PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

ΑΦΗΣΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΟ 2ο «CONTACT WITH SPACE-EA», ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ & ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ).

Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε το δεύτερο ετήσιο συνέδριο Contact with Space – Εa, που διοργανώθηκε στις 17-18 Ιουνίου του 2017 στο αμφιθέατρο του πολεμικού μουσείου Αθηνών, για την ζωή και το έργο του Βίλχελμ Ράιχ, που ήταν και το κύριο θέμα των ομιλιών. Καλύφθηκαν ακόμα θέματα όπως,  ένα πιθανό Διαστημικό Μυστικό Πρόγραμμα και που κατευθύνεται, αλλά και μία από τις πιο γνωστές εμφανίσεις ΑΤΙΑ στο Voronezh της Ρωσίας το 1989. Καλεσμένοι των διοργανωτών της εκδήλωσης, της Ακαδημίας Οργονομίας και της Ευγενίας Σαρρή, διαχειρίστριας της ιστοσελίδας Contact with Space - Ea, ήταν τρεις παγκόσμιας φήμης ερευνητές, ο Peter Robbins, ο Richard Dolan και ο Δρ James De Meo PhD, τους οποίους ο κόσμος υποδέχθηκε με θέρμη. Αίσθηση προκάλεσε η διάρκεια του συνεδρίου, πρωτόγνωρη  για τα Ελληνικά δεδομένα!
Το συνέδριο: Ημέρα πρώτη
Το άνοιγμα το συνεδρίου έκανε ο Δρ James De Meo,του οποίου η ομιλία χωριζόταν σε τέσσερις ενότητες, ενώ μετά το τέλος της κάθε ενότητας δεχόταν ερωτήσεις από το κοινό. Στην πρώτη ενότητα κύριο θέμα ήταν η «Σαχαρασία» όπως την ονομάζει ο ίδιος, που είναι η μεγαλύτερη και πιο εμπεριστατωμένη επιστημονική μελέτη για την ανθρώπινη συμπεριφορά και την κοινωνική βία σε όλο τον κόσμο, μια μελέτη σχετικά με τη προέλευσης της παιδικής κακοποίησης, της σεξουαλικής καταπίεσης, του πολέμου και της κοινωνικής βίας. Ανέφερε ότι τα ευρήματα του καλύπτουν ολόκληρη την υδρόγειο, από την πρώιμη προϊστορία έως τη σύγχρονη εποχή.
Στην δεύτερη ενότητα ο De Meo, μίλησε για το καλά τεκμηριωμένο αλλά ακόμα ανεξερεύνητο από πολλούς έργο του Βίλχελμ Ράιχ, και τα συμπεράσματα του σχετικά με την ενέργεια της οργόνης ή την ενέργεια της ζωής, που έχει εφαρμογή στην υγεία, τη μηχανική ενέργεια, και τις καιρικές συνθήκες, ενώ παρουσίασε μεγάλο αριθμό διαφανειών πάνω στα πειράματα και του ίδιου αλλά και του Ράιχ.

Στην τρίτη ενότητα, και  αφού προηγήθηκε ένα μικρό μεσημεριανό διάλειμμα για φαγητό, ο De Meo έκανε μια μικρή ανασκόπηση σε πειράματα νεφοδιάλυσης που διεξήχθησαν στις Η.Π.Α. το Ισραήλ και την Αφρική, ενώ παρουσίασε κι ένα μεγάλο αριθμό φωτογραφιών με το πριν και το μετά. Ξεκίνησα, είπε, το έργο αυτό το 1978 στο πλαίσιο του πανεπιστημιακού συστήματος και επιβεβαίωσα τους ισχυρισμούς του Ράιχ για το πώς η νεφοδιάλυση θα μπορούσε να επηρεάσει τον καιρό σε πολύ μεγάλες περιοχές, και να σταματήσει τις ξηρασίες. Είπε ότι κλήθηκε το 1991-1992 από την ισραηλινή κυβέρνηση  να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία του Ράιχ για να προσπαθήσει να βοηθήσει στην ανακούφιση μιας τριετούς ξηρασίας που είχε μειώσει όλα τα αποθέματα νερού σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Εργαζόταν από το βόρειο τμήμα του Ισραήλ κοντά στα Όρη του Γκολάν, μέχρι το νότιο τμήμα, κοντά στην πόλη Eilat της Ερυθράς Θάλασσας. Έντονες βροχοπτώσεις, πολύ πάνω από τα κανονικά επίπεδα, έπεσαν στη συνέχεια σε όλο το Ισραήλ και σε πολλά γειτονικά έθνη. Όμως οι μετεωρολόγοι και οι υδρολόγοι αν και ενδιαφέρθηκαν αρχικά, τελικά μετετράπηκαν σε πολέμιους της επιχείρησης, επειδή δεν μπορούσαν να δεχτούν τη θεωρία του Ράιχ. Την τεχνολογία του Ράιχ  χρησιμοποίησε και σε αρκετές περιοχές ξηρασίας στις ΗΠΑ, οι οποίες έδωσαν επίσης θετικά αποτελέσματα, όπως το 1991, που με μια ομάδα εργαζομένων παρήγαγαν τις βροχές της Καλιφόρνιας. Το 1992-1993 ξεκίνησε ένα έργο για τη μείωση της ξηρασίας στο έθνος της Ναμίμπια στη νότια Αφρική. Η Ναμίμπια υπέφερε από μια πολύ σκληρή ξηρασία διάρκειας 3 ετών, αλλά και από μια μακρύτερη τάση αύξησης της ξηρότητας που ξεκίνησε 12 περίπου χρόνια νωρίτερα. Ο De Meo υποστήριξε ότι η δουλειά του προκάλεσε κάποιες εξαιρετικές βροχές που έληξαν την ξηρασία τους.
Στην τέταρτη και τελευταία ενότητα που έκλεισε και την πρώτη μέρα του συνεδρίου, ο De Meo αναφέρθηκε αρχικά σε πέντε προσωπικές του παρατηρήσεις UFO από την παιδική του ηλικία μέχρι και σήμερα, με μερικές από αυτές κατά τη διάρκεια πειραμάτων νεφοδιάλυσης, συνέχισε με τις αντιλήψεις του Ράιχ για την βαρύτητα και το αρνητικό-g, αλλά και σε πειράματα άλλων ανθρώπων πάνω στην αιώρηση και την βαρύτητα στις Η.Π.Α. που βρίσκονται σε εξέλιξη. Αναφέρθηκε τέλος στο πείραμα Όρανουρ,  που πραγματοποιήθηκε το 1951 στο κτήμα Όργονον του Ράιχ, με σκοπό τη διερεύνηση της ικανότητας της οργόνης να εξουδετερώνει τις αρνητικές προς τους ζωντανούς οργανισμούς επιδράσεις της ραδιενέργειας. Η πρώτη φάση του πειράματος και η μόνη που τελικά υλοποιήθηκε, συνίστατο στην καθημερινή, επαναλαμβανόμενη και για ορισμένο χρονικό διάστημα τοποθέτηση 1 mg του χημικού στοιχείου ραδίου σε συσσωρευτή οργόνης πολλών στρωμάτων. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά: το πείραμα φαινόταν να επιδρά με κυρίαρχα αρνητικό τρόπο τόσο στην υγεία των παρευρισκόμενων, όσο και στην ποιότητα των τοπικών ατμοσφαιρικών φαινομένων. Η εμπειρία του πειράματος Όρανουρ υπήρξε καθοριστική για την εξέλιξη της οργονομίας. Ο Ράιχ δεν άργησε να συμπεράνει πως η ιονίζουσα ακτινοβολία καθώς και η ισχυρή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και η χημική ρύπανση έχουν την ιδιότητα να καθιστούν την οργόνη τοξική μέσω του φαινομένου Όρανουρ. Η προσπάθεια απομάκρυνσης της διαταραγμένης οργόνης οδήγησε στην εφεύρεση του «νεφοδιαλυτή», μιας συσκευής η οποία χρησιμοποιήθηκε για τη διαχείριση της ροής της οργόνης στην ατμόσφαιρα και τον έλεγχο των καιρικών συνθηκών. Τα αποτελέσματα περιγράφηκαν στο βιβλίο του Ράιχ “The Oranur Experiment – First Report (1947 – 1951).

Το συνέδριο: Ημέρα δεύτερη

Η δεύτερη μέρα του συνεδρίου δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης και του φόβου για μειωμένη προσέλευση του κόσμου. Ευτυχώς αυτοί οι φόβοι διαψεύσθηκαν γρήγορα, και το παρόν του κόσμου στην εκδήλωση ήταν μεγάλο, όπως και την πρώτη μέρα. 

Πρώτη ομιλήτρια ήταν η κ. Ευγενία Σαρρή, η οποία με μια πολύ καλά προετοιμασμένη ομιλία, έκανε μια ανασκόπηση στο έργο του Ράιχ από την αρχή μέχρι και το τέλος. Αναφέρθηκε στην αποστολή του Βίλχελμ Ράιχ στην έρημο της Αριζόνα, αλλά και τις επαφές του Ράιχ με την Αμερικανική κυβέρνηση και την αεροπορία. Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της ομιλίας της ήταν τα αποσπάσματα που διάβασε από το τελευταίο βιβλίο του Βίλχελμ Ράιχ, «Επαφή με το Διάστημα» (Contact with Space), με τα πιο σημαντικά ευρήματα αυτής της επιχείρησης, όπως η αναβλάστηση της ερήμου, η δημιουργία βροχής, και τις συναντήσεις του με ΑΤΙΑ στο κτήμα Όργονον, ενώ αναφέρθηκε και στο πείραμα Όρανουρ. Όπως ανέφερε η κ. Σαρρή, το κίνητρο του πειράματος ήταν να παρατηρηθούν τα πιθανά αποτελέσματα που είχε η Οργόνη πάνω στην πυρηνική ενέργεια. Μια σχετικά μικρή, φυσιολογικά «ακίνδυνη» ποσότητα ραδιενεργού υλικού τοποθετήθηκε επανειλημμένα μέσα σε ένα Συσσωρευτή Οργονο-ενέργειας υψηλής συγκέντρωσης. Το πυρηνικό υλικό στην επαφή με την υψηλή συγκέντρωση Οργόνης παρήγαγε εξαιρετικά επικίνδυνα αποτελέσματα. Αυτά τα αποτελέσματα ήταν και η αιτία σύμφωνα με τον Ράιχ, επαναλαμβανόμενων εμφανίσεων ΑΤΙΑ πάνω από το κτήμα Όργονον, που συνοδευόταν με υψηλές ενδείξεις στον μετρητή Γκάιγκερ, καθώς επίσης κι απ’ την εμφάνιση ορισμένων ακάθαρτων μαυριδερών «σύννεφων», που περιφέρονταν πάνω από την περιοχή, και τα οποία ονόμασε DOR, δηλαδή σύννεφα που περιέχουν θανατηφόρα ενέργεια οργόνης. 
Αν και αρχικά ο Ράιχ δεν έδωσε μεγάλη σημασία στα ΑΤΙΑ, μόλις το 1953 διάβασε για πρώτη φορά το βιβλίο του Επισμηναγού Ντόναλντ Ε. Κήχοου «Flying Saucers from Outer Space», στη συνέχεια έστρεψε την προσοχή του σ ’αυτά τα γεγονότα. Σε αυτό το σημείο η κ. Σαρρή παρουσίασε μια σειρά από διαδοχικές φωτογραφίσεις του Ράιχ στον νυχτερινό ουρανό. Οι πορείες ορισμένων «αστεριών» στον ουρανό έδειχναν, από τις αποκλίσεις τους σχετικά με άλλα άστρα, ότι δεν ήταν καθόλου άστρα! Για ν ’απαλλάξει τον ουρανό απ’ τα σύννεφα DOR πάνω απ’το Όργονον ο Ράιχ εφεύρε μια συσκευή, που την ονόμασε «Nεφοδιαλυτή». Όταν ο Ράιχ σκόπευσε τον νεφοδιαλυτή του προς τα σύννεφα DOR, αυτά άρχισαν να συρρικνώνονται και να διαλύονται, ενώ φρέσκο αεράκι άρχιζε να φυσάει αμέσως. Το 1953 προκάλεσε βροχή για μια ομάδα καλλιεργητών μυρτίλου στο Μαίην, που η σοδιά τους πήγαινε να καταστραφεί εξαιτίας της μεγάλης ξηρασίας. Το αποκορύφωμα όμως ήταν το βράδυ της 12ης Μαΐου 1954, όταν θα έρθει σε πραγματική επαφή με ΑΤΙΑ στον ουρανό, χρησιμοποιώντας τον νεφοδιαλυτή, μεταξύ 9.40 και 10.45. Στο διάστημα αυτής της ώρας, δύο άστρα στη δύση, έχασαν τη λάμψη τους αρκετές φορές, όταν απορροφήθηκε, απ’ αυτά η κοσμική ενέργεια!


Αμέσως μετά το λόγο έλαβε ο Peter Robbins, ένας απίστευτα φιλικός άνθρωπος, με μεγάλη ευφράδεια και ακρίβεια λόγου, ερευνητής συγγραφέας,  και εκτελεστικός βοηθός του ιδρύματος του Budd Hopkins, που ειδικεύεται στο θέμα των ΑΤΙΑ και τις απαγωγές. Αναφέρθηκε στο περιστατικό του Βόρονεζ, το πιο γνωστό περιστατικό ΑΤΙΑ στη Ρωσία, που η εφημερίδα New York Times το χαρακτήρισε ως την είδηση του αιώνα. Όλα ξεκίνησαν στις 27 Σεπτεμβρίου 1989, όταν μάρτυρες περιέγραψαν πως ένα ΑΤΙΑ που έμοιαζε με ένα μεγάλο αστραφτερό αυγό προσγειώθηκε σε ένα πάρκο, και μέσα από αυτό το αντικείμενο βγήκε ένα πλάσμα τριών μέτρων με τρεις οφθαλμούς, μαζί με ένα ρομπότ, που επεξεργάστηκαν το χώρο και μάζεψαν δείγματα από το έδαφος. Κάποια στιγμή μάλιστα, μία ακτίνα παρέλυσε ένα παιδί, ενώ μια συσκευή που έμοιαζε με όπλο «εξαΰλωσε» για λίγη ώρα ένα παιδί ακόμα, που επανεμφανίστηκε αφού τα όντα και το σκάφος αναχώρησαν. Το περιστατικό ήταν δύσκολο να αμφισβητηθεί καθώς έγινε μέρα μεσημέρι, σε πολυσύχναστο σημείο της πόλης. Το περιστατικό έγινε γνωστό στις 9 Οκτωβρίου 1989, όταν το σοβιετικό πρακτορείο Tass που ήταν η επίσημη φωνή του Κρεμλίνου σόκαρε τον κόσμο όταν ανέφερε ότι «οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν ότι ένα άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο προσγειώθηκε σε ένα πάρκο στη ρωσική πόλη Βόρονεζ, ενώ σύμφωνα με τον Robbins, παρατηρήθηκε και  αμερικανική κάλυψη των ειδήσεων, αφού κατέληξαν να αφιερώνουν περισσότερο χώρο στην ιστορία από ό, τι είχαν δώσει σε οποιαδήποτε αναφορά ΑΤΙΑ μετά τις πτήσεις της Washington, DC του 1952. Παρουσίασε ακόμα τις ιδέες και τις παρατηρήσεις ενός από τους βασικούς Ρώσους ερευνητές, του καθηγητή Yuri E. Lotozev, που ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν στο σημείο προσγείωσης του ΑΤΙΑ, και σύμφωνα με τον οποίο τα  αποτελέσματα περιλάμβαναν την παρουσία φωσφόρου στο προσβεβλημένο έδαφος, ενώ οι δοκιμές πίεσης στο σημείο προσγείωσης υποδήλωνε ότι το αντικείμενο ζύγιζε περίπου 11,5 τόνους! Έντονο ενδιαφέρον παρουσίασε ακόμα η ειδησεογραφική κάλυψη των γεγονότων όπως την παρουσίασε ο Robbins μέσα από μια σειρά φωτογραφιών, με Σοβιετικά και Αμερικάνικα πρωτοσέλιδα εφημερίδων.

Τελευταίος ομιλητής του συνεδρίου ήταν ο Richard Dolan, και το καυτό θέμα ενός μυστικού διαστημικού προγράμματος που συνδέεται κατά κάποιον τρόπο με ΑΤΙΑ. Υποστήριξε ότι με τα χρόνια, έχουν επιβεβαιωθεί πολλές στρατιωτικές συναντήσεις με ΑΤΙΑ, πολλά από τα οποία είναι πραγματικά απίστευτα και μερικές φορές ενοχλητικά. Αυτές οι συναντήσεις αφορούν πολύ περισσότερο τον αμερικανικό στρατό, αλλά και  στρατιωτικούς του Καναδά, και του Ηνωμένου Βασιλείου. Και όχι μόνο αυτό, αλλά αξιόπιστες αναφορές από στρατιωτικές και κυβερνητικές πηγές πηγαίνουν πίσω πολύ πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ανέφερε ακόμα ότι το φαινόμενο των ΑΤΙΑ είναι απείρως πιο περίπλοκο απ’ όσο νομίζουμε, και ότι ανθρώπινες και μη ανθρώπινες ομάδες βρίσκονται πίσω από αυτό που ονομάζουμε ΑΤΙΑ. Παρουσίασε μια σειρά φωτογραφιών με υποτιθέμενες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στη Σελήνη και φωτογραφήθηκαν από την αποστολή Απόλλων 8, το 1968, καθώς και βίντεο από φωτεινά αντικείμενα στο διάστημα που η κίνηση τους ήταν αφύσικη, και κινηματογραφήθηκαν επίσης κατά την διάρκεια των αποστολών Απόλλων. Υποστήριξε ότι υπάρχουν πολλά γεγονότα που έχουν καταγραφεί από Αμερικανούς και Σοβιετικούς αστροναύτες, αντικειμένων σε τροχιά που φαίνεται να μην είναι δικά μας, και που φαινόταν να κινούνται έξυπνα. Αυτά συλλέχθηκαν από τη δεκαετία του 1960, και από σοβιετικές εκθέσεις κοσμοναυτών τη δεκαετία του '80. Έχουμε στοιχεία και από τους γνωστούς δορυφόρους DSP (δορυφόροι του προγράμματος υποστήριξης της άμυνας). «Από το 1973 μέχρι το 1991,» συνέχισε, «υπήρχαν, αν δεν έκανα λάθος, 281 τέτοια ανώμαλα γεγονότα που καταγράφηκαν από τους δορυφόρους DSP». Τέλος, ανέφερε την εμπλοκή του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών με τα ΑΤΙΑ εδώ και πολλά χρόνια, και ότι υπάρχουν έγγραφα που το αποδεικνύουν.
Η βραδιά έκλεισε με τις ερωτήσεις του κοινού προς τους ομιλητές. Ο κόσμος είχε την δυνατότητα να απευθύνει ερωτήσεις στους καλεσμένους, οι οποίοι με την σειρά τους προσπάθησαν να δώσουν απαντήσεις σε όλες τις απορίες. Η βραδιά είχε και δυνατότητα ταυτόχρονης μετάφρασης, κάτι αρκετά σημαντικό, που οδήγησε σε μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου.
Το Contact with Space – Εa ολοκληρώθηκε αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Η άρτια οργάνωση, η φιλική διάθεση, η αναγνωρισιμότητα των ομιλητών σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και η στήριξη από τους «ενεργούς» ερευνητές UFO της χώρας μας, Νίκο Αποστολόπουλο και Χάρη Κουτσιαύτη, ήταν παράγοντες που δείχνουν ότι θα επαναληφθεί και του χρόνου, με νέα θέματα και περισσότερα πρόσωπα. Αν αυτό συμβεί, οι ιστοχώροι της Ερ.Ε.Ν.Ζω, του UFOs & Aliens Truth Greek community και το ηλεκτρονικό περιοδικό eT, θα είναι και πάλι αρωγοί της προσπάθειας…

*Σε ένα ανατρεπτικό για τα ελληνικά δεδομένα διεθνές συνέδριο, με την συμμετοχή ερευνητών παγκόσμιας κλάσης, και σε μια εποχή που ειδικά στη χώρα μας η εναλλακτική αναζήτηση θεωρείται μπανάλ, χλευάζεται και διαψεύδεται, η παρουσία ανθρώπων και έντυπων μέσων που δραστηριοποιούνται στο χώρο, ήταν επιβεβλημένη. Δυστυχώς, εκτός από τι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ομάδα του ερευνητή Νίκου Αποστολόπουλου, η απουσία των υπολοίπων ήταν αισθητή, και πρώτο θέμα συζήτησης μεταξύ του κόσμου.