Η πρώτη καταγραφή UFO στην Βόρειο Αμερική το 1639!


Είναι γεγονός ότι η Αμερική είναι η πρωταθλήτρια χώρα στην καταγραφή UFOs εδώ και επτά δεκαετίες, με χιλιάδες αναφορές κάθε χρόνο καθώς και με τα πιο οργανωμένα δίκτυα έρευνας παγκοσμίως. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι η πρώτη καταγεγραμμένη αναφορά έρχεται από το 16ο αιώνα και τον κυβερνήτη της Μασαχουσέτης, John Winthrop, και ότι πιθανόν δεν πρόκειται μόνο για την πρώτη καταγραφή αλλά και για την πρώτη γνωστή απαγωγή στην ιστορία της UFOλογίας!
Η ιστορία έγινε γνωστή στην σύγχρονη εποχή από την Εθνική Επιτροπή Έρευνας Εναέριων Φαινομένων (NICAP), ενώ δημοσιεύτηκε και το 1968 στο βιβλίο Mysteries of the Skies: UFOs in Perspective. Η καταγραφή αναφέρθηκε αρχικά στα κείμενα του John Winthrop, The History of New England 1630 – 1649, τα οποία εξακολουθούν να θεωρούνται ως οι σημαντικότερες αναφορές για εκείνη τη περίοδο της αμερικανικής ιστορίας. Ο John Winthrop είναι ο δεύτερος κυβερνήτης της αποικίας της Μασαχουσέτης. 140 χρόνια αργότερα, και 14 χρόνια μετά την ανεξαρτητοποίηση της Αμερικής από τη Μ. Βρετανία το 1776, δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά τα κείμενα του.

Η παρατήρηση περιήλθε σε γνώση του από τους μάρτυρες, οι οποίοι ήθελαν να αναφέρουν τα παράξενα γεγονότα σε μια κυρίαρχη αρχή της περιοχής. Ο Winthrop αναφέρει ότι ένα βράδυ του 1639, ο James Everell και δυο σύντροφοι του επιβιβάστηκαν σε μία μικρή βάρκα στο Muddy River της Βοστώνης. Είχαν κινηθεί στο ποταμό για περίπου ένα μίλι, όταν άρχισαν τα μυστηριώδη γεγονότα της νύχτας. Οι τρεις άντρες είχαν έρθει ξαφνικά αντιμέτωποι με την εμφάνιση ενός τεράστιου λαμπερού φωτός στον ουρανό. Το φως (όπως περιέγραψαν), μετασχηματίστηκε σε σχήμα «χοίρου» και κινήθηκε αστραπιαία σαν βέλος προς την κατεύθυνση του Charlton. Η αναφορά του σχήματος ως «χοίρο», για πολλούς ερευνητές περιγράφει μια οβάλ άτρακτο και τέσσερεις μηχανισμούς προσγείωσης (πόδια), παρόμοια με συστήματα προσγείωσης που έχουν αναφερθεί σε μερικές σύγχρονες συναντήσεις με UFO. Για δυο με τρεις ώρες το άγνωστο φως κινούνταν μπρος – πίσω στον ουρανό με θέση ανάμεσα στον Everell και το Charlton. Όταν το φως τελικά εξαφανίστηκε, οι τρεις άντρες παρατήρησαν προς απογοήτευση τους, ότι κινούταν στον ποταμό όλη αυτή την ώρα και βρίσκονταν πίσω στο σημείο απ`όπου ξεκίνησαν. Σύμφωνα με τον Chris Pittman ερευνητή UFO, «αυτό που περιγράφει ο Winthrop είναι πραγματικά δύσκολο να εξηγηθεί. Είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι για δυο με τρεις ώρες, τρεις άντρες σε μια βάρκα παρακολουθούσαν ένα έντονο φως να κινείται στον ουρανό πάνω από την πόλη της Βοστώνης. Επίσης φαίνεται σχεδόν αδιανόητο, η βάρκα να πήγαινε αντίθετα στο ρεύμα χωρίς να το αντιληφτούν. Αυτά τα παράξενα και ανεξήγητα φαινόμενα σήμερα συνδέονται με τις απαγωγές από εξωγήινους».
Ο John Winthrop, και το "History of New England, 1630 - 1649"
Κάποιοι μάρτυρες είπαν πως είχαν δει ξανά το φως κατά καιρούς, και μάλιστα δυο UFO ταιριάζουν με την συγκεκριμένη περιγραφή τα οποία είχαν δει και πάλι στην Βοστώνη το 1644.
Ας ρίξουμε όμως μια ματιά σε μια αναφορά της δεκαετίας του 1970, και η οποία παρουσιάζει κοινά χαρακτηριστικά, και θα μας βοηθήσει να βγάλουμε κάποια επιπλέον συμπεράσματα. Η αναφορά η οποία πήρε ευρεία δημοσιότητα είναι γνωστή ως «Αναφορά Allagash» και ερευνήθηκε από τον Raymond Fowler. Σε αυτή την περίπτωση, μια ομάδα τεσσάρων αντρών πήγαν για κάμπινγκ και για κανό, στο Allagash Waterway, στο Meine. Εκεί άναψαν μια μεγάλη φωτιά για να τους βοηθήσει να εντοπίσουν το κάμπινγκ κατά την επιστροφή τους με το κανό. Όταν βρίσκονταν περίπου 250 μέτρα από την ακτή, είδαν μια τεράστια λαμπερή μπάλα που ερχόταν πάνω από τα δέντρα στην ακτή. Πλησίασε προς το μέρος τους ενώ το φως ακτινοβολούσε πάνω στο κανό. Τρομαγμένοι οι άντρες προσπάθησαν να ξεφύγουν. Το αντικείμενο ξαφνικά πέταξε μακριά. Οι άντρες θεώρησαν ότι η εμπειρία τους διήρκεσε μόλις 15 με 20 λεπτά, αλλά πίσω στο κάμπινγκ διαπίστωσαν ότι τα ξύλα της φωτιάς είχαν καεί από ώρα, κάτι που έπρεπε να πάρει τουλάχιστον δυο με τρεις ώρες. Χρόνια αργότερα, και κάτω από διαδικασία ύπνωσης, οι μάρτυρες είπαν στον Fowler ότι είχαν απαχτεί στο UFO, και είχαν υποβληθεί σε ιατρικά πειράματα στα χέρια οντοτήτων. Οι παραλληλισμοί μεταξύ της παρούσας υπόθεσης και της παρατήρησης Everell είναι προφανής. Μια ομάδα αντρών σε μια βάρκα συναντούν ένα τεράστιο φως στο νυχτερινό ουρανό, φοβούνται, και τότε βρίσκονται πίσω, στο σημείο επιβίβασης, αλλά ώρες αργότερα (περίοδος χαμένου χρόνου). Στο συμβάν του 1639, ο Everell και οι δυο σύντροφοι του βιώνουν το ίδιο φαινόμενο χωρίς να το καταλάβουν. Οι τρεις άντρες αφού «βρίσκουν» τον εαυτό τους, ανακαλύπτουν ότι βρίσκονται πίσω στο σημείο όπου ξεκίνησαν με την βάρκα τους, ανακαλύπτουν ότι έχουν περάσει δυο ή τρεις ώρες, και εσφαλμένα καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι «έχασαν» την ώρα εξαιτίας της παρατήρησης του άγνωστου αντικειμένου.
Το περιστατικό στο ποταμό Muddy πιθανόν να μην είναι μόνο η πρώτη τεκμηριωμένη θέαση UFO στην Β. Αμερική, αλλά και η πρώτη αναφορά για απαγωγή από εξωγήινους. Πρέπει να τονιστεί η τελευταία γραμμή της έκθεσης του Winthrop η οποία αναφέρει: «άλλα αξιόπιστα άτομα είδαν το ίδιο φως». (ομάδα Ερ.Ε.Ν.Ζω)

Follow by Email