Νέος μετεωρίτης εθεάθη "πάνω" από την Πάτρα! (9/12/2013)

Η φωτογραφία είναι εντυπωσιακή. Το λαμπερό αντικείμενο αποτύπωσε στο κινητό του τηλέφωνο γύρω στις 08.30 σήμερα (Δευτέρα 9/12/13) και ενώ βρισκόταν εν κινήσει στην περιμετρική της Πάτρας ο αναγνώστης του pelop.gr Γιάννης Σταματελάτος. Ο πατρινός όπως μας είπε χαρακτηριστικά, είδε κάτι το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "τρελό", ωστόσο ήταν πολύ έντονο και εκτός της λάμψης, είχε μεγάλη ουρά και διάρκεια τουλάχιστον 20 δευτερολέπτων μέχρι που χάθηκε από το οπτικό του πεδίο.

 Δείτε ολόκληρη την φωτογραφία
 
Το pelop.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Δρ. Ευθύμιο Λέκκα, ο οποίος έχει ήδη λάβει μέσω email και την σχετική φωτογραφία ώστε να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για «πτώση μετεωρίτη. Εξάλλου πριν από λίγες ημέρες ένα μεγαλύτερο τμήμα μετεωρίτη έπεσε στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κεφαλονιάς και Ζακύνθου με μεγάλη γωνία, προκαλώντας δυνατό κρότο.
"Δεν ήταν το κλασικό φαινόμενο, οπότε και πέφτει ένα άστρο. Αυτό κρατάει κλάσματα δευτερολέπτου. Αυτό που είδα σήμερα το πρωί πρέπει να ήταν κομμάτι μετεωρίτη, είχε μεγάλη ουρά και διάρκεια στον ουρανό. Τόσο μεγάλη ώστε πρόλαβα και να το φωτογραφίσω", μας είπε ο 28χρονος πατρινός.
Το φαινόμενο εκτιμάται παρόμοιο με αυτό που είχε θεαθεί και από το νησί της Ζακύνθου όπου ένα μικρό κομμάτι μετεωρίτη κάηκε στην ατμόσφαιρά μας και έπεσε με έντονη λάμψη στην γή.
 

Follow by Email