PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Στόλοι UFOs πάνω από την Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια!

Τα τελευταία χρόνια έχουμε όλοι μας κατακλειστεί από φωτογραφίες και βίντεο στο διαδίκτυο και στην διεθνή τηλεόραση με στόλους αγνώστων αντικειμένων οι οποίοι οργώνουν πραγματικά τους ουρανούς όλου του πλανήτη. Στόλους μικρούς των 2-3 αντικειμένων, μέχρι στόλους που προκαλούν δέος, φόβο, και προβληματισμό, και οι οποίοι  αριθμούν μέχρι και τριψήφιο νούμερο αντικειμένων ανά πτήση. Και αναρωτιούνται πολλοί φίλοι στην χώρα μας γιατί εμείς να αποτελούμε την εξαίρεση με ελάχιστες καταγεγραμμένες μαρτυρίες σε αυτό το βάθος των έξι δεκαετιών που έγινε γνωστό το θέμα των ιπτάμενων δίσκων στο ευρύ κοινό, μετά την συνέντευξη του μεγάλου Παύλου Σαντορίνη το Φεβρουάριο του 1966 στον Κωστή Μεραναίο.
Αν μελετήσουμε όμως τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα από την έρευνα και την μελέτη του φαινομένου των UFOs στην χώρα μας, θα διαπιστώσουμε ότι δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από αντίστοιχες εκδηλώσεις του εξωτερικού.
Παρακάτω λοιπόν, η ομάδα Ερ.Ε.Ν.Ζω παρουσιάζει μαρτυρίες από το τέλος της δεκαετίας του 1970 μέχρι και σήμερα, με τυχαία χρονολογική σειρά για να δείξουμε την απόλυτη σχεδόν ομοιότητα των  αναφορών μέσα σε διάστημα 33 ετών.

Ο πιο γνωστός στόλος αλλά όχι ο πιο μεγάλος δεν μπορεί να είναι άλλος από τον στόλο του «Roswell της Ελλάδας» και αναφερόμαστε φυσικά στην Αταλάντη και στα 12-13 φωτεινά ιπτάμενα αντικείμενα που κάνουν την εμφάνιση τους στην ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης, στις 2 Σεπτεμβρίου 1990. Το ένα είναι πίσω από τα άλλο σαν βαγόνια τρένου και συνεχίζουν την πτήση τους προς την Β. Ελλάδα. Είναι Κυριακή αργά το απόγευμα και πετούν πάνω από την Λαμία, τη Λάρισα, την Κοζάνη, την Θεσσαλονίκη, την Καβάλα. Εκεί κάνουν στροφή και κατευθύνονται νότια αφού πρώτα περνάνε από τα Ιωάννινα. Ακολουθούν το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι, η Πάτρα και η νότια Πελοπόννησος. Εκεί κάνουν και πάλι στροφή προς τα βόρεια μέχρι την στιγμή που πετούν πάνω από την Αταλάντη και τότε συμβαίνει ένα απρόοπτο γεγονός. Το γεγονός αυτό αφορούσε την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ένα από αυτά όπου με συνοδεία άλλων δυο προσγειώνετε για πέντε περίπου ώρες στην πλαγιά ενός μικρού λόφου. Μάρτυρες και συγκεκριμένα η οικογένεια Καρατράντου εκτός από την προσγείωση παρακολουθούν όλο το βράδυ σκιές να κινούνται γύρω από το αντικείμενο μέχρι και την ώρα που απογειώθηκαν και πάλι.
Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι πολύ γνωστό και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρειες.

Βρισκόμαστε στην Αθήνα, στις 17 Ιουνίου 2001, στις 8.40 το πρωί. Πάνω από 26 ιπτάμενα αντικείμενα σφαιρικά εντοπίστηκαν στον ουρανό. Το φαινόμενο κράτησε 15 περίπου λεπτά. Μάρτυρες ήταν η πρωινή βάρδια δημόσιας υπηρεσίας που βρίσκετε κοντά στο Μέγαρο Μουσικής. «Ήμασταν στην πίσω πλευρά του κτιρίου και στον τρίτο όροφο που βλέπει προς το Χίλτον και την Ακρόπολη. Που και που ρίχναμε καμιά ματιά έξω λέγοντας για το καιρό και άλλα τέτοια, όταν ξαφνικά εμφανίζονται από το πουθενά και στην περιοχή πίσω από το Χίλτον 26-27 σφαιρικά αντικείμενα διαμέτρου 40-50cm. Στην αρχή τις περάσαμε για μπαλόνια από το ξενοδοχείο αλλά διαπιστώσαμε ότι αυτό ήταν πολύ πιο πίσω. Μετά είπαμε ότι μπορεί να ήταν παιδικά μπαλόνια, μιας και όλοι έχουμε πάρει στα παιδιά μας τέτοια. Στον έλεγχο που έγινε για το τι ακριβώς βλέπουμε, διαπιστώθηκε τελικά ότι δεν είχαν σχέση με μπαλόνια, και ότι ορισμένα από αυτά έκαναν περίπλοκες κινήσεις και αργούς ελιγμούς. Αναφέρουμε επίσης ότι ο αέρας ήταν νότιος και ισχυρός. Κανονικά θα έπρεπε να μετακινούνται προς το μέρος μας αν ήταν μπαλόνια αλλά αυτά ήταν ακίνητα. Ήταν σε 2 ομάδες και μερικά 2-3 από αυτά απομακρύνονταν αρκετά και ξαναπλησίαζαν στα υπόλοιπα(!), ήταν όλα ίδια σφαιρικά και γυάλιζαν στον πρωινό ήλιο. Η μια ομάδα ήταν χαμηλά και η άλλη με τα πιο πολλά αντικείμενα ήταν λίγο πιο ψηλά. Τα άγνωστα αντικείμενα έσβησαν όπως είχαν εμφανιστεί. Αμέσως πήγαμε στην ταράτσα του κτιρίου να δούμε μήπως μετακινήθηκαν, αλλά αυτά είχαν εξαφανιστεί».  

Στις 23 Απριλίου 2012, ώρα 15.25 το μεσημέρι κατά την διάρκεια χημικών αεροψεκασμών στη Λάρισα, και ενώ ο μάρτυρας έβγαζε φωτογραφίες τους ψεκασμούς, δεν περίμενε να αντικρίσει τέτοιο φαινόμενο, το οποίο αντιλήφτηκε πολύ αργότερα και αφού φόρτωσε τις φωτογραφίες στον υπολογιστή του. Μόνο σε μια φωτογραφία φαίνονται περισσότερες από 70 σφαίρες ενώ μερικές που προπορεύονται είναι μαύρου χρώματος. Δεν είναι πουλιά δεν είναι μπαλόνια, δεν έχει χρησιμοποιηθεί photoshop, και ο φακός της κάμερας είναι καθαρός. Πρόκειται για το μεγαλύτερο στόλο UFOs που έχει γίνει αντιληπτός στην ελληνική UFOλογία!
Το ύψος είναι πολύ μεγάλο και με γυμνό μάτι τα αντικείμενα δεν είναι ορατά (φωτογραφία 1).
Στην δεύτερη φωτογραφία και μετά από μεγέθυνση τα αντικείμενα διακρίνονται αμυδρά. Οι σφαίρες έχουν κυκλωθεί για να είναι πιο ευδιάκριτες και να μην «χάσουμε την μπάλα».
Κατεβάστε της, δείτε της, μελετήστε της..απλά ζουμάρετε.

φωτογραφία 1
 φωτογραφία 2

Αν σας μοιάζει υπερβολικός ο αριθμός των αντικειμένων δείτε 2 βίντεο που επιλέξαμε από αντίστοιχα περιστατικά του εξωτερικού.

Τέξας 2010
Γκουανταλαχάρα 2004

Στο επόμενο περιστατικό ένας μικρός στόλος 3 αντικειμένων κάνει την εμφάνιση του πάνω από την Επίδαυρο στις 21 Ιουλίου 1979. Περίπου 18 άτομα ηθοποιοί και συνεργάτες γίνονται μάρτυρες όπως οι: Αλέξης Μινωτής, Νόρα Κατσέλη, Ελένη Ρήγα, Ράνια Οικονομίδου, Νεφέλη Ορφανού, Λία Πάρλα, Άννυ Πασπάτη, Βεατρίκη Δεληγιάννη, Τζέσυ Παπουτσή κ.α. Τρία φωτεινά αντικείμενα διασχίζουν τον ορίζοντα με πορεία παράλληλη προς το έδαφος, με μεγάλη ταχύτητα, και έδιναν την εντύπωση πως το καθένα περιστρεφόταν γύρω από τον άξονα του.
Το περιστατικό ερεύνησε η ομάδα Φαέθων και συγκεκριμένα ο Δ. Κουτσούκης και ο Χ. Λάζος με την σύζυγο του Δανάη.  

Καλοκαίρι του 1990, 10.30 βράδυ στην Σκιάθο, με αυτόπτες μάρτυρες αρκετούς εργαζομένους στο λιμάνι και κόσμο της πόλης. Η αναφορά είναι από 3 αυτόπτες μάρτυρες λίγο έξω από το λιμάνι της Σκιάθου: «Καθόμασταν περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από το λιμάνι. Στις 10.30 περίπου αντιληφτήκαμε στον ουρανό 6-7 άστρα πολύ φωτεινά. Στην αρχή ήταν σταθερά και μας κίνησαν τη περιέργεια για την ένταση της φωτεινότητας που είχαν. Ξαφνικά μετακινήθηκαν αστραπιαία – και σε μεγάλη απόσταση – δεξιά, και ξανά αριστερά, με την ίδια ταχύτητα. Σταμάτησαν για λίγο, και μετά με ασύλληπτη ταχύτητα έφυγαν νοτιοδυτικά». Το συμβάν μεταδόθηκε και από τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Τον Νοέμβριο του 2009 στην Βουλιαγμένη του νομού Αττικής, η Ρ.Λ γίνετε μάρτυρας ενός σπάνιου φαινομένου. Σε ένα πεντακάθαρο ουρανό χωρίς ίχνος σύννεφου ή ομίχλης και με παντελής άπνοια, 16 ιπτάμενα αντικείμενα και ένα μητρικό σκάφος (πιο γνωστό ως πούρο), σε μεγάλο ύψος κινούνται από Γλυφάδα προς Βουλιαγμένη. Η πτήση τους δεν έμοιαζε με αεροπλάνου ή άλλου γνωστού ιπτάμενου αντικειμένου. Έμοιαζαν σαν να έπλεαν. Τα αντικείμενα τα οποία έγιναν αντιληπτά και από άλλα τρία άτομα είχαν μεγάλη λευκή λάμψη, ενώ στο πίσω μέρος μια κόκκινη λάμψη. 




Αφήσαμε τελευταίο έναν από τους πολλούς στόλους που εμφανίστηκαν φέτος τον Ιούνιο στην Θεσσαλονίκη. Η πρώτη πληροφορία (η όποια έβαλε την ομάδα Ερ.Ε.Ν.Ζω στην «πρίζα» το βραδύ της Τρίτης),  έρχεται στις 11 Ιούνιου 2012, λίγη ώρα μετά την εμφάνιση των αντικειμένων από την κ. Μαρία Πισιώτη η οποία αναφέρει: «έμαθα ότι εμφανίστηκαν νωρίτερα στον νυχτερινό ουρανό της Θεσσαλονίκης 10 πορτοκαλόχρωμα φωτά σε σχηματισμό και εξαφανίστηκαν απότομα προς την ίδια κατεύθυνση..μετά εμφανίστηκαν άλλα τέσσερα για να εξαφανιστούν και αυτά το ίδιο γρήγορα..

Την επόμενη μέρα αναφέρει: η φίλη μου που τα είδε και μου το ανέφερε, μένει κοντά στην Κλεάνθους και τα φωτεινά αντικείμενα φαίνονταν με κατεύθυνση προς το βουνό, τα τρία από αυτά μετά έστριψαν δυτικά, ενώ το 4ο σαν να εξαφανίστηκε πιο απότομα.»
Η μάρτυρας Μ.Α περιγράφει: «Σήμερα γύρω στις 10.30 το βράδυ πάνω από την Πολίχνη Θεσ/νίκης 10 με 15  πορτοκαλόχρωμα ιπτάμενα αντικείμενα σε αστρικό σχηματισμό έκαναν αισθητή την παρουσία τους σε αρκετούς περαστικούς πεζούς και οδηγούς. Ήμασταν 5 άτομα παρέα και τα είδαμε να πετούν σε χαμηλό ύψος με φαινομενικά αργή ταχύτητα. Κάποια στιγμή και όσο πλησίαζαν σε ομάδες των 2 ή 3 άρχισαν να σβήνουν σα να αντιλήφθηκαν ότι τους παρατηρούσαν πολλά μάτια. Το πραγματικό σχήμα και μέγεθος έγινε ορατό και ποιο ξεκάθαρο στο σκοτάδι. Ήταν σαν να έβλεπες μια μέδουσα από την επάνω πλευρά και ήταν ΜΕΓΑΛΑ.»
Ο Βασίλης 23 χρόνων από την Πολίχνη Θεσσαλονίκης περιγράφει την εμπειρία που είχε στις 13 Ιουνίου 2012: «Ήταν 15 μεγάλα (τηρουμένων των αναλογιών...), πολύ έντονα φωτεινά σημεία, χρώματος κόκκινου και ελάχιστα κίτρινου στο κάτω μέρος, (σταθερά χωρίς να αναβοσβήνουν), σε μακρινή απόσταση, και ''πετούσαν'' σε χαμηλό σχετικά ύψος (περίπου σε ύψος που πετάν τα ελικόπτερα), αρκετά κοντά το ένα με το άλλο, αλλάζοντας συνεχώς θέσεις, δημιουργώντας ακανόνιστους σχηματισμούς. Η πορεία τους ήταν προς το μπαλκόνι μας (προς Ευκαρπία) και αρκετά αργή!! Η ορατή πτήση τους διήρκησε περίπου 5 λεπτά και ξαφνικά άρχισαν όλα να συγκλίνουν προς το κέντρο και σα να μπήκε σύννεφο μπροστά τους, εξαφανίστηκαν, μείναν 3, μετά από λίγα δευτερόλεπτα 2 και μετά πάλι από λίγα δευτερόλεπτα κανένα. Να σημειώσω ότι εκείνη την ώρα είχε ξαστεριά και φαίνονταν πεντακάθαρα όλα τα αστέρια, καθώς και ένα αεροπλάνο που πετούσε εκείνη την ώρα σε μεγαλύτερο ύψος και σε διαφορετική κατεύθυνση».
Παρακάτω ένα απ τα βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο από την συγκεκριμένη περίοδο..




ΠΗΓΗ:
Εξωγήινα όντα στην Ελλάδα, τόμοι Α,Β,Γ, Σ. Αικατερινίδης
afipnisoy.blogspot.com
Περιοδικο Strange, τεύχος 36, Χ. Ρίζος