PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Πρόεδροι των ΗΠΑ και «εξωγήινοι». Κορυφαίες πολιτικές φυσιογνωμίες μιλούν για τα ΑΤΙΑ

Αν και υπάρχουν χιλιάδες μαρτυρίες για επαφές πρώτου, δεύτερου και τρίτου τύπου, αναφορές σε αρχαία κείμενα, απεικονίσεις σε αρχαία μνημεία ,όπως και απεικονίσεις σε πίνακες ζωγραφικής, καμία κυβέρνηση σε καμία χώρα δεν έχει παραδεχτεί ότι την Γη επισκέπτονται εξωγήινες οντότητες. Το αντίθετο μάλιστα κάνουν ότι μπορούν για να αποκρύψουν την αλήθεια από την κοινή γνώμη. Παρ' όλα αυτά πολλές πληροφορίες βγαίνουν κατά καιρούς στο φώς της δημοσιότητας. Για το θέμα αυτό κάποιοι εκ των προέδρων των ΗΠΑ της μεγαλύτερης υπερδύναμης, έχουν προβεί σε «περίεργες» δηλώσεις που θα πρέπει να μας βάλουν σε σκέψεις. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά.

Γράφει ο Στάθης Γλιάτης
Αντιπρόσωπος της Ερ.Ε.Ν.Ζω στην Μαγνησία

Η πρώτη δήλωση για το θέμα έγινε στις 10 Ιουλίου του 1947 από τον Χάρι Τρούμαν λίγες μέρες μετά την συντριβή του ΑΤΙΑ στο Ρόσγουελ του Νέου Μεξικού. Ο Τρούμαν ρωτήθηκε αν έχει δει ιπτάμενο δίσκο. Απάντησε: «Μόνο στις εφημερίδες». Τρία χρόνια όμως αργότερα, στις 4 Απριλίου 1950, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Λευκό Οίκο ο Τρούμαν ανέφερε: «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι ιπτάμενοι δίσκοι, δεδομένο ότι υπάρχουν δεν έχουν κατασκευαστεί από οποιαδήποτε δύναμη πάνω στην Γη.» Σε μια ακόμη δήλωση του το 1952 ανέφερε: «Ναι το συζητήσουμε σε κάθε σύσκεψη που είχαμε με τους στρατιωτικούς. Πάντα συνέβαιναν τέτοια πράγματα,  ιπτάμενοι δίσκοι και είχαμε και άλλα πράγματα ξέρετε, εάν δεν κάνω λάθος».

Τον Δεκέμβριο του 1954 ο Αϊζενχάουερ ρωτήθηκε για τα δημοσιεύματα των εφημερίδων της εποχής που έκαναν λόγο για μαζικές εμφανίσεις ιπτάμενων δίσκων στην Ευρώπη και την Αμερική, εάν πιστεύει ότι πρόκειται για εξωγήινους. Απάντησε: «Τίποτα δεν έχει φτάσει σε μένα, είτε προφορικά είτε γραπτά και πρέπει να σας πω ότι στέλεχος της αεροπορίας τον οποίο εμπιστεύομαι είπε ,ότι απ' όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε είναι εντελώς ανακριβές να πιστέψουμε ότι προέρχονται από κάποιον άλλο πλανήτη».

Ο Τζον Κένεντι στις 12 Νοεμβρίου του 1963  με το Υπόμνημα Εθνικής Ασφάλειας νούμερο 271 που έστειλε στον Τζέιμς Γουέμπ διευθυντή της NASA αναφέρει: «Θα ήθελα να αναλάβω την πρωτοβουλία και την κεντρική ευθύνη μέσα στην κυβέρνηση για την ανάπτυξη ενός προγράμματος μόνιμης και ουσιώδους συνεργασίας με την Σοβιετική Ένωση στον τομέα του εξωτερικού διαστήματος συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ειδικών τεχνικών προτάσεων και της διαστημικής άμυνας». Ποιος άραγε απειλεί τις δύο υπερδυνάμεις από το διάστημα; Επίσης την ίδια μέρα έστειλε και μια δεύτερη επιστολή, στον επικεφαλής της CIA ζητώντας του τα αρχεία για τους εξωγήινους. Με την επιστολή του αυτή αξίωνε μια περιεκτική έκθεση που να συνοψίζει όλες τις απόρρητες πληροφορίες για τους εξωγήινους που μπορεί να απειλούν την ασφάλεια των ΗΠΑ. Λίγες μέρες μετά δολοφονήθηκε. Η δολοφονία του πυροδότησε σενάρια συνωμοσίας.

Το 1966 ο Τζέραλντ Φόρντ γερουσιαστής τότε του Μίσιγκαν ζήτησε επίσημη κυβερνητική ακρόαση για το θέμα των ΑΤΙΑ, καθώς όπως ανέφερε είχε δει πολλές φορές ΑΤΙΑ κοντά στο κτήμα του. Σε επιστολή του προς τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ανέφερε: «Πιστεύοντας ακράδαντα ότι το αμερικανικό κοινό αξίζει καλύτερη εξήγηση από αυτές που μας δίνει η αεροπορία προτείνω την ίδρυση επιτροπής έρευνας των εξωγήινων φαινομένων. Νιώθω ότι το χρωστάμε στον λαό μας να εδραιώσουμε την αξιοπιστία μας και να δώσουμε την καλύτερη δυνατή διαφώτιση στο θέμα αυτό».
Το 1969 ο Τζίμι Κάρτερ, τότε γερουσιαστής της Τζόρτζια κατέθεσε επίσημη αναφορά κατά την οποία ανέφερε ότι είχε δει ένα ΑΤΙΑ. «Ένα αυτόφωτο αντικείμενο τόσο φωτεινό όσο η Σελήνη». Αρκετά χρόνια μετά στις 22 Ιανουαρίου του 1999  μιλώντας στο ABC δήλωσε: «Δεν κοροϊδεύω τους ανθρώπους όταν λένε ότι έχουν δει UFO. Έχω δει ένα και εγώ ο ίδιος».

Το 1974 ο Νίξον θα συνδέσει το όνομα του με τους εξωγήινους όταν πάντα σύμφωνα με τον κωμικό Τζάκι Γκλίσον πήγανε σε στρατιωτική βάση της Φλόριντα για να του δείξει τα συντρίμμια ιπτάμενων δίσκων και σωρούς εξωγήινων. Η αξιοπιστία της μαρτυρίας φυσικά ελέγχεται...

Το 1974 ο Ρέιγκαν, κυβερνήτης ακόμη της Καλιφόρνια ήρθε τετ α τετ με ΑΤΙΑ επιβαίνοντας σε ιδιωτικό αεροπλάνο. Τότε στην Wall Street Journal είχε δηλώσει: «Το ακολουθήσαμε για αρκετά λεπτά. Ήταν ένα ολόλευκο φώς. Ξαφνικά χάθηκε αστραπιαία στον ουρανό αφήνοντας μας έκπληκτους». Στις 4 Μαΐου 1985 ο πρόεδρος Ρέιγκαν σε ομιλία του στο Λύκειο Fallston αποκάλυψε ότι είχε ζητήσει από τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ κατά την διάρκεια των εργασιών της διάσκεψης της Γενεύης να σκεφτεί το ενδεχόμενο μιας εξωγήινης απειλής και την αμερικανοσοβιετική συμφιλίωση που θα προκαλούσε. Η συζήτηση αυτή μεταξύ των δύο ηγετών θα επιβεβαιωθεί και από τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ μιλώντας στην σοβιετική επιθεώρηση Soviet Life στης 6 Φεβρουαρίου 1987.
Επίσης σε ομιλία του στην 42η διάσκεψη της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στις 21 Σεπτεμβρίου του 1987 ο Ρέιγκαν μεταξύ άλλων είπε: «Στις εμμονές μας με τους ανταγωνισμούς τον καιρό αυτό, συχνά ξεχνάμε ότι πολλά πράγματα ενώνουν και συνασπίζουν τα μέλη όλης της ανθρωπότητας, ίσως χρειαζόμαστε κάποια εξωτερική παγκόσμια απειλή που θα μας κάνει να αναγνωρίσουμε αυτόν τον κοινό δεσμό μας. Συχνά σκέφτομαι πόσο γρήγορα θα εξαφανιστούν οι διαφορές μας ανά τον κόσμο, αν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια εξωγήινη απειλή από έξω από αυτόν τον κόσμο».

Το 2005 κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο Χονγκ Κονγκ ο Μπιλ Κλίντον ρωτήθηκε για την υπόθεση Ρόσγουελ και την περιοχή 51. Απάντησε: «Η ιστορία με το Ρόσγουελ πιστεύω ότι ήταν ψευδαίσθηση, δεν νομίζω ότι συνέβη. Προσπάθησα να μάθω αν υπάρχουν απόρρητα κυβερνητικά έγγραφα που να ρίχνουν φως στο θέμα και αν υπάρχουν τότε είναι απόρρητα ακόμη και για μένα. Δεν θα ήμουν εξάλλου ο πρώτος πρόεδρος που του έχουν πει ψέματα οι υφιστάμενοι του ή τον παραπλάνησαν οι επαγγελματίες γραφειοκράτες. Λέτε να υπάρχει εκεί έξω κάποιος καριερίστας που να κρύβει τα σκοτεινά αυτά μυστικά ακόμα και από τους εκλεγμένους προέδρους; Αν ναι , τότε κατάφεραν να με παραπλανήσουν και νιώθω σχεδόν ντροπιασμένος που παραδέχομαι ότι προσπάθησα να μάθω».

Το 2014 ο Μπιλ Κλίντον καλεσμένος στην εκπομπή του τηλεπαρουσιαστή Τζίμι Κίμελ ρωτήθηκε για την περιοχή 51 της Νεβάδα και τον ιπτάμενο δίσκο που υποτίθεται ότι  φυλάσσεται εκεί. «Αν ήμουν πρόεδρος θα απαιτούσα να δω όλα τα διαβαθμισμένα έγγραφα για τα ΑΤΙΑ γιατί θα ήθελα να ξέρω τι συμβαίνει. Το κάνατε αυτό;» Ο Μπιλ Κλίντον απάντησε: «Περίπου».

Το 2012 ο Μπαράκ Ομπάμα κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο Ρόσγουελ του Νέου Μεξικού όταν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο δήλωσε: «Έρχομαι εν ειρήνη». Όταν ρωτήθηκε για το άψυχο σώμα του εξωγήινου που υποτίθεται βρέθηκε στα συντρίμμια του Ρόσγουελ απάντησε: «Αν σας πω θα πρέπει μετά να σας σκοτώσω...Εδώ φυλάμε καλά τα μυστικά μας». Ενώ τον Απρίλιο του 2015 καλεσμένος στην εκπομπή του τηλεπαρουσιαστή Τζίμι Κίμελ όταν ρωτήθηκε για το θέμα των ΑΤΙΑ και τι γνωρίζουν οι πρόεδροι των ΗΠΑ για το θέμα αυτό ο Ομπάμα απέφυγε να απαντήσει. Όταν ο παρουσιαστής τον ρώτησε αν ερεύνησε τα απόρρητα έγγραφα για το θέμα των εξωγήινων ο Ομπάμα απάντησε: «Οι εξωγήινοι δεν θα αφήσουν να συμβεί. Θα αποκάλυπτες όλα τους τα μυστικά ενώ αυτοί έχουν τον έλεγχο όλων μας; Δεν μπορώ να αποκαλύψω τίποτα». Όταν ο Κίμελ τον πίεσε λέγοντας του ότι ο Μπιλ Κλίντον είχε δηλώσει ότι είχε κάνει επισταμένη έρευνα σε όλα τα απόρρητα έγγραφα και δεν βρήκε τίποτα το βάσιμο ο Ομπάμα δήλωσε: «Ε, αφού ξέρετε αυτό μας συμβουλεύουν να λέμε δημόσια!» Καλεσμένος στην ίδια εκπομπή στις 3 Μάρτιου του 2017 ο Τζορτζ Μπους ο νεώτερος όταν ρωτήθηκε για το θέμα των εξωγήινων με τις απαντήσεις του άφησε να εννοηθεί ότι γνωρίζει...
Έκτος από τις παραπάνω δηλώσεις υπάρχουν και τρεις επιστολές από εν ενεργεία προέδρους.

Η πρώτη επιστολή είναι ένα γράμμα του Λίντον Τζόνσον όταν ήταν αντιπρόεδρος σε έναν Καναδό ερευνητή που τον παραπέμπει στην NASA για την ανάλυση μιας φωτογραφίας με ιπτάμενο δίσκο που του είχε αποστείλει. Η δεύτερη επιστολή είναι του Ρίτσαρντ Νίξον με την οποία απαντά σε ένα μικρό κορίτσι για την εξωγήινη ζωή. Και η τρίτη είναι ένα γράμμα του Τζέραλντ Φόρντ προς έναν ερευνητή που του ομολογεί ότι δεν μπόρεσε να βρει απαντήσεις για το θέμα των ΑΤΙΑ ούτε ως γερουσιαστής, ούτε ως αντιπρόεδρος αλλά ούτε και ως πρόεδρος.

Είναι τόσο αφελής οι ηγέτες της μεγαλύτερης υπερδύναμης να μιλάνε με υπεκφυγές και μισόλογα; Προφανώς και όχι. Μήπως θέλουν να προετοιμάσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη για αποκαλύψεις που θα αλλάξουν το ρου της ανθρώπινης ιστορίας;
Τα συμπεράσματα δικά σας....

Πηγές: αρχείο Ερ.Ε.Ν.Ζω
             www.tribune.gr
             www.newsbeast.gr

Διαβάστε ακόμα: Κορυφαίες πολιτικές και στρατιωτικές φυσιογνωμίες μιλούν για τα UFO