PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Εμφανίσεις UFOs πάνω από την Ελλάδα το 2012 (Ανασκόπηση, μέρος 2ο)

 

Στο πρώτο μέρος της ανασκόπησης για εμφανίσεις UFOs πάνω από την Ελλάδα το 2012 που παρουσίασε η ομάδα Ερ.Ε.Ν.Ζω είδαμε το κύμα της Θεσσαλονίκης, είδαμε αναφορές γενικότερα από Μακεδονία καθώς και αναφορές από Θεσσαλία, Πελοπόννησο, Κεφαλονιά. Στο δεύτερο μέρος σήμερα θα δούμε το μεγάλο κύμα της Αθήνας και του Πειραιά το φθινόπωρο, θα δούμε τα ρεκόρ που έσπασε η Κρήτη σε όλη την διάρκεια του έτους, και θα δούμε και σημαντικές αναφορές από άλλα σημεία της χώρας από την νησιωτική και από την ηπειρωτική Ελλάδα..

Αθήνα – Πειραιάς

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες από το συγκεκριμένο “κύμα” είναι τόσα πολλά και εντυπωσιακά που τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Πρέπει να πούμε όμως ότι οι πρώτες αραιές ενδείξεις όπως και στην Θεσσαλονίκη, άρχισαν μερικούς μήνες πριν από τις μαζικές αναφορές του Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα UFO`s & ALIENS TRUTH (Greek community) του ερευνητή Χάρη Κουτσιαύτη, στις 26 Μαΐου, μια παρέα τριών ατόμων παρατήρησαν τέσσερα ΑΤΙΑ κοκκινωπού χρώματος πάνω από την περιοχή της Ηλιούπολης στην Αθήνα, να κινούνται αργά σε χαμηλό ύψος, με απότομες αλλαγές κατεύθυνσης. Ο μάρτυρας που ανέφερε το περιστατικό συγκεκριμένα δήλωσε: ''Στην Ηλιούπολη όπου διαμένω, έγινα μάρτυς μαζί με 2 ακόμα άτομα της εμφάνισης τεσσάρων ufo κόκκινου χρώματος σε χαμηλό ύψος και ταχύτητα, με απότομες αλλαγές κατεύθυνσης. Το φαινόμενο ήταν πραγματικά εντυπωσιακό και αναρωτιέμαι πώς και δεν έχω δει καμία άλλη αναφορά στο internet από χθες... Προφανώς ο κόσμος δεν κοιτάει ψηλά πλέον ή δεν καταλαβαίνει τι βλέπει. Κρίμα!" Το περιστατικό, απ’ ότι θα προσέξατε, ταιριάζει απόλυτα με τις μεταγενέστερες εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη.
Στις 20 Ιουνίου η Αλκμήνη επικοινωνεί με την ομάδα Ερ.Ε.Ν.Ζω και μας ενημερώνει για ένα στόλο επτά αγνώστων αντικειμένων πάνω από τον Πειραιά: "Την Παρασκευή 15 Ιουνίου, περίπου στις 22:50 το βράδυ, στον Πειραιά βγήκα στο μπαλκόνι μου (4οςόροφος) και είδα μία μεγάλη πορτοκαλί μπάλα σε ύψος πολύ χαμηλότερο (τόσο χαμηλά τώρα που το σκέφτομαι αφού το κεφάλι μου δεν ήταν στραμμένο στον ουρανό προς τα επάνω αλλά λίγο πιο πάνω από τον ορίζοντα μπροστά μου), από ότι πετούν αεροπλάνα, από ανατολικά με κατεύθυνση νοτιοανατολικά. Έμεινα με ανοιχτό το στόμα γιατί μετά μέτρησα από πίσω να εμφανίζονται άλλες 6. Σαν να έρχονται-σκάνε  από το πουθενά πηγαίνοντας πάρα πολύ αργά και να χάνονται πάλι στο πουθενά. Δεν ακουγόταν ήχος δεν ήταν φωτοβολίδες. Δεν ξέρω τί μπορεί να ήταν'.
Στις 6 Ιουλίου ο Ιπποκράτης αναφέρει στην σελίδα UFO`s & ALIENS TRUTH (Greek community): "Στις 6/7 και ώρα 02:00 ακριβώς τα ξημερώματα, καθώς κοίταζα το φεγγάρι από το μπαλκόνι του σπιτιού μου (στο Μαρούσι), εμφανίστηκε ένα ουράνιο σώμα που έμοιαζε να φλέγεται χωρίς να αφήνει ίχνος καπνού πίσω του, ή κάτι παρόμοιο. Αρχικά το πέρασα για κάποιο μεγάλο αστεροειδή που έπεφτε στην ατμόσφαιρα της Γης και φλεγόταν, γρήγορα όμως συνειδητοποίησα ότι κινούταν αρκετά ποιό αργά και όχι τόσο κάθετα προς το μαγνητικό πεδίο της γης. Με παραξένεψε ακόμα περισσότερο όταν μετά από λίγη ώρα ήρθε σε οριζόντια κατεύθυνση και άρχιζε να στρίβει νότια μέχρι που χάθηκε. Όταν έσβησε είδα μια γκρι απόχρωση στο σημείο εκείνο. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να το παρατηρήσω πιο κοντά με το τηλεσκόπιο μου, καθώς η συνολική του εμφάνιση κράτησε περίπου 1 λεπτό και 40-45 δευτερόλεπτα. Το αντικείμενο το παρατήρησε και η γυναίκα μου. Ήταν αρκετά κοντά μας και φάνηκε αρκετά μεγάλο για να ήταν κάποιο αεροπλάνο που πήρε φωτιά ή κάποια φωτοβολίδα".
Στην ίδια ιστοσελίδα τον Σεπτέμβριο διαβάζουμε για το αυτόπτη μάρτυρα Σταύρο ο οποίος εντοπίζει φωτεινό μπλε ιπτάμενο αντικείμενο να κινείται πάνω από τις πολυκατοικίες τις Ηλιούπολης και καταγράφει την πορεία του με το κινητό του (το μπλε χρώμα θα κυριαρχήσει και στις επόμενες εμφανίσεις πάνω από Αθήνα – Πειραιά).

Στις 4 Σεπτεμβρίου είχε προηγηθεί άλλο μπλε φωτεινό αντικείμενο να κινείται πάνω από την Αθήνα
Στις 3 Ιουνίου ενα παράξενο αντικείμενο κάνει την εμφάνιση του πάνω από την Αθήνα



Οι παρακάτω φωτογραφίες στο βίντεο προέρχονται από το αρχείο της MUFON. Εδώ έχουμε δυο φωτογραφίες όπου ο μάρτυρας φωτογραφίζει το ουράνιο τόξο, όπως εμφανίστηκε πάνω από την Αθήνα (δεν αναφέρετε συγκεκριμένα σε ποια περιοχή της Αθήνας), στις 4 Απριλίου 2012. Σαφώς και στις δυο εικόνες μπορούμε να δούμε ένα δισκοειδές  αντικείμενο. Ο μάρτυρας μάλιστα αναφέρει ότι πολλοί επίσης άνθρωποι πήραν φωτογραφίες του αντικειμένου.
  


Μια εντυπωσιακή περιγραφή φτάνει στην ομάδα Ερ.Ε.Ν.Ζω στις 17 Οκτωβρίου από την Μαρία: "Χτες το βράδυ 16 .10. 2012, γύρω στις 10 το βράδυ, και ενώ βρισκόμουν στην περιοχή της Καστέλας στο μπαλκόνι μιας φίλης κοιτάζοντας προς την θάλασσα, είδαμε ξαφνικά ένα πολύ μεγάλο αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο, γύρω στα 300 περίπου μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.. Όπως ήταν φυσικό μείναμε άφωνες και προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό που βλέπουμε.. Ήταν στρογγυλό, περίπου στο μέγεθος ενός γηπέδου τένις, και άλλαζε συνεχώς χρώματα κόκκινο, πράσινο και μπλε.. Έμεινε σταθερό σε εκείνο το ύψος για περίπου 1 με 2 λεπτά, και μετά άρχισε να κάνει αργή κάθοδο προς την θάλασσα σταματώντας ξανά αρκετά μέτρα πάνω από την επιφάνεια όπου στάθηκε για πολύ λίγο και μετά με μια απότομη και με ιλιγγιώδη ταχύτητα κίνηση χάθηκε προς τα κάτω σαν να βούτηξε στο νερό.. Τριγύρω υπήρχαν πολλοί ψαράδες για νυχτερινό ψάρεμα οι οποίοι σίγουρα το είδαν και φαντάζομαι ακόμα καλυτέρα από μας.. Από χτες το βράδυ ψάχνουμε για κάποια ανάρτηση που να αναφέρεται σε αυτό αλλά δεν βρήκαμε τίποτα.. οπότε αποφάσισα να σας στείλω εγώ να το ανεβάσετε, γιατί έτσι ίσως το διαβάσουν και απαντήσουν κι άλλοι που το είδαν και περιμένουν όπως εγώ να βρουν κάτι για αυτό.. Προλάβαμε να τραβήξουμε 2 φωτογραφίες λίγη ώρα μετά την εμφάνιση του αφού στην αρχή είχαμε μείνει αποσβολωμένες να κοιτάμε χωρίς να σκεφτούμε να κάνουμε οτιδήποτε.. που όμως δείχνουν λίγο μακρινές".

 
Προσγείωση άγνωστου αντικειμένου στον Λυκαβηττό
Ένα εντυπωσιακό καρέ φωτογραφιών κάνει την εμφάνιση του στις 13 Οκτωβρίου όταν ένα αντικείμενο εμφανίζετε πίσω από τον Υμηττό, κινούμενο αργά πάνω από την Αθήνα, εκτελεί ένα κύκλο περιμετρικά του Λυκαβηττού και δείχνει να προσγειώνετε ανάμεσα στα δέντρα! Την ίδια ώρα ένα πολύ μεγαλύτερο αντικείμενο και με μεγάλη ταχύτητα, κινείται παράλληλα του πρώτου αντικειμένου..   Όπως αναφέρει ο μάρτυρας "πειραματιζόμενος πως θα βγει τοtimelapse με την ταχύτητα στο αυτόματο, έστησα την φωτογραφική στο τρίποδο να τραβάει κάθε 10’’ ένα καρέ, και έφυγα.. μετά, είδα ανάμεσα στις φωτό 33 καρέ, τα 6 πρώτα με ταχύτητα κλείστρου 3,22’’, και τα υπόλοιπα με ταχύτητα 4’’(που σημαίνει πως για 3,22 και 4 δευτερόλεπτα αντίστοιχα, το κλείστρο μένει ανοιχτό και παίρνει ότι φως βλέπει ο φακός), στα οποία κάτι φωτεινό εμφανίζεται πάνω από τον Υμηττό, και κααλήγει με μια σχεδόν ζιγκ-ζαγκ πορεία 5+ λεπτών στο Λυκαβηττό. 13/10/2012, 19:21-19:27" Το βίντεο και τις φωτογραφίες μπορείτε να τις δείτε εδώ
Άγνωστο αντικείμενο πάνω από το Παλαιό Φάληρο στις 7 Σεπτεμβριου

                    

Στις 8 Σεπτεμβρίου ενα μπλέ αντικείμενο και πάλι πάνω από την Αθήνα



Εντυπωσιακό βίντεο από τα μέσα του Σεπτεμβρίου
 


 Ένα ακόμα μπλέ αντικείμενο πάνω από την Αθήνα στις 30 Σεπτεμβρίου
 


 
Με ένα εντυπωσιακό βίντεο από την Αθήνα θα κλείσει το 2012



Κρήτη
Η Κρήτη φημίζεται για την ιστορία της αλλά και για τους θρύλους της. Τις περίεργες εκείνες διηγήσεις μυθικού χαρακτήρα, που διαδίδονται από γενιά σε γενιά, και απλώνουν ένα μανδύα μυστηρίου και μαγείας σε γεγονότα και φαινόμενα που δύσκολα μπορεί ο λαός να εξηγήσει και έχει ανάγκη να τα εξυψώσει στη σφαίρα του μυθικού. Όπως αναφέρει και ο κ. Παντελής Γιαννουλάκης στο βιβλίο Μυστική Ελλάδα (εκδόσεις ΑΡΧΕΤΥΠΟ), “η Κρήτη είναι ένας τόπος μοναδικός στην Ελλάδα και τον κόσμο, συνδυάζει τόσα πολλά επίπεδα ατμοσφαιρών για τον ονειροπόλο ταξιδιώτη, που δεν θα μου έφτανε ένα ολόκληρο βιβλίο για να αναλύσω τα πράγματα που έμαθα και είδα εκεί, τα πράγματα που διδάχτηκα από την κρητική γη κι από τους Κρητικούς. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι η Κρήτη έπαιξε στο μακρινό παρελθόν καθοριστικότατο ρόλο για την ανθρωπότητα, και πρόκειται να ξαναπαίξει σημαντικό «υπερβατικό» ρόλο στο άμεσο μέλλον”.
Ως ομάδα Ερ.Ε.Ν.Ζω έχουμε επισκεφτεί την Κρήτη τρεις φορές για ερευνητικούς σκοπούς, και σε μια από αυτές σταθήκαμε τυχεροί και καταφέραμε να αποθανατίσουμε από μεγάλη απόσταση ένα ιπτάμενο αντικείμενο το οποίο διέσχιζε σε μεγάλο ύψος και κατά μήκος τα Λευκά Όρη.  Οι δυο φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον Αργύρη, ιδρυτικό μέλος της ομάδας από το 1994, και συγκεκριμένα από την περιοχή Λειβάδια Χανίων, στις 3 Μαρτίου. 


Από τον Μάρτιο μέχρι και το καλοκαίρι φτάνουν πολλές αναφορές επώνυμες και μη  στο email της ομάδας Ερ.Ε.Ν.Ζω και στην σελίδα μας στο facebook, όπου αναφέρονται κυρίως δυο φωτεινά αντικείμενα τα οποία ταξιδεύουν νύχτα σε όλο το μήκος του νησιού, πραγματοποιώντας «μανούβρες» σε χαμηλό ύψος που κανένα γνωστό αεροσκάφος ή ελικόπτερο δεν θα μπορούσε να εκτελέσει. 
Μια σημαντική παρατήρηση φτάνει στην ομάδα Ερ.Ε.Ν.Ζω στις αρχές του καλοκαιριού από τον αυτόπτη μάρτυρα Γιάννη, και την περιοχή Αλικιανός Χανίων. Δυο αντικείμενα με πολύ έντονο φως, το ένα κόκκινο το άλλο κίτρινο πετούν σε πολύ χαμηλό ύψος, και σε μια απόσταση το ένα από το άλλο περίπου 300 μέτρα. Κάποια στιγμή με μια απότομη πλάγια κίνηση το φωτισμένο κίτρινο αντικείμενο πλησιάζει και σχεδόν γίνετε ένα με το κόκκινο. Μαζί σαν ένα σώμα και με την ίδια κίνηση ταυτόχρονα μετά από λίγο χρόνο, μετακινούνται λίγο μπροστά (προς τον μάρτυρα), και με μια απίστευτη ταχύτητα παίρνουν ύψος προς πάνω αριστερά και με πολύ κλειστή στροφή και χάνονται από το οπτικό πεδίο μέσα σε 1-2 δευτερόλεπτα. Όλο το περιστατικό δεν κράτησε περισσότερο από 3 έως 5 λεπτά, και σε μια απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από τον μάρτυρα. Το φαινόμενο έγινε αντιληπτό και από συγγενικά άτομα που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο.             

Στις 11 Ιουνίου 2012 και ώρα 12:58 ένα αντικείμενο εμφανίζετε στον Αγ .Νικόλαο. Όπως αναφέρει το prismanews.gr, το περίεργο αντικείμενο, ήταν μικρών διαστάσεων, είχε πορτοκαλί χρώμα και κινούνταν στον ουρανό με πορεία από το αεροδρόμιο προς τον κόλπο της Σητείας.
Στις 8 Ιουλίου ο Μάνος επικοινωνεί με την ομάδα Ερ.Ε.Ν.Ζω και μας αναφέρει: "καλησπέρα σας είμαι από Ηράκλειο Κρήτης, χτες το βράδυ κατά τις 10μ.μ είδα στον ουρανό 5 φωτεινά αντικείμενα σε σχηματισμό, έντονου πορτοκαλί χρώματος που εμφανίστηκαν ξαφνικά, και μετά από 5-6 λεπτά έσβηναν  το ένα μετά το άλλο, ήταν λίγο πιο μεγάλα από αεροπλάνο χωρίς καθόλου θόρυβο, τα είδαν επίσης η γυναίκα μου και η πεθερά μου.... δυστυχώς ήμουν τόσο απορροφημένος που δεν σκέφτηκα να βγάλω φωτογραφία"...
Τον Σεπτέμβριο πολλές αναφορές μαρτύρων φτάνουν από την πόλη των Χανίων. Μια από τις μαρτυρίες είναι και ενός Χανιώτη στο Flashnews.gr ο οποίος υποστηρίζει πως στις 30 Σεπτεμβρίου στις 7:40 μ.μ κι ενώ ο ίδιος βρισκόταν με φίλο του στο αυτοκίνητο τους, στο κέντρο της πόλης, ο φίλος του, του είπε πως είδε κάτι σαν αεροπλάνο με πάρα πολλά φώτα χαμηλά. Ένα λεπτό αργότερα το ίδιο πράγμα είδε και ο δεύτερος επιβάτης του Ι.Χ περιγράφοντας το ως εξής: «Ένα λεπτό αργότερα στην περιοχή κοντά στην κλινική Γαβριλάκη (η κλινική βρίσκετε ακριβώς στο κέντρο της πόλης, πίσω από τα ΚΤΕΛ Χανίων), το είδα και εγώ με τα ίδια μου τα μάτια. Μεγάλο σαν Μπόινγκ φαινόταν γκριζωπό με μεγάλο ρύγχος και πάρα πολλά κόκκινα φώτα, αιωρούνταν ακίνητο σε χαμηλό ύψος! Μέχρι να γυρίσω τον ώμο μου είχε εξαφανιστεί και δεν ακουγόταν ο παραμικρός πλέον θόρυβος! Δεν είμαι τρελός, ξέρω τι είδα διότι ήταν πολύ χαμηλά, δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο»   

Μπάλος  - Γραμβούσα
Η φωτογραφία που έκανε το μεγάλο «μπαμ» Η φωτογραφία είναι από τις 19 Αυγούστου στην παραλία του Μπάλου (Γραμβούσα) στα Χανιά όπου ένα ζευγάρι Γερμανών τουριστών προσπαθούσε να βρει ένα καλό σημείο στην παραλία. Στον απότομο δρόμο που οδηγούσε σε μια από τις παραλίες συνάντησαν ένα κοπάδι από αγριοκάτσικα και σκέφτηκαν ότι θα ήταν μια καλή ευκαιρία για να φωτογραφίσουν το ασυνήθιστο –για αυτούς- θέαμα. Αφού τράβηξαν κάποιες φωτογραφίες στη συνέχεια έφτασαν στην παραλία είχε όμως πολύ αέρα όπως αναφέρουν και κατέληξαν σε μια καφετέρια. Εκεί θέλησαν να δουν τις φωτογραφίες που μόλις είχαν βγάλει. Όταν άρχισαν να τις εξετάζουν προσεκτικότερα διαπίστωσαν ότι σε μια αυτή υπήρχε κάτι το πραγματικά ασυνήθιστο. Ένα μεταλλικό αντικείμενο το οποίο αιωρείται μερικές εκατοντάδες μέτρα από τη θάλασσα. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι την ώρα που έβγαζαν τις φωτογραφίες δεν παρατήρησαν τίποτα ούτε και άκουσαν κάποιο θόρυβο.
 
Οι τουρίστες, ανέβασαν την επίμαχη φωτογραφία στην ιστοσελίδα «abovetopsecret.com» και οι υπεύθυνοι της σελίδας με τη βοήθεια ειδικών στην ψηφιακή απεικόνιση διαπίστωσαν ότι η φωτογραφία δεν είναι επεξεργασμένη αλλά είναι 100% αληθινή. Ένας από τους ειδικούς, ονόματι Τζεφ Ρίτσμαν, συνεργάτης της AOL και του History Channel, ο οποίος ασχολείται με τη φωτογραφία και τα στιγμιότυπα από UFO εδώ και σχεδόν 3 δεκαετίες, δημοσίευσε ένα κείμενο στο οποίο υποστηρίζει ότι «στα 26 χρόνια εμπειρίας μου έχω δει ελάχιστες ενδιαφέρουσες φωτογραφίες από UFO. Η συγκεκριμένη είναι συναρπαστική και δεν έχει υποστεί επεξεργασία. Προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να βρω μία λογική εξήγηση όμως κατέστη αδύνατον.»
Ο Ρίτσμαν υποστηρίζει ότι πρόκειται για πραγματικό ιπτάμενο δίσκο, που μπορεί να ξεπερνά τα 13 μέτρα σε διάμετρο. Καμία άλλη φωτογραφία η βίντεο από την ελληνική UFOλογία δεν έχει προκαλέσει τόσο ενθουσιασμό στο εξωτερικό όσο η συγκεκριμένη!
Μια φωτογραφία που τραβήχτηκε από Ολλανδέζα τουρίστρια στις 6 Νοεμβρίου 2012 και εντοπίστηκε από την ομάδα Ερ.Ε.Ν.Ζω επαληθεύει και πάλι ότι η Κρήτη πρόσφερε πολλά στην ελληνική UFOλογία το έτος που μας άφησε πριν από λίγες ημέρες. Η φωτογραφία είναι ενδιαφέρον γιατί παρουσιάζει κάποιες ομοιότητες στο σχήμα με την γνωστή φωτογραφία της Γραμβούσας που συζητήθηκε τόσο πολύ σε όλο το πλανήτη τον Αύγουστο. Η φωτογραφία είναι από την παραλία του Αλμυρού, 1 χιλιόμετρο νότια από την Σητεία. Το αντικείμενο έγινε αντιληπτό από την Ολλανδέζα τουρίστρια όταν γύρισε στο Άμστερνταμ και αφού φόρτωσε τις φωτογραφίες της στον υπολογιστή.


Στο βίντεο παρακάτω από τις 11 Οκτωβρίου και σε μια στιγμή ανάπαυσης του μάρτυρα στην Χερσόνησο Ηρακλείου με την βιντεοκάμερα ακουμπισμένη στο έδαφος, αλλά ανοιχτή, ένα αντικείμενο σκούρου χρώματος και με μεγάλη ταχύτητα περνά από μπροστά χωρίς να γίνει αντιληπτό από τον/την μάρτυρα, παρά μέρες αργότερα όταν το αντιλήφθηκε στο βιντεο.




Πάργα
Στις 22 Ιουνίου του 2012, αναφέρεται στην Αγγλική ιστοσελίδα organic-devon.co.uk η εμφάνιση ενός παράξενου ιπτάμενου αντικειμένου στον ουρανό της Πάργας, από έναν παραθεριστή με το όνομα Alun Davies. Ο μάρτυρας συγκεκριμένα δήλωσε: ''Στις 16 του μηνός και ώρα 21:00, από το μπαλκόνι του ενοικιαζόμενου δωματίου που διέμενα, είδα μια μαύρη φιγούρα να πλανάται πάνω από ένα βουνό δίπλα στη Πάργα. Το αντικείμενο που άλλαζε σχήμα, περιστρεφόταν στον ουρανό εξαιρετικά αθόρυβα, ενώ πρέπει να είχε το μέγεθος αυτοκινήτου. Ευτυχώς, αιωρούταν για αρκετά λεπτά, έτσι είχα χρόνο να το παρατηρήσω και με τα κυάλια και με τη φωτογραφική μου μηχανή. Με τα κυάλια εντόπισα ένα πορτοκαλί φως στο κάτω μέρος του για μερικά δευτερόλεπτα, ενώ αμέσως μετά ένα παρόμοιο λευκό φως εντάχθηκε κοντά του. Όταν πήρα τη φωτογραφική μηχανή το αντικείμενο άρχισε να κινείται μακριά από το λόφο μέχρι που το έχασα. Κατά τη στιγμή της φωτογραφίας το αντικείμενο ήταν σχεδόν από πάνω μου.''

Κεντρική Μακεδονία

Στις 2 Σεπτεμβρίου όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα UFO & ALIENS TRUTH (Greek community), στην Κεντρική Μακεδονία και συγκεκριμένα στην Σκύδρα, ένα καθοδικό αντικείμενο καταγράφηκε από ένα κάτοικο. Φωτεινή σφαίρα κατεβαίνει με μεγάλη ταχύτητα ενώ δεν μοιάζει με μετεωρίτη.
Σαντορίνη
Στο τέλος του ίδιου μήνα, στις 27 Σεπτεμβρίου, κάτοικος της Σαντορίνης αναφέρει στην ιστοσελίδα tromaktiko, ένα φωτεινό αντικείμενο να κινείται στον ουρανό αρχικά με τρομακτική ταχύτητα και έπειτα ελαττώνοντας, κατευθυνόμενο προς την θάλασσα σε πλάγια κίνηση. Ξαφνικά σταμάτησε, χαμήλωσε τον φωτισμό του και εξαφανίστηκε με τρομακτική ταχύτητα.
Ένα εντυπωσιακό βίντεο από την Σαντορίνη εντοπίζει η ομάδα Ερ.Ε.Ν.Ζω στο YouTube τον Δεκέμβριο, και αφορά ένα σκούρο αντικείμενο το οποίο ίπταται για λίγη ώρα πάνω από τα σπίτια και στην συνέχεα χάνετε στο βάθος. Η καταγραφή έγινε στις 28 Νοεμβρίου. Το βίντεο είναι εντυπωσιακό..


ΠΗΓΕΣ:
Αρχείο ομάδας Ερ.Ε.Ν.Ζω
UFO`s & ALIENS TRUTH (Greek community)
 MUFON
Μυστική Ελλάδα, Εκδόσεις ΑΡΧΕΤΥΠΟ, Παντελης Γιαννουλάκης
prismanews.gr
flashnews.gr
abovetopsecret
organic-devon.co.uk
tromaktiko