PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

26ο ετήσιο Διεθνές Συνέδριο UFO. Ομιλίες και συμπεράσματα

Γράφουν: Ματθαίος Αικατερινίδης (NICAP)
                  Νίκος Αποστολόπουλος (Ερ.Ε.Ν.Ζω)

Το IUFOC ιδρύθηκε το 1991 και θεωρείται το μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο για τα UFO και τα συναφή φαινόμενα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το συνέδριο υπερηφανεύεται για πάνω από είκοσι ομιλητές από όλο το κόσμο ενώ καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με το φαινόμενο των UFO, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας, της κυβερνητικής συγκάλυψης, μαύρων προγραμμάτων, αγρογλυφικά, και εξωγήινες επισκέψεις. Το 26ο ετήσιο Διεθνές Συνέδριο UFO πραγματοποιήθηκε από 15 έως 19 Φεβρουαρίου 2017 στο We-Ko-Pa Resort & Conference Center στο Fountain Hills, στην Αριζόνα, κοντά στο Phoenix. Παρακάτω η Ερ.Ε.Ν.Ζω, και ο ανταποκριτής της ομάδας στην Αμερική, Ματθαίος Αικατερινίδης, σας παρουσιάζουν μερικά από τα πιο σημαντικά σημεία των ομιλιών και των πάνελ και τα οποία προκάλεσαν πολλά και θετικά σχόλια.
Στις εισαγωγικές παρατηρήσεις του συνεδρίου, ο Alejandro Rojas σημείωσε τη σημασία των πολλών φετινών επετείων: την 20η επέτειο από τα φώτα του Phoenix, την 75η επέτειο της «Μάχης του Λος Άντζελες», και φυσικά το μεγαλύτερο, την 70η επέτειο του Roswell.

We-Ko-Pa Resort and Conference Center

Το σημείο που παρουσίασε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν η άποψη του  James Fox που μίλησε για τα «Φώτα του Phoenix» το 1997. Όπως πληροφορήθηκε ο Fox από κάποιον ο οποίος ήταν προφανώς σε θέση να γνωρίζει, εκείνο το βράδυ «Πήγαμε στο Defcon 3». Η κατάσταση Defcon, είναι ένα σύστημα που χρησιμοποιείται από τις ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Το σύστημα Defcon, αναπτύχθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού και σκοπός του είναι να προσδιορίζονται πολεμικές εντολές. Έχουν οριστεί πέντε επίπεδα ετοιμότητας, από το λιγότερο σοβαρό (Defcon 5), και αυξάνει στο πιο σοβαρό (Defcon 1), ώστε να ταιριάζει με διαφορετικές στρατιωτικές καταστάσεις. Το επίπεδο DEFCON ελέγχεται κατά κύριο λόγο από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, και τον Γραμματέα Άμυνας των ΗΠΑ. Το ανώτερο επίπεδο που έχει φτάσει μέχρι σήμερα είναι το Defcon 3, ενώ ελπίζουμε να μην ζήσουμε ποτέ το Defcon 2 και 1, καθώς το Defcon 2 είναι βήμα προετοιμασίας για πυρηνικό πόλεμο με τις ένοπλες δυνάμεις να αναπτύσσονται και να συμμετάσχουν σε λιγότερο από 6 ώρες, ενώ το Defcon 1 σημαίνει ότι επίκειται πυρηνικός πόλεμος και οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται στην μέγιστη ετοιμότητα. Με άλλα λόγια, ο Fox αποκάλυψε ότι τα «Φώτα του Phoenix» ενεργοποίησαν την αεράμυνα των ΗΠΑ, με την πολεμική αεροπορία να είναι σε ετοιμότητα 15 λεπτών  (Defcon 3), όσο παράλογο κι αν ακούγεται αυτό, για έναν «πόλεμο» με το άγνωστο αντικείμενο που αιωρούνταν πάνω από το Phoenix της Αριζόνα. Μάλιστα ο Fox σημείωσε ότι το περιστατικό αυτό, ήταν το ίδιο βράδυ που ο Πρόεδρος Κλίντον τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο του κατά την επίσκεψη του στο γκολφ Greg Norman στη Φλόριντα, υπονοώντας ότι ίσως λόγω της κατάστασης Defcon 3, η Μυστική Υπηρεσία ήταν σε μια τέτοια βιασύνη προκειμένου να απομακρύνουν τον πρόεδρο σε ένα ασφαλές μέρος, που τραυματίστηκε κατά τη διαδικασία!

Η Yvonne Smith, υπνοθεραπεύτρια, συγγραφέας και ομιλητής, αναφέρθηκε στους επαφικούς, και τα μηνύματα που έχουν λάβει τα τελευταία έξι χρόνια, των οποίων η πηγή δεν είναι πολύ συγκεκριμένη.  Ανέφερε ότι αυτά τα μηνύματα είναι αυξανόμενα, και υπάρχει σε αυτά μια επείγουσα ανάγκη προκειμένου οι επαφικοί να «κάνουν κάτι». Σύμφωνα με μελετητές, εξωγήινοι έχουν επιλέξει από μικρή ηλικία συγκεκριμένους ανθρώπους με τους οποίους ανά τακτικά χρονικά διαστήματα επικοινωνούν μαζί τους μέσω μηνυμάτων και οραμάτων, αναθέτοντάς τους συγκεκριμένες αποστολές για όταν έρθει μία πολύ συγκεκριμένη στιγμή. Η στιγμή που ένα μεγάλο γεγονός θα αλλάξει την ιστορία της ανθρωπότητας. Όπως ανέφερε η Smith: «Ο χρόνος τελειώνει.» Παρακολουθώντας το συνέδριο για την μελέτη των απαγωγών από εξωγήινους που πραγματοποιήθηκε το 1992 στο Μ.Ι.Τ, η Smith υποστήριξε ότι τα μηνύματα που ελάμβαναν τότε οι επαφικοί, ήταν πολύ λιγότερο «επείγων» από ότι είναι σήμερα.

Ο Noe Torres, μίλησε για «Cowboys και εξωγήινους - UFOs στην Παλιά Δύση». Όπως είπε, βρήκε πάνω από 100 τέτοιες περιπτώσεις κυρίως από κείμενα εφημερίδων της εποχής, ενώ αναφέρθηκε στα αερόπλοια του 1897, αλλά και το περιστατικό της Aurora στο Τέξας. Ορισμένες όμως περιπτώσεις είπε, ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί από ιστορίες επιστημονικής φαντασίας. Μην ξεχνάμε ότι λίγα χρόνια πριν είχε δημοσιευθεί και το μυθιστόρημα του Ιούλιου Βερν, και συγκεκριμένα το 1886.
Από τους κύριους ομιλητές της πρώτης μέρας ήταν και ο Travis Walton ο οποίος είχε υποσχεθεί ότι η ομιλία του θα είχε κάτι διαφορετικό σε σχέση με προηγούμενες.  Η διαφορά ήταν ότι δεν αναφέρθηκε μόνο στο γνωστό περιστατικό της απαγωγής του και τις πέντε μέρες που πέρασε πάνω στο εξωγήινο σκάφος, (βλέπε εδώ) αλλά στο τέλος της ομιλία του – αν και λίγο αόριστα – επικεντρώθηκε στην πιθανότητα ύπαρξης ευφυούς ζωής στο σύμπαν.  
Το γραφείο Εγγραφής

Ο Ryan Sprague ανέπτυξε ένα θέμα με τίτλο «UFOs εναντίον Ουφολογίας - Η σύγκλιση της εμπειρίας και της Μελέτης». Εξήγησε πως είχε ο ίδιος μια «καταλυτική» κατόπτευση ενός τριγωνικού UFO το 1995. Στη συνέχεια πήρε συνέντευξη από εκατοντάδες ανθρώπους που του μίλησαν για τις δικές τους θεάσεις, και έδειξε σύντομα βίντεο ορισμένων από αυτούς. Τέλος, αναφέρθηκε στις προφανείς αντιφάσεις μεταξύ Ουφολογίας και Χημείας, Φυσικής, Θεολογίας, Φιλοσοφίας, κ.λπ., και στην προσπάθεια του να συμβάλει στην επίλυση των διαφωνιών.

Ο Ted Roe, είναι ο Εκτελεστικός Διευθυντής της NARCAP - Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Αεροπορίας για Ανώμαλα Φαινόμενα, και μίλησε για το μέλλον της UAP (Αγνώστου Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα) πάνω στην έρευνα. Ξεκίνησε μιλώντας για μια δική του εμπειρία με UFO, και μίλησε εκτενώς για τις δικές του προσωπικές προκλήσεις, την οικογενειακή αποξένωση, και το άγχος. Μίλησε για μερικές από τις ερευνητικές εργασίες της NARCAP που έχει δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα της, ενώ  στόχος τους όπως είπε, είναι να θεσπίσουν ένα επιστημονικό περιοδικό για την έρευνα των UFO. Μίλησε ακόμα για τους πιλότους αεροσκαφών που είναι μάρτυρες UFO και χαρακτηριστικά ότι: «Οι πιλότοι είναι καλοί μάρτυρες».

Τη 2η μέρα του συνεδρίου άνοιξε ο Alejandro Rojas με μια ομιλία για τους εξωγήινους και τις θρησκείες. Ανέφερε παραδείγματα, του τι φαίνεται να είναι οι παράξενες αναφορές πιθανών αρχαίων εξωγήινων όντων σε διάφορες θρησκείες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων του Ιουδαϊσμού, του Ισλάμ, του Βουδισμού, του Χριστιανισμού, τις πεποιθήσεις των ιθαγενών της Αμερικής, των Μορμόνων, του Έθνους του Ισλάμ, της Σαηεντολογίας, του Ραελισμού, και της Πύλης των Ουρανών. Αναφέρθηκε στην στάση των θρησκειών απέναντι σε πιθανή ύπαρξη εξωγήινης ζωής, όπως παρουσιάστηκε στο συνέδριο UFO το 2014, όπου πρακτικά κανείς δεν είπε ότι η ανακάλυψη εξωγήινης νοήμονα ζωής θα αποτελέσει πρόβλημα για τη θρησκευτική τους πίστη.

Η Erika Lukes, πρώην μέλος της MUFON, σκηνοθέτης στη Πολιτεία της Γιούτα, και επικεφαλής μιας νέας ομάδας έρευνας του ανεξήγητου, ήταν η δεύτερη ομιλήτρια της ημέρας. Ανέφερε ότι το ενδιαφέρον της για τα UFO άρχισε μετά από μια σειρά εμφανίσεων στην Κοιλάδα της Σωλτ Λέηκ. Υποστήριξε ότι υπάρχουν πολλές σημαντικές θεάσεις στη Γιούτα, και ότι ακόμα οι γραμμές Ley στον κόσμο συγκλίνουν ακριβώς εκεί, στο ναό των Μορμόνων. Θεωρεί ως μία από τις καλύτερες περιπτώσεις UFO ένα περιστατικό που διαδραματίστηκε στις 14 Ιανουαρίου του 2016 πάνω από την Γιούτα,  στην πτήση 434 της American Airlines, στην οποία υπήρχε οπτική επαφή αλλά και καταγραφή και επιβεβαίωση από το ραντάρ. Σήμερα, πιστεύει, πως τα  UFOs είναι «το πιο σημαντικό θέμα που απασχολεί» και υποστήριξε ότι η νυχτερινή έρευνα είναι πολύ σημαντική στην μελέτη των UFO, όπως είναι και μια συσκευή που ονομάζεται Madar ΙΙΙ για τη μέτρηση γεωμαγνητικών ανωμαλιών.

Ο Δρ Bob Davis είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ερευνητικής ομάδας του Δρ Edgar Mitchell, δηλαδή του «Ιδρύματος Ερευνών για Εξωγήινες Συναντήσεις (FREE). Το θέμα της ομιλίας του ήταν, «Μελέτη για άτομα με εμπειρίες από έκθεση σε UFO - Επαφή με ένα μη-ανθρώπινο νοήμον ον». Βρήκε ότι το 83% όσων ανέφεραν επαφή με ET, είχε αλλάξει η ζωές τους με έναν θετικό τρόπο. 95% από αυτούς ανέφεραν «παραφυσικές» εμπειρίες. Έδειξε ένα διάγραμμα που απεικόνιζε το «κβαντικό ολόγραμμα (QH) Συντονισμού», θεωρία της συνείδησης, η οποία περιλαμβάνει τα πάντα, από το συλλογικό ασυνείδητο, τηλεκίνηση, μετενσάρκωση, ενότητα, ολότητα, και ανέφερε ότι τα UFOs, έχουν μία «ψυχο-πνευματική» διάσταση.
Στο δρόμο για το «σπίτι» - The UFO Motel στο Gila Bend, Αριζόνα.

Η Kathleen Marden (η οποία έχει παραχωρήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην Ερ.Ε.Ν.Ζω και τον Νίκο Αποστολόπουλο, για τις εξωγήινες απαγωγές και μπορείτε να την διαβάσετε από ΕΔΩ), μίλησε για «Περίπλοκα Φαινόμενα". Η Marden είναι ανιψιά της Betty και του Barney Hill, της πιο γνωστής ίσως περίπτωσης απαγωγής, το 1961. Η ίδια έχει βιώσει περίεργα φαινόμενα σε όλη της τη ζωή, με αρχή πέντε χρόνια μετά την απαγωγή των Hill, όταν ένα UFO προσγειώθηκε 500 πόδια (166 μέτρα) από το σπίτι της το 1966. Μετά από αυτό, άρχισαν να συμβαίνουν παράξενα πράγματα στη ζωή της, όπως η αίσθηση ότι κάτι περπατά κατά μήκος του κρεβατιού, το οποίο όπως ανέφερε σε ποσοστό 65% περιγράφετε από «επαφικούς», σκιές ανθρώπων, παράξενες σφαίρες, κ.α. Έδειξε και μια φωτογραφία μιας σκιερής οντότητας, που δυστυχώς, ήταν χωρίς πολλές λεπτομέρειες.

Στο τέλος της δεύτερης ημέρας, διοργανώθηκε και το πρώτο πάνελ με θέμα τα "Φώτα του Phoenix" και την επέτειο των 20 ετών. Συμμετέχοντες στο πάνελ ήταν, η Dr. Lynne Kitei η οποία ήταν και αυτόπτης μάρτυρας των διάσημων φώτων της Αριζόνα, ο ερευνητής και «εμπειρογνώμονας» των UFO Richard Dolan, που δήλωσε ότι η πολεμική αεροπορία του Μέριλαντ δεν είχε καμία απολύτως εμπλοκή (φωτοβολίδες), τη νύχτα της 13ης Μαρτίου, 1997, ο  Jim Mann της Phoenix MUFON που είπε ότι δεν μπορούμε να πούμε ότι τα φώτα του Phoenix ήταν εξωγήινα, μόνο ότι ήταν μια «ανωμαλία», ένας άγνωστος, και ότι σίγουρα δεν ήταν φωτοβολίδες, ή αεροπλάνα σε σχηματισμό, και ο James Fox που είπε ότι πήρε συνέντευξη από τον πρώην κυβερνήτη της Αριζόνα Fife Symington, ο οποίος καθυστερημένα "ομολόγησε" ότι είχε δει τα φώτα.

Ο David Marler, αναφέρθηκε στην 75η επέτειο της "Μάχης του Los Angeles". Το περιστατικό αυτό, όπως είπε, εισήγαγε τον όρο «Ιπτάμενος Δίσκος» το 1942, πέντε χρόνια πριν τον Kenneth Arnold. Τη νύχτα της 24ης προς 25η Φεβρουαρίου 1942, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, περίπου τρεις μήνες μετά την επίθεση των Ιαπώνων στο Περλ Χάρμπορ,  εντοπίστηκε στα ραντάρ ένα αντικείμενο, 120 μίλια μακριά από την πόλη, που κινούνταν στον ουρανό. Ισχυροί προβολείς και τροχιοδεικτικά φώτισαν το νυχτερινό ουρανό και περισσότερα από 1.400 βλήματα προσπάθησαν να αποκρούσουν την «επίθεση», μέσα σε φοβερούς κρότους και στη φωτισμένη νύχτα, που δημιουργούσε μια απόκοσμη αίσθηση σε όσους βρέθηκαν έξω προκειμένου να δουν τι ακριβώς συνέβαινε. Τις επόμενες ημέρες το Ναυτικό διέψευσε ότι υπήρξαν ξένα σκάφη στον αμερικανικό εναέριο χώρο, αλλά οι πολίτες μιλούσαν καθαρά για παράξενα σκάφη, τα οποία έμοιαζαν με πιάτα ή με φρίσμπι.

Συνέδριο UFO χωρίς Stanton Friedman δεν γίνετε, και φέτος μίλησε για τη διάσταση απόψεων μεταξύ Αστρονομίας και Ουφολογίας. Οι αστρονόμοι, παραπονέθηκε, αγνοούν «μεγάλης κλίμακας επιστημονικές μελέτες», όπως το Blue Book και την «Ειδική Έκθεση 14». Ο Friedman ισχυρίστηκε ότι τα διαστρικά ταξίδια, χρησιμοποιώντας πρόωσης πυρηνικής σύντηξης είναι απολύτως δυνατά. Αναφέρθηκε στον αστρικό χάρτη της Marjorie Fish, και τον οποίο περιέγραψε η Betty Hill στην γνωστή απαγωγή, ενώ συνέστησε την έρευνα UFO της Kathleen Marden και της Linda Moulton Howe.

Με το θέμα «Συναντήσεις με UFO - Πιο περίπλοκο από ό, τι φανταζόμαστε» ασχολήθηκε ο συνταγματάρχης John Alexander, ο οποίος επανέλαβε ότι η «επαφή» έχει ήδη συμβεί, επικαλούμενος διάφορες δηλώσεις ηγετών από όλο τον κόσμο για τους εξωγήινους.  

Night Vision SkyWatch: Για άλλη μια φορά, ο Μπεν Χάνσεν, παρουσίασε μια υπαίθρια δημόσια προβολή, χρησιμοποιώντας κάμερες νυχτερινής όρασης, με προβολή σε γιγαντοοθόνες. Ο καιρός δεν ήταν πολύ συνεργάσιμος, υπήρχαν πολλά σύννεφα, ενώ ο άνεμος ήταν πολύ ισχυρός.  Κατάφερε όμως να δείξει μερικούς δορυφόρους να περνούν, και τόνισε πως ότι βλέπουμε στον νυχτερινό ουρανό να κινείται από πάνω μας δεν σημαίνει ότι είναι και εξωγήινοι.

Ο Richard Dolan μίλησε για την απόκρυψη του θέματος των UFO από τα Media σχολιάζοντας: «Τα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν είναι φίλοι σου», ενώ σε άλλο σημείο της ομιλία του είπε πως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης «μας κάνουν να αρρωσταίνουμε». Ο Dolan αναφέρθηκε σε μερικά παραδείγματα κάλυψης των ιπτάμενων δίσκων από τα ΜΜΕ τη δεκαετία του 1940 και του '50, που αποτυπώνουν όπως αποκάλεσε «τον παράγοντα γελοιοποίηση», ενώ αναφέρθηκε και  στο National Enquirer που άρχισε με σοβαρότητα την κάλυψη των περιστατικών UFO στη δεκαετία του 1970. Οι New York Times, είπε, δημοσιεύει άρθρα προερχόμενα από την CIA και την Πολεμική Αεροπορία, με σκοπό την «παραπληροφόρηση», αλλά, στην πραγματικότητα τα ΜΜΕ ελέγχονται από κάτι μεγαλύτερο από τη CIA, κι αυτός ο έλεγχος είναι διεθνής.

Την Ευρώπη «αντιπροσώπευε» ο Δρ Erling Strand, διευθυντής του προγράμματος Hessdalen στη Νορβηγία, μιας οργάνωσης όπου οι άνθρωποι της ελέγχουν πληροφορίες κάθε είδους περίεργου φωτός στον ουρανό, και ιδιαίτερα τη νύχτα. Πολλά από αυτά τα φώτα φαίνεται να αγκαλιάζουν τις κορυφογραμμές των βουνών ή τον ορίζοντα, γεγονός που υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να είναι οπτικά μετεωρολογικά φαινόμενα, αντικατοπτρισμοί κτλ. Ο Strand ίδρυσε το Project Hessdalen το 1983, για να μελετήσει το φαινόμενο, ενώ σήμερα έχουν ένα «στρατόπεδο της επιστήμης», όπως το αποκάλεσε, στο Hessdalen όπου κάθε καλοκαίρι, οι μαθητές (και άλλοι) συγκεντρώνονται για να δουν και να φωτογραφήσουν τα φώτα.

Δείτε ακόμα: 25ο Ετήσιο Συνέδριο UFO (Ομιλίες, Συμπεράσματα, Βίντεο)