PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Η μεγάλη αποκάλυψη για τον κόκκινο πλανήτη - Φωτογραφίες και επιστημονικά ευρήματα

Η NASA ανακοίνωσε την παρουσία τρεχούμενου νερού στον Άρη!!!
Οι αποδείξεις της ύπαρξης νερού στον Άρη ανακαλύφθηκαν φασματοσκοπικά και πρόκειται για υπερχλωρικά άλατα που σχηματίζουν τις λεγόμενες «επαναλαμβανόμενες ραβδώσεις πλαγιάς (Recurring slope lineae), ένα εποχικό χαρακτηριστικό που εμφανίζεται σε πλαγιές της επιφάνειας του Άρη. Οι αποχρώσες ενδείξεις" για ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή υπάρχουν σε τέσσερα σημεία στον πλανήτη Άρη. Σύμφωνα με τους ερευνητές, νερό σε υγρή μορφή ρέει σε φαράγγια και κρατήρες στον Ισημερινό του πλανήτη κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και μόνο όταν η θερμοκρασία στην επιφάνεια του πλανήτη φτάνει και ξεπερνά τους 23 βαθμούς C. Η ανακάλυψη αυξάνει τις πιθανότητες του πλανήτη να φιλοξενεί κάποια μορφή ζωής.   Όπως αναφέρει ο Guardian, η NASA επιλέγει μία διατύπωση που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ύπαρξης μορφής ζωής στον "κόκκινο πλανήτη".
Το μυστήριο, λοιπόν, πίσω από τις αλλαγές στον πλανήτη Άρη μοιάζει να έχει λυθεί, καθώς τα σημάδια που παρατηρούσαν οι επιστήμονες είναι πιθανό να προέρχονται από το τρεχούμενο νερό.
Περισσότερες λεπτoμέρειες από τη συνέντευξη της NASA σε λίγη ώρα.
Oι ροές του νερού όπως αποτυπώνονται στη φωτογραφία του Guardian 
Οι ροές του αλμυρού νερού αφήνουν σκούρους λεκέδες και ραβδώσεις στο έδαφος του Άρη που φτάνουν τα εκατοντάδες μέτρα πριν στεγνώσουν το φθινόπωρο με την πτώση θερμοκρασίας επιφάνειας.