Τον Αύγουστο ένα ζευγάρι που ταξίδευε με αυτοκίνητο από τη Θεσσαλονίκη προς τη Χαλκιδική, παρατήρησε στον ουρανό ένα φωτεινό αντικείμενο που άλλαζε συνεχώς χρώματα και κινιόταν αθόρυβα. Ξαφνικά το είδαν να κάνει βουτιά. Ακολούθησαν τη πορεία του και το είδαν να αιωρείται δύο μέτρα περίπου πάνω από το έδαφος σε ένα δάσος έξω από το χωριό Άγιος Πρόδρομος. Μετά από δέκα λεπτά απογειώθηκε, εκπέμποντας ένα εκτυφλωτικό φως μέχρι που τελικά εξαφανίστηκε. Όταν το ζευγάρι πλησίασε το σημείο που είχαν δει το αντικείμενο να αιωρείται πάνω από το έδαφος, ένιωσαν έντονη ζαλάδα και νευρικότητα.
ΕΠΑΦΗ: 1ου ΤΥΠΟΥ          ΠΕΡΙΟΧΗ: ΠΟΣΕΙΔΙ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ            ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΙΟΥΛΙΟΣ 1984
ΠΗΓΗ: paranormap.net
Νύχτα κατά τις 23:00. Στο camping Ποσείδι Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Ξαπλώστρα, αμμουδιά και αραχτός με φίλο παρατηρώντες τον θαυμάσιο έναστρο ουρανό. Συζήτηση περί των κοριτσιών στο camping και παρατήρηση διατόνων αστέρων. Και ξαφνικά . . . η συζήτηση σταματά . . . σιγή . . . ! Μετά από ένα λεπτό τον ρωτώ και με ρωτά: « Το είδες ; . . . Το είδα . . . ! » . . . « Τι είδες ; . . . » Διασταυρώσαμε λοιπόν αυτό που και οι δύο είδαμε ταυτόχρονα. Δύο φώτα σε μεγάλο ύψος (όπως των αεροσκαφών), κινούμενα ευθέως και τα δύο από μεγάλη απόσταση και με κατεύθυνση συνάντησής των. Στο σημείο συνάντησης, μετατρέπουν την ευθεία κίνηση σε (μεταξύ τους) κυκλική με την ίδια (αρχική) ταχύτητα. Μετά από . . . περίπου 15 μεταξύ των περιστροφές (τροχού, μέσα σε τρία δευτερόλεπτα), συνέχισαν την ευθεία πορεία του προς τις αντίθετες κατευθύνσεις όπως ξεκίνησαν.
ΕΠΑΦΗ: 1ου ΤΥΠΟΥ            ΠΕΡΙΟΧΗ: ΣΑΝΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ             ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΑΓΝΩΣΤΟ
ΠΗΓΗ: mufon.com
Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια των διακοπών στο τουριστικό θέρετρο της Σάνης στη Βόρεια Ελλάδα. Η θέαση έγινε στις 9.30 το βράδυ βλέποντας νοτιοδυτικά στη χερσόνησο της Χαλκιδικής και καθώς παρατηρούσαμε το μισοφέγγαρο πάνω από τη Μεσόγειο. 4 σημεία φωτός παρατηρήθηκαν κοντά στο φεγγάρι, αρχικά πίστεψα πως ήταν αστέρια (3 σε τριγωνικό σχηματισμό τα οποία περικύκλωναν ένα στο κέντρο). Τα 3 αστέρια στη περιφέρεια άρχισαν να περιστρέφονται με τη φορά του ρολογιού γύρω από το κεντρικό αστέρι. Στη συνέχεια τα τρία περιστρεφόμενα αστέρια συγκλίνανε προς το κεντρικό αστέρι και ενώθηκαν μαζί του σε ένα φωτεινό σημείο. Το φωτεινό αυτό σημείο στη συνέχεια μετακινήθηκε αργά σε μία βορειοδυτική κατεύθυνση μέχρις ότου χάθηκε πίσω από ένα κτίριο. Το περιστατικό κράτησε 35-45 δευτερόλεπτα.
ΕΠΑΦΗ: 3ου ΤΥΠΟΥ            ΠΕΡΙΟΧΗ: ΚΡΗΝΗ             ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1929
ΠΗΓΗ:  Οι Πύλες του Αλλόκοσμου, Θανάσης Βέμπος, Εκδόσεις Μάριος Βερέττας
Μια Κυριακή του Αυγούστου του 1929, ο 29χρονος αγρότης Θεόδωρος Μουστάκας προχωρούσε με το κάρο του στην ύπαιθρο μεταφέροντας αλεύρι. Ήταν μεσάνυχτα και το τοπίο φωτιζόταν από το φως των άστρων και του φεγγαριού. Ξαφνικά ο Μουστάκας είδε κάτι το απίστευτο. Ένα αντικείμενο που έμοιαζε με " αλεξίπτωτο " βρισκόταν προσεδαφισμένο σ' ένα χωράφι. Δίπλα του στεκόταν τρία κοντόσωμα ανθρωποειδή που μιλούσαν σε μια άγνωστη γλώσσα. Τα πλάσματα ήταν κατάλευκα : φορούσαν λευκά ρούχα με κουκούλες, ή το δέρμα τους ήταν λευκό. Εκεί κοντά βρισκόταν ένας φράκτης τον οποίο τα " ανθρωπάκια " πήδηξαν με ευκολία πολλές φορές. Ο αγρότης τρομοκρατήθηκε και επέστρεψε στη Κρήνη όσο πιο γρήγορα μπορούσε. Όταν ανακοίνωσε το γεγονός στη πλατεία του χωριού, οι συγχωριανοί του έδωσαν την κλασσική ερμηνεία : ο Μουστάκας είχε δει δαίμονες ενώ μερικοί πίστεψαν ότι ήταν τρελός.