PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

«Κατασκόπευση πυραυλικών και πυρηνικών εγκαταστάσεων από ΑΤΙΑ»

Ιδιαίτερα σημαντικό κεφάλαιο στην έρευνα των ΑΤΙΑ αποτελεί το ενδιαφέρον τους για τις πολεμικές συγκρούσεις στον πλανήτη από την αρχαιότητα έως και σήμερα, καθώς και η κατασκόπευση πυραυλικών και κυρίως πυρηνικών εγκαταστάσεων στη νεότερη εποχή. Αυτό προκύπτει από καταγεγραμμένες εμφανίσεις ΑΤΙΑ  κατά τη διάρκεια μαχών, καθώς και πάνω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις κυρίως των υπερδυνάμεων μείζονος στρατηγικής σημασίας. Με τις εμφανίσεις τους κοντά σε στρατιωτικές βάσεις θα ασχοληθούμε στο παρόν άρθρο.

Γράφει ο Στάθης Γλιάτης
Αντιπρόσωπος της Ερ.Ε.Ν.Ζω στη Μαγνησία

Οι εμφανίσεις πάνω από στρατιωτικές βάσεις αρχίζουν  την δεκαετία του 1940 και συμπίπτουν με την κατασκευή και ρίψη των ατομικών βομβών. Οι πρώτες καταγραφές εμφανίσεων γίνονται στις ΗΠΑ όχι τυχαία, καθώς είναι η πρώτη χώρα που φτιάχνει ατομική βόμβα. Θα ξεκινήσουμε με την γνωστή υπόθεση Ρόσγουελ στις 7 Ιουλίου 1947  όπου συντρίβεται ένα ΑΤΙΑ σε μια περιοχή όπου η ΗΠΑ έχουν βάση υψίστης σημασίας. Το 1948 στις 13 Φεβρουαρίου λίγο πιο μακριά από το Ρόσγουελ  και στην περιοχή Aztec ανακαλύπτονται συντρίμμια ΑΤΙΑ. Στις 25 Μαρτίου την ίδια χρονιά, στην ίδια περιοχή, γίνεται ακόμη μια πτώση ΑΤΙΑ. Την ίδια περίοδο έχουμε αρκετές εμφανίσεις και κοντά στη βάση Edwards. Κάποιες από αυτές που έχουν καταγραφεί είναι οι ακόλουθες: Στις 8 Ιουλίου του 1947 τέσσερα ΑΤΙΑ εμφανίζονται πάνω από τη βάση. Στις 31 Αυγούστου του 1948 ένα μεγάλο ιπτάμενο αντικείμενο που στο πίσω μέρος του έβγαζε γαλάζια φλόγα που ξεπερνούσε το 1χλμ. σταμάτησε πάνω από τις εγκαταστάσεις, και αιωρούνταν σε ύψος 1500μ.
Στις 14 Ιουνίου του 1950 πιλότος μεταφορικού αεροπλάνου είδε ΑΤΙΑ μεγάλο σε μέγεθος σε σχήμα δίσκου, ενώ λίγες μέρες αργότερα στις 10 Αυγούστου, ο φυσικός Robert C. Wykoff παρακολουθούσε με τα κιάλια του ΑΤΙΑ σε σχήμα δίσκου να πλησιάζει και πάλι τη βάση. Τέλος στις 30 του Σεπτέμβρη το 1952 ο φωτογράφος Dick Beemer και δύο άλλοι μάρτυρες είδαν δύο σφαιρικά αντικείμενα αγνώστου ταυτότητας να κάνουν ελιγμούς κοντά στη βάση Edwards. Τέλος Ιουλίου και αρχές Αυγούστου του 1963  καταγράφονται πολλές εμφανίσεις ΑΤΙΑ στην αεροπορική βάση του Wyoming των ΗΠΑ. Σε μια συνέντευξη τύπου που προκάλεσε αίσθηση την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου του 2010 στο National Press Club, στα πλαίσιο συνεδρίου που έγινε στην Ουάσιγκτον και μεταδόθηκε από το CNN, αλλά από τα ελληνικά μέσα δεν προβλήθηκε πλην ελαχίστων, πρώην αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας των Η.Π.Α. που έχουν υπηρετήσει και στο ΝΑΤΟ, ισχυρίστηκαν ότι ATIA  απενεργοποιούσαν βρετανικούς και αμερικανικούς πυρηνικούς πυραύλους, σε εγκαταστάσεις με πυρηνικά όπλα! 

Πιο συγκεκριμένα: Ο Robert Hastings, ερευνητής και συγγραφέας σχετικά με την ύπαρξη εξωγήινης ζωής και διοργανωτής της εκδήλωσης δήλωσε πως έχει έρθει η ώρα για την αμερικανική κυβέρνηση να παραδεχθεί ότι ο πλανήτης μας δέχεται επισκέψεις από εξωγήινους. «Πιστεύω ότι ο πλανήτης μας δέχεται επισκέψεις από όντα προερχόμενα από άλλους πλανήτες και για λόγους που δεν κατανοούμε δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για τους πυρηνικούς εξοπλισμούς από το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Η απενεργοποίηση πυρηνικών πυραύλων από ΑΤΙΑ, ίσως να είναι ένα μήνυμα τόσο προς τις ΗΠΑ και τη Ρωσία ότι παίζουμε με τη φωτιά και ότι απειλούμε το πλανητικό σύστημα». Ο Robert Salas, πρώην αξιωματικός της αμερικανικής αεροπορίας (USAF) , υποστηρίζει πως ήταν αυτόπτης μάρτυρας το 1967 σε εμφάνιση ΑΤΙΑ που είχε προκαλέσει δυσλειτουργία σε πυραύλους στην αεροπορική βάση Malmstrom στη Montana των ΗΠΑ. «Ένα αντικείμενο πλησίασε και αιωρούνταν ακριβώς πάνω από την περιοχή. Τότε διαπιστώσαμε ότι έκλεισαν 10 πύραυλοι. Και το ίδιο πράγμα συνέβη σε μια άλλη περιοχή μια εβδομάδα αργότερα» είπε, και τόνισε πως το φαινόμενο των ΑΤΙΑ είναι πραγματικό και όχι αποκύημα της φαντασίας. Άλλοι τρεις αξιωματικοί που παραβρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου δήλωσαν ότι είχαν και αυτοί παρόμοιο περιστατικό με ΑΤΙΑ στην αεροπορική βάση Malmstrom της Μοντάνα το 1967. Παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι δεν πρόλαβαν να δουν τα ΑΤΙΑ πάνω από τις βάσεις, σημειώθηκε ολιγόλεπτη απενεργοποίηση ορισμένων πυρηνικών πυραύλων τη στιγμή που ειδοποιήθηκαν από τους φρουρούς για εμφάνιση ενός άγνωστου ιπτάμενου αντικειμένου που εξέπεμπε κόκκινο φως. Ο Charles Halt, πρώην συνταγματάρχης της USAF, υποστηρίζει πως το 1980 είχε δει με τα μάτια του φωτεινές ακτίνες προερχόμενες από έναν ιπτάμενο δίσκο, να «στοχεύουν» την αμερικάνικη αεροπορική βάση RAF Bentwaters κοντά στην πόλη Ipswich, στη νοτιοανατολική Αγγλία. Τα φώτα, σύμφωνα με τον ίδιο, κατέληγαν σε μία αποθήκη όπου φυλάσσονταν τα πυρηνικά όπλα της βάσης. «Είμαι σίγουρος πως οι υπηρεσίες ασφαλείας τόσο των Η.Π.Α αλλά και της Βρετανίας έχουν προσπαθήσει να συγκαλύψουν τα παραπάνω περιστατικά και άλλα παρόμοια. Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία λέει ψέματα σχετικά με την εθνική ασφάλεια της χώρας σε ότι αφορά τις εμφανίσεις UFO γύρω από τις πυρηνικές βάσεις…» είπε, και τόνισε πως είχε διαταχθεί από ανωτέρους του να κρατήσει το στόμα του κλειστό! 
Στη συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, τονίστηκε επίσης, η κατάθεση του απόστρατου συνταγματάρχη Bruce Fenstermacher της πολεμικής αεροπορίας των Η.Π.Α., του οποίου η ασφάλεια της ομάδας του, είδε ένα ΑΤΙΑ με μορφή πούρου να πετά πάνω από τη πυρηνική βάση στο Wyoming το 1976. Σημαντική και η επίσημη κατάθεση του ταγματάρχη M. Davidovich Kataman, υπεύθυνου ελέγχου για μεγάλου βεληνεκούς πυρηνικών πυραύλων στην βάση Usovo της πρώην Σοβιετικής Ένωσης (ΕΣΣΔ). Ο Kataman δεν είδε τα ΑΤΙΑ να πετούν γιατί ήταν σε υπόγειο καταφύγιο αλλά αυτό που του συνέβη ήταν τρομακτικά ανεξήγητο. Στις 4 Οκτώβρη του 1982 στις 21:37, παρατήρησε φωτισμό σε όλες τις οθόνες που ρυθμίζουν το έλεγχο εκτόξευσης πυραύλων. Όπως ανέφερε: «Κάποιος ή κάτι χειριζόταν προφανώς τη σειρά των συγκεκριμένων κωδικών ελέγχου». Σε αναφορές που έγιναν και είναι απόλυτα έγκυρες στις αρχές Νοεμβρίου του 1975, άγνωστα φωτεινά «ελικόπτερα μυστήριο» όπως ονομάστηκαν, επισκέφτηκαν ένα ευρύ φάσμα αμερικανικών στρατιωτικών πυραυλικών βάσεων. 
Από τις 27 Οκτωβρίου ως τις 10 Νοεμβρίου του 1975, θεάσεις ΑΤΙΑ πάνω από τόπους αποθήκευσης πυρηνικών όπλων πραγματοποιήθηκαν στις βάσεις: Loring AFB στο βόρειο Maine, Wurtsmith AFB στο Μίτσιγκαν, Grand Forks και Μινότ στη Βόρεια Ντακότα, και Malmstrom AFB στη Μοντάνα.

Επίσης πιλότοι καταδιωκτικών F-106 έκαναν πολλαπλές αναφορές για UFO σε βάσεις πυραύλων κοντά στις περιοχές Moore, Harlowton και Lewistown, καθώς και σε βάσεις του Ειρηνικού. Παρόμοιες εμφανίσεις συνέβησαν τον Δεκέμβριο του 1948 στο Los Alamos, τον Δεκέμβριο του 1950 στο Oak Ridge, τον Ιούλιο του 1952 στα Hanford, Savannah River, και Los Alamos, τον Αύγουστο του 1965 στη Cheyenne, το Μάρτιο του 1967 στη Βόρεια Ντακότα στη Μοντάνα και στο Los Alamos, τον Αύγουστο του 1968 στη βάση Ellsworth στη Νότια Ντακότα, τον Αύγουστο του 1980 στις βάσεις Warren Kirtland, NM και στα εργαστήρια Sandia, τον Δεκέμβριο του 1980 στην Αγγλία και τον Οκτώβριο του 1991 σε Τσερνομπίλ, Ουκρανία και Ρωσία. Συνολικά, οι πρώην αξιωματικοί είχαν συγκεντρώσει για τη συνέντευξη Τύπου περισσότερες από 120 καταθέσεις μαρτύρων από στρατιωτικό προσωπικό από τις χώρες ΗΠΑ, Αγγλία και Ρωσία  που αποκαλύπτουν το ενδιαφέρων των ΑΤΙΑ για τις πυρηνικές εγκαταστάσεις μέχρι το 2003. Μερικοί από αυτούς τους μάρτυρες είναι και ο Arneson Dwynne (Υπεύθυνος Επικοινωνίας USAF), ο Robert Jamison (πρώην αξιωματικός USAF σε βάση πυρηνικών πυραύλων), ο Patrick McDonough (πρώην επιθεωρητής γεωδαιτικής πυρηνικών εγκαταστάσεων πυραύλων της USAF) και ο Jerome Nelson (πρώην αξιωματικός USAF σε βάση πυρηνικών πυραύλων).Οι ομιλητές ανέφεραν ότι τα ΑΤΙΑ που εμφανίζονταν είχαν σχήμα δίσκου, πούρου και σφαίρας. 
Η επίσημη θέση της κυβέρνησης των ΗΠΑ ήταν ότι σε  καμία από τις περιπτώσεις εμφάνισης ΑΤΙΑ πάνω από πυρηνικές βάσεις εκτόξευσης πυραύλων δεν διαπιστώθηκε απειλή για την εθνική ασφάλεια και δεν πιστοποιήθηκε ότι τα αντικείμενα που καταχωρίστηκαν ως αγνώστου ταυτότητας ήταν εξωγήινης προέλευσης. Σε μια άλλη συνέντευξη το 2015 ο πρώην αξιωματικός της KGB Vasili Geremenko ανέφερε ότι τις δεκαετίες 70 και 80 πολλές ήταν οι εμφανίσεις ΑΤΙΑ κοντά σε βάσεις της πρώην ΕΣΣΔ. Σε συνέντευξη  του στην Mirror ο έκτος άνθρωπος που περπάτησε στο φεγγάρι, ο βετεράνος αστροναύτης Edgar Mitchell, ανέφερε ότι ειρηνικοί εξωγήινοι ήρθαν το 1945 στη γη κατά την διάρκεια των δοκιμών όπλων στις αμερικανικές βάσεις, όπως και στην περίφημη περιοχή White Sands Proving Ground στην έρημο του Νέου Μεξικού, την περιοχή που πυροδοτήθηκε η πρώτη ατομική βόμβα το 1945. Εκτός των άλλων ανέφερε ότι σε συνομιλίες που είχε με αξιωματικούς της πολεμικής αεροπορίας που υπηρέτησαν εκεί, του αποκάλυψαν ότι κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου, πολλές φορές έβλεπαν ΑΤΙΑ πάνω από την βάση, που έθεταν εκτός λειτουργίας τους πυραύλους.
Σε ποιο πρόσφατες εμφανίσεις στις 29 Μαΐου του 2016 ΑΤΙΑ καταγράφεται πάνω από τη βάση στο Οχάιο μια περιοχή που φέτος έχουμε ρεκόρ εμφανίσεων. Λίγες μέρες μετά στις 9 Ιουνίου κοντά στην αμερικανική βάση της Σμύρνης στην Τουρκία καταγράφεται ΑΤΙΑ να συνοδεύεται από μαχητικά αεροσκάφη. Στις 6 Μαρτίου 2017 σε βάση στο Τέξας των ΗΠΑ καταγράφεται ΑΤΙΑ σε σχήμα κύβου.  Όμως και εντός Ελλάδος έχουμε εμφανίσεις ΑΤΙΑ σε στρατιωτικές βάσεις. Τον Αύγουστο του 1966 στη βάση του Ακτίου Πρέβεζας 8 σμηνίτες είδαν ένα φωτεινό αντικείμενο να έρχεται από την μεριά του Ιονίου με την διάμετρο του να αυξάνεται, και το φαινόμενο να διαρκεί δύο περίπου ώρες.  Κατόπιν από το αντικείμενο βγήκε «κάτι» σαν σύννεφο που το σκέπασε, και διαλύθηκε χωρίς να υπάρχει ίχνος του αντικειμένου μετά από αρκετή ώρα. Στις 18 Ιανουαρίου του 1977 εργάτες που δούλευαν στη βάση της Λάρισας είδαν ένα μεταλλικό αντικείμενο να κατεβαίνει πολύ χαμηλά και να αιωρείται πάνω από την βάση. Επίσης πολύ συχνά έχουμε  θεάσεις στον  Όλυμπο με την σημασία που έχει η περιοχή αυτή. Πολλές είναι οι εμφανίσεις στην Κρήτη. Στην Κρήτη υπάρχει η βάση της Σούδας με την τεράστια στρατηγική της σημασίας. Πολλές επίσης είναι και οι εμφανίσεις ΑΤΙΑ στην Κύπρο τα τελευταία 50 χρόνια κατά μήκος της οροσειράς Τρόοδος μια περιοχή με πολλές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όπου υπήρξε πτώση ΑΤΙΑ το 1973.

Σίγουρα οι παραπάνω εμφανίσεις δεν είναι οι μοναδικές, κι εμείς συνεχίζουμε την έρευνα μας έχοντας ανοικτούς ορίζοντες και εξετάζοντας επιστημονικά τα γεγονότα, προσπαθώντας από την πλευρά μας να βάλουμε ένα λιθαράκι στην αποκάλυψη της αλήθειας. Αν μπορούμε να εξάγουμε ένα πρώτο συμπέρασμα είναι ότι αυτοί οι άγνωστοι επισκέπτες, έχοντας φτάσει σε ένα άλλο πολιτισμικό επίπεδο, θεωρούν αδιανόητο ότι οι άνθρωποι σκοτώνονται μεταξύ τους, κάτι που θα οδηγήσει σε ολοκληρωτική καταστροφή του πλανήτη και σε ολοκαύτωμα της ανθρωπότητας, και προσπαθούν διακριτικά να στείλουν μηνύματα για αλλαγή πορείας.

Πηγές:
www.pronews.gr    
www.newsbomb.gr
www.ello.gr
https://ufotruth-gr.blogspot.com
www.dailymail.co.uk
Αρχείο Ερ.Ε.Ν.Ζω
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Κείμενα, γραφικά, λογότυπα, φωτογραφίες, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία και ως συλλογικό έργο προστατεύεται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Η μη τήρηση των ανωτέρω επισύρει τις κυρώσεις του Ν. 2121/1993, άρθρο 66.