PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Ο θρυλικός αστροναύτης Μπαζ Όλντριν «πέρασε» το τεστ του ανιχνευτή ψεύδους, για το UFO που είδε στο δρόμο προς την Σελήνη

Το όνομα του Μπαζ Όλντριν, του δεύτερου ανθρώπου που περπάτησε στη Σελήνη, έχει γραφτεί με ανεξίτηλα γράμματα στην ανθρώπινη ιστορία. Το θρυλικό μέλος της αμερικανικής αποστολής του Apollo 11 στο φεγγάρι, που αποτέλεσε «σταθμό» στην εξερεύνηση του διαστήματος το 1969 χαίρει του θαυμασμού και της εκτίμησης των συμπατριωτών του και αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα στις ΗΠΑ. Γι' αυτό και η δήλωση του 88χρονου σήμερα πρώην αστροναύτη, ότι κατά τη διάρκεια της αποστολής είχε δει ένα UFO (αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο) έξω από το παράθυρο του διαστημόπλοιου που μετέφερε τον ίδιο και τους συναδέλφους του στη Σελήνη, δεν είχε προκαλέσει ποτέ τον χλευασμό που συνήθως προσελκύουν ανάλογοι ισχυρισμοί, όταν προέρχονται από ανθρώπους χωρίς τα ανάλογα «διαπιστευτήρια». Ο ισχυρισμός του Όλντριν, ότι είχε δει ξεκάθαρα ένα UFO καθ' οδόν προς τη Σελήνη, είναι πρακτικά αδύνατο να αποδειχθεί. Πρόσφατα ωστόσο η τεχνολογία κατάφερε να αποδείξει τουλάχιστον ότι δεν ψεύδεται, και ότι ο ίδιος πιστεύει πράγματι ότι αυτό που είχε δει, ήταν όντως κάτι που δεν προερχόταν από τον πλανήτη μας. Ο Μπαζ Όλντριν ανέφερε ότι κατά την πορεία προς τη Σελήνη το 1969, μαζί με τον Νηλ Άρμστρονγκ, συνάντησαν ένα παράξενο ιπτάμενο αντικείμενο. «Υπήρχε κάτι εκεί που ήταν αρκετά κοντά για να παρατηρηθεί, σε σχήμα L». Σύμφωνα με την Daily Mail, εξειδικευμένοι επιστήμονες από το Ινστιτούτο Βιοακουστικής στο Όλμπανι του Οχάιο υπέβαλαν στα τεστ ενός εξαιρετικά προηγμένου ανιχνευτή ψεύδους τις συνεντεύξεις τεσσάρων αστροναυτών που ισχυρίστηκαν ότι είδαν UFO στο διάστημα, μεταξύ των οποίων και ο Μπαζ Όλντριν. Τα αποτελέσματα της εξέτασης έδειξαν ότι οι τέσσερις άνδρες πίστευαν πέραν πάσης αμφιβολίας - την εποχή που έδιναν τις συνεντεύξεις- ότι είχαν έρθει σε κάποιου είδους επαφή με εξωγήινη ζωή. Τα ηχητικά μοτίβα των καταγεγραμμένων αφηγήσεών τους εξετάστηκαν από αυτό το νέο «τεστ πολύγραφου» (που σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ είναι πολύ πιο ακριβές από τους υπάρχοντες ανιχνευτές ψεύδους) και επιβεβαιώθηκε ότι και οι τέσσερις άνδρες έλεγαν την αλήθεια όταν περιέγραφαν τις εμπειρίες τους. 



Ο Sharry Edwards της Βιοακουστικής είπε ότι οι δοκιμές τους διαπίστωσαν ότι ο Όλντριν είναι σίγουρος ότι είδε το UFO σχήματος «L» παρόλο που το λογικό του μυαλού του «δεν μπορεί να το εξηγήσει». Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκ των τεσσάρων βετεράνων αστροναυτών των οποίων οι συνεντεύξεις εξετάστηκαν, ο 86χρονος σήμερα Αλ Γουόρντεν είχε δηλώσει το 2017 στο Good Morning Britain ότι είχε δει εξωγήινους κατά τη διάρκεια της αποστολής του με το Apollo 15. Οι άλλοι δύο, που έχουν φύγει πια από τη ζωή, οι αστροναύτες Κούπερ και Μίτσελ, είχαν κάνει λόγο για μεγάλο αριθμό UFO που εντοπίστηκαν από τους ίδιους και άλλα μέλη των διαστημικών πληρωμάτων που ταξίδευαν μαζί τους. Οι ταινίες τους αναλύθηκαν επίσης για τη μελέτη αυτή, και σύμφωνα με τα αποτελέσματα, έλεγαν επίσης την αλήθεια.


Τι έχει συμβεί πραγματικά;

Σύμφωνα με τα ELLINIKA HOAXES, αν και τα δημοσιεύματα βασίζονται σε άρθρο της Daily Mail, η είδηση ξεκίνησε από την σκανδαλοθηρική εφημερίδα daily star, και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη πηγή ειδήσεων. Σύμφωνα με τη εφημερίδα daily star, ένα ινστιτούτο στο Albany του Ohio, πέρασε από τεστ ψεύδους τους Buzz Aldrin, Al Worden, Edgar Mitchell και Gordon Cooper. Αν φαντάζεστε κάτι σαν τα τεστ ψεύδους του FBI ή της CIA, με αισθητήρες που μετράνε την πίεση, τους καρδιακούς παλμούς κτλ., και ανάλογα με τις μετρήσεις βγάζουν το αποτέλεσμα, κάνετε λάθος. Είναι αδύνατο να μιλάμε για κάποιο ανάλογο τεστ, γιατί ο Gordon Cooper και ο  Edgar Mitchell έχουν πεθάνει. Τελικά ποιο είναι το εξαιρετικά προηγμένο τεστ αλήθειας που πέρασε ο ο Μπαζ Όλντριν και οι υπόλοιποι;

Το ινστιτούτο Βιοακουστικής Βιολογίας, ισχυρίζεται ότι έχει ανακαλύψει ένα λογισμικό και "τίποτα δεν μπορεί να κρυφτεί από τη φωνή σας. Από τα ψέματα και ανάλυση της υγείας σας, μέχρι και το dna! «Οι τεράστιες βάσεις δεδομένων με βάση την συχνότητα της φωνής μπορούν τώρα να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν μια ανάλυση για το τι πραγματικά σκέφτεστε, πως είστε συναισθηματικά και σε ποια κατάσταση είναι η υγεία σας και η ευεξία σας»! Ακόμη στη σελίδα του «ινστιτούτου» θα βρούμε ένα και μοναδικό όνομα. Την Sharry Edwards, που ισχυρίζεται ότι έχει μοναδικές ακουστικές ικανότητες (ακούει πάνω από το ακουστικό ανθρώπινο εύρος) και μπορεί να ξεχωρίσει την ηχητική υπογραφή του κάθε ατόμου (ότι και να σημαίνει αυτό) και έτσι καταφέρνει να κάνει ιατρική διάγνωση και να θεραπεύσει! Η διεύθυνση του «επιστημονικού ινστιτούτου» είναι σε μια γειτονιά του Albany με ισόγειες κατοικίες και αποθήκες, ενώ τα email του είναι όλα με κατάληξη gmail. Η Edwards προσπαθεί να πουλήσει το φοβερό λογισμικό, που βασίζεται στις μοναδικές ικανότητες της να ακούει και να αναπαράγει ήχους που θεραπεύουν, ενώ παράλληλα παραδίδει μαθήματα και πουλάει βιβλία. Όμως στην πραγματικότητα οι παραπάνω ισχυρισμοί δεν είναι τίποτα περισσότερο από ψευδοεπιστήμη. Η Βιοοκουστική Βιολογία που αναφέρει το «ινστιτούτο» είναι κλάδος της επιστήμης, που ασχολείται κυρίως με τη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο τα ζώα παράγουν διάφορους ήχους, ενώ η λειτουργία των μηχανισμών παραγωγής και λήψης των ήχων από τον άνθρωπο αποτελεί αντικείμενο άλλου διεπιστημονικού κλάδου. Φυσικά πουθενά δεν έχουν δημοσιευθεί αποτελέσματα της ανάλυσης του τεστ αλήθειας των τεσσάρων αστροναυτών και η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε. Έτσι αντιλαμβανόμαστε ότι οι «εξειδικευμένοι επιστήμονες» που αναφέρουν τα άρθρα, και που διενέργησαν το «εξαιρετικά προηγμένο» τεστ αλήθειας, είναι η μία και μοναδική εναλλακτική θεραπεύτρια με ήχους, Sharry Edwards, και το επιστημονικό ινστιτούτο είναι το ψευδοεπιστημονικό ίδρυμα που έχει δημιουργήσει η ίδια για να πουλήσει το λογισμικό της, να προωθήσει τα μαθήματα που παραδίδει, και τα εναλλακτικά βιβλία που έχει γράψει. Δηλαδή με δυο λόγια, μας πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Πίσω στους αστροναύτες και στα άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα. Είναι αλήθεια ότι ο Worden, ο Mitchell και ο Cooper έχουν μιλήσει για τους εξωγήινους και τα UFO. Μάλιστα ο Cooper, ισχυρίστηκε ότι είδε UFO ενώ ήταν ακόμα πιλότος στρατιωτικών αεροσκαφών τη δεκαετία του 1950. Αλλά στην περίπτωση του Aldrin, οι φήμες που αναφέρουν ότι είδε ένα εξωγήινο σκάφος σχήματος L κατά τη διάρκεια της αποστολής Apollo11 είναι ανοησίες που έχουν διαψευσθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Πραγματικά ο Aldrin είδε ένα φως έξω από το παράθυρο, αλλά το πλήρωμα σύντομα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν η αντανάκλαση του ηλίου από ηλιακό πάνελ, ένα από τα τέσσερα που αποκολλήθηκαν λίγα λεπτά πριν με βάση του προγράμματος της αποστολής.

Πηγές:
www.protothema.gr/