PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Επιστολή της Γαλλικής επιτροπής έρευνας για το φαινόμενο των ΑΤΙΑ στον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν

Η συγκεκριμένη επιστολή (δείτε εδώ) που εστάλη το φθινόπωρο του 2021 στον Πρόεδρο Μακρόν, αποτελεί συνέχεια εκείνης που εστάλη στον Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί το 2008 καθώς και συνέχεια των συναντήσεων της αεροναυτικής επιτροπής 3AF SIGMA με την γαλλική κυβέρνηση το 2010. Αυτές οι γαλλικές πρωτοβουλίες έτυχαν επαγγελματικής και ενδιαφέρουσας υποδοχής, και το ερώτημα αντικατοπτρίζει μια γνήσια και επαναλαμβανόμενη ανησυχία του ευρύτερου κοινού. Τονίζει τα μεγάλα

διακυβεύματα που σχετίζονται με το ζήτημα των UFO και τα οφέλη που μπορεί να προκύψουν από μια πολιτική διαφάνειας.

Η γαλλική επιτροπή έρευνας για τα UFO που αποτελείται από περίπου δεκαπέντε ενώσεις, ομάδες μελέτης και εξειδικευμένα μέσα ενημέρωσης, καθώς και σχεδόν τριάντα ανεξάρτητους ερευνητές, είναι μια αστική κοινότητα με στόχο την προώθηση μιας σοβαρής, επιστημονικής και διαφανούς απάντησης στο φαινόμενο των UFO στη Γαλλία. Σύμφωνα με την επιστολή τα αιτήματά της είναι:

    • Επίσημα όργανα ή κρατικές υπηρεσίες να αποχαρακτηρίσουν και να διατηρήσουν όλα τα αρχεία που αφορούν φαινόμενα UFO στη Γαλλία.

    • Επιστημονικές κοινότητες να ξεκινήσουν έρευνα για το θέμα και να το δημοσιοποιήσουν.

    • Ανεξάρτητες γαλλικές έρευνες να έχουν καλύτερη υποστήριξη.

Τα άτυπα αεροδιαστημικά φαινόμενα έχουν αναφερθεί ευρέως εδώ και αρκετές δεκαετίες σε όλες τις ηπείρους, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης και της Γαλλίας, και έχουν διαρκώς αυξανόμενη τάση. Η πλειονότητα τους εξηγείται τελικά από συμβατικά αίτια, όπως μετεωρολογικά ή αστρονομικά φαινόμενα ή σύγχυση με κοσμικές ιπτάμενες συσκευές (αεροπλάνα, ελικόπτερα, drones, φανάρια ουρανού, μοντέλα, χαρταετοί, πύραυλοι κ.λπ.). Άλλες αναφορές είναι απλώς φάρσες. Ωστόσο, ένα σημαντικό μέρος των φαινομένων (που ονομάζονται UFO ή UAP) παραμένουν ανεξήγητα επειδή διαθέτουν μεγέθη, σχήματα και εναέριες δυνατότητες που είναι ριζικά ασυμβίβαστα με τα επίσημα αεροναυτικά πρότυπα. Τα γεγονότα τεκμηριώνονται με αξιόπιστες μαρτυρίες και αναφορές από ειδικούς της αεροδιαστημικής, όπως πιλότους, χειριστές ραντάρ, μετεωρολόγους και αστρονόμους. 

Στην παρούσα επιστολή περιλαμβάνεται ένας μη εξαντλητικός κατάλογος περιπτώσεων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι συσκευές εμφανίζουν εναέριες δυνατότητες πολύ πέρα ​​από την τρέχουσα και νοητή τεχνική τεχνογνωσία μας: ακραία μεγέθη ή ταχύτητες, σταθερές πτήσεις ακολουθούμενες από εκπληκτικές στιγμιαίες επιταχύνσεις, σπάσιμο του ηχητικού φράγματος χωρίς ηχητική έκρηξη, οξείες στροφές γωνίας, μη αεροδυναμικά σχήματα χωρίς σημάδια πρόωσης ή συσκευών τροφοδοσίας, ηλεκτρικές ή ηλεκτρομαγνητικές διαταραχές, USO… Από τα πολλαπλά αρχεία που είναι διαθέσιμα στη Γαλλία και σε άλλα έθνη, σημαντικές περιπτώσεις δείχνουν τη συγκεκριμένη κατάσταση του προβλήματος σε όλα τα φυσικά περιβάλλοντα και όλες τις περιοχές. Η στατιστική και ιστορική ανάλυση υποδηλώνει υπερεκπροσώπηση σε μολυσμένους ή πολύ πυκνοκατοικημένους χώρους ή τοποθεσίες κοντά σε πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Παρά τα πραγματικά στοιχεία που θίξαμε, συνεχίζει η επιστολή, δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι στο φαινόμενο των UFO δεν δίνεται επαρκής προσοχή στις ανάγκες της έρευνας. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι ιστορικές υποθέσεις σπάνια εξετάζονται επίσημα. Είτε υποβαθμίζονται είτε ταξινομούνται ως εμπιστευτικά, μυστικά ή άκρως απόρρητα. Τα μέσα ενημέρωσης που παρουσιάζουν το θέμα γενικά το κάνουν με επιφανειακό ή ειρωνικό τρόπο (αν και ορισμένα σοβαρά και επαγγελματικά άρθρα στον Τύπο σχετικά με το θέμα αρχίζουν να εμφανίζονται στη Γαλλία). Ως αποτέλεσμα, η συντριπτική πλειοψηφία των μαρτύρων UFO δεν επιθυμεί να δημοσιοποιήσει την μαρτυρία τους.

Οι εισβολές άγνωστων αεροσκαφών στους εναέριους χώρους μας προκαλούν προφανώς ανησυχίες για την ασφάλεια, ακόμη περισσότερο εάν αυτά τα σκάφη διαθέτουν εξαιρετικές ικανότητες αποφυγής. Η υπόθεση των επαναστατικών τεχνολογιών που αναπτύχθηκαν από ένα ξένο έθνος δεν αποκλείεται αλλά δεν έχει επαληθευτεί ποτέ. Αυτή η γραμμή σκέψης παρεμποδίζεται επίσης από την επανάληψη των φαινομένων που παρατηρούνται παγκοσμίως σε μια περίοδο 70 ετών. Ομοίως, οι ψυχοκοινωνικές θεωρίες που υποθέτουν ότι οι θεάσεις UFO αποδίδονται σε επιρροές από επιστημονική φαντασία, ψυχολογικές καταστάσεις ή παραισθήσεις  δεν είναι επιστημονικά αναγνωρισμένα και αξιόπιστα μοντέλα με σκοπό την εξήγηση μαζικών μαρτυριών, φυσικών ιχνών στο έδαφος ή ραντάρ και φωτογραφικών δεδομένων .

Η επιστημονική ανάλυση υφιστάμενων και αποχαρακτηρίσιμων δεδομένων αποκαλύπτει τα οφέλη που μπορεί να έχει μια μη ρυπογόνος τεχνολογία ικανή να παράγει περισσότερη ενέργεια από ένα πυρηνικό εργοστάσιο σε λιγότερο χώρο, ως εναλλακτική λύση στα ορυκτά καύσιμα που έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στην οικολογία της Γης.

Άλλες προοπτικές, εξίσου σημαντικές, θα μπορούσαν να σκιαγραφηθούν εδώ: «Η εξωγήινη υπόθεση είναι μακράν η καλύτερη επιστημονική υπόθεση: ενώ δεν είναι όντως κατηγορηματικά αποδεδειγμένη, υπάρχουν ισχυρά τεκμήρια υπέρ της, και αν αποδειχθεί ακριβής, οι συνέπειές του θα ήταν τεράστιες», καταλήγει η έκθεση COMETA, μια εργασία που δημοσιεύτηκε το 1999 από Γάλλους στρατηγούς και επιστήμονες. Πράγματι, σε περίπτωση ανακάλυψης ή επαφής με εξωγενείς διανοήσεις, οι πολιτιστικές, θρησκευτικές, φιλοσοφικές και επιστημονικές προεκτάσεις πιθανότατα θα άλλαζαν το πρόσωπο του κόσμου. Σημειωτέων, θα απαιτούσε έναν προχωρημένο προβληματισμό σχετικά με τη φύση της πραγματικότητάς μας, τον ρόλο της συνείδησης στον τρόπο που μας φαίνεται και πιθανούς δεσμούς με τις φιλοσοφικές επιπτώσεις της Κβαντικής Φυσικής.

Το διεθνές πλαίσιο

Παρά ορισμένες δημόσιες πρωτοβουλίες (δημιουργία του GEPAN το 1977) ή ιδιωτικές (οι εκθέσεις COMETA και SIGMA) έχουν αναγνωριστεί στην εποχή τους, η Γαλλία παραμένει επί του παρόντος περιθωριακή στη συμβολή της στην εξέλιξη του ζητήματος των UFO. Ορισμένα γαλλικά μέσα ενημέρωσης μόλις άρχισαν να αγγίζουν το θέμα υπό το φως της έκρηξης των γεγονότων στις ΗΠΑ. Ξεκινούν τεχνικές συζητήσεις μεταξύ ειδικών πληροφοριών, επαγγελματιών αεροδιαστημικής και επιστημόνων.

Μια μεγάλη πολιτική κλίση λαμβάνει χώρα στις ΗΠΑ από το 2017. Σε τακτική βάση, οι πιλότοι μιλούν ανοιχτά για συναντήσεις UFO κατά τη διάρκεια της πτήσης. Τα γεγονότα, που επιβεβαιώνονται από βίντεο όπως τα FLIR1, Gimbal, Go Fast και USS Omaha, καθώς και τεχνικές μετρήσεις, αναγνωρίζονται επίσημα ως ανεξήγητα από αρχές όπως το Ναυτικό των ΗΠΑ και το Πεντάγωνο. Εν τω μεταξύ, μεγάλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης (The New York Times, The Washington Post, Popular Mechanics, Fox News, CNN, CBS…) συμμετέχουν σε ενδελεχείς έρευνες που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το φαινόμενο των UFO είναι γνήσιο. Αυτές οι πρωτοβουλίες υποστηρίζονται από εξέχοντες πολιτικούς όπως ο πρώην γερουσιαστής της Νεβάδας Χάρι Ριντ, ο πραγματικός γερουσιαστής της Φλόριντα και de facto Πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών Μάρκο Ρούμπιο και ο Τζον Ράτκλιφ, πρώην επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, από σημαντικές ιδιωτικές ομάδες (To the Star Academy of Arts & Science) και από το έργο επιστημονικών ομάδων μελέτης (Scientific Coalition for UAP Studies). 

Το 2020, η Αμερικανική Γερουσία ψήφισε τη δημιουργία μιας μονάδας μελέτης για τα μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα του Πενταγώνου (UAPTF), αποστολή της οποίας είναι να παρουσιάσει επίσημη έκθεση για την κατάσταση. Σημειώνουμε επίσης ότι η Κίνα διεξάγει προηγμένες έρευνες για το φαινόμενο των UFO, υποστηρίζοντας ιδιωτικές ομάδες ουφολογίας, και μέσω της χρήσης εκτεταμένων τεχνικών και αστρονομικών εργαλείων, αποστολή των οποίων είναι να παρουσιαστεί μια επίσημη έκθεση για την κατάσταση. Ιστορικά, κυβερνητικοί ή στρατιωτικοί φορείς, επαγγελματίες της αεροδιαστημικής ή μέσα ενημέρωσης που ενεργούσαν με διαφανή τρόπο λάμβαναν πάντα σημάδια σεβασμού, ενθάρρυνσης και συγχαρητηρίων.

Όλα αυτά αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για εσάς, υπεύθυνους λήψης αποφάσεων, να προωθήσετε στο ευρύ κοινό την πραγματικότητα του φαινομένου των UFO, γιατί οι συμπολίτες μας έχουν δικαίωμα να ενημερώνονται για να κατανοήσουν με τις καλύτερες συνθήκες το γεγονός ότι δεν είμαστε μόνοι στο Σύμπαν και έτσι τους δίνουμε τη δυνατότητα να κατανοήσουν καλύτερα τον κόσμο στον οποίο ζούμε.

Θα ήταν επίσης καλύτερο εάν η Γαλλία δεν έμενε πίσω στη νέα τεχνολογική κούρσα που διεξάγεται μεταξύ των άλλων μεγάλων δυνάμεων του πλανήτη μας.

Σας ευχαριστούμε για την προσοχή και την ευνοϊκή ανταπόκριση που θα δώσετε στην αίτησή μας. Κύριε Πρόεδρε της Γαλλικής Δημοκρατίας, σας παρακαλούμε να λάβετε τους σεβασμούς μας,

CIPO

Γαλλία