Έκτακτο: Oι πρώτες εικόνες από το αντικείμενο της Βαλτικής (Video)Η ομάδα Ocean X κατέβηκε τελικά στον βυθό της Βαλτικής οπού εκεί ήρθαν αντιμέτωποι με  κάτι που δεν είχαν ξαναδεί ποτέ. Αρχικώς πίστεψαν ότι πρόκειται για ένα μεγάλο βράχο, αλλά μετά από καλύτερη παρατήρηση αντίκρισαν ένα αντικείμενο που έμοιαζε περισσότερο σαν ένα τεράστιο μανιτάρι, 3-4 μέτρων με στρογγυλεμένες πλευρές και τραχιές άκρες. Στην κορυφή του μανιταριού υπάρχει ένας κύκλος σχηματισμένος από πέτρες. Η μορφή του σχεδίου θυμίζει αυγό. Όπως είναι τοποθετημένες οι πέτρες μοιάζει σαν άνοιγμα στην κορυφή του αντικειμένου. Οι πέτρες καλύπτονται από κάτι που μοιάζει με αιθάλη.

Ο Stefan Hogeborn ένας από τους δύτες της Ocean X αναφέρει: στην διάρκεια της εικοσαετούς καριέρας μου στις καταδύσεις δεν έχω ξαναδεί ποτέ μου κάτι τέτοιο. Κανονικά οι πέτρες δεν καίγονται. Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτό που είδαμε..πήγα εκεί για να δώσω απαντήσεις στις ερωτήσεις μου, και γύρισα με περισσότερες ερωτήσεις! Η διαδρομή προς το αντικείμενο μπορεί να περιγράφει ως ένας διάδρομος ή ένα κατηφορικό μονοπάτι. Κάτι ισοπέδωσε τον βυθό και στο τέλος του διαδρόμου υπάρχει το αντικείμενο.
Αρχικώς σκεφτήκαμε πως είναι απλά μια πέτρα, αλλά αυτό είναι κάτι άλλο. Και επειδή δεν έχει αναφερθεί ποτέ στην Βαλτική ηφαιστειακή δραστηριότητα το κάνει ακόμα πιο παράξενο.

Αυτή την στιγμή οι επιστήμονες εξετάζουν δείγματα από το κυκλικό αντικείμενο, καθώς και πληροφορίες από την επεξεργασία των δεδομένων του σόναρ του πλοίου.