PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Πύλες χωροχρόνου, από τον Όμηρο και τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας στην επιβεβαίωση από τη ΝΑΣΑ

Όσοι είμαστε λάτρεις των ταινιών επιστημονικής φαντασίας μας ασκεί ιδιαίτερη γοητεία, όταν βλέπουμε στις ταινίες σκάφη ή και άνθρωποι να περνάν μέσα από πύλες χωροχρόνου και να ταξιδεύουν σε ελάχιστο χρόνο τεράστιες αποστάσεις καθώς και σε άλλες χρονικές περιόδους. Μήπως όμως οι πύλες χωροχρόνου δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας τελικά; Τον Δεκέμβριο του 2012 με ανακοίνωση της η NASA  επιβεβαίωσε την ύπαρξη τους, αν και η ανακάλυψη αυτή βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο. 

Γράφει ο Στάθης Γλιάτης
Αντιπρόσωπος της Ερ.Ε.Ν.Ζω στη Μαγνησία

Πιο συγκεκριμένα ο ερευνητής Jack Scudder στο πανεπιστήμιο της Αϊόβα σε ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την NASA βρήκε τον τρόπο να τις εντοπίσει. «Τα ονομάζουμε σημεία Χ ή περιοχές διάχυσης ηλεκτρονίων» εξηγεί ο φυσικός πλάσματος Jack Scudder του πανεπιστημίου της Αϊόβα. «Είναι μέρη όπου το μαγνητικό πεδίο της Γης συνδέεται με το μαγνητικό πεδίο του Ηλίου δημιουργώντας μία απρόσκοπτη διαδρομή η οποία οδηγεί από τον πλανήτη μας στην ατμόσφαιρα του Ηλίου, 93 εκατομμύρια μίλια μακριά». Όπως αναφέρει η έκθεση της NASA, οι παρατηρήσεις του σκάφους «ΘΕΜΙΣ» και οι ανιχνευτές συμπλέγματος της Ευρώπης δείχνουν ότι οι μαγνητικές πύλες ανοίγουν και κλείνουν δεκάδες φορές τη μέρα. Βρίσκονται μερικές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Γη, εκεί όπου το γήινο μαγνητικό πεδίο συναντά τον ηλιακό άνεμο. Τόνοι ενεργητικών σωματιδίων ρέουν μέσα από τα ανοίγματα, θερμαίνοντας τα ανώτερα στρώματα της γήινης ατμόσφαιρας προκαλώντας γεωμαγνητικές καταιγίδες και εμφάνιση του φαινομένου του βορείου σέλας. Η NASA ξεκίνησε το 2014 μια αποστολή (MMS) για να μελετήσει το φαινόμενο. Τα 4 διαστημικά σκάφη του προγράμματος είναι εξοπλισμένα με ενεργητικούς ανιχνευτές σωματιδίων και αισθητήρες και θα απλωθούν στη μαγνητόσφαιρα της Γης μελετώντας τις πύλες. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα, η εύρεσή τους. Οι μαγνητικές πύλες είναι αόρατες, ασταθείς και αβέβαιες. Ανοίγουν και κλείνουν δίχως προειδοποίηση ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις καθοδήγησης. Στην πραγματικότητα όμως, όπως σημειώνει ο Scudder, υπάρχουν. 
Οι πύλες σχηματίζονται μέσω της διαδικασίας της μαγνητικής επανασύνδεσης. Γραμμές μαγνητικών δυνάμεων αναμειγνύονται από τον Ήλιο και τη Γη και ενώνονται για να σχηματίσουν ανοίγματα. Τα σημεία Χ είναι εκεί όπου πραγματοποιείται η διασταύρωση. Η ξαφνική συμμετοχή των μαγνητικών πεδίων μπορεί να ωθήσει πίδακες φορτισμένων σωματιδίων από το σημείο Χ, δημιουργώντας μία περιοχή διάχυσης ηλεκτρονίων. Για να μάθει πώς να εντοπίσει αυτά τα σημεία ο Scudder εξέτασε τα δεδομένα από ένα διαστημικό όχημα που βρισκόταν σε τροχιά γύρω από τη Γη για περισσότερο από 10 χρόνια. «Στα τέλη της δεκαετίας του 90, το διαστημικό σκάφος Polar της NASA βρισκόταν στη μαγνητόσφαιρα της Γης και βρέθηκε σε πολλά σημεία Χ κατά τη διάρκεια της αποστολής του. Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα του Polar, έχουμε βρει 5 συνδυασμούς μαγνητικών πεδίων και ενεργητικών μετρήσεων σωματιδίων που μας λένε πότε έχουμε έρθει σε σημείο Χ ή σε περιοχή διάχυσης ηλεκτρονίων. Ένα ενιαίο σκάφος με σωστά όργανα μπορεί να πραγματοποιήσει αυτές τις μετρήσεις.» Αυτό σημαίνει ότι ένα μόνο μέλος της αποστολής MMS χρησιμοποιώντας διαγνωστικά μπορεί να εντοπίσει μία πύλη και να ειδοποιήσει τα υπόλοιπα μέλη. Οι σχεδιαστές της αποστολής πιστεύουν ότι η MMS ενδέχεται να χρειαστεί ένα έτος ή περισσότερο μέχρι να μάθει να εντοπίζει και να μελετά πύλες. Η ύπαρξη των πυλών είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Συγκεκριμένα ο Όμηρος αναφέρει: "Αυτόματες οι πύλες μυκήθηκαν τ' ουρανού, που τις έχουν οι Ώρες, γιατί σ' αυτές έχει ανατεθεί τον μεγάλο ουρανό και τον Όλυμπο, να ανοίγουν με πυκνό νέφος και να κλείνουν". Όμηρος Ιλιάδα ραψωδία Ε' στίχοι 741-751. Αναφορές για πύλες χωροχρόνου βρίσκουμε σε αρχαία κείμενα και παραδόσεις και άλλων λαών, υπάρχουν  αναφορές για "παράξενους επισκέπτες" που επισκέφτηκαν τον πλανήτη μας περνώντας μέσα από "πύλες άστρων" και έτσι προήλθε ο όρος αστροπύλη ή(stargate). Από μελέτες αρχαίων κειμένων, από ευρήματα που έχουν βρεθεί καθώς και από καταγραφές προκύπτει ότι υπάρχουν σε πολλά σημεία του πλανήτη πύλες χωροχρόνου που είναι είτε φυσικές είτε ακόμα και τεχνητές, που είτε δεν λειτουργούν σήμερα είτε δεν έχουμε τις γνώσεις να τις ενεργοποιήσουμε. Οι πύλες χωροχρόνου έχουν άμεση σχέση με το ενεργειακό πλέγμα της γης. Γύρω από τη Γη υπάρχει ένα ηλεκτρομαγνητικό πλέγμα του οποίου τα κομβικά του σημεία βρίσκονται σε γεωμετρικές αποστάσεις μεταξύ τους, κάτι αντίστοιχο που συμβαίνει και με τα αρχαία ελληνικά ιερά. Δώδεκα σημεία του ηλεκτρομαγνητικού πλέγματος του πλανήτη παρουσιάζουν ιδιαίτερα ισχυρές ηλεκτρομαγνητικές διαταραχές, ενώ στις περιοχές αυτές γίνονται εξαφανίσεις πλοίων και αεροσκαφών. 
Αυτές είναι: Στον ειρηνικό ωκεανό έξω από την Ιαπωνία, ανάμεσα Κρήτη και Λιβύη, στον Ατλαντικό ωκεανό στο τρίγωνο των Βερμούδων, ανοικτά του Σαν Φρανσίσκο στον ινδικό ωκεανό, δυτικά της Αυστραλίας και νότια της Ινδίας, στους πόλους, νότια του ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδος, μεταξύ Κίνας και Ινδίας στην περιοχή του Θιβέτ, και στον Ατλαντικό ωκεανό έξω από την Ουρουγουάη. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο ελλαδικός χώρος έχει 5679 ενεργειακά σημεία και μερικές δεκάδες ολόκληρος ο πλανήτης. Στην έρευνα μας για τις πύλες στην Ελλάδα θα πρέπει να πάρουμε υπόψη ότι υπάρχουν περιοχές με το  όνομα πύλη ως όνομα ή ως συνθετικό (Πύλη Τρικάλων, Θερμοπύλες, Πύλος). Εδώ να σημειωθεί ότι κοντά στην Πύλη Τρικάλων στο  χωριό Ροποτό  παρουσιάζονται ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα. Δεν έχει επιλεγεί τυχαία η  θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά της Πύλου για να τοποθετηθεί το τηλεσκόπιο Νέστορ που ερευνά για νετρίνα. Άλλες περιοχές που παρουσιάζονται ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα είναι ο λόφος της Γορίτσας κοντά στο Βόλο, στην σπηλιά του Νταβέλη στην Πεντέλη και στον Όλυμπο. Αναφορές για  εμφάνιση πύλης  χωροχρόνου υπάρχουν για το Γύθειο την  Φλώρινα και την Πάτμο. Σε όλο τον πλανήτη προκύπτει από μελέτες ότι  υπάρχουν πύλες χωροχρόνου. Οι πιο σημαντικές βρίσκονται: Στην λίμνη Μίσιγκαν, στον Ευφράτη, στην περιοχή Hayu Marca του Περού που έχει ασχοληθεί και το FBI, στην Σρι Λάνκα, στην Sedona της Αριζόνα των ΗΠΑ, στην Πύλη του Άδη στην αρχαία Ιεράπολη της Μικράς Ασίας, για την πύλη αυτή έχει κάνει ντοκιμαντέρ το History channel, στον κόλπο του Άντεν στην Υεμένη, στην Πολωνία, στο Χρόνινγκεν της Ολλανδίας, στο Τενεσί, στη Φλόριντα, στον Καναδά, στη Νορβηγία, στην Ταϊλάνδη, στη Μόσχα, στο Ισραήλ, στην Ιορδανία, στο Λίβανο και στην Κύπρο. 
Υπάρχουν και υπόγειες πύλες; Η απάντηση είναι ναι. Σε έρευνα που έκανε ερευνητική ομάδα των Ναζί σε υπόγεια σπηλιά στο Δίστομο την περίοδο της κατοχής βρέθηκε μπροστά σε πύλη χωροχρόνου. Δημιουργία τεχνικής πύλης έγινε με το γνωστό σε όλους πείραμα της Φιλαδέλφειας. Πειράματα για τον έλεγχο του χωροχρόνου φαίνεται ότι γίνονται στο Cern καθώς στην περιοχή παρατηρούνται διάφορα ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα και εμφάνιση πύλης χωροχρόνου πάνω από το σημείο που διενεργούνται τα πειράματα. Η πρώτη τεχνική χωροχρονική πύλη δημιουργήθηκε από τον Τέσλα. Σύμφωνα πάντα με τον Σέρβο καθηγητή και μελετητή του έργου του Τέσλα Δρ.Βελιμίρ Αμπράμοβιτς, ο πύργος του Τέσλα ήταν μια τεχνική πύλη χωροχρόνου. Ο ανθρώπινος πολιτισμός με το επίπεδο γνώσεων που έχει (με όσα γνωρίζει η κοινή γνώμη πόσο μάλλον αυτά που μας κρύβουν) είναι σε θέση να γνωρίζει την ύπαρξη πυλών χωροχρόνου. Ας σκεφτούμε αν ένας πολιτισμός είναι πολύ πιο αναπτυγμένος από το δικό μας όχι απλά θα γνωρίζει την ύπαρξη τους αλλά και πώς να τις χρησιμοποιεί. Με τον έλεγχο ή ακόμη και την τεχνική δημιουργία αστρικής πύλης μπορούν να γίνουν εφικτά τα διαστρικά ταξίδια σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Πηγές:
terrapapers.com
www.diadrastika.com
www.pronews.gr
www.astratv.gr
www.history.com
diogeneis.blogspot.com
www.newsbomb.gr
www.tovima.gr
www.ello.gr
www.epistimonikos.wordpress.com
http ://periergaa.blogspot.com

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Κείμενα, γραφικά, λογότυπα, φωτογραφίες, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία και ως συλλογικό έργο προστατεύεται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Η μη τήρηση των ανωτέρω επισύρει τις κυρώσεις του Ν. 2121/1993, άρθρο 66.