PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Εμφάνιση UFOs (2) στην Βόρεια Ελλάδα (11/12/2012)


Μπορεί το 2013 να μην μας έχει δώσει ακόμα καταγραφές UFOs  πάνω από τον ελληνικό ουρανό, οι αναφορές όμως από το 2012 συνεχίζουν να κάνουν την εμφάνιση τους στο διαδίκτυο. Στο παρακάτω βίντεο από την Βόρεια Ελλάδα, στις 11 Δεκεμβρίου, μην βιαστείτε να βγάλετε συμπέρασμα, γιατί η καταγραφή παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρον.

Βλέποντας το βίντεο από την αρχή, δίνει την εντύπωση της οφθαλμαπάτης. Για παράδειγμα, επειδή ο ήλιος είναι χαμηλά θα μπορούσε να αντανακλά στα σύννεφα και να δίνει την εντύπωση φωτεινών αντικειμένων. Είναι μια παγίδα που την συναντάμε συχνά.
Ένα άλλο φαινόμενο που συναντάμε κυρίως στις βόρειες χώρες, είναι η πυλώνες φωτός ή δέσμες παγοκρυστάλλων (Light Pillar). Φως και νερό είναι τα μόνα που απαιτούνται για την δημιουργία του φαινομένου(Light Pillar).   Χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της γης όπου η ατμόσφαιρα είναι κρύα σχηματίζονται εξάεδροι κρύσταλλοι πάγου. Η αντίσταση του αέρα προκαλεί στην συνέχεια αυτούς τους κρυστάλλους να βρίσκονται σχεδόν επίπεδοι ένα μεγάλο μέρος του χρόνου, δεδομένου ότι φτερουγίζουν στο έδαφος. Οι κρύσταλλοι αντανακλούν το φως του Ήλιου και δημιουργούν την ασυνήθιστη στήλη φωτός. Το φαινόμενο είναι ορατό κυρίως την ανατολή ή τη δύση  όταν ο ήλιος βρίσκετε σε χαμηλό ορίζοντα.  
 

Light Pillar πάνω από την Λετονία στις 12 Ιανουαρίου 2009 
 
Ένα φαινόμενο ακόμα που μπορεί να ξεγελάσει οποιονδήποτε, συμβαίνει όταν έχουμε πυκνή νέφωση. Κατά την διάρκεια της πυκνής νέφωσης, παρουσιάζονται κάποια μικρά κενά, όπου το φως του Ήλιου μπορεί να περάσει από μέσα, και υπό συγκεκριμένη οπτική γωνία δίνει έντονο φωτισμό ο οποίος έχει φυλακιστεί στα κατώτερα στρώματα της νέφωσης. Μερικές φορές η λάμψη που παρατηρεί ο μάρτυρας μπορεί να είναι και εκτυφλωτική. 
 
Τα 3 αυτά παραδείγματα θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν το παρακάτω βίντεο, αλλά μόνο για το πρώτο λεπτό. Από εκείνο το σημείο και μετά το πρώτο αντικείμενο αρχίζει να κινείται ανεξάρτητα από την νέφωση μέχρι που χάνετε από το οπτικό πεδίο της κάμερας!(Ερ.Ε.Ν.Ζω)
 


Μια περίπτωση ακόμα που πρέπει να κρατήσουμε στην άκρη του μυαλού μας, είναι  να πρόκειται για αεροπλάνα τα οποία αντανακλούν τον ήλιο, αν και υπάρχει έλλειψη ήχου.