PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Απίστευτη καταγραφή στόλου ΑΤΙΑ στην Μύκονο, 17/9/2016 (Βίντεο) (©)

Γράφει ο Νίκος Αποστολόπουλος (Ερ.Ε.Ν.Ζω)

Μετά από μερικά χρόνια «ανομβρίας», οι Κυκλάδες μας έδωσαν και πάλι μία απίστευτα εντυπωσιακή καταγραφή. Το βίντεο που δημοσιεύει σήμερα αποκλειστικά η Ερ.Ε.Ν.Ζω από τη Μύκονο, ίσως είναι ένα από τα καλύτερα που έχουμε δει από τους ελληνικούς ουρανούς. Όσοι ασχολούμαστε με την έρευνα των ΑΤΙΑ έχουμε διαβάσει πολλές φορές για απίστευτα φωτεινά κυκλικά αντικείμενα στο μέγεθος της Σελήνης, αλλά είναι η πρώτη φορά που έχουμε καταγεγραμμένη μια τόσο καθαρή εικόνα. Η εμφάνιση και καταγραφή των αντικειμένων σημειώθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2016 στις 22:10, στην περιοχή Παράγκα της Μυκόνου. Στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω, και μετά τα πρώτα 8 δευτερόλεπτα που θα γίνει zoom out και θα καθαρίσει η εικόνα, θα παρατηρήσετε ένα απίστευτα φωτεινό αντικείμενο να αιωρείται σταθερά πάνω από ένα μικρό ύψωμα και σε ένα ύψος περίπου 1000 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Είναι σημαντικό ότι ο αυτόπτης μάρτυρας που τράβηξε και το βίντεο, επαγγέλλεται πολιτικός μηχανικός και είναι εξοικειωμένος με τον υπολογισμό των αποστάσεων. To μέγεθος του δείχνει πολύ μεγάλο, και παρά το γεγονός ότι μοιάζει με το φεγγάρι, (ξεγελαστήκαμε στην αρχή κι εμείς μέχρι να δούμε όλο το βίντεο), τελικά δεν είναι το φεγγάρι το οποίο εμφανίζετε στο 0:46 δευτερόλεπτο. Το μέγεθος του αντικειμένου είναι το μισό της Σελήνης! Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι αμέσως ακολουθεί ένας μικρός στόλος τεσσάρων αντικειμένων που πετούν αρχικά σε σχηματισμό προς το φωτεινό αντικείμενο. Το φως που εκπέμπουν είναι αισθητά πιο χαμηλής έντασης, ή οφείλετε στην μεγαλύτερη απόσταση από την κάμερα σε σχέση με το αρχικό φωτεινό αντικείμενο, καθώς τα υπόλοιπα τέσσερα πέταξαν πίσω από το μεγάλο σε μέγεθος αντικείμενο. Σύμφωνα με τον μάρτυρα τα αντικείμενα ήταν πίσω από την κορυφογραμμή στα 4-5 χιλιόμετρα και επειδή από κάτω είναι μόνο θάλασσα (πίσω από το ύψωμα), υπολόγισε ότι κινούνταν πάνω από αυτήν τουλάχιστον 1000μ. Επίσης ο ίδιος απείχε από την κορυφογραμμή  περίπου 400 μέτρα.

Το χρονικό

Εκείνη την ώρα (22:10) ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος ζήτησε να διατηρήσουμε την ανωνυμία του (το όνομα και τα στοιχεία του βρίσκονται στην διάθεση της Ερ.Ε.Ν.Ζω), πάρκαρε με το αμάξι και γυρνώντας να το κλειδώσει είδε πρώτα το φωτεινό στρογγυλό αντικείμενο το οποίο του έκανε εντύπωση γιατί το φεγγάρι ήταν ήδη αριστερά του και πολύ φωτεινό. Έβγαλε  το κινητό να το τραβήξει όταν είδε και τα υπόλοιπα τέσσερα φώτα να πλησιάζουν. Όπως μας είπε επίσης, και παλιότερα είχαν ξαναδεί κάτι περίεργο εκεί. Επίσης επειδή έπρεπε να φύγει γιατί τον φώναξε η μητέρα του η οποία έχει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, μπήκε στο σπίτι για να μιλήσει μαζί της και ξαναβγήκε έξω μετά από λίγα λεπτά αλλά όλα τα φώτα είχαν εξαφανιστεί. Τα τέσσερα αντικείμενα που τα παρατηρούσε ο μάρτυρας με γυμνά μάτια, περιεγράφηκαν ως σχήματος διαμαντιού! 



Σκέψεις και συμπεράσματα από την έρευνα

Το βίντεο είναι σίγουρα από τα πιο εντυπωσιακά που έχουμε δει, και δεν είναι καθόλου εύκολο να δοθεί μια συγκεκριμένη απάντηση. Αν δηλαδή μιλάμε για μια οφθαλμαπάτη, και στην πραγματικότητα να πρόκειται για αντικείμενα γνωστά που εξαιτίας συνθηκών, γωνίας της κάμερας κτλ. μας ξεγελούν ή αν πρόκειται πραγματικά για ΑΤΙΑ. Υπενθυμίζουμε ότι όταν αναφερόμαστε σε ΑΤΙΑ δεν αναφερόμαστε σε εξωγήινους, αλλά σε Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα. Το πολύ έντονο φως που εκπέμπει, το απίστευτα μεγάλο μέγεθος (το μισό μέγεθος του φεγγαριού), αλλά και η μεγάλη χρονική διάρκεια που παραμένει σε σταθερή αιώρηση, δεν μπορούν εύκολα να το ταυτίσουν με κάποιο γνωστό αντικείμενο. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν βλέπαμε τη στιγμή της «αποχώρησης» του που θα πρόσθετε επιπλέον στοιχεία. Όσον αφορά την αυθεντικότητα του βίντεο, δεν μπορεί να τεθεί εύκολα σε αμφισβήτηση η αξιοπιστία του μάρτυρα, ο οποίος επαγγέλλεται πολιτικός μηχανικός, δεν επιδιώκει την δημοσιότητα, θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, ενώ την ίδια ώρα έχουμε στη διάθεσή μας όλα του τα στοιχεία. 
Όσον αφορά τώρα το βίντεο, μια πρώτη σκέψη ήταν ότι ίσως να πρόκειται για ανεμογεννήτρια που σε συνδυασμό με το σκοτάδι και την απόσταση, ο πυλώνας να μην διακρίνετε και το μεγάλο ύψος του αντικειμένου να οφειλόταν σε οφθαλμαπάτη. Αυτή η σκέψη απορρίφθηκε γρήγορα γιατί οι ανεμογεννήτριες απ’ όσο γνωρίζω δεν έχουν προβολείς, και μάλιστα τέτοιας έντασης, αλλά κυρίως γιατί ψάχνοντας το συγκεκριμένο ύψωμα στο φως της μέρας διαπιστώσαμε ότι η κορυφή του είναι «γυμνή» από ανεμογεννήτριες ακόμα και από απλούς στύλους της ΔΕΗ όπως φαίνεται και στη φωτογραφία παρακάτω.


Η δεύτερη σκέψη ήταν να πρόκειται για αεροσκάφος που ετοιμάζετε να προσγειωθεί, να έχει πάρει δηλαδή την ευθεία για τον αεροδιάδρομο της Μυκόνου, με τον αυτόπτη μάρτυρα να βρίσκετε αντίθετα στην ίδια ευθεία. Το αεροδρόμιο διαθέτει δύο αεροδιαδρόμους, τον 16 και τον 34, και ανάλογα με το τι αέρας επικρατή προσγειώνονται και απογειώνονται ανάλογα τα αεροπλάνα. Μελετώντας λοιπόν το χάρτη διαπιστώσαμε ότι το φως είναι στην ίδια ευθεία με τον έναν από τους αεροδιαδρόμους της Μυκόνου. Αυτή η περίπτωση θα έδινε και την ψευδαίσθηση της αιώρησης για αρκετό χρονικό διάστημα. Όμως, και αυτή η περίπτωση αντικρούει σε δύο προβλήματα. Πρώτον, στον πολύ δυνατό φωτισμό που ακόμα και τα Strobe lights, που είναι και τα πιο ευδιάκριτα φώτα ενός αεροπλάνου σε απόσταση, δεν μπορούν να φτάσουν σε αυτή την ένταση. Επίσης δεν διακρίνετε τίποτα από τα Navigation lights, τα γνωστά σε όλους μας κόκκινο, πράσινο και λευκό φως που βρίσκονται στα ακροπτερύγια και την άτρακτο, τα Landing lights που χρησιμοποιούνται στα τελευταία 10 μίλια πριν την προσγείωση, αλλά και τα Anti collision lights, το κόκκινο φωτάκι πάνω και κάτω από την άτρακτο,  όποτε δουλεύουν οι κινητήρες, και όποτε το αεροσκάφος κινείται. Το δεύτερο πρόβλημα και πιο σημαντικό που απέρριψε αμέσως τη πιθανότητα του αεροσκάφους ήταν το εξής: το αεροδρόμιο της Μυκόνου δεν λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Το συγκεκριμένο βράδυ, στις 17 Σεπτεμβρίου, το αεροδρόμιο έκλεισε στις 22:30. Η τελευταία προσγείωση πραγματοποιήθηκε στις 21:30 και η τελευταία αναχώρηση στις 22:15, δηλαδή πέντε λεπτά μετά την καταγραφή των αντικειμένων.
Άλλες περιπτώσεις όπως φωτοβολίδες του στρατού, ελάττωμα του φακού κτλ. φαντάζουν τουλάχιστον αστείες και δεν είναι άξιες περεταίρω έρευνας τουλάχιστον για όσους γνωρίζουν.

Η περίπτωση των υπολοίπων τεσσάρων αντικειμένων είναι διαφορετική, και ίσως με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, να μπορούσε να δοθεί κάποια εξήγηση ή οποία όμως θα άφηνε και πάλι πολλά και μεγάλα κενά. Η περίπτωση των drones είναι πολύ δύσκολη να υιοθετηθεί αλλά όχι  αδύνατη. Το πρόβλημα έχει να κάνει για αρχή με την μεγάλη απόσταση μεταξύ drones και χειριστών. Πίσω από το ύψωμα υπάρχει μόνο θάλασσα. Τα αντικείμενα πετούν πίσω από το αρχικό φωτεινό ΑΤΙΑ. Η απόσταση των υποτιθέμενων χειριστών με τα drones θα ήταν περίπου 4-5 χιλιόμετρα, ίσως και περισσότερο. Ο έλεγχος τεσσάρων Drones από αυτήν την απόσταση θα είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας, αλλά ακόμα πιο μεγάλη δυσκολία θα είχαν οι χειριστές να τα πετάξουν όχι μόνο από αυτή την απόσταση, αλλά και σε κοντινό και τέλειο σχηματισμό μεταξύ τους όπως διακρίνουμε στην αρχή του βίντεο. Επίσης η περιγραφή του μάρτυρα αναφέρετε σε αντικείμενα σχήματος διαμαντιού.

Άλλη πιθανή περίπτωση θα μπορούσε να είναι αυτή των ελικοπτέρων. Τώρα, γιατί να πετούν τέσσερα ελικόπτερα εκείνη την ώρα πάνω από την Μύκονο, σε σχηματισμό, και χωρίς να διακρίνονται οι σωστοί χρωματισμοί στους φανούς, και με τόσο χαμηλή ταχύτητα που πλησιάζει την αιώρηση, είναι επίσης ένα ερώτημα. Μήπως επρόκειτο για στρατιωτικά ελικόπτερα που βρισκόντουσαν σε νυχτερινή άσκηση; Ενημερωθήκαμε ότι εκείνο το διάστημα υπήρχαν σε εξέλιξη δύο μεγάλες ασκήσεις. Η πρώτη αφορούσε ελληνοισραηλινή άσκηση που διήρκησε συνολικά δύο εβδομάδες με την συμμετοχή της αεροπορίας στρατού, και ελικοπτέρων AH-64 Apache, καθώς και ισραηλινά Sikorsky CH-53 και UH-60 Black Hawks. Η άσκηση όμως δεν έχει κάποια σχέση γεωγραφικά με της Κυκλάδες αφού πραγματοποιήθηκε σε ορεινές περιοχές της χώρας ενώ τα ελικόπτερα προσγειώθηκαν ακόμη και στις κορυφές του Ολύμπου. Η δεύτερη αφορούσε την Εθνική Διακλαδική Άσκηση Μεγάλης Κλίμακας «ΣΑΡΙΣΑ 2016» η οποία διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή Λαγκαδά-Σκεπαστού-Σοχού-Σταυρού-Σκεπαστού στην Β. Ελλάδα. Επομένως και στην δεύτερη περίπτωση η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε μεγάλη απόσταση από το σημείο καταγραφής των ΑΤΙΑ.

Όπως αναφέραμε και στην αρχή είναι πολύ δύσκολο να δοθεί συγκεκριμένη απάντηση αν τα πέντε συνολικά αντικείμενα μπορούν να χαρακτηριστούν ως ΑΤΙΑ ή ως μία οφθαλμαπάτη και τίποτα περισσότερο. Προσωπικής μας άποψη είναι ότι μπροστά μας έχουμε ένα από τα καλύτερα βίντεο που έχουν καταγραφεί στους ελληνικούς ουρανούς. Αυτό το βίντεο μας αφήνει  με πολλά ερωτηματικά, τα οποία εμείς δεν μπορούμε να απαντήσουμε.  (© Ερ.Ε.Ν.Ζω)

* Αν είστε αυτόπτης μάρτυρας ανάλογων περιστατικών επικοινωνήστε με την Ερ.Ε.Ν.Ζω στο email: erenzw2012@gmail.com


ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Κείμενα, γραφικά, λογότυπα, φωτογραφίες, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία και ως συλλογικό έργο προστατεύεται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Η μη τήρηση των ανωτέρω επισύρει τις κυρώσεις του Ν. 2121/1993, άρθρο 66.