PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Όταν τρεις Κύπριοι είδαν UFO

 Το Μάρτιο του 1989, ο δημοσιογράφος του «Περιοδικού» Μάριος Δημητρίου ασχολήθηκε με την εμφάνιση UFO, στον κυπριακό ουρανό, έπειτα από επώνυμες μαρτυρίες τριών ατόμων, ότι είδαν κάτι περίεργο και ασυνήθιστο να αιωρείται πάνω από κεφάλια τους, με μία τέταρτη –ανώνυμη- μαρτυρία να επιβεβαιώνει το περιστατικό χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει την ταυτότητά του. Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα είχαν αποκαλύψει τότε οι τρείς αυτόπτες μάρτυρες, το περιστατικό συνέβη τα μεσάνυχτα της

Δευτέρας 6 Μαρτίου, όταν ένα Αγνώστου Ταυτότητας Αντικείμενο, έκοβε βόλτες στον ουρανό, πάνω από τα κεφάλια τους. Η πρώτη μαρτυρία –η πιο παραστατική, ήταν από ένα 40χρονο φύλακα του ΡΙΚ, ο οποίος υποστήριζε πως ενώ βρισκόταν στην είσοδο του ΡΙΚ για τη βάρδια του, είδε σε ύψος 40-50 μέτρων πέντε λαμπερά φώτα να έρχονται κατευθείαν πάνω του. 

«Είχαν χρώμα κόκκινο ανοιχτό, προς το ροζ. Βγήκα έξω από το φυλάκιο, νομίζοντας στην αρχή πως ήταν ελικόπτερο. Αυτό, όμως, συνέχισε, ήρθε καταπάνω μου με ταχύτητα 15-20 μιλίων των ώρα. Δεν έβγαζε τον παραμικρό ήχο. Φοβήθηκα πολύ και κρύφτηκα πίσω από το φυλάκιο, μήπως μου κάνει κακό. Είδα τα πέντε φώτα να αστράφτουν. Υπολόγισα το μήκος του σε εφτά μέτρα. Το σχήμα του ήταν όπως του πούρου. Είμαι 22 χρόνια στο ΡΙΚ, δεν έχω ξαναδεί κάτι αντίστοιχο. Τελικά πέρασε από πάνω μου, συνέχισε το δρόμο του και χάθηκε προς τα κατεχόμενα», εξιστορεί ο μάρτυρας. 

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και τις εφημερίδες, με το ρεπορτάζ της επόμενης ημέρας να δίνει θάρρος και σε άλλους πολίτες που είδαν το UFO, να πουν και τη δική τους ιστορία. Όπως ένας κτηνοτρόφος από το Μαρώνι, ο οποίος υποστήριξε πως είδε και αυτός το UFO, λίγα λεπτά πριν το δει ο φύλακας του ΡΙΚ, ενώ το ίδιο Άγνωστο Αντικείμενο είδε και ένας κάτοικος Λεμεσού, ο οποίος το ανέφερε στον Ανδρέα Αχχιλίδη, τότε Ανώτερο Λέκτορα Φυσικής του ΑΤΙ και ιδρυτή του Ομίλου Εξερεύνησης Ανεξήγητων Ουράνιων Αντικειμένων. 

Ο κος Αχχιλίδης, μιλώντας τότε στο «Περιοδικό», ανέφερε πως μια δεκαετία προηγουμένως, γύρω στο 1979, υπήρχε σωρεία αναφορών για UFO κατά κύριο λόγο, από ανθρώπους που θεωρούνταν αξιόπιστοι. «Πιστεύω πάντως, ότι το 96% των περιπτώσεων που αναφέρονται δεν είναι UFO, αλλά μετεωρολογικά μπαλόνια ή ατμοσφαιρικές διαταραχές. Μπορεί τον πλανήτη Αφροδίτη να τον πάρεις το βράδυ για UFO, όταν οδηγείς ή ακόμα αεροπλάνα και ελικόπτερα, εάν δεν είσαι πεπειραμένος παρατηρητής».