PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Νομός Τρικάλων


Οι παρακάτω αναφορές είναι ένα μικρό μόνο δείγμα από μια μεγάλη δεξαμενή αρχειοθετημένων περιπτώσεων εμφάνισης ΑΤΙΑ στην Ελλάδα. Πηγή προέλευσης τους βιβλία ερευνητών, άρθρα περιοδικών του χώρου, διαδίκτυο, και το προσωπικό αρχείο της ομάδας Ερ.Ε.Ν.Ζω. Οι αναφορές έχουν αναρτηθεί χρονολογικά από το σήμερα και προς τα πίσω. Επειδή μέρος του αρχειοθετημένου υλικού είναι αρκετά παλαιό, και επειδή εκείνη την εποχή προοριζόταν για προσωπική χρήση της ομάδας μας, σε μικρό μέρος των αναφορών απουσιάζει η πηγή προέλευσης. Σε περίπτωση που αναγνωρίζετε κάποια αναφορά και την πηγή της, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email erenzw2012@gmail.com  ΕΠΑΦΗ: 3ου ΤΥΠΟΥ        ΠΕΡΙΟΧΗ: ΠΡΙΝΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ           ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 7/8/2002

Είναι αξιοσημείωτο ότι πριν από την προσγείωση που συνέβη στις 7/8/02 περίπου στις 3 π.μ υπάρχουν τρεις αναφορές για τη θέαση ενός ΑΤΙΑ στο Θεσσαλικό κάμπο. Η πρώτη αναφορά προέρχεται από ένα στρατιωτικό του οποίου τα στοιχεία για ευνόητους λόγους δεν μπορούν να παρατεθούν, ο οποίος μετέβαινε από το χωριό του όπου έκανε τις διακοπές του στην στρατιωτική μονάδα που υπηρετεί και παρατήρησε ένα τεράστιο ελλειψοειδές αντικείμενο να ίπταται ψηλά στον ουρανό αργά και με σταθερή ταχύτητα, γιατί το έβλεπε για μεγάλο χρονικό διάστημα μπροστά του. Η επόμενη αναφορά προέρχεται από ένα υπάλληλο της ΔΕΗ ο οποίος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος και όπως απεκάλυψε κατά τις τρεις τη νύχτα παρατήρησε ένα κυκλικό αντικείμενο το οποίο ήταν πολύ λαμπρό κοντά στα Τρίκαλα να διαχωρίζεται σε δυο μέρη από τα οποία το ένα έφυγε ταχύτατα προς τα βόρεια και το άλλο κατευθύνθηκε προς την περιοχή του χωριού Πρίνος. Το ίδιο αντικείμενο παρατήρησε λίγο αργότερα κι ένας βοσκός που και αυτός δε θέλει να παρατεθούν τα στοιχεία του, να πέφτει όπως είπε χαρακτηριστικά σε ένα χωράφι κοντά στο χωριό Πρίνος. Η επόμενη μαρτυρία που είναι η πιο σημαντική προέρχεται από τον αγρότη Νίκο Τσούκα ο οποίος όταν μετέβη κατά τις 4 τη νύχτα στο χωράφι του για να ποτίσει έμεινε άφωνος από το δέος και τον τρόμο που ένιωσε να τον κατακλύζει. Σε απόσταση περίπου 60 μέτρων αντίκρισε ένα αντικείμενο που όπως διαπιστώθηκε την επόμενη ημέρα είχε μήκος 10 μέτρα και πλάτος 1 μέτρο και μέσα η έξω από αυτό το αντικείμενο το οποίο ήταν πολύ φωτεινό, διέκρινε ΄΄μαημουνια΄΄. Είναι αξιοσημείωτο ότι σε αυτή την περιοχή χρησιμοποιούν αυτή τη λέξη για να προσδιορίσουν τα λεπτά νευρικά και ευκίνητα όντα και αυτή η περιγραφή μας θυμίζει τους γνωστούς γκρίζους. Όμως μερικά λεπτά μετά το ΑΤΙΑ απογειώθηκε προς άγνωστη διεύθυνση. Όμως όταν ξημέρωσε με μεγάλη έκπληξη ο κ. Τσούκας είδε ότι το ΑΤΙΑ είχε αφήσει στο σημείο που προσγειώθηκε την ταυτότητα του, αδιάψευστο στοιχείο της παρουσίας του που ήταν ένας κύκλος με διάμετρο 10μ. ο οποίος έμοιαζε σαν σαλίγκαρος. Ακόμα όπως διαπιστώθηκε αργότερα μετά από μετρήσεις στην περιφέρεια του κύκλου ανά δέκα πόντους υπήρχαν τρύπες βάθους 20 πόντων. Ακόμα τα σπαρτά που ήταν μέσα στον κύκλο ήταν πολύ πατημένα ενώ στο υπόλοιπο χωράφι ήταν ανέπαφα και σε ευθεία απόσταση τεσσάρων μέτρων υπήρχε στο χωράφι ένα άνοιγμα βάθους 30 πόντων το οποίο προφανώς δημιουργήθηκε όταν από αυτό το σημείο αυτά τα όντα πήραν δείγματα των σπαρτών μαζί με χώμα. Στις μέχρι τώρα γνωστές περιπτώσεις προσγειώσεως ΑΤΙΑ στον ελληνικό χώρο ο κύκλος ήταν πάντα κλειστός, υπήρχαν μόνο τρεις τρύπες και τα σπαρτά εξαυλώνονταν για αρκετά χρόνια σε αυτόν το κύκλο ενώ το υπόλοιπο χωράφι ήταν σπαρμένο κανονικά.      


 
ΕΠΑΦΗ: 1ου ΤΥΠΟΥ           ΠΕΡΙΟΧΗ: ΚΛΕΙΝΟΒΟ, ΤΡΙΚΑΛΩΝ            ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 11/3/2007
ΠΗΓΗ: YOUTUBEΕΠΑΦΗ: 1ου ΤΥΠΟΥ         ΠΕΡΙΟΧΗ: ΤΡΙΚΑΛΑ          ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 9/7/2001
ΠΗΓΗ: nuforc.org

Ώρα : 21.30 Σχήμα : Τριγωνικό Διάρκεια : 15 λεπτά Οδηγούσαμε με το φορτηγό μου μετά από ένα νυχτερινό πάρτι. Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι κανένας από εμάς δεν είχε πιει καθώς ήμαστε όλοι κατά του αλκοόλ. Τα αντικείμενα ήταν πάνω από το αυτοκίνητό μου όταν αποφάσισα να σταματήσω το αυτοκίνητο και να δω τι γινόταν. Τα αντικείμενα έκαναν κύκλους πάνω από τα κεφάλια μας και έρχονταν όλο και πιο κοντά μας μέχρι που ξαφνικά εξαφανίστηκαν σε μια έκρηξη ταχύτητας. Αυτή η ιστορία επίσης καταγράφτηκε από την κάμερά μου και βγήκε στον αέρα από έναν τοπικό τηλεοπτικό σταθμό (Τρίκαλα TV)

ΕΠΑΦΗ: 1ου ΤΥΠΟΥ        ΠΕΡΙΟΧΗ: ΤΡΙΚΑΛΩΝ          ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:18/4/1990

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Έρευνα 19/4/1990
Δύο φωτεινά φαινόμενα, σε τετράγωνο σχήμα τα κοινώς λεγόμενα ΟΥΦΟ, έκαναν την εμφάνισή τους χθες στις 10.30 περίπου το βράδυ, σε διάφορα σημεία του Τρικαλινού ουρανού με αποτέλεσμα να προκαλέσουν την περιέργεια μικρών και μεγάλων, οι οποίοι βγήκαν στις ταράτσες και στα μπαλκόνια για να περιεργασθούν το φαινόμενο για το οποίο δεν μπορούσαν να δώσουν καμία εξήγηση, ενώ πολλοί ήσαν εκείνοι που τηλεφώνησαν στην εφημερίδα μας και ζητούσαν πληροφορίες. Τελικά τα ΟΥΦΟ αφού παρέμειναν για 15 λεπτά περίπου στον Τρικαλινό ουρανό έσπευσαν να εξαφανισθούν από τη πλευρά του Σταδίου.