PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Μάθημα για τα UFO και την άφιξη "εξωγήινων" σε τουρκικό πανεπιστήμιο!

Η έρευνα και η συζήτηση για εξωγήινους πολιτισμούς συνεχίζει να παίρνει ακαδημαϊκή υπόσταση. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα unblock.gr  οι Τούρκοι καινοτομούν ή και τολμούν εντάσσοντας στην εκπαιδευτική ύλη στο πανεπιστήμιο Akdeniz που εδρεύει στην Αττάλεια, μάθημα με τίτλο “Ufology and Exopolitics”. Η φιλοσοφία του μαθήματος είναι να προετοιμάσει τους φοιτητές να υποδεχτούν επισκέπτες από το διάστημα και μάλιστα ο καθηγητής Έρχαν Κομμπάσι πιστεύει ότι έχει ήδη έχει έρθει σε επαφή μαζί τους. Το μάθημα περιλαμβάνει πρακτικά ζητήματα προετοιμασίας και “διαστρική” διπλωματία όπως εξήγησε ο καθηγητής Κομμπάσι στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan. Επίσης στους φοιτητές διδάσκονται και κάποιες από τις λεγόμενες θεωρίες συνωμοσίας, δηλαδή υποτιθέμενες κυβερνητικές συγκαλύψεις της δραστηριότητας των εξωγήινων στη Γη. Ο καθηγητής Κομμπάσι, είναι παράλληλα αναπληρωτής επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου Sirius UFO Space Sciences που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη και συχνά εκπλήσσει με αυτά που υποστηρίζει. Για παράδειγμα αίσθηση προκάλεσε ο ισχυρισμός του ότι τα καλώδια των οπτικών ινών, τα μικροτσίπ και οι συσκευές νυχτερινής όρασης είναι τεχνολογίες που στηρίχθηκαν σε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από σημεία συντριβής UFO.
Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που το ζήτημα των ΑΤΙΑ και των εξωγήινων πολιτισμών γίνεται αντικείμενο έρευνας ορισμένων πανεπιστημίων του κόσμου. Το 2006, το πανεπιστήμιο Γκλάμοραν στην Ουαλία ανακοίνωσε την έναρξη κύκλου σπουδών με θέμα την «εξωγήινη» δραστηριότητα! Η διάρκεια της φοίτησης ήταν τριετής και στο τέλος δίνονταν κανονικό πανεπιστημιακό δίπλωμα. Ο συντονιστής του καθηγητικού επιτελείου καθηγητής Μάρκ Ντρέϊκ δήλωνε ότι «…υπάρχει μεγάλη άγνοια για το θέμα, το οποίο παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον». Απόδειξη τούτου ήταν και η μεγάλη συμμετοχή των πρώτων φοιτητών στις εγγραφές. 
Ένα ακόμα πασίγνωστο ανώτατο πνευματικό ίδρυμα, το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στις Η.Π.Α., αφιέρωσε  πολλούς μήνες αναλύσεων το 2005 στο θέμα «Νυχτερινές απαγωγές από εξωγήινους»! Μετά από εξετάσεις και μελέτες 50 σχετικών περιπτώσεων καταλήξανε σε αρκετά ικανοποιητικά συμπεράσματα και στατιστικά στοιχεία. Τα στατιστικά αυτά στοιχεία λένε ότι ένα στα τέσσερα άτομα είχε στη ζωή του μία φορά τέτοια εμπειρία, ενώ ένας στους είκοσι δήλωσε ότι έχει οπτικές και ακουστικές παραισθήσεις ή διάφορες παραισθήσεις αφής, ή ότι έχει την αίσθηση ότι έχει απαχθεί! Σύμφωνα με την καθηγήτρια Σούζαν Κλάνσυ υπεύθυνη του προγράμματος, οι πρωταγωνιστές τέτοιων εμπειριών προτιμούν να πιστεύουν ότι απήχθησαν από τους εξωγήινους, γιατί την εξήγηση αυτή την θεωρούν πιο ευχάριστη ή ανώδυνη. Ακόμα, η πλειοψηφία των ατόμων αυτών έχουν την τάση να δημιουργούν καταστάσεις με τη φαντασία τους, ως αποτέλεσμα της εμπειρίας τους.

Το φθινόπωρο του 2012 το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου πρόσφερε online μαθήματα σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο σε κάθε γωνιά του πλανήτη που ήθελε να μάθει και να ερευνήσει περισσότερο την ύπαρξη εξωγήινης ζωής. Τα μαθήματα που πρόσφερε το σκωτσέζικο πανεπιστήμιο ήταν πολλά και διάφορα και μεταξύ αυτών και το μάθημα «Αστροβιολογία και Έρευνα Εξωγήινης Ζωής». Οι σπουδαστές θα προσπαθούσαν να διερευνούν πιθανούς τρόπους για να ανακαλύψουν ζωή σε άλλους πλανήτες που μοιάζουν τη Γη, καθώς θα εξέταζαν και τις επιπτώσεις που θα έχει μία ανακάλυψη ενός εξωγήινου πολιτισμού. Τα ιδιαίτερα αυτά μαθήματα γίνονται υπό την εποπτεία του Charles Cockell, καθηγητή αστροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και διευθυντή του Βρετανικού Κέντρου Αστροβιολογίας. Το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου ήταν το πρώτο βρετανικό πανεπιστήμιο που συμμετείχε στο πρόγραμμα Coursera, το οποίο ιδρύθηκε από επιστήμονες υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Stanford στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. Το Coursera πρόσφερε μία πληθώρα δωρεάν online μαθημάτων, όπως Εισαγωγή στην Αστροβιολογία και την Έρευνα Εξωγήινης Ζωής, E-Learning και Ψηφιακοί Πολιτισμοί, Κριτική Σκέψη και Διεθνείς Προκλήσεις, Τεχνητή Νοημοσύνη, Εισαγωγή στη Φιλοσοφία.
____________________________________________
Περιοδικό ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ, Ιανουάριος 2006, τεύχος 136
weirdnews

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Κείμενα, γραφικά, λογότυπα, φωτογραφίες, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία και ως συλλογικό έργο προστατεύεται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Η μη τήρηση των ανωτέρω επισύρει τις κυρώσεις του Ν. 2121/1993, άρθρο 66.