PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Stephen Hawking's 1966, η διδακτορική θεωρία είναι πλέον ανοικτή για το ευρύ κοινό για πρώτη φορά στην Ιστορία.

Οποιοσδήποτε στον κόσμο τους τελευταίους 3 μήνες είναι σε θέση να κατεβάσει ηλεκτρονικά και να διαβάσει την διδακτορική διατριβή του 24χρονου τότε, δηλαδή εν έτη 1966 μεταπτυχιακού μαθητή εν ονόματι Stephen Hawking. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου του Cambridge  το έργο του Hawking είναι ήδη το κείμενο με την μεγαλύτερη ζήτηση στον τομέα της Κοινοτικής Βιβλιοθήκης του. Τώρα το πόσοι θα κατανοήσουν πλήρως την διατριβή αυτή με τίτλο «Τα Χαρακτηριστικά Επέκτασης του Σύμπαντος» είναι μια άλλη ιστορία. 

Διαβάστε την διδακτορική θεωρία του Stephen Hawking από ΕΔΩ ή ΕΔΩ

Ο Stephen Hawking θεώρησε ότι με το να δώσει ελεύθερη άδεια της εργασίας του στους άλλους όχι μόνο θα τους χαρίσει περίσσια γνώσει αλλά επίσης θα τους παροτρύνει να ψάξουν και οι ίδιοι και να ερευνήσουν βαθύτερα το ζήτημα αυτό. Ο ίδιος δήλωσε: «Με το να δώσω το ελεύθερο σε κάποιους να διαβάσουν και να μελετήσουν την θεωρία μου αυτή, θα μπορέσω να κάνω κάποιους από αυτούς να κοιτάζουν τα αστέρια αντί το έδαφος της γης και να αναλογιστούν την θέση της ύπαρξης του ανθρώπου μέσα στο Σύμπαν ως ολότητα - Ο οποιοσδήποτε κάτοικος στην γη, σε όποια μεριά της και αν ζει, έχει το αδιαμφισβήτητο δικαίωμα να διαβάσει και να έχει στην κατοχή του, κείμενα που απεικονίζουν ερωτήματα που ιντριγκάρουν τον εγκέφαλο και μας κάνουν να κατανοούμε την σύνθεση και λειτουργία του σύμπαντος». 
Το έργο του αυτό, εξετάζει τις όποιες δυσλειτουργίες αλλά και τις όποιες συνέπειες απορρέουν από την επέκταση του σύμπαντος με γενικό αποτέλεσμα ο πασίγνωστος επιστήμονας, να φτάνει στο συμπέρασμα ότι οι γαλαξίες του ηλιακού μας συστήματος και όχι μόνο, να είναι αδύνατον να πάρουν την μορφή που παρουσιάζουν την  σήμερον ημέρα και όπως αυτή καταγράφεται από τους διάφορους δορυφόρους ή τηλεσκόπια μας, μόνο και μόνο μέσω της αύξησης των αρχικών μικρών διαταραχών που συναντάμε κατά μήκος και πλάτος όλου του σύμπαντος ως σύνολο. Τώρα μάλιστα που η διατριβή του αυτή είναι ελεύθερη προς το κοινό ολοκληρωτικά στο σύνολο της, δίνει την δυνατότητα σε νέα μυαλά να πατήσουν σε θεωρίες και διατριβές παλαιότερων διδασκάλων και να τις αναπτύξουν περαιτέρω, - κάτι που έκανα και εγώ προσωπικά όπως λέει και ο ίδιος ο Stephen Hawking, αφού η διατριβή αυτή βασίστηκε σε θεωρίες και συμπεράσματα προγόνων της φυσικής και της αστρονομίας (και αστροφυσικής) όπως ήταν ο Νιούτον , ο Τζέιμς Κλερκ Μάξγουελ και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν.
Και συνεχίζει: «Είναι ένα υπέροχο συναίσθημα όταν βλέπεις τον αριθμό των νέων επιστημόνων και όχι μόνο που κατεβάζουν ολόκληρη την διατριβή μου και το ενδιαφέρον που δείχνουν προς αυτήν». Η διατριβή αυτή του Stephen Hawking που κατά το ένα μέρος της παραδόθηκε δακτυλογραφημένη στον επιβλέποντα καθηγητή του ενώ κατά το δεύτερο μισό περίπου σε χειρόγραφο κείμενο, και η οποία ήταν και η πρώτη του επιστημονική έρευνα, ήταν και η βάπτιση πυρός στο να ανήκει τελικά στους υψηλόβαθμους της επιστημονικής κοινότητας , αφού φυσικά μέσω αυτής αναγνωρίστηκε ως ένα από τα καλύτερα μυαλά της εποχή του. 


Εκτός όμως από το ότι ο Hawking είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες της σύγχρονης εποχής, ας μην ξεχνάμε και τον ηγετικό του ρόλο που παίζει ως ασθενής μιας ανίατης ασθένειας την οποία διάγνωσαν οι γιατροί όταν εκείνος ήταν σε ηλικία μόλις 21 ετών, λίγο μετά τα γενέθλια του για να είμαστε ακριβείς, και που τότε σύμφωνα με την ιατρική διάγνωση του έδιναν δυο έτη ζωής μέγιστο. Ασχέτως που και πάλι το φαινόμενο αυτό της αστροφυσικής και όχι μόνο, από ‘τι φαίνεται ανέτρεψε κάθε δεδομένο και παραμένει ζωντανός αλλά και ενεργός, αφού συνεχίζει να εργάζεται και να διδάσκει σε διάφορες πανεπιστημιακές μονάδες. 
Βέβαια η νόσος αυτή δυστυχώς του κόστισε την μυϊκή του αυτονομία και του κατέστρεψε τόσο το εξωτερικό όσο και το εσωτερικό νευρικό του σύστημα όπως και την ομιλία του, με άμεσο αποτέλεσμα να τον καθηλώσει σε μία αναπηρική καρέκλα και μέσω διαφόρων τεχνολογικών μηχανημάτων άριστης ποιότητας και απόδοσης να είναι σε θέση να επικοινωνεί με το περιβάλλον γύρω του. Τώρα το έτος 1988 το βιβλίο με τίτλο “A brief History Of Time” (Μία μικρή Σύνοψη της Ιστορίας), εκδόθηκε και μεταφράστηκε σε 40 γλώσσες παγκοσμίως πουλώντας άνω των 10 εκατομμυρίων αντιτύπων. 
Σύμφωνα με την βιογραφία του, αρχικά όταν πήγε να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο πατέρας του τον είχε εγγράψει στην Ιατρική ασχέτως που αυτός ήθελε να γίνει Φυσικός, με συνέπεια να αλλάξει από μόνος του την αρχική εγγραφή του πατέρα του, από τον Ιατρικό κλάδο στον Κλάδο των Φυσικών Επιστημών. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του μετά από τρία έτη όχι και τόσο σκληρής δουλειάς σπουδών είχε καταφέρει να διακριθεί, αφού του παρέδωσαν το βραβείο του πρώτου μαθητή του πανεπιστημίου, και 12 ακόμα τιμητικές διακρίσεις, κάτι που ήταν η απαρχή της μεταφοράς του από το πανεπιστήμιο αυτό προς το Πανεπιστήμιο του Cambridge, που τόσο ο ίδιος επιθυμούσε. Εκεί μελέτησε την επιστήμη της Κοσμολογίας, και από το 1979-2009 ήταν ο επικαλούμενος για τους γνώστες Λουκασιάν Καθηγητής, μια έδρα του πανεπιστημίου που πριν από αυτόν κατείχε ο ίδιος ο Ισαάκ Νιούτον.
Κλείνουμε το άρθρο μας λέγοντας για ακόμη μια φορά πως εάν και αρχικά μετά την διάγνωση της σπάνιας αυτής ασθένειας ο κύριος Stephen Hawking εθεωρείτο ότι είχε μόνο δύο έτη ζωής, και ενώ συνεχίζει να βρίσκεται μαζί μας και να μας καταπλήσσει με τις θεωρίες και την δύναμη του ως άνθρωπος κάθε φορά που τον συναντάμε, έχει πει ναι και σε μια νέα θέση εργασίας που του δόθηκε από τον Richard Branson. Βασικά πρόκειται για μια θέση για να ζήσει στο διάστημα, την οποία και ο ίδιος ο επιστήμονας ευχόμενος να ζει ως τότε την αποδέχτηκε με μεγάλη ευχαρίστηση.